<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat
Vásárló Rosszul indult a vakáció - így verték át a nyaralnivágyókat
Privátbankár.hu | 2017. június 27. 15:33
Ismét üdülési joggal rendelkezőket tévesztettek meg, a GVH 22,5 milliós büntetést szabott ki.
KKV Megbüntetett a GVH egy irodacikkekkel trükköző céget
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 10:28
A hivatal megállapította, hogy a GlobalPencil Kereskedelmi Kft. megtévesztő és hiányos tájékoztatást nyújtott a próba iroda- és tisztítószercsomag ajánlatával.
Fogyasztóvédelem Rákos betegeknek ígértek gyógyító hatásokat - bírságolt a GVH
Privátbankár.hu | 2015. január 19. 15:34
A Culevit Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. 25 millió forintja bánja a jogszerűtlen reklámokat, és a Versenyhivatal a további jogsértéstől is eltiltotta a céget. Frissítés: bíróságon támadja meg a döntést a cég.
Vásárló Ferdített a reklámban a Telenor, komoly bírságot kapott - reakcióval
Privátbankár.hu | 2014. július 2. 15:42
A Telenor úgy hirdette „korlátlan beszélgetés” szlogennel Családi Csomag szolgáltatását, hogy a szolgáltatás általános szerződési feltételei között 1000 perces időbeli korlát szerepelt. A Telenor megtámadja a határozatot: senkinek nem számláztak, nem értik, miért a bírság.
Vásárló Ezért ilyen drága a kontaktlencse: összebeszéltek a cégek, itt a bírság
Privátbankár.hu | 2014. június 23. 15:36
A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy négy forgalmazó jogsértést követett el, amikor a piackutatás kereteit felhasználva máshonnan be nem szerezhető adatokat osztott meg egymással. A négyből három céget büntettek meg, a negyedik segíthetett a felderítésben.
Vásárló Trükközött az Apple az árakkal? Peren kívüli megállapodást kötöttek
Privátbankár.hu | 2014. június 17. 12:58
Az Apple peren kívüli megállapodást kötött 33 amerikai állammal és más felperesekkel, akik azzal vádolták a kaliforniai óriásvállalatot, hogy jogsértő árrögzítő megállapodásokkal mesterségesen magasan tartotta elektronikus könyveinek árát.
Vásárló Nem az egyetlen és nem is igazolt - így trükközött a gyógyszercég
Privátbankár.hu | 2014. március 11. 14:38
A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Vitaminkosár Gyógyszer Forgalmazó és Szolgáltató Kft. fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, ezért a hivatal 16 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.
Vásárló Nagyotmondó festékgyártót bírságolt a Versenyhivatal
Privátbankár.hu | 2014. február 13. 12:01
Egy cég azt ígérte, festékcsaládjával megszüntethető lesz a penész, olcsóbb lesz a fűtés, és megoldódik a por-probléma is. A GVH szerint ez nem igaz.
Vásárló Megbírságolták a Kubut - így nem lehet reklámozni
Privátbankár.hu | 2014. január 15. 13:32
Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a „Kubu – A foci bajnokai” nyereményjátékának népszerűsítése során a Maspex Olympos Kft., ezért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 4,5 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást - tette közzé a hivatal.
Vásárló Még a legnagyobb magyar cégek is tisztességtelenül játszanak?
Privátbankár.hu | 2013. december 21. 14:57
A Budapesti Békéltető Testület eljáró tanácsai előtt lévő ügyekből jól látszik, hogy a Magyar Telekom a mobiltelefonokat olyan jótállási feltételekkel árusítja, amelyek egy részéről már a Fővárosi Ítélőtábla is kimondta korábban: azok tisztességtelenek, ezért pedig érvénytelenek. És nem a Magyar Telekom az egyetlen.
KKV A Tigáz ügynökei csúnyán átverték a fogyasztókat, mégis megússzák?
Privátbankár.hu | 2013. november 5. 11:28
A Gazdasági Versenyhivatal elfogadta a Tigáz kötelezettségvállalását a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat gyanúja miatt indított vizsgálatában.
Vásárló Gyógyulást ígértek, bizonyíték nélkül - milliós büntetés a mágnesterápiának
Privátbankár.hu | 2013. július 11. 14:47
A forgalmazók nem tudták bizonyítani, hogy a mágnesterápiás készülék tényleg megelőzi a bajt, meggyógyítja a betegségeket.
Vásárló Rájár a rúd a Tescóra: megint megbírságolták
Privátbankár.hu | 2013. június 12. 11:37
Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt 20 millió forint bírságot szabott ki a PSZÁF a Tesco Global Zrt.-re ma publikált határozatában, és megtiltotta a jogsértő gyakorlat folytatását. A társaság egy, a saját márkanevét hordozó hitelkártyára vonatkozó hirdetéseinél a hitel számos, kötelezően feltüntetendő jellemzőjét nem tette közzé.
Vásárló Kimaradt egy fontos részlet a reklámból - komoly bírságot kapott a Provident
Privátbankár.hu | 2013. május 22. 15:37
A pénzvisszafizetési akció hirdetéséből kimaradt egy fontos részlet - a Versenyhivatal megállapította, hogy a Provident tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott.
Vásárló Nem gyógyít az energiaspirál, bírságolt a GVH
Privátbankár.hu | 2013. május 16. 15:15
Két céget büntetett meg tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt a hatóság, mert nem tudták igazolni, hogy valóban gyógyít az energiaspirál.
Vásárló Látszólag kölcsön, valójában csoportépítés - bírságolt a GVH
Privátbankár.hu | 2013. május 7. 15:17
Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt büntetett a hatóság, mert félreérthető volt a fogyasztói csoportok szervezésével foglalkozó cég reklámkampánya.
Vásárló Nem minden magyar, ami annak látszik - bírságot fizet a Penny
Privátbankár.hu | 2013. március 27. 11:23
Ötmillió forint büntetést kell fizetnie a Penny Market Kereskedelmi Kft.-nek félreérthető reklámjai miatt. Több mint másfél éven keresztül hirdette egyes termékeiről, hogy magyar, miközben nem is volt az.
Ingatlan A GVH újra ránéz a megbüntetett ingatlanos portálok körmére
Privátbankár.hu | 2013. február 28. 13:03
A Gazdasági Versenyhivatal utóvizsgálatban ellenőrzi, hogy a problémás ingatlanportálokat üzemeltető, egyszer már megbüntetett vállalkozások teljesítették-e a határozatban előírt kötelezettségeiket.
Vásárló Megtévesztették a vásárlókat: 20 millióra büntették a Tescót
Privátbankár.hu | 2013. február 27. 14:50
A Gazdasági Versenyhivatal a Tesco-Global Áruházak Zrt. akciós kampányának vizsgálata során megállapította, hogy a meghirdetett akciója során megtévesztő tájékoztatásokat tett közzé a termékek elérésére és a kedvezmények mértékére vonatkozóan.
Vásárló Tisztességtelen gyakorlat: 30 millióra büntették a CBA-t
Privátbankár.hu | 2013. január 4. 12:58
A Gazdasági Versenyhivatal tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt 30 millió forintos bírságot szabott ki a CBA Kereskedelmi Kft-vel szemben: nem volt minden boltban az akciós újságban hirdetett termékből.
KKV A Versenyhivatal leáll: nincs elég bizonyíték a cukorkartellről
Privátbankár.hu | 2012. december 21. 10:45
A Gazdasági Versenyhivatal megszüntette a Magyarországon érdekelt cukoripari vállalkozásokkal szemben indított eljárását.
Vásárló Ecettel a mosógép is tovább él: durva bírságot kapott a Calgon gyártója
Privátbankár.hu | 2012. november 21. 15:18
A Reckitt Benckiser Kft. a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, amikor a Calgon vízlágyító termékének a népszerűsítése során valótlan állításokat tett az ecet hatására vonatkozóan. A vállalkozásra ezért a Gazdasági Versenyhivatal 15 millió forint bírságot szabott ki.
Vásárló Kéretlen Explorer: másfél évig mulasztott a Microsoft
Privátbankár.hu | 2012. október 24. 13:47
A Microsoft korábbi vállalásai ellenére a Windows 7 SP1 verziója másfél évig nem kínálta fel a szabad böngészőválasztás lehetőségét, ezért a bizottság szerdán írásban közölte kifogásait az amerikai vállalattal.
Vásárló Nem csak a kínaiak, a magyarok is trükköznek
Privátbankár.hu | 2012. október 20. 09:16
A zoknik és a harisnyanadrágok anyagösszetételének jelölése a termékek többségénél hibás, ami a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmába ütközik - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.
Vásárló Egymillióra büntették a Malévot egy régi reklám miatt
Privátbankár.hu | 2012. október 9. 15:24
A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a felszámolás alatt álló Malév Magyar Légiközlekedési Zrt. ellen fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt bírságot szabott ki.
Vásárló Bioptron lámpa, fogyasztó szirup: sokmilliós bírságok tisztességtelen magatartásért
Privátbankár.hu | 2012. július 11. 11:44
Több friss határozatot is közzétett honlapján a Gazdasági Versenyhivatal. A Zeptert 8 millióra büntették, mert a Bioptron lámpa reklámjaiban állított gyógyhatások közül sokat nem sikerült igazolniuk, de ugyanennyit fizethet a Biofarma is a Drainaslim szirup miatt, amiről nem tudták megfelelően igazolni, hogy akár 20 kilót is lehet fogyni a segítségével.
Vásárló Nyilvános konzultációt indít a GVH a kötelzettségvállalásról
Privátbankár.hu | 2012. június 13. 15:25
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nyilvános konzultációra hívja a piaci szereplőket, ügyvédi irodákat és egyéb érdekelt feleket. A konzultáció a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése esetében indult eljárásokban tett kötelezettségvállalásról szóló közlemény tervezetét tartalmazza.
Vásárló Első fokon érvénytelen 3 ingatlanportál szerződéseinek több pontja
Privátbankár.hu | 2012. május 7. 16:30
Decemberben összesen 6,6 millió forintra büntette a Versenyhivatal három ingatlanportál üzemeltetőit tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatuk miatt. A büntetés mellett közérdekű keresetet is indítottak a cégek ellen. A bíróság első fokon érvénytelenítette a cégek és a hirdetéseket feltöltő ügyfelek között létrejött szerződés több pontját.
Vásárló Újabb bankokat, biztosítókat perel be a PSZÁF
Privátbankár.hu | 2012. április 19. 08:27
Újabb közérdekű pereket készít elő a pénzügyi felügyelet, három bank, két biztosító és egy pénzügyi szolgáltató ellen indulhat eljárás - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.
Vásárló Tisztességtelen ajánlat: 8 milliós büntetés a szőnyegreklámok miatt
Privátbankár.hu | 2011. december 1. 09:25
A Gazdasági Versenyhivatal összesen 8 millió forintra büntetett két vállalkozást, mert úgy reklámozták a kézi csomózású szőnyegeik kiárusítását, mintha soha vissza nem térő alkalom lenne - pedig az alkalom hétről-hétre visszatért.
hírlevél
Ingatlantájoló