Gender
Makro / Külgazdaság Hollandiában nem lesznek többé anyák 
Privátbankár.hu | 2024. március 4. 12:54
Lecserélik a kifejezést a nyilvántartásokban.
Karrier Lesújtó eredmény született a nők és férfiak közötti szakadékról  
Privátbankár.hu | 2017. október 5. 07:16
Képzettebbek a nők a férfiaknál, de továbbra is kevesebbet keresnek, alulreprezentáltak a politikai életben, és kevésbé valószínű, hogy vezető pozícióba kerüljenek az üzleti életben, vagy vállalkozást indítsanak - ez derült ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerdán közzétett tanulmányából.
Pénzügyi szektor Szeretjük egymást! Nem mindegy, ki mosogat? Elmagyarázzuk, miért nem 
Füstös Móni | 2017. július 6. 06:06
A magyar nők 13,2 százalékkal keresnek kevesebbet ugyanazért a munkáért, mint a férfiak. A bérkülönbség és a munkaerő-piaci szegregáció egy része abból fakad, hogy az otthoni munkák oroszlánrésze a nőkre hárul. Olyan ártatlannak tűnő dolgok, mint hogy ki mosogat és ki viszi le szemetet, kemény munkaerő-piaci előnyöket és hátrányokat tudnak okozni. Az egyenlőség tehát otthon kezdődik és ez nem csak a nőknek fontos, hanem a férfiaknak, gyerekeknek, az egész társadalomnak.
Karrier Fájó a hiányuk: hol vannak a női vezetők? 
Privátbankár.hu | 2017. április 21. 20:16
Gyakorlatilag kisebb forradalom kell ahhoz Magyarországon, hogy végre a nők is egyenlő elbánásban részesüljenek a versenyszférában, és a jövőben legalább olyan tisztelet és megbecsülés övezze őket vezető szerepekben, mint most a férfiakat. A női vezetés akadályairól és megoldásokról beszélgettek a Startup Safary második napján.
Karrier Ezért jó a gyerekeknek, ha az anyák dolgoznak 
Privátbankár.hu | 2015. december 27. 11:31
Azok a nők, akiknek az anyukája gyermeknevelés mellett dolgozott is, jobb karriert építenek és párkapcsolataikban egyenlőbb szerepet töltenek be - idézi a Harvard egyik kutatását a The Guardian.
Makro / Külgazdaság Orbán elárulta, szerinte mennyire fontos a melegházasság 
Privátbankár.hu | 2015. november 5. 14:36
A miniszterelnök azt is elmondta, az EU nem építheti a jövőjét családok helyett bevándorlásra.
Személyes pénzügyek Pénzügyek a családban: nálatok ki a főnök? 
Privátbankár.hu | 2014. március 7. 20:00
A hagyományos családmodell és a női szerepek megváltozásának eredményeképpen a nők egyre nagyobb szerephez jutnak a családi pénzügyek tervezésében és kezelésében. A házasságban élő nők több mint fele úgy érzi, hogy ő a család „gazdasági minisztere”.
Karrier Megint valami, amiben utolsók lettünk: nem jó nálunk nőnek lenni 
Privátbankár.hu | 2013. október 25. 15:00
Magyarország szempontjából tragikus számokat hozott a Világgazdasági Fórum nők egyenlőségét mérő kutatása. Unión belül sereghajtó lett Magyarország és egész Euróban is csak 3 országot előztünk meg: Azerbajdzsánt, Örményországot és Albániát.
Karrier Szétverte a munka világát a válság: ki húzta a rövidebbet? 
Füstös Móni | 2013. október 23. 10:10
A válság rosszul hatott a nemek egyenlőségére a magánéletben és a munkaerőpiacon egyaránt. Általában elmondható, hogy igazán az alacsonyan képzettek, a kisebbségek, így a nők is rosszul jártak, és a válságkezelés során ezek az érzékenyebb rétegek nemhogy plusz figyelmet nem kaptak, de az intézkedések még tovább rontották a helyzetüket. Amikor nagyobb szükség volt a szociális juttatásokra, mint bármikor, éppen akkor vágtak ezen a területen.
Karrier Dolgoznak, szülnek és jól élnek, hogy csinálják? 
Füstös Móni | 2013. szeptember 22. 12:00
A nők és férfiak közötti egyenlő munkamegosztás nem csak azért fontos, mert az egyenlőség elve így érvényesül, hanem ez jobb a gazdaságnak és a cégeknek, ráadásul jobb a nőknek a férfiaknak, a gyermekeknek, tehát a családoknak is - derült ki a Nők a közéletben című beszélgetésen, ahol Tove Skarstein, norvég nagykövet adott elő.
Karrier Több nő fog az EKB-ban dolgozni 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 29. 18:30
Női kvótát vezetnek be az Európai Központi Bankban (EKB), az intézkedés révén megkétszereződik a nők aránya a vezető állásokban.
Karrier Itt az új, nagy feltörekvő piac: a nők 
Privátbankár.hu | 2013. június 5. 17:00
Egyre több nő dolgozik az államigazgatásban a világ húsz legfejlettebb államában, a női vezetők aránya azonban mindegyik országban ötven százalék alatti. Az első helyen Kanada, az utolsón Szaúd-Arábia szerepel a listában – derül ki az Ernst & Young legfrissebb felméréséből.
Karrier A japán nők egyenlőbbek, mint a magyarok 
Privátbankár.hu | 2013. március 31. 16:54
Magyarországon a női vezetők 20-25 százalékkal kevesebbet keresnek, mint a férfiak, Japánban legtöbbször nemtől függetlenül a posztnak megfelelő fizetés jár.
Vásárló A nők igényei szerint alakulhat az okostelefon-piac 
Privátbankár.hu | 2013. március 8. 13:15
A női felhasználóknak köszönhető, hogy egyre népszerűbbek az okostelefonok, ők valamennyi okostelefon-funkciót többet és rendszeresebben használják, mint a férfi felhasználók - derült ki az Ericsson ConsumerLab kutatásából.
Karrier Így nehéz lesz megfeleni Brüsszelnek: rossz a nők helyzete 
Privátbankár.hu | 2013. március 8. 11:01
Évek óta 33,5 százalék a vezető beosztású nők aránya a cégekben, és ez az arány az elmúlt években csak minimálisan változott, áll a Bisnode csoporthoz tartozó PartnerControl döntéstámogató céginformáció szolgáltató nemzetközi nőnapi elemezésében. A Bisnode a cégbíróságon bejegyzett cégvezetők és cégtulajdonosok nemét vizsgálta öt év távlatában.
Pénzügyi szektor A férfiak keresik, a nők kezelik a pénzt 
Füstös Móni | 2013. március 8. 06:10
Általánosságban nincs jelentős különbség a nők és a férfiak bankolási szokásai között, és a bankok általában nem is vezetnek nemek szerinti statisztikát – mondta a legtöbb Privátbankár által megkérdezett bank. Ahol rendelkezésre állnak nemekre vonatkozó adatok, ott is az állapítható meg, hogy nincsen szignifikáns különbség a nők és férfiak szokásai között, ugyanakkor számokkal nem alátámasztható, a szférában dolgozók tapasztalatai alapján mégis felfedezhetők apró különbségek, például jellemzően a nők intézik a család pénzügyeit.
Karrier Nemek harca: csendes forradalom zajlik az üzleti életben 
Privátbankár.hu | 2012. december 3. 10:40
A felsővezetők kiválasztására szakosodott vezető nemzetközi tanácsadó cég, a Stanton Chase belga irodájának partnere szerint egyre több kutatás bizonyítja, hogy a női vezetők foglalkoztatása mérhető üzleti sikereket eredményez. Karine Becker a Stanton Chase Hungary szűkkörű üzleti reggelijén mutatta be kutatásai összegzését a budapesti Four Season’s hotelben.
Karrier Munkalehetőség női mozdonyvezetőknek, lesz-e jelentkező? 
Privátbankár.hu | 2012. november 9. 12:21
Az új fajta mozdonyokhoz keres a MÁV és a GYSEV női vezetőket, a jelentkezők jövő januárban kezdhetik meg a 13 hónapos kurzust - áll a két vasúttársaság pénteki közös közleményében.
Karrier A nőt "férfi számba venni" nemcsak etikai kérdés: jó üzlet! 
Füstös Móni | 2012. október 10. 06:40
A jogi szabályozás nem elég ahhoz, hogy megszűnjön az "üvegplafon" és a bérrés a nemek között, társadalmi változás és a versenyszféra változása is kell hozzá. Ez utóbbi nem is lehetetlen, mert az igazságos bérelosztás profitot hozhat a cégeknek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG