EBITDA
Részvény / Deviza / Áru Tovább tarolna Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért 
Privátbankár.hu | 2020. március 3. 09:16
A többségükben lévő 4iG Nyrt. ugyanis jelenleg dupla annyi, 23 milliárd forint értékű szerződésállománnyal rendelkezik, mint egy évvel korábban.
Részvény / Deviza / Áru Huszonötször magasabb profitot vár a 4iG az idén 
Privátbankár.hu | 2019. december 11. 09:23
A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Jászai Gellért több mint 40 százalékos befolyása alatt lévő informatikai cég 2019. évi konszolidált adózott nyeresége csaknem huszonötször lehet magasabb a 2018-asnál. 2,5 milliárd forint lehet a vége.
Részvény / Deviza / Áru Tíz éve nem láttunk ilyet: óriási számokat hozott a Mol 
Privátbankár.hu | 2018. február 20. 08:03
Az évtized legmagasabb profitját érte el tavaly a vállalatcsoport: a csoport nettó eredménye elérte a 307 milliárd forintot. Átrendeződés történt a downstream és az upstream üzletágakban is, utóbbi vált a társaság fő készpénzforrásává. A tervek szerint jövőre tovább növelik az eredményt, és több osztalékot is fizet majd a társaság.
Részvény / Deviza / Áru Rába, Rába, Rába… kinek lesz igaza máma? 
Privátbankár.hu | 2014. november 13. 14:16
Ha semmilyen rendkívüli esemény nem történik, az utóbbi tíz év második legjobb EBITDA-ját várja 2014-re a Rába vezetése. A KBC Equitas szerint viszont a vállalat még a válság legmélyebb időszakában is képes volt a mostaninál nagyobb árbevételt termelni, és inkább az lenne a meglepő, ha sikerülne elérni ezt a szintet.
KKV Tucatnyi új modell, gyárnyitások - mire készül az autóipari óriás?  
Privátbankár.hu | 2014. április 6. 13:25
Nagy befektetési sztori körvonalazódik a Ford körül. Miközben az autógyár az elmúlt ötven év legagresszívabb terjeszkedése előtt áll, a cég részvényei meglehetősen alulárazottak a szektortársakhoz képest. A vállalat Európa helyett egyre inkább a kínai piacra helyezi a hangsúlyt.
KKV A zöldenergia miatt ugrott meg a magyar energiaszolgáltató eredménye 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 2. 11:01
Árbevételét 18,4, EBITDA-szintjét 79 százalékkal növelte az Alteo az idei első fél évben a múlt évi bázisidőszakhoz képest. Az eredményesség jelentős javulása többek közt a tavaly májusban, illetve idén februárban megvalósult szélerőmű-akvizícióknak köszönhető.
KKV A Die Welt-nek bejött, amitől sokan még félnek 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 8. 14:56
Az Axel Springer lapkiadó szerint sikeresen állt át az előfizetéses üzleti modellre a Die Welt című német napilap online kiadása.
Részvény / Deviza / Áru Ugrottak a bevételek: váratlanul jól keresett a Magyar Telekom 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 8. 08:56
Kellemes meglepetésről számolt ma be a Magyar Telekom: a bevételek nőttek, javul a magyarországi tevékenység teljesítménye.
KKV Rekorderedmények a Rábánál 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 7. 10:04
A Rába kimagaslóan jó eredménnyel zárta 2013 első félévét, csoportszintű üzemi teljesítménye soha nem látott szintet ért el, teljes átfogó jövedelem szerinti eredménye pedig az ezredforduló óta eltelt évek rekordja. Előbbi a 2012. évi hasonló időszakhoz képest 400 százalékkal 2 milliárd forintra nőtt, utóbbi közel megduplázódott, és 1,8 milliárd forintot tett ki.
Részvény / Deviza / Áru Olajra lépett milliárdok - jelentett a másik nagy is 
Privátbankár.hu | 2013. május 14. 07:36
A Mol Nyrt. 32,3 milliárd forint nettó eredményt ért el 2013 első negyedévében, 56 százalékkal kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában - közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
KKV A Cora felvásárlása is hozzájárult az Auchan sikeréhez 
Privátbankár.hu | 2013. március 20. 09:58
Nőtt az Auchan Csoport forgalma, amelyhez a hipermarketek nagyban hozzájárulnak. A csoport világszerte 63 hipermarketet vett meg idén, ebből hét Magyarországon található.
Részvény / Deviza / Áru 150 milliárdos profit: gyenge éve volt a Molnak 
Privátbankár.hu | 2013. február 26. 08:28
A Mol Nyrt. 149,7 milliárd forint nettó eredményt ért el tavaly, három százalékkal kevesebbet, mint 2011-ben - közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Deviza / Áru Váratlanul nagyot nőtt a Lukoil profitja 
Privátbankár.hu | 2012. november 27. 15:16
A Lukoil a szakértők által vártnál nagyobb adózott eredményt jelentett a harmadik negyedévről. A legnagyobb magánkézben lévő orosz olajcég profitja éves szinten 56 százalékkal 3,51 milliárd dollárra nőtt, elsősorban a kedvezőbb adózás miatt.
Részvény / Deviza / Áru Mol: kedvező környezet, erős belső teljesítmény a számok mögött 
Privátbankár.hu | 2012. november 14. 10:33
Erős harmadik negyedévet zárt a Mol, a jó teljesítmény a készpénztermelő képesség javulásával is párosult, ami tovább javította a társaság pénzügyi pozícióit - értékelte az olajtársaság negyedéves eredményeit Simola József, a Mol pénzügyi vezérigazgató-helyettese szerdai telefonkonferenciáján.
Részvény / Deviza / Áru Az elemzőket meglepte a Magyar Telekom magas profitja 
Privátbankár.hu | 2012. november 8. 13:57
A Magyar Telekom nettó profitja jelentős mértékben, 28 százalékkal felülmúlta a várakozásokat, amit azonban jelentős egyszeri tételek tarkítottak, közöttük egy macedón ingatlan értékesítés 3,7 milliárd forinttal támogatta az EBITDA-t. Ez volt az első negyedév, hogy a társaság eredményét befolyásolta a júliusban bevezetett telefonadó.
Részvény / Deviza / Áru Jelentett a Magyar Telekom: ingatlanbiznisz, telekomadó és különadó számokban 
Privátbankár.hu | 2012. november 8. 08:29
A Magyar Telekom ma közzétette 2012. harmadik negyedévre vonatkozó Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A bevételek csökkentek, az eredmény nőtt - főleg egy macedón ingatlantranzakciónak köszönhetően.
Részvény / Deviza / Áru Látványos Telekom-eredmény, aminek nem szabad örülni 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 9. 10:19
A gazdasági kilátások romlása, a lanyha belső fogyasztás és a megszorítások mellett a különadók állítják kihívások elé a vártnál gyengébb negyedévet produkáló Magyar Telekomot. A következő időszak nagy kérdése az, hogy bírja-e a menedzsment a nyomást a nélkül, hogy csökkenteni kellene az osztalékot. A Telekom gyorsjelentés számai mögé néztünk.
Részvény / Deviza / Áru Növekvő nyereség a Graphisoft Parknál 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 7. 08:42
A Graphisoft Park az első félévben 940 ezer euró nyereséget ért el, 46 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában. A társaság árbevétele a kihasználtság növekedése miatt 7 százalékkal emelkedett meg.
Részvény / Deviza / Áru Mol: 73 milliárd nettó profit az első negyedévben 
Privátbankár.hu | 2012. május 15. 08:13
A Mol Nyrt. az első negyedévben 73,7 milliárd forint nettó eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 92,7 milliárd forinttal. Elemzők az első negyedévre 42,5 milliárd forint nettó profitot vártak. Az előző negyedévhez képest jócskán megemelkedett a profit, miután a feldolgozás-kereskedelem szegmens ismét nyereséget termelt.
Részvény / Deviza / Áru 20 millió eurót költött a Mol a Nabuccóra, de köszönik, elég volt  
Privátbankár.hu | 2012. április 26. 13:08
Megszavazta a 45 milliárd forint osztalék kifizetését a tavalyi eredmény után a Mol Nyrt. éves rendes közgyűlése csütörtökön. Az osztalék több mint 2 százalék, mintegy 460 forint hozam részvényenként, az eredmény fennmaradó része tartalékba kerül. Hernádi Zsolt, elnök-vezérigazgató a Nabuccóval kapcsolatban elmondta, hogy ha úgy adódik a Mol eladja a projektcégben lévő részvényeit.
Részvény / Deviza / Áru Egyre több pénzzel tartoznak az önkormányzatok az E-Starnak 
Privátbankár.hu | 2012. április 16. 09:37
Az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. 24,13 millió euró árbevételt ért el 2012 első negyedévében, a kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti nyeresége (EBITDA) 3,85 millió euró volt. Az önkományzatok miatt megugrott a társaság kintlevőségeinek összege.
Részvény / Deviza / Áru Kisebb bevétellel, jelentős veszteséggel zárta az évet a Magyar Telekom 
Privátbankár.hu | 2012. február 23. 07:18
A Magyar Telekom nettó vesztesége 7,457 milliárd forint volt 2011-ben, szemben az egy évvel korábbi 64,378 milliárd forint nyereséggel, a bevételek egy év alatt 2 százalékkal, 597,6 milliárd forintra mérséklődtek. A jelentős veszteség hátterében több egyedi tétel áll, többek között, hogy a macedón szegmensre 31,4 milliárd forint értékvesztést kellett elszámolni.
Részvény / Deviza / Áru Ajánlja az Equilor a Magyar Telekomot 
Privátbankár.hu | 2011. december 8. 13:03
Az Equilor Befektetési Zrt. legfrissebb elemzésében 4 régiós telekom társaság részvényeit vette górcső alá, ezek közül egyedül a Magyar Telekomot tartja alkalmasnak vételre, 580 forintos célárfolyam mellett. A lengyel TPSA-t és a horvát T-Horvatski Telekomot tartásra, míg a cseh Telefonicát eladásra javasolja az elemzőcég.
Részvény / Deviza / Áru Durván visszavett előrejelzéseiből az E-Star 
Eidenpenz József | 2011. november 28. 11:10
Az első háromnegyed évben szépen nőtt tovább az E-Star eredménye. A jövő ugyanakkor nem tűnik olyan rózsásnak, a korábbinál jóval alacsonyabb nyereségtömegről és a hitelezéssel kapcsolatos bizonytalanságokról ír a cég gyorsjelentése.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG