Vásárlási szokások
Vásárló Újra visszajöhet az idősek vásárlási idősávja 
Privátbankár.hu | 2020. november 23. 10:47
Az Idősek Tanácsa javasolja.
Vásárló Év végére visszarázódhat a kiskereskedelem 
Valkai Nikoletta | 2020. június 18. 14:46
Döntött a kormány az idősek vásárlási sávjának eltörléséről, bár a maszk marad, de mostantól 9 és 12 óra között ismét már nem csak a 65 év felettiek vásárolhatnak az üzletekben. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára lassú visszarendeződésre számít. Ha nem lesz a koronavírus-járványnak erős második hulláma, a hazai kiskereskedelem megúszhatja a visszaesést.
Makro / Külgazdaság Kevés pénzért, egyre kevesebben dolgoznak boltosként 
Valkai Nikoletta | 2019. október 30. 06:10
Miközben egyre kevesebb üzlet van az országban, addig a boltosok száma is évek óta csökken: tavaly 361 ezer főt foglalkozattak a hazai kiskereskedelemben. A képet az is árnyalja, hogy a nemzetgazdasági átlaghoz képest alacsonyabb fizetésre számíthat az, aki ebben a szektorban akar elhelyezkedni. Legalábbis ezt mutatják a tavalyi számok, amelyből az is kiderült, az EU-ban Magyarországon nőtt a legjobban a forgalom, és jóval több a trafik az országban, mint gyógyszertár.
Vásárló Nem tetszik, kicsi – mit csináljunk, ha félrement a karácsonyi ajándék? 
Privátbankár.hu | 2018. december 23. 16:10
Karácsony előtt különösen célszerű tájékozódni arról, hogy az ajándékba vett terméket milyen feltételekkel vihetik vissza a vásárlók az üzletbe. Noha a kereskedőket erre semmilyen jogszabály nem kötelezi, a gyakorlatban igen eltérő feltételekkel ugyan, de minden megvizsgált üzletlánc lehetőséget kínál a hibátlan termékek visszavételére.
Vásárló Milyen karácsonyra vágynak a magyarok?  
Privátbankár.hu | 2018. december 17. 20:20
A napokban még sokaknak fejtörést okoz, hogy megtalálja szerettei számára a leginkább vágyott, a legideálisabb ajándékot. Vajon tudjuk, mit szeretnének gyermekeink, szüleink, nagyszüleink vagy éppen unokáink? A legtöbben otthon lesznek, szűk családban ünnepelnek, jóllehet inkább elutaznának és párjukkal kettesben töltenék az ünnepeket. A magyarok több mint fele élményt ad ajándékba.
Vásárló Black Friday: lehetne még ügyesebben csinálni 
Valkai Nikoletta | 2018. november 22. 06:02
Az elmúlt években Magyarországra is begyűrűzött az Amerikában évtizedes hagyománynak számító Black Friday, azaz a fekete péntek. Az akciók nagy ünnepén az üzletek, webáruházak komoly árengedményekkel próbálják vásárlásra ösztönözni az embereket, bár meglehet, nem a legjobb eszközökkel csinálják az online és a hagyományos kereskedelem szereplői. Papp-Váry Árpádot, a Budapesti Metropolitan Egyetem marketing mesterszakának vezetőjét, a Magyar Marketing Szövetség alelnökét kérdeztük. Interjú.
Vásárló 4 dolog, amint nem gondoltál volna a 35 év alattiakról 
Privátbankár.hu | 2018. június 10. 09:29
Részletesen foglalkozik a 18-35 éves korosztály helyzetével és megítélésével egy most megjelent, 17 európai országra kiterjedő kutatás. Az annyira nem meglepő, inkább riasztó, mennyire lesújtó véleménnyel vannak a 35 év felettiek az Y-generációról: a jellemzésükre használt jelzők 88 százaléka negatív.
Vásárló Valami történt: nagyon megváltoztak a magyar fiatalok 
Privátbankár.hu | 2018. május 29. 16:40
Ég és föld az idősebb generációk és fiatalok vélekedése az Y-generációról, ugyanakkor a magyar helyzet biztatóbb, mint korábban várták. A Cetelem Körkép szerint ráadásul a fogyasztási és megtakarítási hajlandóság egyaránt nő az európai fogyasztók körében: az összes megkérdezett 47 százaléka úgy látja, hogy több pénzt fog költeni az előttünk álló egy évben.
Személyes pénzügyek Kezdik elfelejteni a készpénzt a magyarok?  
Privátbankár.hu | 2018. március 6. 09:33
Folyamatosan nő az elektronikus csatornák és a bankkártyás fizetések népszerűsége.
Vásárló A fekete pénteknél és a karácsony előttinél is durvább leárazás jöhet 
Privátbankár.hu | 2017. december 3. 10:53
A vásárlás és pénzköltés új ünnepe honosodott meg Magyarországon a fekete péntekkel, de nehogy azt higgyük, ettől majd kevesebb pénzt költünk decemberben - a legnagyobb akciók pedig egyenesen karácsony után és januárban jönnek majd.
Vásárló A karácsony már a múlté? Új ünnepből élnek a kereskedők 
Privátbankár.hu | 2017. november 23. 20:02
A karácsony volt eddig az év legforgalmasabb időszaka a boltok számára, ezt azonban lassan átveszi az Amerikából bekúszott Black Friday, az online vásárlás világnapja. Ma már 10-ből 9 ember ismeri az akciót - derült ki a CIB Bank reprezentatív kutatásából. A boltok számára ez a nap hozhatja az éves forgalom negyedét. De mire szórunk el több milliárd forintot egyetlen nap alatt?
Vásárló Jön a fekete péntek: hogyan kerüld el az esztelen költekezést?  
Privátbankár.hu | 2017. november 21. 20:10
Az Egyesült Államokban hagyományosan november negyedik csütörtökén ünneplik a Hálaadás napját, a pulykavacsora utáni pénteken pedig kezdetét veszi a karácsonyi vásárlási dömping. Magyarországon a Hálaadásnak nincs hagyománya, de a Black Friday vásárlási őrülete már 2013 óta trend lett. Óriási kedvezményekkel nyitnak a boltok, a vásárlók pedig tömegével rohamozzák meg az üzleteket és webshopokat.
Vásárló Ezer kádat lehetne megtölteni azzal, amit magukra kennek a magyarok 
Privátbankár.hu | 2017. október 11. 09:50
Csak az arcunkra és a kezünkre milliárdokat költünk a Nielsen szerint.
Vásárló Számítógép kell a gyereknek? Adunk pár tippet a választáshoz 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 27. 08:13
Ne legyenek illúzióink: a mai gyerekeknek gyakorlatilag felső tagozattól kezdve szüksége lehet egy saját számítógépre vagy laptopra. A házi feladatok elvégzése mellett egy saját gép használata segíthet betölteni azt a munkaerőpiaci űrt, amit több tízezer informatikus hiánya okoz. Nem mindegy azonban, hogy milyet választunk - a teljesítmény függvényében a határ akár a csillagos ég is lehet. Adunk pár hasznos, praktikus tanácsot, hogy hogyan érdemes számítógépet választani – nem feltétlenül csak gyerkőcöknek.
Vásárló Elképesztően sok sajtot eszünk – te mennyit költesz rá? 
Privátbankár.hu | 2017. július 14. 07:10
Sajtnál csak feldolgozott húst és sört fogyasztunk többet a Nielsen szerint.
Személyes pénzügyek Rengeteget vásárolunk – te mennyit hagysz a boltban egy nap? 
Privátbankár.hu | 2017. június 1. 07:46
A tavalyi összegből egy extrás menü is kijön egy gyorsétteremben.
Vásárló Rengeteget hagyunk ott a boltban – mutatjuk, mire 
Privátbankár.hu | 2017. május 16. 08:34
Tovább nőtt tavaly a magyar háztartások vásárlási kedve.
Vásárló Gondolnád, mire költünk évente 32 milliárd forintot? 
Privátbankár.hu | 2017. május 14. 08:02
A gazdaságnak is a vásárlóerő lesz a mozgatórugója a szakemberek szerint, az emberek azonban már nem csak többet költenek egy boltban, de tudatosabbak is a termékeket illetően. A minőségibb, de valamivel drágább - úgynevezett prémium - termékek piaca folyamatosan bővül. De miből keressük a jobbat, és miért olyan fontos a háromrétegű, illatosított toalettpapír? A Nielsen elemzéséből szemezgettünk.
Vásárló Mennyire gazdag a Jézuska? Ennyit költenek karácsonykor a magyarok  
Privátbankár.hu | 2016. december 19. 11:01
Kevesebb idő alatt több pénzt szórunk el az ünnepek előtt.
Vásárló Nem bízzák a véletlenre – ezekkel a trükkökkel forgatják ki a zsebed a boltok 
Balkó Rita | 2016. december 12. 18:16
Megfelelő zene, jól kiválasztott szín, csodás illatok – mindenki ismer legalább egy marketingfogást, amivel az üzletek vásárlásra bíztatják az embert. Vannak azonban sokkal hétköznapibb, sokszor alig észrevehető apróságok, amik miatt akár a rászánt összeg többszörösét is otthagyjuk egy üzletben. Összeszedtük a tíz legalattomosabbat.
Vásárló Mi lesz a fa alatt? Itt van, mennyit költenek karácsonyi ajándékra a magyarok  
Privátbankár.hu | 2016. december 10. 09:15
Közeleg a karácsony, mindenki ajándékok után kutat. Vajon mik a legnépszerűbb termékek? Mikor kezdjük el a vásárlást? Mennyit tervezünk költeni, és vajon miből? Ami már most látszik, a mobiltelefonok népszerűsége idén is töretlen, de mely termékek kerültek még fel idén a magyarok kívánságlistájára?
Vásárló Vásárolj okosan! Ezekre ügyelj a karácsonyi kapkodásban 
Privátbankár.hu | 2016. december 6. 11:35
Rengeteg akció, hatalmas tömeg, óriási választék – rengeteg apróság van, ami miatt akár több ezer forinttal is többet költhetünk karácsonykor.
Vásárló Te mennyire vagy hűséges? Az átlag magyar ennyire  
Privátbankár.hu | 2016. november 19. 13:35
Most nem a párkapcsolatról, hanem a vásárlási szokásokról van szó. Egy friss kutatás ugyanis kimutatta, hűségesebbek a magyar fogyasztók, mint az európai átlag. Ehhez persze szorosan hozzátartozik az is, hogy imádjuk a kuponokat, pontgyűjtőket és egyéb hűségprogramokat. Hiszen ahol díjazzák a lojalitást, oda gyakrabban mennek és többet is vásárolnak az emberek.
Vásárló Így szépítkeznek a magyarok – sosem költöttünk még ennyit kencére 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 13. 09:14
Óriási forgalma volt a drogériáknak az első félévben, főleg szépségápoló szerekből adtak el az átlagosnál többet.
Vásárló Furcsa dolgok az automatákban – tíz dolog, amit biztos nem fognak itthon árulni 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 8. 16:00
Az étel- és italautomaták megkönnyítik az életünket, például ha egy gyors ropogtatni valóra vagy egy üveg frissítőre van szükségünk. Megtaláljuk őket a pályaudvarokon, irodákban, várótermekben – de mi van akkor, ha egy egész ország életmódja épül rájuk? Japánban, az automaták Mekkájában az élet nem áll meg a ropinál és az ásványvíznél – összeszedtük azt a tíz legbizarrabb dolgot, amit megkaphatunk egy marék apróért.
Vásárló Mennyi pénzt hagytunk a boltokban? Itt egy nagy szám  
Privátbankár.hu | 2015. december 29. 09:28
5-6 százalékkal bővült idén a kiskereskedelmi forgalom.
Vásárló Te mire gyűjtesz? A legtöbb magyar ezekre 
Privátbankár.hu | 2015. július 22. 08:31
Mobilozni, tévézni, és takarítani akarunk a legtöbben egy nemrég elkészült kutatás szerint.
Vásárló Neked mi a legfontosabb? Így vásárolunk műszaki cikkeket  
Privátbankár.hu | 2015. június 15. 11:26
Mi alapján vásárolunk elektronikai termékeket, és melyek a legtipikusabb vásárlási szokások?
KKV Ár, minőség vagy környezetvédelem: te mit nézel, ha vásárolsz? 
Privátbankár.hu | 2015. február 23. 16:26
A korábbinál többen választanának Magyarországon környezetbarát csomagolású termékeket, ugyanakkor a környezetvédelmi szempontok háttérbe szorulnak az ár és a minőség mögött - derül ki egy friss kutatásból.
Vásárló Te mire költesz, miután befizetted a számláidat? Az átlag magyar erre  
Privátbankár.hu | 2014. november 12. 20:05
Valamelyest nőtt a magyarok vásárlási kedve. A szabadon elkölthető pénzükből legtöbben azt tervezik, hogy félretesznek, lakásukat korszerűsítik és a hitelüket törlesztik. De mitől félünk legjobban? A gazdasági helyzettől, a hiteltartozástól vagy a munkahely elvesztése aggaszt minket a legjobban?
Vásárló A ruhaboltban lassabban döntünk, mint a lakásvásárláskor 
Privátbankár.hu | 2014. október 19. 10:25
Ma már szinte mindenhol az impulzusvásárlás terjed - még autó és lakásvásárlásról is pillanatok alatt dönt az átlagember.
Vásárló Ugye te se tudsz ellenállni? Így nassol a magyar 
Privátbankár.hu | 2014. október 5. 18:30
Miért szeretnek a magyarok két főétkezés között enni? És ha esznek, akkor mit? Csokit, chipset, vagy talán más rágcsálnivaló a kedvencünk? Mennyire térnek el a magyarok étkezési szokásai a többi országétól? És egyáltalán, mi alapján választunk?
Vásárló Már nem a húszéveseké a világ - kik költik a legtöbbet?  
Privátbankár.hu | 2014. május 28. 18:03
Az egyre zsugorodó népességen belül egyre nagyobb arányt képvisel az ötvenen túliak csoportja, ezzel együtt pedig nem elhanyagolhatók fogyasztási szokásaik. Ez a korosztály gazdaságilag és életmódjukat tekintve is aktívabbak, mint korábban ennek a generációnak a tagjai. Hol vásárolnak? Mire használják az internetet, és miben vannak még lemaradva?
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG