4p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

KKV
Szereted a meglepetéseket, imádod a kozmetikumokat, a kutyádat, vagy csak főznél egy jót, de nincs időd elmenni vásárolni? Akkor van egy jó hírünk: már Magyarországon is elérhetőek az előfizetéses dobozok, amelyekkel a meglepetések házhoz jönnek. A nagy kérdés viszont adott: mégis, ki csomagol be több száz dobozt egyik napról a másikra?

Az előfizetéses dobozokkal nem csak magunkat lephetjük meg a döntés nyomasztó terhe nélkül, de remek karácsonyi ajándék is lehet, ha például a kozmetikumokra gondolunk. Az is előfordulhat emellett, hogy ott állunk a munka kellős közepén, se időnk, se energiánk a bevásárlásra, de mégis úgy főznénk valamit egy jó vacsorát.

Új iparág születik

Erre kínálnak megoldást az úgynevezett subscription boxok, amelyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a világon. A recept rendkívül egyszerű: válassz egy témát, és célozd meg a rajongókat a szerinted legérdekesebb, leghasznosabb termékekkel, amelyeket te állítasz össze nekik. A vásárlók egy bizonyos havi/heti díjért cserébe az ajtóban kapják meg a megpakolt dobozokat, így ki sem kell tenniük a lábukat otthonról.

Nem számít, hogy a sminket, az állatokat, ételeket, vagy éppen a fegyvereket szereted. Mindenre találhatsz már egy gusztusosan előre elkészített csomagot.

Egy teljesen új kereskedelmi modell, amelynek egyik legnépszerűbb képviselője a 2010-ben indított Birchbox: a cég szépségipari termékekre specializálódott, férfiak és nők számára összeállított csomagokat egyaránt kínálnak, amelyekben az arcápolóktól kezdve a parfümön át a sminkig mindenféle terméket megtalál az előfizető.

Miért venne bárki ilyesmit?

A kozmetikumokról aztán szépen lassan átgyűrűzött négy év alatt más iparágakba is, meghatározó üzleti modellé nőve ki magát. Ahogy azt a Forbes által megkérdezett elemzők is elmondják, a titok nyitja valószínűleg a fogyasztói szokások átalakulása mögött van: akkorára nőtt ma a termékkínálat, hogy a vásárlóknak szükségük van az úgynevezett "kurátorra", aki előszűri a termékeket, hogy hozzájuk már csak a legrelevánsabb, legjobb minőségű áru kerüljön. Kicsit olyan, mint a hírfogyasztás: mindenkinek vannak preferált lapjai és szerzői, és csak ritkán olvasunk olyat, ami nem illik a preferenciáink közé.

Ez teremt lehetőséget arra, hogy akár sikeres szakértőktől kapjunk havonta csomagokat: ruha kell? Nem probléma, egy stylist készít összeállításokat. Más időszakban az étkezésünkre figyelnénk? Ugyan, majd a dietetikusok megteszik és küldik a beállításaink alapján összeállított menüket, ahogy azt teszi itthon a KitchenBox is.

Sírig tartó márkahűség?

A csomag jópofa ötletnek tűnik, de az igazi érdekesség az, hogy ez a kereskedelmi modell szorosabb köteléket tud kialakítani a termék és a vásárlók között, hónapról hónapra visszacsábítva őket a vásárlásra.

Természetesen az egyik legjelentősebb faktor ebben a meglepetés ereje: idézzük fel, hogy teltek a szenteste előtti napok gyerekkorunkban, amikor tűkön ülve vártuk az ajándékbontás estéjét. Az előfizetéses box-szolgáltatások pont ezt az élményt adják vissza, nem csak az év egy bizonyos időszakában, hanem folyamatosan: mire elhasználjuk az aktuális doboz tartalmát, már izgulhatunk is a következő miatt. Sokak éppen emiatt tartják meg az előfizetésüket, még akkor is, ha többször voltak elégedetlenek a tartalommal.

A hűség másik oka a kiválasztottság érzése: az a tudat, hogy mások saját kezűleg választják ki csak nekünk, egy szűk körnek a lehető legjobb minőségű termékeket, növeli az önbecsülést.

Itthon is jönnek havonta

Magyarországot sem kerülte el az új modell, kezdenek ébredezni a vállalkozók, más pedig már profi brandet épített fel. A Privátbankár.hu három olyan alapítóval beszélgetett, akik kipróbálták ezt az újfajta kereskedést és bejött nekik: a szépségápolást nagyban űző Pixibox, a házi kedvencek kedvében járó Goodiebox és az esti vacsorát teljes élménnyé alakító KitchenBox eddig sikerrel vett minden akadályt, az előfizetők és vásárlók száma pedig nő.

Persze itthon teljesen más okok miatt fizethetnek elő a magyarok - erről is beszélgettünk velük a találkozások során. Ahogy arról is, miért éri meg ez a multiknak és ki tud becsomagolni 400 dobozt három éjszaka alatt?

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
  Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG