<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Pláza
Makro / Külgazdaság Rátelepedhet egy Airbnb típusú mamut a plázákra – mondja a Westend igazgatója
Mester Nándor | 2021. október 27. 05:42
Adatbázis, applikáció és influenszerek. E nélkül most nem szabad és nem is lehet sikeresen plázát üzemeltetni. Van azonban egy veszélyforrás: valamelyik informatikai óriás rátelepedhet a kiskereskedelemre és akkor már nem lesznek érvényesek a marketing tankönyvek – ezt lehet leszűrni abból, amit az egyik legrégebbi magyarországi bevásárlóközpont igazgatója vázolt lapunknak. 
Ingatlan Kész, vége! Az újbudai pláza az utolsó mohikán – mondja Radványi Gábor főépítész
Mester Nándor | 2021. október 15. 05:33
Hőtérkép, optikai tuning és mérnöki trükkök – ezek is jellemzik a napokban átadott újbudai plázát. A Futureal főépítészét azonban arról is kérdeztük, hogy kit engedne még be az épületbe a kereskedőkön kívül. Meglepő válaszokat is kaptunk.
Makro / Külgazdaság Új pláza nyílik Budapesten, a régiek túlélték a válságot, de sok bérlőjük szenved
Mester Nándor | 2021. szeptember 14. 05:35
Továbbra sem lehet a plázák aranykoráról beszélni, de egyre több közülük lassan visszakapaszkodik a járvány előtti szintre. Budapesten több helyütt súlyos gond azonban a külföldi turisták elmaradása, több kis üzlet nem élte túl a járvány miatti bevételkiesést, de a plázák üzemeltetőinek zöme nem aggódik: van pár nagy nyugati márka, amelyik helyet kér magának.
Makro / Külgazdaság Szerdától már védettségi igazolás nélkül lehet látogatni a franciaországi plázák többségét
MTI | 2021. szeptember 7. 07:56
A javuló járványhelyzet miatt. Ahol annyira nem javul, ott továbbra is szükséges a plázázáshoz a kártya.
Ingatlan Három milliárd forintot költenek a Campona bevásárlóközpont felújítására
Privátbankár.hu | 2021. április 30. 18:10
Májusban kezdődik a 20 éves Campona bevásárlóközpont teljes felújítása. A mintegy 3 milliárd forintos beruházás során nem lesz bővítés, mint korábban tervezték, de teljesen megújulnak a belső terek, még több lesz a szabadidős és vendéglátó szolgáltatás - jelentette be a pénteki online tájékoztatón a tulajdonos CPI Property Group. 
Ingatlan Ez az egyetlen bevásárlóközpont-fajta, aminek tényleg bejött az idei év
Mester Nándor | 2020. december 27. 18:02
Idén a vesztes oldalon voltak a plázák, a tavalyinál is jobban muzsikáltak a diszkontláncok, de az igazi nyertes a földszintes bevásárlópark a kiskereskedelmi ingatlanok piacán. Annyira népszerű lett a befektetők körében, hogy már vadásznak rájuk Magyarországon is. Egy őrült év summája következik.
Ingatlan A szenvedő plázák helyett földszintes bevásárló parkokra vadásznak a befektetők
Mester Nándor | 2020. december 8. 05:34
Továbbra is élénken érdeklődnek az intézményi befektetők a magyarországi földszintes bevásárló parkok (strip mallok) iránt. Ez a speciális üzletközpont-forma a koronavírus-járvány idején is erősen tartja magát a vidéki nagyvárosokban és a főváros környékén. A befektetői koncentráció a hazai likviditásbőség miatt ezen a területen is folytatódik. Magyar vevők is sorakoznak a partvonalon. Közben a plázáktól lassanként sok befektető elfordul, miközben az ottani bérlők egyre súlyosabb helyzetük miatt azonnal kormányzati segítséget kértek.
Közérdekű Nagy ívben kerüld a plázákat! - tanácsolta Müller Cecília tisztifőorvos
Privátbankár.hu / MTI | 2020. december 6. 15:40
Vasárnap eltanácsolta a bevásárlóközpontoktól az oda igyekvő százezreket Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos megjegyzése aligha tetszik a karácsonyi ajándékot kereső magyaroknak és a hasonlóra készülő külföldieknek. 
Vásárló Koronavírus: idén kétséges, hogy lesz-e roham a plázákban
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2020. december 2. 14:04
A koronavírus-járvánnyal megváltozott az emberek hétköznapi rutinja és ez minden bizonnyal hat a karácsonyi vásárlásokra is. Habár az üzletek a mostani szabályozás szerint este hétig nyitva vannak, idén az ünnepi bevásárlásokban minden eddiginél hangsúlyosabb lesz az online kereskedelem.
