<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Miközben nemcsak a nyugati, de a magyar politikusok is arról beszélnek, hogy tiszteletben kell tartani Ukrajna területi integritását. Ennek ellenére egészen más módon látják a békéhez vezető utat, Orbán Viktorék égi csodába bíznak, hiszen ők sem hiszik, hogy az oroszok kivonulnának Ukrajnából, miközben mások szerint az lehet a megoldás, ha segítenek Kijevnek.
  • A béke elérésének leggyorsabb útja Ukrajna felfegyverzésének segítése, hogy megvédhesse magát Oroszországgal szemben – mondta James Cleverly brit külügyminiszter a Times of Malta című lapban a keddi földközi-tengeri szigeten tett látogatása előtt.
  • Ha Ukrajna megkapja az amerikaiak által ígért nagyobb hatótávolságú fegyvereket, azokkal nem fog (a nemzetközi szerződések szerinti) orosz területeket támadni. Az ilyen eszközökkel a hadsereg csak a megszállt ukrán területeken lévő orosz egységeket veszi célba – mondta Olekszij Reznikov ukrán védelmi miniszter.

  • Ukrajna ebben a hónapban jelentős orosz offenzívára számít, de Kijevnek megvannak a tartalékai Moszkva erőinek visszatartására, még akkor is, ha a nyugat legfrissebb hadianyagai nem érkeznek meg időben – mondta Reznikov.
  • Németország főügyésze, Peter Frank a Welt am Sonntag újságnak elmondta, hogy hivatala „több száz” háborús bűnöket igazoló bizonyítékot gyűjtött össze, amelyeket az orosz erők által Ukrajnában követtek el.

Vlagyimir Putyin orosz elnök ugyan azt mondta Naftali Bennett izraeli miniszterelnökötnek, hogy nem célja Zelenszkij megölése, mégis folyamatosan célpont az ukrán elnök. Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Jevgenyij Bijatov
Vlagyimir Putyin orosz elnök ugyan azt mondta Naftali Bennett izraeli miniszterelnökötnek, hogy nem célja Zelenszkij megölése, mégis folyamatosan célpont az ukrán elnök. Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Jevgenyij Bijatov

  • Naftali Bennett volt izraeli miniszterelnök azt mondta, Vlagyimir Putyin ígéretet tett neki, hogy nem fogja megöletni Volodimir Zelenszkijt. Az izraeli politikus szerint ezt az ígéretet azon a moszkvai útja során kapta, amikor a tavaly februári támadást megelőzően találkozott az orosz elnökkel.

  • Az orosz magánhadsereg, a Wagner vezetője elmondta, hogy heves harcok folynak az ukrán Bahmut város északi részein, amely hetek óta az orosz erők figyelmének középpontjában áll. Jevgenyij Prigozsin visszautasította az orosz médiában megjelent híreket, amelyek szerint az ukrán csapatok elhagyták Bahmutot, mondván: „Heves csaták folynak az északi negyedekben minden utcáért, minden házért, minden lépcsőházért”. Orosz sajtójelentések szerint harcok folynak az Artemivszket Csasziv Jarral összekötő út, valamint Parszkoijivka és Kraszna Hora település birtoklásáért.
  • Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek több településéről, köztük Donyeckből jelentettek ukrán tüzérségi támadást a hétvégén a helyi hatóságok. Az orosz beszámolók szerint Donyeckben egy lakóházat szombaton érő belövés következtében három, egy vasárnapi utcai becsapódás miatt pedig egy civil életét vesztette. Orosz erők vasárnap rakétatámadást intéztek Harkiv ellen, ahol civil épületeket ért támadás. (Forrás: Guardian, MTI)

Makro / Külgazdaság Törökország a földrengés után: mentik a menthetőt
Vég Márton | 2023. március 25. 12:01
Szombaton Törökország is csatlakozik a Föld órájához este 20:30 és 21:30 között: a lámpák lekapcsolásával az 50 ezer áldozatra is emlékeznek. A romok alól sorra kerülnek elő az értékes műtárgyak.
Makro / Külgazdaság Magyarországnak ezzel az országgal is meg kell küzdenie, ha olimpiát akar rendezni
Privátbankár.hu | 2023. március 25. 10:42
Mexikó hivatalossá tette, hogy szeretne otthont adni a 2036-os nyári olimpiának.
Makro / Külgazdaság Lecsapott a tornádó, legalább heten meghaltak
Privátbankár.hu | 2023. március 25. 09:57
Tízezrek maradtak áram nélkül Amerika déli államaiban.
Makro / Külgazdaság Kijev támadásra készül, védekezhetnek az oroszok?
Privátbankár.hu | 2023. március 25. 09:07
Bahmutnál elakadtak az oroszok, de az ukránok is súlyos veszteségeket szenvedtek.
Makro / Külgazdaság Megint földrengés volt Törökországban
Privátbankár.hu | 2023. március 25. 08:24
Közép-Törökországot 4,7-es erősségű földrengés rázta meg szombaton hajnalban.
Makro / Külgazdaság Macron és von der Leyen együtt győzködi Pekinget Putyin megfékezésére
Privátbankár.hu | 2023. március 24. 19:11
Herszon körzetében újabb orosz ellenakció indult, Bahmutnál készülődnek az ukránok.
Makro / Külgazdaság Elillan a bankpánik? Javulóban az amerikai gazdaság
Privátbankár.hu | 2023. március 24. 16:45
Több friss mutató is kedvező jelekre utal.
Makro / Külgazdaság Nyugati inváziók – tragikus végeredmények
Káncz Csaba | 2023. március 24. 16:05
Ezen héten van az évfordulója a nyugati hatalmak által külföldi államok ellen megindított három támadásnak. A hadjáratok többnyire megsértették a nemzetközi jogot, és két esetben bukott államot hagytak maguk után. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság A munkaerőpiacot még nem érintette a gazdasági helyzet romlása
Privátbankár.hu | 2023. március 24. 15:20
A pénteken közzétett adatok alapján a Magyar Bankholding szakértői úgy látják, nagyon jó a helyzet a magyar munkaerőpiacon.
Makro / Külgazdaság Sürgős uniós menekültügyi reformokat akar a német belügyminiszter
Privátbankár.hu | 2023. március 24. 14:30
A jövő évi EP-választásokig szeretné készen látni ezeket.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG