Buborék
Részvény / Deviza / Áru 380 forint alatt az euró, elolvadnak az ingatlan- és részvényvagyonok? 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 30. 12:58
Folytatódik a tegnap kezdődött forinterősödés, a részvénypiac emelkedése azonban megtorpant. Az európai autóipar jól teljesített, az amerikai gazdaságban viszont a lassulás jelei látszanak. Megugrott a bitcoin, mi lesz a túlárazott részvények és ingatlanok sorsa?
Személyes pénzügyek Hogyan fertőzi meg a koronavírus a pénztárcánkat? 
- | 2020. március 9. 17:01
Megjelent az mfor.hu podcast-sorozatának második része! Van, aki a gyermekvállalást halasztja el, más csak az autóvásárlást teszi parkolópályára - hogyan hat a gazdaságra, a pénzügyeinkre a koronavírus? Akik beszélgetnek: Barlai Róbert tőkepiaci szakértő és Gáspár András főszerkesztő.
Személyes pénzügyek Már van, ahol irreális lakásárakra figyelmeztetnek 
Privátbankár.hu | 2018. július 5. 20:33
Az IMF szerint az indokoltnál magasabbak a lakásárak egyes német városokban, közöttük is főleg négy nagyobban, ugyanakkor az ország egészében ez nem feltétlenül van így. Mindezt a javuló jövedelmek is hajtják, a gazdasági növekedés ugyanakkor várhatóan lassulni fog, pár év múlva a jelenleginek lehet, hogy csak a fele lesz.
Részvény / Deviza / Áru Idén jöhet a következő világgazdasági válság? 
Eidenpenz József | 2018. április 26. 15:30
Honnét jön a következő világgazdasági válság? – tették fel a kérdést az Amundi Asset Managementnél. Nem várnak feltétlenül nagy válságot, csak 15 százalékos esélyt adnak ennek, de készülnek erre az eshetőségre is. Annak esélye, hogy megint olyan jó évünk legyen, mint tavaly, viszont csak tíz százalék.
Ingatlan Halálugrás előtt: épp most kezd összeomlani a legdrágább ingatlanpiac? 
Gáspár András | 2018. február 20. 19:01
Sokak szerint csak egy kis stagnálást, mások szerint a régóta várt összeomlást látjuk a londoni ingatlanpiacon. Egy friss elemzés szerint "az ingatlanpiaci apokalipszis négy lovasa" most a Brexit, az olajár, a várható politikai fordulat és a britek eladósodottsága - a híres-hírhedt londoni ingatlanpiaci buborékot elképesztő méretűre fújták, talán most jön el az ideje a kipukkanásnak. Nagyot fog szólni...
Részvény / Deviza / Áru Senki sem tudja, hogy mikor omlik össze a bitcoin? 
Eidenpenz József | 2018. január 26. 14:40
Egy Nobel-díjas közgazdász szerint, aki szépen előre látta a 2001-es és 2008-as tőzsdekrachokat, a bitcoinnak nincs ugyan belső értéke, de ez az aranyra is igaz. Így lehet, hogy lufi, de még 100 év múlva is az maradhat. A tőkepiaci buborékok szavai alapján az emberek lelkében keletkeznek és halnak meg. Például az irigység-faktor miatt.
Befektetési alapok Ebből akkora nagy baj lesz, ami elől sehová sem lehet elbújni 
Eidenpenz József | 2017. október 11. 16:40
A Concorde Alapkezelő Hold-ra változtatta a nevét, amivel azt szeretnék sugallni a befektetőknek, hogy tartsák befektetési jegyeiket, ne ugráljanak feleslegesen ki-be az alapokból. A szakemberek szerint ez a kötvényhozam őrültség, a világ ennyire eladósodva még soha nem volt, amiből még nagyon nagy válság lehet.
Részvény / Deviza / Áru Virtuális vérengzés – a szokásos korrekció vagy a vég kezdete a kriptovalutáknál? 
Eidenpenz József | 2017. június 27. 06:06
A napokban hatalmasakat estek a számítógépes „kriptopénzek”, a bitcoin, az ethereum és még sok másik is. Ma az ethereum egészen kimagasló, 20 százalék feletti mínuszban van. Eljött az igazság pillanata, itt a megérdemelt vég – harsogják megint a szkeptikusok. Nincs kizárva, de ilyen már olyan sokszor volt...
Részvény / Deviza / Áru Megjött a várva várt mánia, mindenki bezsákol 
Fellegi Tamás | 2017. március 2. 10:51
Eddig békésen álltak a tetőn az amerikai tőzsdék, hiányoltuk is, hogy semmiféle vaduló mozgás nincs, ami ilyenkor jellemző szokott lenni. Most itt van, a devizák és az árupiacok meg sem mozdulnak, mindenki amerikai részvényt vesz. Itthon a holnap jelentő OTP emelkedik, a Richter esik.
Részvény / Deviza / Áru Ez mozgatja Sorost - nagyot nyer a spekuláns, ha bejön a számítása 
Eidenpenz József | 2016. június 14. 08:07
Bár már korábban ismertté vált, mibe fektetett Soros György az előző negyedév során, azóta is ezt csócsálják a gazdasági sajtóban. Vélhetően azért, mert eddig igaza lett, amikor védekező álláspontot vett fel, és azóta a piacok hangulata sokat romlott. Igaza van-e Sorosnak, érdemes-e fedezékbe vonulni? – találgatják a befektetők.
Részvény / Deviza / Áru Spekuláns az, aki sok pénzt keres. Kivéve, ha az a valaki én vagyok 
Privátbankár.hu | 2015. április 1. 20:00
Hiába dönt történelmi rekordokat a DAX index, ennek senki sem örül felhőtlenül. Az Alapblog.hu-nak nyilatkozó tőzsdei viselkedéskutató, a korábban deviza- és értékpapír-kereskedőként is ismert Joachim Goldberg tapasztalatai szerint a portfoliókezelők Európa-szerte azért imádkoznak, hogy jöjjön már valamiféle korrekció, mert lassan összetöri a lelküket ez a sok történelmi csúcs.
Deviza / Áru Nagy tévedés, hogy nem erősödhet tovább a forint 
Privátbankár.hu | 2015. február 28. 15:16
Mitől erősödne a forint, amikor a gazdaságpolitika kiszámíthatatlan, özönlenek a korrupciós ügyek, és a kormány számára minden szempontból a gyenge forint tűnik kedvezőbbnek és kívánatosnak? - kérdezik sokan. Ezek a szempontok azonban nem olyan fontosak jelenleg Zsiday Viktor alapkezelő szerint.
Makro / Külgazdaság Magyar QE? Kapjon minden európai polgár 1500 eurót ingyen? 
Privátbankár.hu | 2015. január 24. 14:31
Súlyos buborékfújás indulhat a tőkepiacokon az EKB lazító lépései és a meginduló gazdasági növekedés miatt – írja az Alapblog. A pénznyomtatás miatt sok pénz már játékpénz, amiért azonban valódi értéket, például tőzsdei cégeket lehet venni. A japánok már rájöttek: nyomtatni kell jó sok fedezetlen jent, és felvásárolni érte értékes vállalatokat.
Deviza / Áru Greenspan lebeszélte a bitcoint, zuhan az árfolyam 
Eidenpenz József | 2013. december 5. 14:45
Szerda késő este Greenspan volt Fed-elnök értetlenségét fejezte ki a bitcoin magas ára miatt, csütörtökön pedig óriási zuhanás bontakozott ki a számítógépes pénz árfolyamában. Az elnök a belső érték hiányát emlegette, ami azonban a papírpénzre is vonatkozik. A kínaiak szabályozni akarnak.
Makro / Külgazdaság Buborék nélkül nem vibrál annyira a világgazdaság 
Privátbankár.hu | 2013. június 13. 11:14
A tavalyinál lassabb lesz az idén a globális gazdasági növekedés a vártnál mélyebb európai recesszió és egyes feltörekvő piacok lelassulása miatt, de stabilabb, mint a válság előtt volt - állapította meg a Világbank a fél évente kiadott Globális Gazdasági Kilátások című, szerdán megjelent jelentésében.
Deviza / Áru Milyen buborék? Nagy a tolongás az aranyért 
Privátbankár.hu | 2012. február 24. 10:33
Mennyiségét tekintve 1997 óta nem volt olyan erős az arany iránti kereslet a világban, mint napjainkban, értékét nézve azonban több mint ötszörös a növekedés azóta. Mindez a globális pénzmennyiség bővülésére vezethető vissza, ami változatlanul kedvező környezetet biztosít az aranyba történő befektetésekhez.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG