Elektromos áram
Nemzetközi Sötétbe borul Ukrajna, és bevonulnak az orosz tankok? 
Bózsó Péter | 2024. június 17. 18:57
Az ukrán elektromos erőműveket az utóbbi hónapokban szisztematikus orosz támadások érték. Megsemmisült az áramtermelés fele, megduplázódott az áram ára. Mennyire súlyos a probléma?
Makro / Külgazdaság Ez lenne az új rezsicsökkentés? 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 2. 16:28
A héten felmerült, hogy az uniós pénzekért cserébe a kormány átalakítaná a rezsifizetés mostani rendszerét. Ennek keretében a lakossági fogyasztók egy része dinamikus árképzés alapján fizethetne. Az ATV Start vendégeként kollégánk, Király Béla és Baka F. Zoltán gazdasági újságíró beszélt a témáról.
Makro / Külgazdaság Kinek segít a magyar kormány az új árplafonnal? 
Privátbankár.hu | 2023. június 21. 14:04
Szerdán az ATV Start műsorában terítékre került az áramra bevezetett új ársapka és a gázárak is. Holoda Attila korábbi energetikai helyettes államtitkár mellett kollégánk, Király Béla beszélt az aktuális folyamatokról.
Makro / Külgazdaság Érthető Orbán Viktorék szándéka, de nagyon messze van az azeri áram 
Privátbankár.hu | 2022. december 19. 17:13
Az orosz függőség oldásának irányába tett lépésként lehet értékelni az azeri áramvezeték kiépítésére aláírt szerződést. Ugyanakkor nem csak kilométerben távoli a szállítás, egyelőre időben is csak évek múlva lesz bármi ebből a projektből, mondta el kollégánk, Király Béla, a Trend FM Reggeli monitor című műsorában.
Makro / Külgazdaság Ebben a fűtési szezonban nem lesz olcsóbb a gáz - A hét videója 
Izsó Márton - Király Béla | 2022. október 28. 19:20
Hosszú idő után a héten ismét 100 euró alá került a földgáz tőzsdei ára. Az enyhe időjárás és a telített tárolók miatt átmenetileg túlkínálat alakult ki a piacon, ez okozta az áresést. Ugyanakkor ez várhatóan nem fog tükröződni a lakossági árakban, mondta el kollégánk, Király Béla. Heti videós elemzésünkben arra is kitérünk, hogy mire érdemes fogyasztóként figyelni, illetve a kormány hogyan spórolna a gázzal.
Részvény / Deviza / Áru 9 jó és rossz dolog jöhet az Ethereum Merge után 
Eidenpenz József | 2022. szeptember 17. 11:33
Az Ethereum-rendszer nagy reformja rendben lezajlott, és bár az árfolyam egyelőre inkább esik, a hosszú távú hatások kedvezőek lehetnek. Szuperkemény valuta válhat az etherből, amire jelentős pozitív reálkamatot lehet kapni, nem környezetromboló, és így az ára is felfelé kúszhat.
Makro / Külgazdaság A legszegényebbek csúcsárat fizethetnek az áramra a rezsiemelés után 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 3. 17:34
Az MVM feltöltőkártyás villanyórái piaci áron számolnak augusztus elseje óta, vagyis éppen a legszegényebb embereknek mérik a legdrágábban az áramot.
Makro / Külgazdaság A gázért és az áramért is Európa egyik legmagasabb árát fizethetik a magyarok 
Király Béla | 2022. július 21. 10:45
Brutálisan megemelkedik azoknak a költsége, akik túllépik az átlagfogyasztásként meghatározott limiteket. A kormány, illetve az Energiahivatal által kitalált piaci árak Európában az egyik legmagasabbak lesznek. Az eredeti elképzeléshez képest néhány anomáliát sikerült orvosolni, de továbbra is vannak kérdőjelek.
Makro / Külgazdaság Csúcson a villamosenergia-termelés és a -felhasználás is 
Privátbankár.hu | 2021. december 12. 09:27
A villamosenergia-termelés és a -felhasználás is nőtt tavaly - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) most elkészült közös kiadványából, amely a magyar villamosenergia-rendszer 2020. évi működési adatait összegzi.
Makro / Külgazdaság A home office-tól sem fogunk áramfogyasztási rekordot dönteni idén nyáron 
Tiszai Balázs | 2020. augusztus 20. 12:45
Egyszerű az oka: a tikkasztó napok ellenére sem volt még huzamosabb ideig hőség, mindig közbejött némi felhőszakadás és lehűlés. Ez tükröződik a MAVIR adataiban is.
Vásárló Nem tudod fizetni a számlát? Ezzel egy darabig nem lesz gond 
Privátbankár.hu | 2018. február 23. 17:42
Jövő héten még biztosan nem kapcsolják ki a villanyt, ha E.ON ügyfél vagy.
Részvény / Deviza / Áru Oroszország épp lenyúlja a szíriai olaj– és gázlelőhelyeket 
Privátbankár.hu | 2018. február 16. 17:00
A hatalmon levő rezsim szövetségesei szolgálataikért szinte széthordják Szíriát. Úgy látszik, az olaj– és gázkitermelést az oroszok, a telekommunikációt az irániak, a finomítókat és az elektromos hálózatot talán szintén Irán kapja. Lehet, hogy az irániak tőkehiánya miatt végül az oroszok sokkal nagyobb szeletet kapnak a tortából?
Vásárló Döntött a kormány: nagy változás az üzemanyagoknál 
Privátbankár.hu | 2017. október 25. 07:11
Év végétől hivatalosan is üzemanyagnak számít az áram a villanyautóknál.
Közérdekű Durván elintézte az ítéletidő Romániát 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 19. 15:13
Több ezer romániai háztartásban továbbra sincs áram a hétvégi ítéletidő miatt.
Részvény / Deviza / Áru Humvee helyett Teslát kérnek – ez már az olajpiac alkonya? 
Eidenpenz József | 2016. április 28. 06:08
Az olajpiac végét már sokszor előre jelezték az utóbbi évtizedekben. Az olajpiacon a kínálat és a kereslet egyaránt nagyon rugalmatlan, ez a turbulenciák egyik oka. A leállított beruházások miatt azonban az lesz érdekes, ami majd 4-5 év múlva történik, akkor ugyanis valószínűleg nem lesz elég olaj. A Mol is sok beruházást halasztott el.
Agrár Váratlan veszély leselkedik a gazdákra a földeken 
Privátbankár.hu | 2015. december 1. 08:50
Az utóbbi időben ismét számos olyan, mezőgazdasági és fakitermelési munkavégzés közben bekövetkezett baleset történt, amely veszélyhelyzetet okozott. Az E.ON összegyűjtötte a mezőgazdasági és fakitermelési munkák alkalmával leggyakrabban bekövetkező veszélyhelyzeteket és azok megelőzésének módját.
Vásárló Választási kampány: Rezsiadósságokat fizet ki a rezsibiztos-polgármester 
Privátbankár.hu | 2014. június 19. 03:09
A csepeli önkormányzat és a közműszolgáltatók által összeadott 25 millió forintból elengedik rossz helyzetbe került családok rezsitartozásainak 49 százalékát Csepelen az önkormányzati választások előtt, ahol a kormányzati rezsibiztos a polgármester.
KKV Mi jön a konnektorból? Sosem vettünk még ennyi áramot 
Privátbankár.hu | 2014. január 22. 07:37
Egyre kevesebbet termelnek a magyar erőművek, inkább importáljuk az olcsó áramot.
Vásárló Az MVM is beszállt a rezsicsökkentésbe? 
Privátbankár.hu | 2013. november 2. 06:51
A Magyar Villamos Művek 20 milliárdot bukhat a több mint 2 forintos csökkentésen.
KKV A németek olcsó árammal árasztanak el minket is 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 18. 13:33
Jó hír a KKV-knak, hogy jövőre is jelentős összeget spórolhatnak az áramköltségeiken, 3-5 százalékot is faraghatnak a számláikon. Az Alteo szerint érdemes új ajánlatot kérniük a kereskedőktől.
Vásárló "Nem lesz gázáremelés" - mennyire drága valójában a magyaroknak a gáz? 
Eidenpenz József | 2012. november 30. 14:27
Úgy tűnik, nem lesz gázáremelés a közeljövőben, ami jó hír a lakosságnak. Az itteni árak a statisztikák szerint nagyjából megfelelnek az európai átlagnak, vannak nálunk jóval alacsonyabbak és magasabbak is - más a helyzet azonban a bérekhez viszonyítva. Akkor egyből az élvonalba, a drágább országok közé kerülünk - van, ahol csak a fizetésnek csak negyedakkora részét kell gázra vagy áramra fordítani, mint nálunk.
KKV Megrázták magukat: 350 milliót fektet a Primus Capital az energiahatékonyságba 
Privátbankár.hu | 2012. október 25. 11:29
Az elsősorban korai szakaszú technológiai és szolgáltatási vállalkozások befektető Primus Capital 350 millió forinttal száll be az elektromos áramanalizáló technológiát kifejlesztő Remagine Technologies Zrt.-be. A befektetés két lépcsőben valósul meg.
Vásárló Tombol a hőség, ezerrel pörögnek a villanyórák 
Privátbankár.hu | 2012. július 4. 07:44
Az előző hétvégén a nagy meleg hatására egy átlagos nyári időszakhoz képest mintegy 10 százalékkal nőtt az ország áramfogyasztása, az idei nyár legnagyobb terhelését hétfőn mérték, a napi csúcs 6 200 megawatt körül alakult, hasonlóan a tavaly nyári csúcsértékekhez.
KKV Az ABB-csoport elektromos töltőállomást nyit 
Privátbankár.hu | 2012. január 17. 12:50
A Magyarországon 20 éve jelen lévő ABB csoport eddig több mint 200 milliárd forint értékű energetikai és automatizálási beruházást hajtott végre, a cég még januárban megnyitja Budapesten első elektromos autók egyenáramú töltőállomását, amelyet Magyarországon gyárt és innen exportál - mondta Tanja Vainio, az ABB Kft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón.
Vásárló Infláció alatti mértékben emel lakossági árain a Démász 
Privátbankár.hu | 2012. január 3. 15:32
Nem haladja meg az infláció mértékét a villamosenergia-szolgáltatás január 1-től alkalmazott ára az EDF Démász lakossági fogyasztói számára.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG