Barlai Róbert
Részvény / Deviza / Áru Ideje leszámolni azzal az illúzióval, hogy a gyenge forint jó nekünk - Klasszis podcast 
Gáspár András | 2022. július 8. 16:42
Fontos lenne, hogy elinduljon egyfajta szakmai diskurzus arról, hogy van-e még létjogosultsága a gyenge forint politikájának - véli Barlai Róbert. A Klasszis podcast-csatorna műsorában beszélt arról is a tőkepiaci szakember, hogy spekulációs támadás okozhatta a legutóbbi árfolyamrobbanást.
Befektetési alapok Új vezetés a Diófa Alapkezelőnél 
Privátbankár.hu | 2021. április 1. 19:38
Megújult menedzsmenttel folytatódik a Diófa Alapkezelő piaci építkezése. Az alapkezelő a hazai piac domináns szereplőjévé kíván válni a következő években.
Benchmark GameStop - egy forradalom margójára 
Barlai Róbert | 2021. február 2. 14:54
Két hét alatt robbant be a köztudatba a GameStop vállalat a példátlannak tűnő tőzsdei teljesítményével – a kommentárok sokszor egy új világ kezdetéről, a kisbefektetők forradalmáról beszélnek. Ha azonban alaposabban megvizsgáljuk, mi történt a részvénnyel az elmúlt hónapokban, kérdésessé válik, valójában ki kit győzött le a short-buborék kidurranásakor. Barlai Róbert tőkepiaci szakember jegyzete.
Makro / Külgazdaság Pénzpiaci kockázati tényezők, amelyekre érdemes lesz figyelni 2019-ben 
Privátbankár.hu | 2019. január 10. 20:10
Az elemzői konszenzus szerint idén a világgazdasági növekedés lassulni fog, azonban a mindennapokban ez még nem válik érezhetővé. Ugyanakkor több olyan kockázati tényező van, amelyek közül bármelyik okozhat a vártnál nagyobb mozgást a pénzpiacokon. Barlai Róbert, az OTP Treasury regionális igazgatójának előrejelzése.
Makro / Külgazdaság Elszakadt az EKB-től a Magyar Nemzeti Bank 
Privátbankár.hu | 2018. december 21. 13:47
Míg a korábbi években nagymértékben függött az Európai Központi Bank lépéseitől a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikája, ma már kevésbé erős az összefüggés a két jegybank között - mondta az OTP Bank regionális Treasury igazgatóságának ügyvezető igazgatója a Trend FM reggeli műsorában. Míg Magyarországon az inflációs pálya felfelé mutató kockázatokat jelez, az eurózóna magországaiban még az infláció nominális értéke sem jutott olyan szintre, hogy az EKB vészharangot kongasson. Barlai Róbert szerint az MNB a jövő évtől elkezdi a fokozatos, lassú szigorítási politikát.
Makro / Külgazdaság A rendszerváltás óta nem láttunk ilyet - mit lép most a magyar jegybank? 
Privátbankár.hu | 2018. november 13. 17:01
3-4% közötti infláció és ténylegesen nulla bankközi kamatok mellett a forint nem tud gyengülni. Magyarországon ilyen talán a rendszerváltás óta nem volt. Erre nem sokan fogadtak volna - írja friss elemzésében Barlai Róbert, az OTP Bank Regionális Treasury ügyvezető igazgatója. A nagy jegybankok árnyékában eddig könnyen elmanőverezett az MNB, de most rég látott dilemmával szembesülhet.
Részvény / Deviza / Áru Valaki bekiabálta, hogy az OTP bajban van, erre mindent adni kezdtek 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 28. 12:40
A Financial Times megszólaltatta a tíz évvel ezelőtti gazdasági összeomlás főszereplőit és áldozatait, a Privátbankár.hu és az Mfor.hu pedig megkereste a hazai aktorokat. Cikksorozatunkban az ő történeteiket elevenítjük fel - ezúttal Barlai Róbert, az OTP Bank Regionális Treasury ügyvezető igazgatója írását közöljük.
Részvény / Deviza / Áru Attól függ a forint sorsa, amit ősszel az MNB mondani fog 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 3. 15:09
A forint sorsa függ a nemzetközi hangulattól, ami most javult a feltörekvő piacokon, de bármikor el is romolhat. De még inkább a jegybank őszi kommunikációjától, amely nem hagyhatja figyelmen kívül a magasabb inflációt. A török líra mozgását már nem követi a forint, inkább az autóvámok háttérbe szorulása miatt nyugodott meg. Leszavazhatják a török elnököt, ha rosszabbul élnek az emberek, mint korábban.
Részvény / Deviza / Áru Egyszerre omlott össze a forint és Németország 
Privátbankár.hu | 2018. július 4. 14:20
Pár perccel azután, hogy a foci világbajnokságon Németország válogatottja utolsóként végzett a csoportkörben és nem jutott a legjobb 16 közé, a forint történelmi mélypontjára gyengült az euróval szemben: 328 forintra esett az árfolyam, majd a hét végére a 330-as szintet is elérte.
Részvény / Deviza / Áru Csak spekuláció a forintgyengülés? 
Privátbankár.hu | 2018. június 7. 13:37
A magyar forint nagyon stabil pályán mozgott a fő devizákhoz képest az elmúlt években, amit alapvetően egy erős fundamentum támogatott.
Részvény / Deviza / Áru Senki sem akar erősebb forintot – mi lesz, ha Trump tényleg mindent felborít? 
Privátbankár.hu | 2016. december 19. 13:30
Nem tudhatjuk, a leendő amerikai elnök a kampányban elsütött ígéretei közül mennyit lesz képes valódi intézkedésekre váltani, ha azonban valóban elkezd leszámolni a globalizációval és protekcionista fordulatot hoz az amerikai gazdaságban, az alaposan átírhatja majd a tőkepiaci árakat. Barlai Róbert, az OTP regionális treasury ügyvezető igazgatója a Trend FM-en beszélt a magyar gazdaság növekvő stabilitásáról és a forint árfolyamának hátteréről is.
Makro / Külgazdaság Egyre inkább a saját lábára áll az ország - gyenge forinttal fizetünk érte? 
Privátbankár.hu | 2015. október 13. 16:15
Vajon hogy érti azt a magyar jegybank vezetése, hogy el kellene szakadni a Fed vagy az EKB politikájától? Az OTP Bank ügyvezetője szerint a jelenlegi helyzetben valóban megengedheti magának az ország, hogy ne fizessen kamatprémiumot, hogy a külföldi vevők helyett a belföldi megtakarítások felé forduljon. A jegybanknak nem lenne rossz, ha apránként gyengülne a forint. A beszélgetés második része.
Befektetés A kormánynak és a piacnak is szüksége van a magyar tőzsdére 
Privátbankár.hu | 2014. február 26. 17:00
Amíg forinttal fizetünk, mindenképp szükség lesz hazai értékpapír-piacra, ugyanakkor a kormányzatnak is fel kell ismernie, hogy helyi kereskedés hiányát a gazdaság is megérezné, hiszen a nemzetközi portfólióbefektetők a jelenleginél sokkal visszafogottabban ajánlanák a magyar instrumentumokat.
Állampapír / Kötvény Sok éve nem látott kötvénykibocsátást rendeztek Magyarországon 
Eidenpenz József | 2013. november 29. 17:48
A BNP Paribas Magyarországi Fióktelepe az OTP Bank szervezésében húszmilliárd forintnyi kötvényt bocsátott ki főleg intézményi befektetőknek. A befolyt tőkét áruhitelezésre fordítják. A különösen jó minősítésű kötvények likviditására nagy figyelmet fordítanak majd. Interjú Barlai Róberttel, az OTP ügyvezető igazgatójával.
Pénzügyi szektor Elég nagy szélben a pulykák is repülnek... 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 1. 16:14
...de kérdés, meddig fúj az a szél és ki fog pulykának számítani – teszi fel a kérdést a tőkepiacot belülről ismerő szakember. A hazai intézményi befektetői szektorról, a külföldi bankok itteni leányvállalatainak gondolkodásáról, az OTP nemzetközi üzletágáról beszélt Barlai Róbert, az OTP ügyvezető igazgatója a Gazdasági Rádiónak.
Állampapír / Kötvény Devizaadós-mentés után hektikusabb euró/forint árfolyamot várhatunk 
Privátbankár.hu | 2013. július 31. 17:50
Míg korábban a forintárfolyam viszonylag stabil volt, a kamatszintet viszont néha 2-3 százalékkal is meg kellett emelni, nemsokára fordítva lehet, legalábbis a devizahitelek kivezetése után. Az MNB lépéseiről, állampapírjaink várható teljesítményéről, a külföldi hedge fund-menedzserek gondolkodásmódjáról, a forint kilátásairól beszélt Barlai Róbert, az OTP ügyvezető igazgatója a Gazdasági Rádiónak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG