Hirdetés
Hirdetés

Nagy dobásra készül a szakadék szélén egyensúlyozó miniszterelnök

2018. január 31., 11:08

Új irányban tapogatóznak a britek, ha esetleg nem sikerülne jó megállapodást összehozni az Európai Unióval.

Tekintve, hogy May-nek attól is tartania kell, hogy saját pártja buktatja meg, és egy vészjósló előrejelzés is kiszivárgott a brit gazdaságról, egyáltalán nem meglepő, hogy kétségbeesetten szeretne új utakat találni. Ennek egyik állomása lenne az a szabadkereskedelmi egyezmény, amelyet Kínával szeretne megkötni.

Szívesen olvasnál tovább a britekről és a kilépés körüli gondokról? A Privátbankár.hu cikkeit itt tudod tovább böngészni. >>>

A brit miniszterelnök jelenleg Kínában van 3 napig, ahová vele tartott több vállalat vezetősége is azokról a területekről, ahol szeretnének együttműködni Kínával – írja a Reuters.

Hirdetés

Kína egy ország, akikkel szeretnénk egy kereskedelmi megállapodást, de mindeközben is dolgozni akarunk azon, hogy jobban megnyissuk a piacot a brit vállalkozások számára – mondta May a miniszterelnöki magángépén újságíróknak.

Az egyébként vitathatatlan, hogy a brit-kínai kereskedelmi kapcsolatokat lenne hová fejleszteni, 2016-ban a szigetország exportjának mindössze 3,1 százaléka irányult Kína felé, míg 43 százalék az EU-ba. Diplomáciai források szerint Kínát érdekli a brit ötlet, de bármilyen formában hivatalos tárgyalások csak a Brexit megtörténte után lehetnek.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Alattomos betegség: évente 8 ezer magyar ebbe hal bele

Alattomos betegség: évente 8 ezer magyar ebbe hal bele

Nem véletlen, hogy az Európai Tüdőgyógyász Társaság 2010-et a tüdő évének nyilvánította, felhívva ezzel is a figyelmet a világszerte több százmillió embert érintő krónikus tüdőbetegségek jelentőségére, és arra, hogy bár a legtöbb tüdőbetegség gyógyítható, a megelőzés a leghatékonyabb módszer ezek kivédésére.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?