Hirdetés
Hirdetés

Megreformálnák a repülést – emiatt veszíthetik el a munkájukat a pilóták

2017. november 22., 14:12

Az Airbus már dolgozik az önrepülő személyszállításon.

Airbus
A Bloomberg cikke szerint elsősorban költséghatékonysági szempontok vezérlik a repülőgépgyártót, a tervek szerint ugyanis amint üzembe állnak az új repülők, úgy mindössze egy pilótára lenne szükség gépenként (a mostani kettő helyett). Az Airbus így Kínában, Shenzhenben hoz létre új innovációs központot, ahol kifejezetten az önrepülő repülőgépek kutatására fókuszálnak majd, az ehhez szükséges mesterséges intelligenciát a Baidu fejleszti majd.

A repülőgyártó hasonló megoldáson dolgozik, mint az autógyártók, a verseny is nagyjából ugyanakkora az iparágban: a vetélytárs Boeing is hasonló terveket dédelget. Ugyanakkor az átállás a technikai mellett biztonsági akadályokba is ütközik. A két pilóta jelenlétét ugyanis azután tették kötelezővé, hogy 2015 márciusában a Germanwings egyik pilótája belevezette a gépet a francia Alpokba, végezve ezzel a gépen lévő 150 utassal. A gyártó ugyanakkor azt reméli, hogy a robotpilóta segítségével az ilyen jellegű incidensek is minimalizálhatóvá válnak.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38657.37+0.11%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?