Számítástechnika
Közérdekű Megjött a szupergyors új wifi: érdemes frissíteni az otthoni hálózatot? 
Buksza blog | 2024. február 9. 13:56
Minden technikai újdonságnál az elé a dilemma elé kerül a fogyasztó, hogy érdemes-e frissítenie eszközeit vagy nem kell sietnie. A wifi új változata is nehéz választás elé állítja a felhasználókat.
Tudomány-technika Eltűnt rengeteg számítógép 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 29. 12:59
Az idén visszaesés, jövőre talán növkedés vár a számítógépekre. 
Makro / Külgazdaság Népszerű karácsonyi ajándékból kezd kialakulni hiány 
Privátbankár.hu | 2021. november 26. 10:09
Tovább súlyosbodik a globális chiphiány, az autóipar mellett begyűrűzött a számítástechnikai eszközök piacára is, súlyosan érintve azt.
Részvény / Deviza / Áru Kripto-hírek és álhírek – bankkártyád helyett használhatsz bitcoint? 
Eidenpenz József | 2018. március 5. 06:06
Az árfolyam ugyan mostanában nem remekel, de egy másik jelenség is nagyot lendíthet a bitcoin terjedésén: ismét olcsóvá és gyorssá váltak a tranzakciók. A kriptodeviza-cégek fokozatosan vezetnek be új szoftververziókat, amelyek javítanak a technológián. Németország rendet tesz az adózás terén, avagy kell-e egy kávéivás után tőkejövedelem-adót fizetni?
Részvény / Deviza / Áru Magyarországon érdemesebb bitcoint bányászni, vagy Kínában? 
Eidenpenz József | 2018. február 2. 18:30
Kommunizmus = villamosítás + szovjethatalom, mondta egykor Lenin. Most viszont a kommunizmus + villamosítás=kriptodeviza képlet dívik. Úgy tűnik, a kommunistáknak köszönhető a világ kriptodeviza-termelésének jó része, hála a bőséges áramár-szubvencióknak. Magyarország viszont a rezsicsökkentés ellenére sincsen az élvonalban, még Európán belül sem, de azért megéri itt is bányászgatni.
Részvény / Deviza / Áru 5 dolog, ami már soha nem lesz olyan, mint régen 
Eidenpenz József | 2018. január 30. 14:30
Ha nem is fogunk egyhamar kriptodevizákkal fizetni, az ezekhez használt blokklánc-technológia várhatóan egy csomó területet forradalmasítani fog a bankolástól az ingatlanpiacon át az egészségügyig. Lényegében mindent átalakíthat, ahol pontos nyilvántartásokra van szükség. Az nem túl valószínű, hogy Magyarország a kriptó-forradalom élvonalába kerüljön.
Személyes pénzügyek Kiderült, hogy hogyan spórolhatsz igazán nagyot az áfacsökkentésen 
Eidenpenz József | 2018. január 18. 18:31
Érkeznek az első olyan internetelőfizetés-számlák, amelyeken már az alacsonyabb ÁFA-kulcs szerepel. Az internet-szolgáltatók vegyes csomagjaiban csak kis részt tesz ki az internet, nagyobb részt a televízió, telefon. Így a megtakarítás is minimális. Sokkal jobban jár, aki lemondott a televízióról.
Személyes pénzügyek Meghalt az SMS, éljen a chat – de mégis, melyik? 
Eidenpenz József | 2017. november 8. 17:20
Ma már mindenki chat-el, aki teheti, mert az ingyen van, és hangulatjeleket, képeket, linkeket, videókat csatolhatunk hozzá. Nem mindenki használja azonban ugyanazt, gyakori, hogy a család, a barátok vagy a munkatársak más-más rendszeren vannak. Aki használ asztali gépet, annak érdemes lehet a számos programot egy helyen áttekinteni.
Makro / Külgazdaság Egyre többet vásárolgatnak a magyarok - tudod, mire költünk sokkal többet? 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 23. 09:19
Az előzetesen jelzettnél valamivel gyengébb lett a kiskereskedelmi forgalom bővülése, de így is meghaladja az előző havi értéket.
Személyes pénzügyek 8 ötlet, hogy mit tegyél az asztal alá berúgott régi számítógépeddel 
Eidenpenz József | 2017. július 14. 14:50
Az asztali számítógépeket már kevesen használják, pedig tíz éve még azok uralták mindennapjainkat. Sok porosodik otthon, mielőtt végleg elavulnak, nem árt velük valamit kezdeni. Nem érdemes kidobni, még sok mindenre lehet használni.
Vásárló Most megnézheted, mennyire gyors Magyarországon az internet  
Privátbankár.hu | 2015. december 22. 10:32
Egyre gyorsabb az internet, nem csak nálunk, hanem az egész világon.
Vásárló Hátborzongató: így lehet gondolatokkal irányítani a számítógépet 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 30. 08:57
Az orvosok és a számítógép-tudósok együttműködésének köszönhetően egy lépéssel megint közelebb kerültünk ahhoz, hogy a gondolatainkkal tudjuk vezérelni eszközeinket.
Vállalat Ha ez bejön, szupergyorsak lesznek a számítógépek 
Privátbankár.hu | 2015. június 2. 08:32
Szupergyors számítógép fejlesztését támogatja 135 millió euróval a holland kormány.
Vásárló 6+1 tech jóslat: ilyen lesz a világ 30 év múlva? 
Privátbankár.hu | 2015. január 23. 20:03
Körülbelül 30 éve indult hódító útjára a személyi számítógép, amely átalakította a társadalmunkat és az életünket. A jeles évforduló alkalmából szakértők most megnézték, merre fejlődik majd az információtechnológia. Mi lesz 2045-ben?
KKV Tanárok, diákok! Kalóz szoftvert használtok? Nem kell többé, ingyen adja az állam  
Privátbankár.hu | 2014. december 4. 12:35
Minden köznevelésben tanuló, vagyis közel 1,3 millió diák, januártól pedig minden, a közoktatásban dolgozó pedagógus 5 számítógépre, laptopra és további 5 mobil eszközre töltheti le jogtisztán és ingyenesen a Word, az Excel és a Powerpoint legfrissebb változatát.
Karrier Baxternek hívnak, 22 ezer dollárba kerülök, és elveszem a munkádat 
Privátbankár.hu | 2014. november 13. 18:00
A munkaalapú társadalom víziójától vezérelve a kormány hozzálátott az ország újraiparosításához. A szerző meggyőződése, hogy a koncepció teljesen hibás, nem csak Magyarországon, hanem szerte a világon. A robotok és a számítógépek ugyanis egyre több munkahelyet tehetnek feleslegessé, főleg ami a rutinmunkákat illeti.
Vásárló Szeretnél egy hűtőt állami támogatással? Kösd fel a gatyád, kemény menet lesz! 
Privátbankár.hu | 2014. október 22. 20:10
Látszólag sorra jönnek a jó hírek lakossági pályázatokról, mint az állami kazáncsere-támogatás, hűtőszekrénycsere-támogatás, nyílászáró-támogatás. A probléma csak az, hogy mindegyiknél van valami korlátozás és óriási a bürokrácia. Pedig állítólag jövőre „bürokrácia-lebontó” csomagot terveznek.
KKV Lassú, zörög, beragad az Enter: a te irodai géped is hulladék? Nem vagy egyedül  
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 24. 08:20
A Microsoft felmérésére szerint Magyarországon a kis- és közepes vállalkozásoknál (kkv) dolgozók egyharmada rendelkezik otthon korszerűbb számítógéppel, mint a munkahelyén.
Vásárló Sosem találnád ki, Magyarországon hol a leggyorsabb az internet - itt a lista 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 20. 17:58
Az Európai Unió átlagát jelentősen meghaladva Magyarország a 20. leggyorsabb letöltési sebességgel rendelkező ország a Földön. Míg februárban 23,4 Mbps-mal még a 27. helyet foglalta el a rangsorban, addig szeptemberre 33,2 Mpbs-os átlagos letöltési sebességgel hazánk hét helyet javítani tudott. A kelet-közép-európai régióban csupán Románia ért el jobb helyezést 55,7 Mbps-mal.
Részvény / Deviza / Áru Olcsó a HP, most kell bevásárolni? 
Privátbankár.hu | 2014. május 28. 11:05
A nem túl rózsás csütörtöki gyorsjelentés után új csúcsra futott a HP árfolyama, pedig a vállalat még mindig nincs kirobbanó formában. Egy-két kritikus területen ugyanakkor fokozatos javulást lehet érzékelni, amit a piac is egyre jobban díjaz
Pénzügyi szektor Nyolcmillió betörés – több felhasználó, több támadás a Bitcoin ellen 
Privátbankár.hu | 2014. május 1. 07:30
A Kaspersky Lab „Pénzügyi számítógépes fenyegetések 2013” című tanulmánya rávilágít, hogy a Bitcoin-t célzó támadások rendkívül népszerűvé váltak 2013-ban. Az elmúlt egy évben a digitális valuta elleni támadások száma 2,5-szeresére emelkedett, ami 8,3 millió esetet jelent.
KKV Miért tett fel mindent egy lapra a Microsoft?  
Privátbankár.hu | 2014. április 28. 11:59
A gyenge asztali számítógép eladások ellenére jó pénzügyi negyedévet zárt a Microsoft.
KKV Gépek tízezreit fertőzte meg a Yahoo 
Privátbankár.hu | 2014. január 5. 15:10
Egy reklám tehet mindenről. A Yahoo közölte: már megtalálta és eltávolította a rendszerből a kártékony kódot terjesztő hirdetést.
KKV Saját figuráira épülő tabletet dob piacra a DreamWorks 
Privátbankár.hu | 2014. január 3. 15:05
A táblagép elsősorban gyerekeknek készül, de lesz rajta "szülő üzemmód" is. Tavasszal kezdik forgalmazni.
Deviza / Áru Mi a kedvenc pénznemed? Szexérme, hobónikkel, popsicoin vagy kutyufitying? 
Eidenpenz József | 2013. december 31. 17:03
Tetszik vagy sem, sokaknak a bitcoin volt 2013 egyik legnagyobb sztorija a pénzügyek és az informatika világában. Nem csoda, hogy sok tucatnyi klónja készült.
KKV Ez a tablet nyert karácsonykor 
Privátbankár.hu | 2013. december 29. 14:59
Nincs változás a korábbi évekhez képest: idén is az ár volt a döntő, az ajándékozók azt nézték, melyik tablet olcsó.
Pénzügyi szektor A bankok nem fognak alkalmazkodni, el lesznek söpörve - interjú 
Eidenpenz József | 2013. december 18. 10:44
Az, hogy a bitcoin árfolyama erősen ingadozik, másodlagos jelenség, ám tényleg lehet vele fizetni. Láthatjuk, tapasztalhatjuk, mennyire gyors, és bank sem kell hozzá. Ha a Bitcoin-technológia elterjed, azokra úgysem nagyon lesz szükség, vagy nagyon másképp néznek majd ki. Interjú Blummer Tamás Bitcoin-szakértővel.
KKV Felkerülünk a térképre: lesz szuperszámítógép-központunk  
Privátbankár.hu | 2013. december 13. 10:40
Magyarország legnagyobb teljesítményű szuperszámítógép-központját hozzák létre 2014 végére a Debreceni Egyetemen (DE) - jelentette be a DE Tudományegyetemi Karok centrumának elnöke pénteken sajtótájékoztatón a városban.
Makro / Külgazdaság Jöhet a digitális állam 
Privátbankár.hu | 2013. június 13. 13:42
A digitális infrastruktúra fejlesztését, a társadalom digitális írástudásának növelését, a vállalatok kutatás-fejlesztési tevékenységének támogatását, valamint a digitális állam kialakítását célozza a kormány következő évekre szóló infokommunikácós stratégiája - mondta Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára az Információs Társadalom Parlamentje elnevezésű rendezvényen csütörtökön Budapesten.
Pénzügyi szektor Ölelést már vehetünk az új pénzért - a háború csak most kezdődik? 
Eidenpenz József | 2013. május 31. 11:47
Zuckerberg nem jött el, de az első hazai bitcoin-találkozó egyik fő kérdése az volt, hogyan lehetne az új számítógépes fizetőeszközt a mindennapok részévé tenni, akár egykor az mp3 zenei formátumot. A bitcoin konfliktusba került a hivatalos pénzügyi rendszerrel, és a háború még csak most kezdődik.
Vásárló Gépezd magad: Így profitálhatsz a Google öngóljából 
Eidenpenz József | 2013. április 28. 08:01
Miután a Google Reader nevű hírolvasó szolgáltatás július 1-től megszűnik, világszerte több millió felhasználója keresi a lehetséges utódját. A legesélyesebb jelölt a Feedly, amely szép is, okos is, ráadásul egyelőre szépen együttműködik elődjével, de még van jó pár kérdőjel körülötte.
KKV Elképesztő hackertrükkök: Magyarország egy botnet fészek 
Privátbankár.hu | 2013. április 25. 19:45
Tavaly a megelőző évhez képest 42 százalékkal nőtt a célzott támadások száma - derül ki a Symantec internetbiztonsági jelentéséből. Ezek gyakran szellemi termékek eltulajdonítására irányulnak, és nem csak nagy szervezeteket fenyegetnek.
Vásárló A tablet 3 éven belül a laptopokat is lenyomja  
Privátbankár.hu | 2013. április 8. 08:21
A táblagépek értékesítése várhatóan már 2016-ban túlszárnyalja az asztali számítógépek és laptopok eladását - mondta a Gartner piackutató intézet elemzője vasárnap a dpa hírügynökségnek.
Deviza / Áru A világ leggyorsabban dráguló devizája: nem játékpénz 
Eidenpenz József | 2013. március 19. 11:44
Hackervaluta, bűnözők, terroristák vagy szabadságharcosok eszköze, de a mindennapi életben is egyre inkább használható a bitcoin, amelyhez nem kell jegybank vagy bank, nem ellenőrzik államok és hivatalos szervezetek. A világ leggyorsabban dráguló devizája a pénzvilág érdeklődését is kezdi felkelteni, ám nem veszélytelen.
Vásárló A legmodernebb gépeket viszik, a többi a boltokban áll 
Privátbankár.hu | 2013. január 22. 11:47
A háztartási kis- és nagygépek, a számítástechnikai eszközök és a nyomtatók és multifunkcionális irodaeszközök piaca is zsugorodott 2012 első tíz hónapjában. Kivételt talán csak a legmodernebb technológiát képviselő tabletek és e-könyv olvasók szegmense jelent, ahol az általános keresletcsökkenés ellenére is egyaránt bővült az eladás és a forgalmazott érték.
Vásárló Így változtatta meg életünket a tablet 
Privátbankár.hu | 2013. január 8. 18:15
Megváltoztatta a médiafogyasztást a tabletek térnyerése, használatuk sokkal inkább helyhez kötött, mint amire a szakértők korábban számítottak és minden más eszközénél intenzívebb. De hanyadik képernyő valójában a tablet? Mikor és hol használjuk? Egy friss kutatásból ezekre a kérdésekre kapunk választ, melyek jól megvilágítják azt is, hogy egyáltalán mire jók ezek az eszközök.
Vásárló 8+3 tipp a fenyegető e-mail-áradat megfékezésére – Gépezd magad 4. 
Eidenpenz József | 2012. december 26. 09:00
Egyes adatok szerint világszerte 89 milliárd üzleti e-mailt küldenek el az emberek – méghozzá naponta, ami rendkívül káros a munkatársak teljesítményére, sokszor feleslegesen zabálja azok munkaidejét. De az otthoni felhasználók is épp eleget küzdenek a sok levéllel. Az áradatot egyre több cég próbálja meg korlátozni, de otthon is sok trükköt bevethetünk ellene.
Személyes pénzügyek Szörnyű rossz befektetések 6.: keressen naponta 600 eurót és egyéb átverések 
Eidenpenz József | 2012. november 26. 14:18
Van-e nyerő szisztéma a ruletten, vagy más szerencsejátékokon? Hihető-e, hogy egy ingyenes programmal napi 600 eurót kereshetünk online kaszinókban? Ha nem így van, akkor miért bombáznak bennünket ilyen reklámokkal, kinek mi ebből a haszna, és ki fogja azt megfizetni? Ugyanaz a személy-e Dr. Peter James Hardy és Dr. Francisco Manuel Ortiz?
Vásárló Gépezd magad 2.: Így állítsd fel saját hírügynökségedet 
Eidenpenz József | 2012. október 14. 08:00
Tucatjával vannak Magyarországon hírekkel foglalkozó internetes oldalak és százával blogok, a gondot nem a kínálat, hanem a hírválogatás, keresgélés okozza, amit jól automatizálhatunk RSS-olvasóval. Egy vagy néhány listára, csoportba gyűjthetjük a minket érdeklő hírforrásokat és egy olvasóból egy-két kattintással áttekinthetjük mindet, de saját kulcsszavas keresést is beállíthatunk.
Karrier Több tízmillió forintot is spórolhat egy-egy cég a távmunkával? 
Privátbankár.hu | 2012. május 22. 14:41
Egy 250 munkavállalót foglalkoztató közepes vállalkozás akár több tízmillió forintot is megtakaríthat évente, ha minden alkalmazottját távmunka keretében foglalkoztatja - mondta az MTI-nek Taivainen Krisztián, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) osztályvezetője.
Karrier Gyorsul a magyar emigráció? - 57 százalékkal több munkavállaló Ausztriában 
Eidenpenz József | 2012. május 2. 13:38
A 2011-es munkaerő-piaci nyitás után egy év alatt 57 százalékkal nőtt az Ausztriában – legálisan - dolgozó magyarok száma, így március végén meghaladta a 44 ezret. A magyarok főleg Burgenlandba, Bécsbe és Alsó-Ausztriába ingáznak. A kivándorlási láz másutt is erősödik, tavaly csak a harmadik negyedévben ötezer adószámot adtak ki Nagy-Britanniában magyaroknak.
Vásárló Tervezze meg saját hamburgerét, rendelje meg okostelefonon 
Privátbankár.hu | 2012. április 21. 15:25
Lehet, hogy a sorban állás nemsokára a múlté, a McDonald’s Németországban új értékesítési és termékfejlesztési megoldásokkal kísérletezik. Az egyik szerint a vevők okostelefonon vagy tablet-PC-jükön is megrendelhetik és kifizethetik majd az ebédjüket. Másrészt hobbyszakácsok az interneten 300 ezer saját hamburgerreceptet publikáltak a cég számára, amelyek közül a legsikeresebb ötöt jövő csütörtöktől árulják.
Részvény / Deviza / Áru A bíróságnak fog dolgozni a Synergon leányvállalata 
Privátbankár.hu | 2012. március 21. 16:59
A Synergon Informatika Nyrt. száz százalékos leányvállalata, a Synergon Rendszerintegrátor Kft. egyrészt a Kopint-Datog Informatikai és Vagyonkezelő Kft.-vel, mint közös ajánlattevővel konzorciumban, másrészt önálló ajánlattevőként nyerte el az Országos Bírósági Hivatal által az ügyvitel egyszerűsítése, az adminisztratív terhek csökkentése érdekében meghirdetett két részfeladatból álló közbeszerzési tendert.
Karrier Új vezető a Norton élén 
Privátbankár.hu | 2012. január 11. 17:49
A Symantec bejelentette, hogy új értékesítési vezetőt nevezett ki fogyasztói üzletága, a Norton élére Rakoncza Zsolt személyében.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG