Kémelhárítás
Makro / Külgazdaság A kémkedés forradalma - betiltott szelfik és leleplezett kamuprofilok
Káncz Csaba | 2021. február 3. 14:12
A digitális kor alapjaiban változtatta meg a hírszerzés világát. Az okostelefonok és a közösségi média használata a háborús övezetekben a nyílt forrású hírszerzés aranykorát hozta el. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Kémjátszmák és a Hidegháború – mire tanított bennünket John le Carré?
Káncz Csaba | 2020. december 15. 18:34
Le Carré jól megfogta a Hidegháborút átszövő bizalmatlan hangulatot, amely most – a második Hidegháború beköszöntével – , szintén egyre jobban uralja életünket. Kémregényeinek főszereplőire az esetek többségében végül árulás és teljes lelki kiüresedés várt. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Kémek és katonák veszik át az amerikai demokrata pártot
Káncz Csaba | 2018. május 25. 12:34
A demokrata párt Hillary Clinton bukása óta nem újult meg, sem személyi állományában, sem programját tekintve. Az idei demokrata kongresszusi jelöltek negyede katonai-hírszerzői háttérrel rendelkezik. Elkezdhetünk aggódni a civil ellenőrzés rohamos visszaszorulása miatt az Egyesült Államokban?
Makro / Külgazdaság Elszabadul a pokol London és Moszkva között – mi vezetett az idegméreg bevetéséhez?
Káncz Csaba | 2018. március 13. 08:32
Az angol szankció könnyen Putyin malmára hajtaná a vizet, aki most vasárnap indul az elnökválasztáson és határozottan állíthatná, hogy a nyugati hatalmak újonnan konspirálnak ellene. A fejlett méreg alkalmazása egyértelműen állami biztonsági szolgálatra utal és arra, hogy a megrendelő üzenetet akart küldeni kül- és belföldre. Szkripal a kémcsere után is aktívan dolgozott Moszkva ellen.
Makro / Külgazdaság Mélyponton a diplomácia: megmérgeztek egy orosz kémet Nagy-Britanniában
Privátbankár.hu | 2018. március 6. 08:28
A brit sajtó egybehangzó értesülése szerint egy volt orosz kémet kezelnek súlyos mérgezéses tünetekkel az angliai Salisbury városának kórházában.
Makro / Külgazdaság Kémelhárító központot telepíthet a NATO Bukarestbe
Privátbankár.hu | 2017. március 27. 18:01
Ehhez előbb kell a román parlament hozzájárulása is.
Makro / Külgazdaság Az oroszok már nem a spájzban vannak – Orbán is reagált a titkosszolga interjújára
Gáspár András | 2017. március 21. 15:13
Orbán Viktor is reagált a volt kémelhárító interjújára, aki szerint a legmagasabb fokozatú az orosz fenyegetés Európára nézve.
Makro / Külgazdaság Brit kémvezér: óriási fenyegetést jelentenek az oroszok
Privátbankár.hu | 2016. november 1. 15:01
Az iszlamista radikálisok után az oroszok jelentik a legnagyobb fenyegetést a békére - véli a brit belbiztonsági szolgálat, az MI5 vezetője. Szerinte az oroszok kíberhadviseléssel és dezinformálással próbálják a maguk malmára hajtani a vizet. Az agresszív terjeszkedés és a manipuláció vádja vicc az oroszok szerint.
hírlevél
depositphotos