<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Magántőke
Vállalat A székelyföldi feldolgozóipar fejlesztésére is született egy magántőkealap
MTI | 2021. július 22. 12:02
A jegyzett tőkéje 7 millió euró.
Agrár Megirigyelte a kormány a titkolózó magánbefektetőket
Csabai Károly | 2021. július 17. 11:57
A több mint 140 milliárd forint értékben létrehozandó Termőföld Magántőkealapba mintegy 100 milliárd forintos állami pénz megy. A magántőkealapok idehaza a 2010-es évek közepétől szaporodnak gombamódra, mivel egyre többen élnek azzal a lehetőséggel, hogy az e konstrukciókba fektetőknek nem kell felfedniük a kilétüket.
Vállalat Valami tényleg megváltozott: új szelek fújnak a vállalatfelvásárlásoknál is
Gáspár András | 2020. február 5. 15:04
Komoly visszaesés volt a globális vállalati felvásárlások piacán 2019-ben, a magas bázisnak köszönhetően azonban még így is a jobbak között tarthatjuk számon az évet. A szakértők azonban már látják annak jeleit, hogy a fák nem nőnek az égig: már nem vesznek meg akármit a befektetők, közeleg a gazdasági növekedési ciklus vége. A magántőke-befektetők a várható profit mellett egyre inkább a fenntarthatósági szempontokat is vizsgálják, ha pedig egy bemutatkozó prezentációra egy tanácsadó cég egy olyan csapatot küld, amely kizárólag fehér férfiakból áll, az könnyen elkaszálhatja a megállapodást.
Makro / Külgazdaság 141 százalékkal nőtt a hazai kockázati tőkebefektetések piaca tavaly
Privátbankár.hu | 2019. június 24. 14:05
191 tranzakcióban 346 millió euró összértékű tőkebefektetést hajtottak végre Magyarországon 2018-ban.
Pénzügyi szektor Helyezkedés az MKB-nál: a Mészáros-házaspáré a bank majdnem fele
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 27. 10:41
A Mészáros-házaspár lesz a kizárólagos befektetője az MKB közel felét birtokló tőkealapoknak, és megjelenik egy új tulajdonos - megy a helyezkedés.
Pénzügyi szektor Eladták a Netrisk.hu-t - szép summát fizettek érte
Privátbankár.hu | 2017. december 29. 11:19
Egy magántőke-alaptól egy másikhoz kerül át a Netrisk, több mint 17 milliárd forintot adtak érte.
KKV Amikor a bank nem ad hitelt, akkor jönnek ők a képbe
Gáspár András | 2017. november 29. 06:08
Sok magyar cég ismeri már a kockázati tőkét, de bőven van még hova fejlődni: az állami és uniós forrásokból biztosított lehetőségek az induló vállalkozásoktól kezdve az érettebb fázisban lévő cégekig sok helyen biztosíthatnak forrást a tervezett beruházásokhoz. A kockázati- és magántőke szerepe azokban az esetekben különösen jelentős, amikor a banki finanszírozásra nem számíthat a vállalat - Katona Zsolt, az MFB Invest vezérigazgatója arról is beszélt, miért nem kell félnie a cégeknek attól, hogy a finanszírozásért cserébe tulajdonrészt kell adniuk a befektetőnek. Interjú.
Vállalat Váratlan bejelentés: Gerendai Károlyék eladták a Sziget többségi tulajdonát
Privátbankár.hu | 2017. január 13. 12:38
A magyar tulajdonosok eladták többségi tulajdonrészüket a Szigetből egy brit-amerikai befektetőcégnek - tette közzé értesülését a Forbes.hu. A szerződést pénteken délelőtt írták alá.
Részvény / Deviza / Áru Ennyi pénz kell ahhoz, hogy angyal legyen belőlünk
Privátbankár.hu | 2016. július 20. 16:05
Összehozták a magyar angyalbefektetőket a tőkét kereső startupokkal.
Pénzügyi szektor Megvan, kik az MKB Bank új tulajdonosai
Privátbankár.hu | 2016. március 31. 07:24
Már idén 5-10 milliárdos profittal számolnak.
Pénzügyi szektor Kilépett a fényre az MKB egyik vásárlója?
Privátbankár.hu | 2016. március 30. 10:47
Megkezdte működését a Minerva Tőkealap-kezelő Zrt., amely elindította Magyarország legnagyobb magántőke alapját. Lapértesülés szerint ez a cég is tagja az MKB bankot az államtól megvásárló konzorciumnak.
KKV Milliárdok a kapuban: ekkora tőkebevonást nem látott még magyar magán-főiskola
Privátbankár.hu | 2014. december 9. 15:55
Egy magántőkealap többségi tulajdonrészt szerzett a BKF-ben, milliárdokat fizettek érte.
KKV Van egy jó vállalkozásod? Van 6 milliárdunk - itt a Jeremie IV
Privátbankár.hu | 2013. június 18. 08:50
Újabb 6 milliárd forint pörgetheti fel a magyar kezdő vállalkozásokat: a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kiírta a Jeremie program negyedik körét.
KKV Külön engedélyt kaptunk Brüsszeltől: újabb milliárdok munkahelyteremtésre
Zsiborás Gergő | 2013. május 27. 15:32
Miközben a deficiteljárás miatt kisebb számháború alakult ki Brüsszel és Budapest között, az Európai Bizottság Magyarországnak adott először felmentést az uniós projekt-finanszírozásban aranyszabálynak tekintett 70-30%-os kötöttség alól. Nemcsak innovatív cégek juthatnak így plusz forráshoz, aminek elsősorban a munkahelyteremtésben lehet fontos szerepe.
KKV Forrás induló cégeknek: az EU nélkül sehol sem lennénk
Privátbankár.hu | 2013. május 13. 14:11
A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) 2012. évi adataiból kiderül, hogy Magyarország a korai stádiumú befektetéseknél Európa élbolyába tartozik, az érettebb fázisú befektetéseknél viszont nemcsak az európai, hanem a régiós átlagtól is elmarad. A szervezet szerint hazánkban a kockázati tőkével kapcsolatos pozitív trendek megtartása mellett a magántőke befektetéseket is ösztönözni kellene, a magántőke befektetések ugyanis sokat segíthetnek egy ország versenyképességében.
KKV Innen szerezhetnek még pénzt a feltörekvő vállalatok
Privátbankár.hu | 2012. november 14. 14:34
A Jeremie-programok felpezsdítették a hazai induló vállalkozásokat, de mit csináljanak azok a kezdők, akik nem jutnak az uniós milliók közelébe? Tippek, hogyan szerezzünk stratégiai partnert?
KKV Magyar borba magyar dugót: 50 milliós tőkebefektetés
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 25. 11:44
A Széchenyi Tőkebefektetési Alap közel 50 millió forintos befektetésével kisebbségi üzletrészt szerez az Eno-Pack Kft.-ben, a cég pedig bővülő eszköz és munkatársi állományával megerősítheti beszállítói pozícióit.
KKV Növekvő optimizmus: keresik a pénz helyét a magántőke-befektetők
Privátbankár.hu | 2012. június 28. 11:27
Egy friss felmérés szerint növekvő optimizmust mutatnak a nemzetközi és a hazai magántőke-társaságok mind a gazdasági, mind a befektetési környezet tekintetében. A magántőke-befektetők aktívan keresik a különféle befektetési és egyéb tranzakciós lehetőségeket.
KKV Mitől lesz versenyképesebb Magyarország? 21 pontos javaslat a kormánynak
Gáspár András | 2012. május 22. 10:38
A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) 21 pontos javaslatcsomagot juttatott el a kormányhoz annak érdekében, hogy a magyar kockázati és magántőke iparág hatékonyabban vehessen részt a gazdaságélénkítésben. Kedvezőbb körülményeket teremtenének a befektetőknek és a vállalkozásoknak is, segítenék a legkisebbeket, hogy felkerüljenek a befektetők térképére.
hírlevél
depositphotos