<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Törlesztés
Makro / Külgazdaság Oroszország technikai értelemben csődbe ment
Privátbankár.hu | 2022. június 27. 15:04
A hivatalos álláspont szerint Oroszország teljesítette esedékes kötvénytörlesztési kötelezettségeit, de az átutalások a szankciók miatt nem érkeznek meg a kedvezményezettekhez.
Személyes pénzügyek Élet a hitelmoratórium után: jó hírt közöltek
Privátbankár.hu | 2021. december 22. 14:26
A bankok előzetes várakozásainál is kevesebb ügyfél maradt el a törlesztéssel a hiteltörlesztési moratórium lezárultát követően, ráadásul a késedelembe esettek jelentős részénél csak információhiány okozta a csúszást, a bankok figyelmeztetésére a döntő többség befizette az elmaradt törlesztőrészletet  - derült ki a money.hu kérdésére adott banki válaszokból.
Makro / Külgazdaság Törlesztési csődközelben a China Evergrande
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 24. 11:32
Közelebb került egy esetleges törlesztési csődhöz a China Evergrande, a második legnagyobb kínai ingatlanfejlesztő csoport, miután elmulasztotta egyik dollárkötvényének kamatait kifizetni a csütörtöki határidőre.
Személyes pénzügyek Hitelmoratórium: 200 ezren már törlesztik a hitelüket
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 23. 10:25
Fél év alatt közel kétszázezer volt moratóriumos hitel esetében kezdték meg ismételten a törlesztést a banki ügyfelek a nyárig. A moratóriumra igénybevételére jogosult lakossági hitelek immár kisebb fele van a fizetési stop védőhálója alatt.
Személyes pénzügyek A cégek négyötöde, a lakosság kétharmada élt a törlesztési moratóriummal
Privátbankár.hu | 2020. június 5. 17:50
A lakossági ügyfelek kétharmada és a vállalati adósok négyötöde, összesen több, mint 2,7 millió ügyfél választotta a törlesztési moratóriumot június elejéig. Mindkét ügyfélcsoportnál az alacsonyabb összegű hiteleknél – tehát vélhetően részben a rosszabb anyagi helyzetben lévő lakossági adósok és a kisebb méretű cégek – választották az átlaghoz képest többen a fizetés átmeneti felfüggesztését.
Makro / Külgazdaság Az idén megugrik a letelepedési kötvények törlesztése, de nem ez a csúcs
Csabai Károly | 2020. január 22. 20:13
Ez deríthető ki annak kapcsán, hogy egy ellenzéki képviselő írásban faggatta a pénzügyminisztert arról, mennyit kell visszafizetnie az államnak a letelepedési kötvényes off-shore cégeknek az öt év után lejáró kötvénycsomagok után 2020-ban. Számszerű választ nem kapott, de némi kutatkodás után elérhetők az adatok.
Személyes pénzügyek Ráismersz? Ilyen egy tipikus magyar adós
Privátbankár.hu | 2018. május 15. 10:11
Kiderült, mely korcsoport igyekszik elkerülni a tartozásai törlesztését.
Személyes pénzügyek Nyögjük a hiteleinket: a magyar családoknál csak a görögöknek nehezebb?
Privátbankár.hu | 2016. november 29. 11:27
Európa közel harmada nem képes arra, hogy időben visszafizesse tartozásait. Az okok is egyre egyértelműbbek.
Pénzügyi szektor Mire kellett a pénz? 40 milliárd forintot vettek ki a magyarok a bankból
Privátbankár.hu | 2015. július 31. 12:31
Júniusban a háztartások törlesztették hiteleiket, és a betétek állománya is csökkent. A vállalatoknál 100 milliárdos nagyságrendű a csökkenés.
Makro / Külgazdaság Görögország szólt: elfogyott a pénz, nem tudnak törleszteni
Privátbankár.hu | 2015. május 20. 15:38
Görögország nem lesz képes kifizetni a Nemzetközi Valutaalapnak a június 5-én esedékes adóssághányadot, ha addig nem jut megállapodásra a nemzetközi hitelezőivel folytatott tárgyalásokon - figyelmeztetett Nikosz Filisz, a kormányzó baloldali radikális Sziriza párt parlamenti frakciójának szóvivője szerdán.
Pénzügyi szektor Már a kutyának sem kell az árfolyamgát
Privátbankár.hu | 2014. október 13. 16:30
Jelentősen visszaesett augusztusban az újonnan kötött árfolyamgát szerződések száma: 417 szerződést kötöttek a hitelintézetek devizahiteles ügyfelei, körülbelül egyharmadát az előző havinak - közölte honlapján hétfőn az MNB.
Pénzügyi szektor Lassan senkit nem érdekel az árfolyamgát?
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 12. 17:43
Júniusban is csökkent az új árfolyamgát szerződést kötő devizahiteles adósok száma, összesen 11 százalékkal. Most 1510-en léptek be.
Pénzügyi szektor Mennyit jár vissza a devizahiteleseknek? Érdemes a pénzespostást várni?
Privátbankár.hu | 2014. június 19. 16:27
Egy friss elemzés szerint nagyságrendileg 11 százalékkal csökkenhet az ügyfelek törlesztőrészlete - nem érdemes arra készülni, hogy a Kúria döntése miatt kézbe kapják a pénzt a devizahitelesek. Aki már nem bírja fizetni hitelét, aligha lesz ennyivel megmentve.
Adó Így szabadulhat lakáshitelétől - figyeljen a részletekre is!
Privátbankár.hu | 2014. január 28. 18:00
Egyre több cég és még több munkavállaló érdeklődik a lakáshitel törlesztés kedvezményes adózású támogatásának lehetősége iránt. A méltányolható lakásigényhez kapcsolódó lakáshitelek törlesztését a munkahely adómentesen segítheti, így mindenki jól járhat; a deviza és forinthitelesek egyaránt. Mivel az alkalmazás módja még nem kiforrott, érdemes pontosan utánanézni milyen módon élhetnek ezzel a lehetőséggel a cégek, elkerülendő a későbbi bírságokat.
Pénzügyi szektor Mekkorát ugrottak a törlesztőrészletek, és miért? Te tudnád?
Privátbankár.hu | 2013. december 4. 12:00
A magyarok többsége reálisan látja azt, hogy mennyivel nőttek a devizahitelesek terhei, azt azonban már kevésbé tudják megítélni, hogy ez mennyiben vezethető vissza az árfolyamváltozásra, és mennyiben a hitelkamatok emelkedésére – derül ki a Bankmonitor.hu reprezentatív kutatásából. A felmérés rámutat, a válaszadók többnyire nem a bíróságoktól, hanem a bankok és a kormány közös fellépésétől várják a megoldást devizahiteles kérdésben.
Pénzügyi szektor Egyre többen nem fizetik devizaalapú jelzáloghitelüket
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 16. 07:25
Pedig a svájci frank gyengült a forinttal szemben, és még mindig él az árfolyamgát.
Makro / Külgazdaság Az IMF visszaszólt: megjött a magyarok pénze
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 13. 07:07
Magyarország hétfőn előtörlesztette az IMF-hitelből még fennmaradó 1,88 milliárd SDR-t (mintegy 2,85 milliárd dollárt) - áll a szervezet által kiadott rövid közleményben.
Pénzügyi szektor Júniusban 30 milliárdot törlesztettek a magyarok
Privátbankár.hu | 2013. július 31. 11:07
A háztartások forintban nettó hitelfelvevők, míg devizában nettó hiteltörlesztők voltak 2013 júniusában. A vállalatok épp ellenkezőleg: forintban nettó hiteltörlesztők, míg devizában nettó hitelfelvevők voltak. Júniusban a lakossági és a vállalati betétállomány is csökkent.
Makro / Külgazdaság Matolcsyék is törlesztenek - két hét, és megszabadulunk az IMF-hiteltől
Privátbankár.hu | 2013. július 30. 07:31
A Magyar Nemzeti Bank igazgatósága úgy döntött, hogy az MNB által felvett fennmaradó IMF-hiteltartozást előtörleszti a kormány hasonló lépésével párhuzamosan. Szeptemberre se hitele, se irodája nem lesz az IMF-nek Magyarországon.
Pénzügyi szektor A lakosság 32 milliárd devizahitelt törlesztett májusban
Privátbankár.hu | 2013. június 28. 11:50
A jegybank adatai szerint 2013 májusában a háztartások forintban nettó hitelfelvevők, míg devizában nettó hiteltörlesztők voltak, betétállományuk csökkent. A vállalatok májusban több hitelt vettek fel, mint amennyit törlesztettek, betétállományuk növekedett.
Makro / Külgazdaság Erősödött a forint, csökkent a devizatartalék
Privátbankár.hu | 2013. június 12. 11:58
A múlt hónapban csökkent a bankrendszer forintlikviditása és az MNB külföldi követelésállománya, viszont emelkedtek a költségvetés betétei - derül ki a jegybank statisztikai mérlegének előzetes adataiból, amelyről szerdán adott ki jelentést a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
Makro / Külgazdaság Májusban több mint 500 millió euróval csökkent a devizatartalékunk
Privátbankár.hu | 2013. június 7. 12:27
Májusban 586 millió euróval 35,308 milliárd euróra csökkentek a jegybank nemzetközi tartalékai - derült ki a Nemzeti Bank honlapján megjelent legfrissebb adatokból.
Pénzügyi szektor Árvíz: így enged el egyhavi törlesztőt az OTP
Privátbankár.hu | 2013. június 7. 07:45
Az OTP Bank segít az árvízkárok enyhítésében, akiknek az árvíz jelentős kárt okozott az élő jelzáloghitelük mögött álló lakóingatlanjukban, és igazolni tudják a kárukat, annak a bank utólag jóváírja a júliusi törlesztőrészletet.
Pénzügyi szektor Hiába törlesztünk, többel tartozunk - nagyon sok lett a bedőlt hitel
Privátbankár.hu | 2013. május 15. 19:30
Továbbra is sokkal többet törlesztettünk meglévő hiteleinkből, mint amennyi új hitelt felvettünk - mégis nagyot nőtt az összeg, amivel a bankoknak tartozunk. Hogy lehet ez? Nagyot ugrott azoknak az aránya, akik 90 napja nem képesek törleszteni - azok körében is, akiknek már megpróbálták átalakítani a hitelét.
Pénzügyi szektor Több mint 400 millió euróval nőttek az MNB tartalékai
Privátbankár.hu | 2013. május 7. 11:03
Áprilisban 427 millió euróval nőttek a jegybanki tartalékok az előző havi 430 millió euró csökkenés után és 35,894 milliárd eurót tettek ki a múlt hónap végén.
Makro / Külgazdaság Erősödött a forint, mélyponton a magyar törlesztéskockázat
Privátbankár.hu | 2013. május 2. 06:05
A forint erősödését követve többhavi mélypontjára, január vége óta nem mért szintekre csökkent a szerdai londoni jegyzésben a magyar szuverén törlesztéskockázat fedezetére szolgáló származékos befektetési konstrukciók árazása. Szerda este az eurót 298,71 forinton jegyezték.
Ingatlan Az önkormányzatok is beszállnak a devizahitelesek mentésébe
Privátbankár.hu | 2013. március 9. 13:43
Önkormányzati lakások szociális alapú bérlésének lehetőségével is segítené a kormány a bajba jutott devizahiteleseket.
Személyes pénzügyek Még csökken, de már romlik a háztartási hitelek állománya
Privátbankár.hu | 2013. február 16. 12:44
Az utolsó negyedévben csökkent a lakossági hiteltartozás és folytatódott a háztartási hitelportfólió romlása - közölte a Nemzeti Bank.
Pénzügyi szektor Decemberben közel 40 milliárd forintot törlesztett a lakosság
Privátbankár.hu | 2013. január 31. 09:22
2012 decemberében a háztartások nettó hiteltörlesztők voltak, betétállományuk nőtt. A vállalatok is inkább törlesztették hiteleiket, betétállományuk viszont összességében csökkent.
Személyes pénzügyek Egyre többen keresik fel a zacit
Privátbankár.hu | 2013. január 28. 08:01
Lényegesen megugrott a zálogházak forgalma, amelyekbe már nemcsak a szegényebbek járnak, hanem vállalkozók, cégvezetők is - olvasható a hétfői Népszavában.
Pénzügyi szektor Megégettük magunkat: a magyarok 61 százaléka most is törleszt
Privátbankár.hu | 2013. január 22. 11:41
Ötből négyen vettek már fel valamilyen hitelt a hazai lakosság körében, a többség pedig jelenleg is törleszt valamilyen banki kölcsönt. A hitelekkel kapcsolatban változatlanul inkább negatív hozzáállás tapasztalható; a gazdasági kilátások bizonytalanok, a lakosság pénzügyi tájékozottsága továbbra is pocsék.
Makro / Külgazdaság A Fitch leminősítheti az USA-t, ha nem emelik meg az államadósság-plafont
Privátbankár.hu | 2013. január 15. 16:44
Fenyeget a Fitch, amely szerint bár nem valószínű, hogy az Egyesült Államok törlesztésképtelenné válna, de ha a Kongresszus nem emeli meg az adósságplafont, akkor megfontolják az AAA besorolás felülvizsgálatát.
Pénzügyi szektor 20 milliárddal kevesebbel tartozunk a bankoknak, mint egy hónapja
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 31. 10:50
Júliusban a háztartások forintban nettó hitelfelvevők, míg devizában nettó törlesztők voltak. Összességében a háztartások hitelállománya csökkent, ahogy a betétállomány is. A vállalatok hitelállománya is csökkent, betéteik állománya növekedett.
Személyes pénzügyek Európában élen a magyar Diákhitel konstrukció
Privátbankár.hu | 2012. június 14. 12:08
Kiemelkedő eredményt ért el a hazai Diákhitel rendszer a Cedefop, az Európai Szakképzés-fejlesztési Központ 33 ország képzési célú hitelezési gyakorlatát vizsgáló felmérésében. Öt szempontot - hatékonyság, hatásfok, méltányosság, hatások és fenntarthatóság - figyelembe véve Magyarország, Finnország és a Diákhitel bevezetésében (1917) úttörő Svédország végzett az élen.
Pénzügyi szektor A legfőbb ügyészhez fordul az LMP a devizahitel-törlesztések ügyében
Privátbankár.hu | 2012. május 4. 10:48
Az LMP felkéri a legfőbb ügyészt, hogy kezdeményezzen jogegységi döntést a Kúriánál a devizahitelezéssel kapcsolatos banki gyakorlatok miatt, valamint állásfoglalást kér a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnökétől a devizaárfolyamok banki elszámolásának gyakorlatáról
Pénzügyi szektor Mennyiért adják a frankot? Pert nyertek a devizahitelesek az OTP ellen
Privátbankár.hu | 2012. április 26. 13:53
A Szegedi Ítélőtábla másodfokú tanácsa szerint tisztességtelen, hogy a bank a devizahitelek folyósításánál vételi, míg a törlesztésénél eladási árfolyamon számol. A bíróság ezért jogerős döntésében visszamenőleges hatállyal a törlesztésnél is a vételi árfolyam alkalmazását rendelte el.
Vásárló Az IMF bírálja a devizaadósok megsegítését célzó programunkat
Privátbankár.hu | 2012. április 10. 16:33
Az eladósodott ingatlantulajdonosok megsegítését célzó magyar programmal kapcsolatban fogalmazott meg bírálatokat kedden nyilvánosságra hozott jelentésében a Nemzetközi Valutaalap. Szerintük a hitelválság elmélyülése kapcsolódó árfolyamnyomást eredményezhet. A hitelkínálat elszívása pedig zavart okoz a hitelezésben.
Makro / Külgazdaság Meddig húzzuk még a nadrágszíjat? London szerint van más megoldás
Privátbankár.hu | 2012. március 24. 16:01
Négyféle módon lehet megszabadulni az adósságproblémától: növekedéssel, inflációval, takarékossági intézkedésekkel és törlesztési átrendezéssel. Magyarország már öt éve húzza a nadrágszíjat, London szerint újfajta megoldásokkal állhat elő a kormány, a lakosságnak ugyanis fogy a türelme.
Pénzügyi szektor Banki kalkulátorok
Privátbankár.hu | 2011. december 16. 13:33
Alább talál linkeket a banki termékekkel kapcsolatos kalkulátorokhoz és információkhoz: betét, folyószámla, bankkártya, e-bank, lakáshitel, jelzáloghitel, személyi kölcsön és áruhitel. Továbbá a legjobb betéti kamatok és hitelek listáját.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG