Hirdetés
Hirdetés

Európa kiakadt az új szankciókon

2017. június 17., 09:01

Amerika szigorítja az Oroszország elleni szankciókat, ami európai cégeket is érint. Németország és Ausztria az asztalra csap.

A vélelmezett 2016-os választási beavatkozás miatt hoztak törvényt a szankciók szigorításáról, melyeket a szenátus már elfogadott, a képviselőház még nem. Ha életbe lépnek, ez a nagy olaj-, és gázprojektekben részt vevő európai cégeket is büntetné.

A német külügyminiszter és az osztrák kancellár élesen reagáltak, mondván, Európa energiaellátása Európa ügye, nem Amerikáé. Ha európai cégeket büntetéssel fenyegetnek, az igen kedvezőtlen lesz az amerikai-európai kapcsolatokra.

Hirdetés

A szankciók kérdésében Amerikán belül is megosztottság van: Rex Tillerson külügyminisztert aggasztják a szankciók, ő inkább az Oroszországgal való viszony javítását szeretné.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Döntéshez készülnek Matolcsyék – mi lesz az alapkamattal?

Döntéshez készülnek Matolcsyék – mi lesz az alapkamattal?

Sűrű lesz a jövő hét, kedden kamatdöntő ülést tart a jegybank monetáris tanácsa. Emellett számos munkaerőpiaci és beruházási adat is érkezik majd a hét folyamán, egyebek mellett képet kapunk a foglalkoztattosgáról, az ipari termelői árakról és a külkereskedelmi forgalomról is. Ezeket a dátumokat mindenképp vésd fel a naptárba!

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?