<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Hitelkeret
Makro / Külgazdaság Magyarország kamat nélkül hitelt ad Kenyának
Privátbankár.hu | 2020. július 24. 07:47
Az erről szóló megállapodás a csütörtök éjszakai Magyar Közlönyben jelent meg.
Makro / Külgazdaság Matolcsyék is törlesztenek - két hét, és megszabadulunk az IMF-hiteltől
Privátbankár.hu | 2013. július 30. 07:31
A Magyar Nemzeti Bank igazgatósága úgy döntött, hogy az MNB által felvett fennmaradó IMF-hiteltartozást előtörleszti a kormány hasonló lépésével párhuzamosan. Szeptemberre se hitele, se irodája nem lesz az IMF-nek Magyarországon.
Pénzügyi szektor Nőtt a lakossági folyószámlahitelek állománya
Privátbankár.hu | 2013. május 15. 08:34
A lakossági hitelpiac általános visszaesése közepette is keresettek maradtak a lakossági folyószámlahitelek, állományuk lassan, de stabilan növekszik.
Makro / Külgazdaság A végéhez közeledik a magyar IMF-sztori
Zsiborás Gergő | 2013. január 30. 12:19
Az ún. FCL típusú rugalmas hitelkeretre a Valutaalap nemet mondott - ismerte el a magyar miniszterelnök a Reuters tudósítása szerint ma Brüsszelben. A kormányfő találkozik délután José Manuel Barrosóval is - valószínűleg a túlzottdeficit-eljárásról fognak tárgyalni.
Részvény / Deviza / Áru Milliárdos hitelkeret: oroszok pénzelik a BÉT egyik tavalyi sztárját
Privátbankár.hu | 2013. január 11. 12:30
Stratégiai finanszírozó partnerségről állapodott meg a Synergon csoport és a nem rég az orosz Sberbank által felvásárolt Magyarországi Volksbank Zrt., ennek alapján a cégcsoport finanszírozási lehetőségei jelentősen megváltoznak a piacon hozzáférhető szűkös lehetőségekhez képest.
Makro / Külgazdaság Az IMF és Románia: valahogy így kellene nekünk is?
Privátbankár.hu | 2013. január 3. 14:06
Január második felében kéthetes felülvizsgálati látogatásra érkezik Romániába a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége, amely az Európai Bizottság és a Világbank szakértőivel együtt tekinti át, milyen mértékben teljesítette Románia a vállalt kötelezettségeit a jelenlegi elővigyázatossági hitelmegállapodás keretében.
Makro / Külgazdaság Van, aki idő előtt törleszteni tud az IMF-nek
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 14. 18:45
Lettország határidő előtt fizette be a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) a 2008-as országmentő csomag első, 211,1 millió eurós törlesztőrészletét - közölte az ország pénzügyminisztériuma pénteken.
Makro / Külgazdaság "Így az életben nem lesz IMF-megállapodás"
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 6. 16:31
Nagyon messze kerültünk az IMF-fel tervezett hitel megállapodástól Tóth Gergely, a Buda-Cash Brókerház elemzője szerint, aki hangsúlyozta: a miniszterelnök Facebookon történt bejelentése alapján igaznak tűnnek a sajtóban közölt IMF-követelések.
Makro / Külgazdaság Teljes a káosz: Orbán nemet mondott az IMF állítólagos feltételeire
Zsiborás Gergő | 2012. szeptember 6. 16:07
Orbán Viktor a Facebook-on keresztül üzent, a magyar fél ismeri a Valutaalap hitelkeret-megállapodással kapcsolatos feltételeit, és azt ebben a formában nem tudja elfogadni. A helyzet egyáltalán nem egyértelmű, a miniszterelnök ugyanis úgy beszélt egy reggel megjelent sajtóhírről, mint kész tényről, miközben nap közben felröppent az a hír is, hogy a kormányfő "csak" a legrosszabb esetet vázolta fel az IMF lehetséges feltételei kapcsán a kormánypártok kihelyezett frakcióülésén.
Makro / Külgazdaság IMF-tárgyalások: azt kapjuk, amit a románok?
Privátbankár.hu | 2012. július 30. 08:11
Úgy tűnik a korábbi hírekkel ellentétben az IMF és az Európai Bizottság is "elővigyázatosság jellegű" programról akar megállapodni a magyar kormánnyal. Vagyis, ha megszületik az egyezség a hitelkeretről, azt nem lesz muszáj lehívnia a kormánynak.
Makro / Külgazdaság Az első Széll-tervet akarja az IMF
Privátbankár.hu | 2012. július 27. 06:17
Rövid távon kulcsfontosságú kihívás a magyar makrogazdasági és pénzügyi stabilitás fenntartása, és ezzel egy időben egy robusztusabb növekedés alapjainak megteremtése, ami az életszínvonal javulásának szükséges feltétele - olvasható abban a közleményben, amelyet a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországon járt küldöttsége csütörtök este juttatott el az MTI-hez.
Makro / Külgazdaság Matolcsy György megszakíthatja szabadságát?
Privátbankár.hu | 2012. július 19. 07:38
Varga Mihály szerint az IMF-fel folytatott keddi első tárgyalási forduló nyugodt, tárgyilagos megbeszélés volt; a Figyelő csütörtöki számában közölt interjúban a tárca nélküli miniszter elmondta, abban állapodtak meg, hogy a tárgyalásokat menet közben nem kommentálják.
Makro / Külgazdaság Mit akar majd tőlünk az IMF?
Privátbankár.hu | 2012. július 7. 17:19
A magyar félnek és az IMF/EU-delegációnak várhatóan a magyar gazdaságpolitikáról, azaz a jövő évi makropályáról és ezen belül is a költségvetés bevételi és kiadási összegének megalapozottságáról, valamint a hiánycélról kell közös nevezőre jutnia, hogy megszülessen a hitelmegállapodás - véli Kovács Álmos, az egykori Pénzügyminisztérium szakállamtitkára az MTI-nek adott nyilatkozatában.
Makro / Külgazdaság Már Brüsszel is unta ezt a huzavonát
Privátbankár.hu | 2012. április 25. 14:03
Megkaptuk a várva várt rajtjelet, most már minden rendben lesz? Az EU januárban még hajthatatlannak tűnt, a magyar kormány is keménykedett egy sort, de negyedév elteltével mégis mindenki engedett. Az még nagy kérdés, hogy a kötelezettségszegési eljárásokat előveszik-e, de Brüsszel egyelőre inkább a spanyolokra összpontosítana. Minket úgy is olcsóbb megmenteni.
Makro / Külgazdaság Zöld jelzés Brüsszeltől: mehetünk az IMF-hez
Privátbankár.hu | 2012. április 25. 12:41
Brüsszel véget vetett a január óta tartó bizonytalanságnak, Magyarország tárgyalás kezdhet az IMF-fel egy biztonsági hitelkeret-megállapodásról. Az EB szóvivője szerint a Bizottság megfelelő garanciákat kapott a jegybank függetlenségére.
Makro / Külgazdaság Magyar hitelkeret-megállapodás: az EU még kérhet extrákat?
Privátbankár.hu | 2012. április 10. 17:43
Kétharmadoshoz közeli az esélye annak, hogy Magyarország egyezségre jut a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az EU-val egy új hitelprogramról, de az uniós bizottság a beterjesztett módosítási javaslatokon túl valószínűleg még további intézkedéseket fog kérni a magyar kormánytól - jósolták keddi helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.
Makro / Külgazdaság Így kell csinálni? Az ukránok jól haladnak az IMF-fel
Privátbankár.hu | 2012. április 3. 08:27
Az ukrán kormány reményei szerint heteken belül megállapodás születik a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a tavaly leállított hitelprogram felújításáról.
Makro / Külgazdaság Az IMF nem engedi, hogy újra kipateroljuk
Privátbankár.hu | 2012. március 31. 11:07
Az IMF 10-15 milliárd eurós hitelkeretet biztosítana Magyarországnak két évig; a megállapodás három héten belül megszülethet azt követően, hogy a kormány lezárja az unióval fennálló vitáját - írja a szombati Magyar Nemzet diplomáciai forrásra hivatkozva.
Makro / Külgazdaság Némi mozgolódás IMF-ügyben, Fellegi jövő héten utazik
Privátbankár.hu | 2012. március 9. 09:07
Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter két hónap hallgatását törte meg, a magyar tárgyalódelegáció vezetője jövő héten ismételten Washingtonba utazik. Az IMF magyarországi misszióvezetője arra kíváncsi, mi is történt a közelmúltban Magyarországon.
Makro / Külgazdaság Nagy meglepetés lenne, ha márciusban megegyeznénk az IMF-fel
Zsiborás Gergő | 2012. február 29. 15:02
Cséfalvay Zoltán államtitkár megint csak annyit mondott, az IMF-megállapodásról, hogy annak létrejötte mindenki érdeke. Úgy tűnik azonban, hogy az első negyedévben nem lesz már megegyezés, a kormányfő megint megmutatta Brüsszelnek, milyen amikor épp nem békülékeny hangnemben van. A piacok egyelőre kivárnak.
Állampapír / Kötvény Sokkal drágább, ha a piacot választja a kormány, mintha az IMF-et
Privátbankár.hu | 2012. február 15. 11:04
A Bloombergnek adott interjújában az NGM államtitkára, Cséfalvay Zoltán úgy nyilatkozott, hogy a kormány elsődleges célja, hogy 7% alá csökkentse az állampapírok hozamát (az ÁKK adatai szerint a 10 éves államkötvény referenciahozama 8,61%, míg az 5 éves papíré 8,57%). Az államtitkár egyúttal cáfolta, hogy Magyarország a tárgyalások árnyékában májusig eurókötvényeket bocsátana ki. Az IMF megállapodás létrejötte után fogja megújítani devizaadósságának egy részét Magyarország, szögezte le Cséfalvay.
Makro / Külgazdaság Az IMF 50 milliárdos védőhálója Európában
Privátbankár.hu | 2012. január 27. 13:10
Az IMF-nek jelenleg 9 európai országban fut hitelprogramja, több mint 50 milliárd dollár értékben, de a keret kevesebb mint 10%-át hívták csak le az érintettek. Londoni elemzők szerint Magyarország 10-15 milliárdos védőhálót kaphat.
Makro / Külgazdaság Pleschinger Gyula szerint nem tragédia, ha nem állapodunk meg az IMF-fel
Privátbankár.hu | 2012. január 4. 14:07
A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint Magyarországnak van forgatókönyve arra az esetre ha nem sikerül a megállapodás a Nemzetközi Valutaalappal. A politikus, aki egyébként a tárgyaló delegáció tagja is, azt mondta a Wall Street Journalnak, hogy bár szükségünk van a megállapodásra, nincs tragédia, ha az mégsem születik meg.
Makro / Külgazdaság Magyarország magára maradhat, nem tartja be a játékszabályokat
Privátbankár.hu | 2011. december 30. 11:58
A CNBC élő műsorban elemezte Magyarország helyzetét. A politikai kockázatok mindenhol magasak, kérdés, meddig mennek el a vezető politikusok a válság megoldásában. Magyarország azonban "könnyen magára maradhat, mert távolodik az európai értékektől".
Makro / Külgazdaság Védőhálót szabott a megfelelő gazdaságpolitikára az IMF
Privátbankár.hu | 2011. november 23. 07:44
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) új, hat hónapos hitelkerettel bővítette hitelnyújtási eszközeit, elsősorban az adósságszolgálati válság kockázatának kitett euróövezeti országok támogatására.
Makro / Külgazdaság Mit adhat nekünk az IMF?
Privátbankár.hu | 2011. november 18. 07:17
Magyarország - ha nem köt új, szigorúan ellenőrzött feltételekhez között készenlétihitel-megállapodást - háromféle lehetőség közül választhat a Nemzetközi Valutaalap (IMF) új típusú hitelkeretei közül.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG