Hirdetés
Hirdetés

Történelmi csúcson az OTP – de mennyit ér az Airbnb?

Eidenpenz József, 2019. november 07., 11:44

Öt fontos hír a mai tőzsdenaphoz. Ma megint rally-üzemmódban vannak a tőzsdék, a kereskedelmi optimizmus és a gyorsjelentések hajtják őket. A BUX is emelkedik, nincs messze történelmi csúcsától, az OTP pedig meg is döntötte eddigi rekordját. Ismét gyengélkedik viszont a forint. Érdekes számok jöttek az Airbnb-ről.

Jó a hangulat ma a tőzsdéken, amit elsősorban a kereskedelmi háborúval kapcsolatos hírek és a gyorsjelentések fűtenek. A tegnapi zárásban még bizonytalanok voltak az amerikai befektetők, a technológiai részvények estek, az S&P 500 inkább stagnált.

Az európai tőzsdék ismét rally-üzemmódban vannak, a német DAX index 0,8 százalékkal emelkedik. Fűti többek között a Siemens 4,5 százalékos emelkedése, a konszern jó eredményekről számolt be. Az USA-ban a határidős indexek szintén fél százalékos pluszban vannak, ami szép emelkedés előjele lehet.

Hirdetés

Itthon a BUX index újabb 0,3 százalékos pluszt produkált eddig, ami 43 403 pontot jelent. Ez már nagyon közel van az áprilisban beállított 43 563,38 pontos mindenkori csúcshoz. A forint viszont gyengécske, a 332,50 forintos euróár újabb 70 fillérrel magasabb a tegnap estinél.

További, friss árfolyamok itt láthatók

1. Decemberre tolódhat a kereskedelmi megállapodás

Az amerikai-kínai kereskedelmi háborút lezárni hivatott megállapodás novemberre tervezett aláírása várhatóan decemberre tolódik ki – jelentették amerikai hírügynökségek. Ez a hír azonban inkább szerdán este okozott bizonytalanságot a tőzsdéken.

Ma már egy pozitívabb információt értékelnek nagyra, mely szerint addig is megkezdődhet az eddig kivetett vámok lebontásának előkészítése. A legtöbb nyugati kommentár ma is a “kereskedelmi optimizmussal” magyarázza a jó tőzsdei hangulatot.

2. Megjött a Magyar Telekom-jelentés

Mind az árbevétel, mind a nyereség soron javuló számok láthatók a Magyar Telekom szerda este publikált jelentésében. A befektetők mégsem lehetnek maradéktalanul elégedettek, hiszen az elemzői konszenzus alapján kedvezőbb számokat lehetett várni – írtuk ma reggel.

A részvény ma egyébként alig mozdult, 439 és 441 forint között változott az ára a kereskedés elején. A tegnapi zárás 440 forinton volt.

Az anyavállalat, a Deutsche Telekom profitja egyébként rekordszintre nőtt, főleg az erős amerikai eredményeknek köszönhetően. A menedzsment javított az idei eredménykilátásokon, de csökkentette az osztalékot, mivel a vártnál többet költöttek el a frekvencia-tendereken.

3. Optimistább várakozásokat közölt a Mol

A Mol közzétette londoni befektetői napjának prezentációját. Ebből az derül ki, hogy több területen is javította korábbi várakozásait a vállalat vezetése - írtuk nemrég.

4. 42 milliárd dollárt érhet az Airbnb?

A Financial Times szerint intézményi befektetők, hedge fund-ok, kockázatitőke-befektetők egy esetleges jövőbeli IPO (elsődleges részvénykibocsátás) előtt már most nagyon igyekeznek bevásárolni az Airbnb részvényeiből. A pletykák alapján az így kialakult árakon (mintegy 150 dollár részvényenként) 42 milliárdot érhet a globális turisztikai óriás.

Az Airbnb-t 2011-ben, amikor utoljára tőkét vont be egymilliárd dollár értékben, még 11 milliárd dollárral kevesebbre, 31 milliárdra értékelték az akkori árakon. Az egyelőre zárt körű cég nyilatkozatai szerint a második negyedévben egymilliárd dolláros bevételt ért el és 3,5 milliárdos készpénz-vagyonnal rendelkezik – írták.

5. Történelmi csúcson az OTP

Végül, de nem utolsó sorban érdemes megemlíteni, hogy az OTP árfolyama soha nem látott szintre kapaszkodott ma. A papír 14 120 forint, újabb 0,8 százalékkal ment fel, ami az eddigi 14 030 forintos rekordot írja felül. A forgalom jelentős, már viszonylag korán, 11 óra előtt elérte a 2,5 milliárd forintot.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Történelmi győzelmet aratott Boris Johnson, megvalósulhat a Brexit

Történelmi győzelmet aratott Boris Johnson, megvalósulhat a Brexit

Az előrejelzéseknek megfelelően a konzervatívok nyerték az előrehozott parlamenti választásokat az Egyesült Királyságban. Az exit pollok szerint Boris Johnson kormányfő pártjának kényelmes többsége lesz a parlament alsóházában, és ezt mutatják a folyamatosan frissülő tényleges eredmények is. Mindez azt jelenti, hogy január végéig valóban megvalósulhat a Brexit.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • A MÁP Plusztól a matuzsálemkötvényekig – érdemes még kamatra vadászni?

    2019. december 06., 16:30
    A MÁP Plusztól a matuzsálemkötvényekig – érdemes még kamatra vadászni?

    A kötvénypiac súlya valójában nagyobb a tőkepiacokon, mint a részvénypiacoké. A kibocsátott mennyiség a pénznyomdák hatására is tovább nő. Az egyszerű kisbefektetők is gondolkodhatnak államkötvényekben, de más hasonló termékekben is. Az oktatásban Magyarországon a pénzügyek szinte semmilyen szerepet nem kapnak, de ezt lehet pótolni.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?