Hirdetés
Hirdetés

Ők már tudják, ki nyeri a vébét – és te?

2018. június 21., 10:12

Egy AI-t kérdeztek meg a Bisnodenál, szerinte Brazília lesz a győztes.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

A világ minden tájáról érkező rajongók lelkesen várják a sportélet egyik legnagyobb versengését, ezért az esemény kapcsán a Bisnode céginformációs és cégminősítő  megbízta adatelemző szakembereit, hogy olyan algoritmust dolgozzanak ki, amely képes előrejelezni, hogy 2018. július 15-én melyik nemzet válogatott csapata nyeri az oroszországi eseménysorozatot. A Privátbankár.hu-hoz eljuttatott felmérés eredményei alapján a legesélyesebb Brazília lehet a vébé győzelemre.

A vizsgálat során a bajnokságban résztvevő csapatok elmúlt négy évi összes mérkőzésének eredményeit és adatait vetette össze egy öntanuló mesterséges intelligencia. Ez az algoritmus anélkül tanul, hogy erre kifejezetten beprogramozták volna őket, pusztán a betáplált adatok és a mintafelismerés segítségével. Ezek alapján 80 százalék az esélye, hogy a top 10-es csapatból kerül ki a győztes, és 60 százalék az esélye, hogy az első négy esélyesből kerül ki a győztes – köztük Brazíliáé a legnagyobb esély, de a másik három európai csapat (Portugália, Spanyolország és Németország) még elorozhatják a győzelmet Európának.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Földindulás Németországban: véget érhet a Merkel-korszak

Földindulás Németországban: véget érhet a Merkel-korszak

Német lapok szerint a Merkel-éra végének kezdetét jelzi, hogy tegnap a kereszténydemokrata képviselők leváltották a kancellár bizalmasát a parlamenti frakció éléről. Angela Merkel maga is vereségnek nevezte a szavazást, amely valójában inkább róla szólt, semmint szövetségeséről. A német kancellár iránti bizalom nem csak a pártszövetségén belül látszik megrendülni, hanem a választók körében is: a CDU támogatottsága történelmi mélypontra süllyedt.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?