FC Barcelona
Makro / Külgazdaság A BL és a vírusválság: most tényleg vérre megy a játék
Wéber Balázs | 2020. augusztus 15. 06:32
Mivel a vírusválság a fociklubok bevételeit is megskalpolta, a korábbiaknál is fontosabb, hogy miként szerepelnek a csapatok az európai kupákban. A Bajnokok Ligája jelenleg is zajló végjátékában több milliárd forintnak megfelelő összeg a tét – meccsenként.
Makro / Külgazdaság Megint lángol Katalónia – mi áll a háttérben? A hét videója
Izsó Márton - Wéber Balázs | 2019. október 25. 19:30
Október közepén függetlenségpárti tömegtüntetések törtek ki Barcelonában és Katalónia más városaiban. Egy hét alatt 600-an sérültek meg, tüntetők és rendőrök egyaránt, mintegy 200 embert őrizetbe vettek. Mi áll a történések hátterében? Jogos-e a katalánok dühe, mire mennek vele, és miért hallgat az EU? És mi köze az FC Barcelona globalizálódásának a katalán ügyhöz? Munkatársunk, Wéber Balázs videókommentárja.
Makro / Külgazdaság A katalánok lehetnek a királycsinálók Spanyolországban
Wéber Balázs | 2019. április 29. 13:22
Míg a katalánok büszkesége, az FC Barcelona a spanyol bajnokság, a spanyol szocialista párt a választások megnyerését ünnepelhette a hétvégén a dél-európai országban. A balközép párt ugyanakkor egyedül nem tud kormányt alakítani, és a katalánok segítségére szorulhat. A jobbközép Néppárt nagyot bukott, a radikális jobboldal viszont nagyot ment. A lapunk által megkérdezett szakértő szerint a választást valójában a jobboldal veszítette el.
Vállalat Most mentik meg a magyar focit? Akadémiát nyit Budapesten az FC Barcelona
Privátbankár.hu | 2019. április 16. 10:23
Az intézménybe a Barcától érkezik szakmai igazgató, csak olyan edzőket foglalkoztatnak majd, akik elsajátították a katalán utánpótlás-képzés edzésmódszereit, a munka pedig csakis ezen módszerek mentén folyhat.
Kultúra Az FC Barcelona testközelből III.: globalizált birodalom
Wéber Balázs | 2019. március 22. 06:10
A katalán klub összekapcsolja a sportot a tudománnyal, és futurisztikus fejlesztésekkel készül a jövőre. A Financial Times nemrég beleshetett a kulisszák mögé, és beszélhetett a főszereplőkkel. A riport harmadik, utolsó részéből kiderül, hogy miként globalizálódik a Barca, hogyan lesznek a nézőkből fogyasztók, és miért jönnek tömegesen a turisták.
Kultúra Az FC Barcelona testközelből II.: transzferek, sérülések és csodaitalok
Wéber Balázs | 2019. március 21. 06:10
A katalán klub összekapcsolja a sportot a tudománnyal, és futurisztikus fejlesztésekkel készül a jövőre. A Financial Times nemrég beleshetett a kulisszák mögé, és beszélhetett a főszereplőkkel – a napokban a riport rövidített változatát közöljük. A második részből kiderül, hogy mi a legfőbb motiváló erő, meg lehet-e jósolni a sérüléseket, és milyen ital segít a pontos passzolásban.
Kultúra Az FC Barcelona testközelből I.: a futball forradalma
Wéber Balázs | 2019. március 20. 06:10
A katalán klub összekapcsolja a sportot a tudománnyal, és futurisztikus fejlesztésekkel készül a jövőre. A Financial Times nemrég beleshetett a kulisszák mögé, és beszélhetett a főszereplőkkel – a következő napokban a riport rövidített változatát közöljük. Az első részből kiderül, hogy milyen a klub innovációs központja, hogyan használják az adatelemzést a felkészüléshez, és miért „nem csinál semmit” Lionel Messi a meccsek első perceiben.
Makro / Külgazdaság Brüsszel a focipénzek nyomában
Zsiborás Gergő | 2013. augusztus 21. 18:22
A hosszabbítás előtt álló C. Ronaldo után a Real Madridnak 15 millió euróval kell többet fizetnie, mint eddig, mert a válság elsöpörte a Beckham-törvényt. Hátrom sztárjátékos most annyit adózik, mint 15 ezer szakmunkás összesen. Az Európai Bizottság tiltott támogatások miatt nyomoz - a Barca és a Real Madris sem kivétel.
KKV Ez a Barcelona verhetetlen
Zsiborás Gergő | 2012. szeptember 2. 16:48
Hiába húzódik 5 éve a nemzetközi pénzpiaci válság, az európai klubfutball mit sem érez ebből. És ebben nemcsak az utóbbi években az európai piacon megjelent arab befektetőknek van szerepük, az utánpótlás nevelésre nagy hangsúlyt fektető klubok azt mutatják, minden pénzt megér egy-egy tehetség gondozása.
Pénzügyi szektor Crisitiano Ronaldo is megköszönheti a mentőcsomagra váró Bankiának
Zsiborás Gergő | 2012. május 11. 15:00
A Bankiába 2010-ben beolvadó Caja Madrid 2009-ben óriáshitelt adott a Real Madridnak, mely ebből a pénzből tudta szerződtetni a világ legdrágább játékosát. A katalánok főleg ezért vannak felháborodva, hogy a hiteleket az ingatlanpiacon is ész nélkül osztogató Bankia végül állami segítséget kap. Politika, foci és építőipar - a válság tükrében Spanyolországban.
Vásárló Ahol négy éve folyamatosan megelőzi a Real Madrid a Barcelonát
Privátbankár.hu | 2012. február 9. 16:00
Ez volt a negyedik olyan év, amikor a Money League rangsor első hat helyén nem történt változás, a hat legnagyobb klub – a Real Madrid, a Barcelona, a Manchester United, a Bayern München, az Arsenal és a Chelsea – bevétel szempontjából ugyanazt a sorrendet foglalta el. A húsz legnagyobb futballklub bevételei három százalékkal növekedtek, miközben az európai gazdaság növekedési üteme csak ennek fele volt.
Adó Azt ajánljuk, igazoljon a Real Madridba
Zsiborás Gergő | 2012. február 5. 17:12
Vannak országok, ahol a jövedelemadó emelése miatt csökkennek a nettó bérek, nem pedig annak csökkentése miatt. Míg Magyarországon több munkavállaló is a napokban szembesül azzal, hogy mit is jelent az egységes és arányos adórendszer, addig a spanyol munkavállalóknak sincs oka az örömre. Pedig vannak sztárfocisták - így például Cristiano Ronaldo -, akik idén is úgy adóznak, mintha 17 000 euró alatt lenne az éves jövedelmük...
Deviza / Áru Pep Guardiola: a hétvége nagy kérdése az euró sorsa
Zsiborás Gergő | 2011. december 6. 11:34
Az S&P "feketelistáján" van Spanyolország is, ahol az újabb leminősítés miatt aggódhat az új kormány... De szombaton rendezik a két örök rivális futballklub szuperrangadóját, azt gondolhatnánk most ez a fő téma a spanyoloknál. Ami igaz is, kivéve az FC Barcelona vezetőedzőjét: "Pep" aggódik az euró miatt.
Friss
hírlevél