Ingatlan Nagy pofont kapott az üzleti ingatlanpiac, hosszú lesz a feltápászkodás
Privátbankár.hu | 2020. október 29. 16:01
Megugrottak a hazai kereskedelmi-ingatlan piac kockázatai, túlfűtött az irodai és hotel szegmens, csak a raktárak nyertek. További boltbezárások lehetnek és a plázák gyorsabb alkalmazkodásra kényszerülnek – összegezte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az ágazat első félévét a most kiadott jelentésében.
Ingatlan Süppedős fotel és logisztikai központ - ezek lesznek a plázákban
Mester Nándor | 2020. október 11. 17:54
A járvány okozta válság, az e-kereskedelem rohamos térnyerése és az új készletezési igények miatt egyre több pláza átalakulása várható. Magyarországon egyelőre nem csuknak be ilyen bevásárlóközpontokat, bár egyre több bérlő kerül nehéz helyzetbe. Nagy a nyomás a kereskedőkön, mert egyre több üzlethelyiségben jelennek meg az online vásárlók, akik csak átvételi pontként használják a területet. Viszont már feltűnnek a süppedős fotelek egyes éttermekben és ez akár jó is lehet.
Vásárló A budapesti plázázók fele már vissza is tért természetes élőhelyére
MTI | 2020. május 22. 07:58
Néhány hét, és visszatér a másik felük is.
Makro / Külgazdaság Afrikai cég lett úrrá Budapesten – sorra kebelezik be a plázákat
Várkonyi Tamás | 2018. szeptember 17. 08:26
Új nemzetközi szereplő jelent meg a magyar piacon: a bevásárlóközpontokat bekebelező cég sorra hódítja meg a régió országait, a várakozásoknak megfelelően már a magyar piacon is megjelent a dél-afrikai tőke. Az Aréna és a Mammut felvásárlásával máris a legnagyobb plázatulajdonossá lépett elő a vállalat Budapesten, a térség tapasztalatai alapján itt is számos fejlesztés várható, ami növeli a plázák színvonalát.
Vásárló Összeolvad két nagy német áruházlánc, mi lesz ebből?
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 11. 19:00
Két hagyományos, évtizedes múltú német nagyáruház, egymás ősellenségei fúzióra lépnek. Leépítésekről és spórolásról hivatalosan még nem beszélnek, de sokak szerint több ezer embert is elbocsáthatnak. Az ok a német belvárosokban elszaporodott plázákban és az internetes kereskedelemben rejlik. Gyorsnak kell lenni, a konkurencia gyilkos.
Vásárló A nyugdíjasok nyírhatják ki a magyar plázákat
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 27. 07:29
Meglepő, Magyarországon milyen sokan tartják magukat távol a bevásárlóközpontoktól - főleg az idősebb korosztály. Az ő vásárlóerejük pedig kulcsfontosságú lenne a plázák túlélése szempontjából.
Vállalat Hiányzott egy pláza Óbudáról? Ennek örülni fogsz
Privátbankár.hu | 2018. május 9. 12:29
Új bevásárlóközpontot építenek a németek Budapesten.
Vásárló A nap képe: láttál már ehhez hasonlót bevásárlóközpontban?
Privátbankár.hu | 2018. február 24. 18:05
Ügyességi verseny volt az egyik budapesti plázában - de nem is akárhogy.
Közérdekű Plázának hajtott egy autós, meghalt
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 4. 14:06
A hőség már szedi az áldozatait.
Vásárló Bombariadó van egy pesti plázában
Privátbankár.hu | 2017. június 23. 14:03
Kiürítették az Europarkot.
Makro / Külgazdaság Ennyi üzletet még sosem zártak be Amerikában
Fellegi Tamás | 2017. április 10. 15:10
Idén Amerikában több kiskereskedelmi üzlet fog bezárni, mint 2008-ban, az összeomlás idején. Nem mintha válság lenne: a gazdaság dübörög, csak épp átrendeződik a piac. Túl sok üzlet nyílt, miközben az internetes vásárlás szerepe is növekszik. Azért lesz még hol vásárolni: a méretes országban csak plázából 1200 várja a közönséget.
Ingatlan Mindig is akartál egy saját plázát? Erre most lecsaphatsz
Privátbankár.hu | 2016. november 25. 10:35
Ismét megpróbálják eladni, most potom 27 milliárdért megveheted magadnak a Köki Terminált.
Vállalat Eladó a budapesti pláza – senkinek nem kell?
Privátbankár.hu | 2016. április 23. 13:38
Eredménytelenül zárult a Köki Terminál értékesítésére kiírt pályázat.
Vállalat Megint a Tesco járhat a legrosszabbul?
Privátbankár.hu | 2015. november 5. 07:39
Csupán az élelmiszereket, napi fogyasztási cikkeket árusító nagy áruházakra lesz érvényes a kötelező foglalkoztatási minimumra vonatkozó előírás.
Vásárló Vásárlásmániás a magyar - és te mit keresel, ha plázázni indulsz?
Privátbankár.hu | 2015. október 31. 11:19
Az EMEA-régióban található bevásárlóközpontok látogatóinak közel egyharmada csak kávézni, enni-inni tér be egy plázába – derül ki a CBRE globális ingatlan-tanácsadó legfrissebb kutatásából. Általánosan a vásárlók több mint fele, míg Magyarországon pedig a látogatók negyede tekinti fontos étel- és italforrásnak a bevásárlóközpontokat.
Ingatlan Gazdát cserélt az egyik budapesti pláza
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 4. 17:17
Egy nemzetközi befektetési konzorcium szerezte meg a MOM Park Bevásárlóközpont.
Vásárló Hiába dolgoznak tovább hat nap, a plázáknak így is fáj a vasárnap
Privátbankár.hu | 2015. március 31. 17:34
Nem tudja kompenzálni a meghosszabbított nyitva tartás a vasárnapi forgalomkiesést, érzik a bevásárlóközpontok a törvényt.
Vásárló Beállnak a tulajdonosok a pult mögé: vasárnap is kinyitnak a plázák
Privátbankár.hu | 2015. március 4. 14:34
A hazai bevásárlóközpontok nagy többsége március 15-e után is fogadja a látogatókat vasárnaponként, a törvény előírásainak betartása mellett - közölte a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége (MBSZ). Nem csak azok a plázák nyitnak ki, ahol van mozi, a tulajdonos beállnak a pult mögé, hogy kinyithassanak.
Vásárló Melyik pláza lesz nyitva vasárnap?
Privátbankár.hu | 2015. február 23. 15:38
A szabályozás nem egyértelmű, sok a kérdés, melyek megválaszolását hiába várták a bevásárlóközpontok. Készülnek a vasárnapi bezárásra, de csatlakoznak a népszavazási kezdeményezéshez, és aláírást gyűjtenek. A biztonság kedvéért senki sem trükközik majd a házhozszállítással, pedig a törvény elég könnyen megkerülhető lenne.
Ingatlan A moszkvai plázák bérlőinek is fáj a rubelválság
Privátbankár.hu | 2014. december 26. 12:27
Negyedévre előre, rögzített árfolyamon adja ki ingatlanjait moszkvai bérlőinek az osztrál Immofinanz, amely rövid távon nem számít a rubelválság megoldására
Ingatlan Mostantól Debrecenben döntik el, hol épülhet az országban pláza
Privátbankár.hu | 2014. november 12. 07:48
Változik a plázatörvény: a kormány benyújtotta az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvénynek az egyes kereskedelmi építmények engedélyezése fenntarthatósági szempontjainak érvényesítése érdekében történő módosításáról szóló törvényjavaslatot, az új törvény 2015 január elsején lép hatályba.
Karrier Így zárnák be a boltokat vasárnap - mindenkit kényszerítenek a munkára?
Privátbankár.hu | 2014. november 2. 09:00
A KDNP szerint senki sem önként vállalja a vasárnapi munkát, ezért korlátozni kellene azt. A javaslat alapján leginkább a plázákat és a hipermarketeket zárnák be, a családi vállalkozások dolgoztathatnának vasárnap is.
Vásárló Van pláza, ahol már érzik, hogy elkezdtek vásárolni a magyarok
Privátbankár.hu | 2014. október 10. 08:07
Jók a Mammut eredményei és további forgalombővülésre számítanak.
Ingatlan Új pláza épül Budapesten - ennyire futja 4-es metró nélkül
Privátbankár.hu | 2014. október 9. 17:18
A Bosnyák téren családbarát városközpont helyett várhatóan egy pláza épül, de az jó nagy lesz.
Ingatlan Üzenjük Brüsszelnek: tiszteletet a plázastopnak!
Privátbankár.hu | 2014. június 4. 07:31
Érvényben maradhat jövőre is a kisvállalkozások védelmét szolgáló plázastop-törvény, pedig a szabályozás ellen az unió eljárást indított.
KKV Tankoljon fel cigiből is - szombattól itt már biztos nem tud dohányt venni
Privátbankár.hu | 2014. május 29. 07:28
Május 31-én már nem nyithatnak ki a nemzeti dohányboltok a benzinkutakon és bizonyos bevásárlóközpontokban. Ezeket a trafikokat érinti a jogszabályváltozás
KKV Elkaszálják a jól menő trafikokat: júniustól itt már ne keress cigit!
Privátbankár.hu | 2014. május 22. 09:17
Jogszabályváltozás miatt módosul a nemzeti dohányboltok működtetési rendje, jó néhányat be kell zárni.
Ingatlan Fogunk-e még nyugdíjasként plázázni?
Privátbankár.hu | 2014. május 7. 18:00
A társadalom elöregedése miatt várhatóan átalakulnak majd a bevásárlóközpontok. Az online vásárlások a raktárállomány növekedését okozzák – prognosztizálja egy tanulmány. Jönnek a zöld irodaházak, online kereskedőkké válnak a kiskereskedők. A változásokat főleg az internetes kereskedelem idézheti elő.
Vásárló Felmérték, hogy plázáznak a magyarok - itt az eredmény
Privátbankár.hu | 2014. április 29. 18:02
A GfK vizsgálatainak adatai alapján jól jellemezhetők a hazai bevásárlóközpontok látogatói, tekintve, hogy többségük visszatérő látogató. A plázák vendégei legnagyobb részt a fiatalabbak közül kerülnek ki, akiknek igényei között elsőszámú a kellemes környezet. Vásárolni háromból két látogató szokott.
Makro / Külgazdaság Itt a válasz Brüsszelnek: megvédjük a hazai kiskereskedőket
Privátbankár.hu | 2014. április 24. 15:32
A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint azzal, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a plázastop miatt, a nemzetközi nagyvállalatok érdekeit nézi.
Ingatlan Felújítanak egy budapesti plázát - nem kell lejárnunk a lábunkat
Privátbankár.hu | 2014. április 17. 11:30
A napokban vette kezdetét az Arena Plaza átalakítása: egymás mellé teszik a cipőboltokat.
Ingatlan Újabb magyar plázák épülhetnek - hol lesz a következő?
Privátbankár.hu | 2014. április 11. 07:35
Mintegy 39 millió négyzetméternyi bevásárlóközpont épül világszerte a nagyvárosokban, ennek több mint fele Kínában. Magyarországon új korszak kezdődhet a kiskereskedelmi fejlesztésekben, lassan magához tér a piac és a kereslet - beindulhatnak a fejlesztések, első körben a fővárosban.
Ingatlan Plázaépítési-lázban ég Kelet-Európa
Privátbankár.hu | 2014. április 3. 15:39
Tavaly a második félévben 3,6 millió négyzetméter bevásárlóközpont épült Európában, ennek 70 százaléka a kelet-közép-európai régióban készült el - közölte a Cushman & Wakefield ingatlan tanácsadó.
Karrier Meglepő Kúria-döntés a boltok vasárnapi nyitva tartásáról
Privátbankár.hu | 2013. november 23. 14:48
Meglepőnek tartják az MTI által megkérdezett kereskedelmi érdekképviseleti szervezetek a Kúria ítéletét, amelynek értelmében nem jogosultak vasárnapi pótlékra a plázák üzleteiben dolgozók.
Ingatlan Tovább bővült a Corvin Negyed
Privátbankár.hu | 2013. október 29. 14:53
Átadták a józsefvárosi Corvin Sétány ingatlanfejlesztés második ütemét kedden, az új szakasz a Nagytemplom utca és a Leonardo Da Vinci utca közötti területeket köti össze.
Ingatlan Budapest irodái: amivel Európa három legjobbja közé kerültünk
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 16. 09:19
Alacsony aktivitás jellemzi a hazai kereskedelmi ingatlanpiacot, a stagnálás stádiumában a piacon minimális a fejlesztői és a befektetői érdeklődés, illetve továbbra is magasak a kihasználatlansági mutatók. Az iroda és ipari piacon emelkedett a nettó bérbeadások aránya a teljes kereslethez viszonyítva. A kiskereskedelmi piac nagyon változatos képet mutat, jelentős kereslet tapasztalható a prémium ingatlanok iránt. A DTZ több nemzetközi kutatása kimutatta: bérleti költségek tekintetében világszinten versenyképes a magyar piac.
Ingatlan A felújított régi plázák most a menők
Privátbankár.hu | 2013. április 29. 10:50
Az első generációs bevásárlóközpontok modernizálása, a változó vásárlói igényekhez való alkalmazkodás vált az elmúlt időszak egyik meghatározó trendjévé a kiskereskedelmi ingatlanok szektorában.
Ingatlan Demján Szófiában épít 120 millió eurós plázát
Privátbankár.hu | 2013. március 19. 17:26
A TriGranit Management Corporation (TGM) megnyerte a bolgár fővárosban található Sofia Ring Mall bevásárló- és szórakoztatóközpont létesítmény-üzemeltetésére, valamint marketing-tanácsadására kiírt tendert - közölte a magyar társaság.
Vásárló Mindenki bukhat rajta, ha nem lehet a plázában cigit venni
Privátbankár.hu | 2013. február 11. 11:33
A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége szerint a dohányforgalmazók kiszorítása a bevásárlóközpontokból és hipermarketekből hátrányosan érintené a vásárlókat, a kereskedőket és az államot is.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG