Kémelhárítás
Nemzetközi Óriásira bővítették a Kína elleni kémközpontot 
Káncz Csaba | 2024. június 19. 09:31
A coloradói űrrepülő bázissal összekötve az ausztrál kémbázis új műhold-antennái hatalmas mennyiségű információt gyűjtenek a kínai rakétákról. Ezek az amerikai nukleáris hadviselési stratégia szerves részeként működnek, valódi harctéri felderítést biztosítva. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Sötét üzelmekre készülnek Magyarországon a kínai minisztérium emberei? 
Litván Dániel | 2024. május 24. 05:41
A kínai hatóságok igyekeznek nagyon erős kontrollt gyakorolni a külföldön élő és tanuló kínaiak felett, az eszközökben pedig nem válogatnak. A legsötétebb üzelmeket pedig pontosan az az ártatlannak látszó kínai minisztérium bonyolítja, amelynek vezetőjével rendészeti egyezményeket kötött a magyar kormány.
Nemzetközi Az oroszok szerint Amerika a Fico-nyomozáshoz akar csatlakozni 
Privátbankár.hu | 2024. május 22. 16:38
Az amerikai kormányzati szervek igyekeznek bekapcsolódni a Robert Fico szlovák kormányfő elleni merénylet ügyében indított nyomozásba, hogy kizárják a politikai terrorizmus és az esetleges "külső nyom" verzióját - közölte szerdán az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) sajtóirodája.
Nemzetközi Elárasztják Európát a kínai kémek - férjhez menetel hátsó szándékkal? 
Bózsó Péter | 2024. május 3. 09:29
Az utóbbi időben megszaporodtak a kínai kémeket nyilvánosan leleplező esetek Európában. Milyen módszerrel dolgoznak a kínai ügynökök? Mit tesz az európai kémelhárítás?
Nemzetközi Így buktatták le a csehek és a lengyelek az orosz ügynökhálózatot  
Káncz Csaba | 2024. április 7. 10:32
Prága és Varsó együttműködésének köszönhetően márciusban sikeresen felszámoltak egy oroszbarát ügynökhálózatot. Ez az "Európa Hangja" nevű honlapon keresztül EU- és Ukrajna-ellenes dezinformációs kampányt folytatott, amelynek célja többek között a közelgő európai parlamenti választások eredményeinek befolyásolása volt. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Az orosz kémek ellepik Európát 
Káncz Csaba | 2024. március 18. 09:33
Mivel hadserege Ukrajnában le van kötve, Moszkva igyekszik növelni "nem hagyományos" műveleteit külföldön. A Kreml "aktívan érdekelt Kijev partnereinek destabilizálásában, és mivel Európa-szerte több választás is közeleg, számos lehetőség kínálkozik a megosztás fokozására”. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Tökéletes álca: hatalmas gyomrost kapott az amerikai kémelhárítás - és lehet még ott, ahonnan ez jött 
Litván Dániel | 2023. december 7. 18:57
Talán még az FBI fedett ügynöke sem számított arra, ami kiderült, miután találkozgatni kezdett az amerikai külügy illusztris pályafutása végén nyugdíjba ment diplomatájával. Minden idők egyik legsúlyosabb kémbotránya van kibontakozóban az Egyesült Államokban.
Makro / Külgazdaság Veszélyes orosz kém csuklóján kattant a bilincs 
Privátbankár.hu | 2023. július 10. 09:21
Lengyelországban egy orosz kémcsoport újabb tagját vettél őrizetbe.
Makro / Külgazdaság Putyin fokozza a KGB utódszervezetének hírszerző tevékenységet 
Privátbankár.hu | 2023. február 28. 14:37
Vlagyimir Putyin felszólította az orosz FSZB biztonsági szolgálatát, hogy fokozza hírszerzési tevékenységét, és állítsa le a „szabotázscsoportok” bejutását az országba.
Makro / Külgazdaság A kémkedés forradalma - betiltott szelfik és leleplezett kamuprofilok 
Káncz Csaba | 2021. február 3. 14:12
A digitális kor alapjaiban változtatta meg a hírszerzés világát. Az okostelefonok és a közösségi média használata a háborús övezetekben a nyílt forrású hírszerzés aranykorát hozta el. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Kémjátszmák és a Hidegháború – mire tanított bennünket John le Carré? 
Káncz Csaba | 2020. december 15. 18:34
Le Carré jól megfogta a Hidegháborút átszövő bizalmatlan hangulatot, amely most – a második Hidegháború beköszöntével – , szintén egyre jobban uralja életünket. Kémregényeinek főszereplőire az esetek többségében végül árulás és teljes lelki kiüresedés várt. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Kémek és katonák veszik át az amerikai demokrata pártot 
Káncz Csaba | 2018. május 25. 12:34
A demokrata párt Hillary Clinton bukása óta nem újult meg, sem személyi állományában, sem programját tekintve. Az idei demokrata kongresszusi jelöltek negyede katonai-hírszerzői háttérrel rendelkezik. Elkezdhetünk aggódni a civil ellenőrzés rohamos visszaszorulása miatt az Egyesült Államokban?
Makro / Külgazdaság Elszabadul a pokol London és Moszkva között – mi vezetett az idegméreg bevetéséhez? 
Káncz Csaba | 2018. március 13. 08:32
Az angol szankció könnyen Putyin malmára hajtaná a vizet, aki most vasárnap indul az elnökválasztáson és határozottan állíthatná, hogy a nyugati hatalmak újonnan konspirálnak ellene. A fejlett méreg alkalmazása egyértelműen állami biztonsági szolgálatra utal és arra, hogy a megrendelő üzenetet akart küldeni kül- és belföldre. Szkripal a kémcsere után is aktívan dolgozott Moszkva ellen.
Makro / Külgazdaság Mélyponton a diplomácia: megmérgeztek egy orosz kémet Nagy-Britanniában 
Privátbankár.hu | 2018. március 6. 08:28
A brit sajtó egybehangzó értesülése szerint egy volt orosz kémet kezelnek súlyos mérgezéses tünetekkel az angliai Salisbury városának kórházában.
Makro / Külgazdaság Kémelhárító központot telepíthet a NATO Bukarestbe 
Privátbankár.hu | 2017. március 27. 18:01
Ehhez előbb kell a román parlament hozzájárulása is.
Makro / Külgazdaság Az oroszok már nem a spájzban vannak – Orbán is reagált a titkosszolga interjújára 
Gáspár András | 2017. március 21. 15:13
Orbán Viktor is reagált a volt kémelhárító interjújára, aki szerint a legmagasabb fokozatú az orosz fenyegetés Európára nézve.
Makro / Külgazdaság Brit kémvezér: óriási fenyegetést jelentenek az oroszok 
Privátbankár.hu | 2016. november 1. 15:01
Az iszlamista radikálisok után az oroszok jelentik a legnagyobb fenyegetést a békére - véli a brit belbiztonsági szolgálat, az MI5 vezetője. Szerinte az oroszok kíberhadviseléssel és dezinformálással próbálják a maguk malmára hajtani a vizet. Az agresszív terjeszkedés és a manipuláció vádja vicc az oroszok szerint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG