Stabilitás Pénztárszövetség
Személyes pénzügyek Jól járt, akinek önkéntes nyugdíjpénztárban gyűlik a pénze
Privátbankár.hu | 2015. május 15. 09:17
Tizenhárom százalékkal, 1041 milliárd forintra nőtt a Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjkasszák vagyona az első negyedévben. Az egészségpénztárak vagyona is nőtt.
Személyes pénzügyek Nagyon pörögnek az önkéntes nyugdíjpénztárak
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 07:32
Remek évet tudhatnak maguk mögött az önkéntes nyugdíjpénztárak. Az összesített vagyon 2014 végén meghaladta az 1000 milliárd forintot.
Biztosítás Miért nincs mindenkinek önkéntes nyugdíjpénztári számlája?
Privátbankár.hu | 2015. február 11. 15:40
Rekordévet élt meg tavaly az önkéntes nyugdíjpénztári szektor, amely mind hozamban, mind a visszafogott költségekben, mind az egyéni befizetések felfutásával bizonyította azt, hogy a legjobb nyugdíj-előtakarékossági terméknek számít a piacon - vélekedett Lehoczky László, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke.
Vásárló Tényleg rosszabb ellátást kapunk, ha nem fizetünk hálapénzt?
Privátbankár.hu | 2014. október 29. 16:00
A lakosság több mint 70 százaléka szerint hálapénzre azért van szükség, mert anélkül rosszabb ellátást kapnak – derül ki egy friss felmérésből, amely a magyarok hálapénzhez való hozzáállását vizsgálta. Az is kiderült, hogy a lakosságnak csak negyede fizet mégis hálapénzt, és a lakosság alig tizede fizetne akkor is zsebbe az orvosának a "plusz" szolgáltatásért, ha azt megtehetné törvényesen is.
Személyes pénzügyek Jól megy az egészségpénztáraknak - csak kevés a belépő
Privátbankár.hu | 2014. május 29. 06:50
Kiváló adatokról adnak hírt az egészségpénztárak, mégis a cafeteria-választásoknál csak a 3-4. helyen választják ezt a formát az emberek. A piac ugyanakkor koncentrálódik - írja a Világgazdaság.
Személyes pénzügyek Így készülünk a nyugdíjra: 767 ezer forint van az átlagos önkéntes kasszában
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 8. 11:30
A második negyedévben mínusz 3, az első félévben összesen plusz 2,5 százalékos hozamot értek el a Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak. Vagyonuk 866,4 milliárd forintra nőtt. Az egészségpénztárak és a magánnyugdíjkasszák is híztak.
Személyes pénzügyek Csak a megtakarítón múlik, hogyan gazdálkodja ki a nyugdíját
Privátbankár.hu | 2013. július 31. 11:49
Az erről szóló ajánlást a PSZÁF most adta ki.
Személyes pénzügyek Bravúros hozamok a nyugdíjpénztáraknál
Privátbankár.hu | 2013. május 27. 16:35
Meggyőző hozamokat tudnak felmutatni az önkéntes kasszák, de a magánnyugdíjpénztárak is. Az egészségkasszák napi 115 milliót költenek el.
Személyes pénzügyek Kevesebb ember, több pénz: bomba üzlet a nyugdíjpénztár
Privátbankár.hu | 2013. március 6. 15:35
Több mint 4 százalékkal nőtt az önkéntes pénztárak vagyona tavaly. Ráadásul úgy, hogy közben folyamatosan csökkent a taglétszám. Eközben pedig magas hozamot értek el.
Személyes pénzügyek Egészségpénztári hozamok: sántít az összehasonlítás
Privátbankár.hu | 2012. november 23. 12:17
Egységes módszertan kidolgozását javasolja az egészségpénztári hozamok összehasonlításához a szektor közel 70 százalékát tömörítő Stabilitás Pénztárszövetség.
Személyes pénzügyek Újabb magánnyugdíjpénztárak tűnhetnek el
Privátbankár.hu | 2012. július 26. 07:34
Lehoczky László, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke szerint a kasszák helyzete nem könnyű, és tovább csökkenhet a piaci szereplők száma. Véleménye szerint ha felpörög a gazdaság, akkor vele együtt erősödik meg a nyugdíjcélú öngondoskodás is.
Személyes pénzügyek Itt vannak a végleges adatok: a tagok negyede otthagyta a pénztárát
Zsiborás Gergő | 2012. április 6. 15:03
24 907 pénztártag gondolta meg magát tavaly január óta, ők most úgy döntöttek, mégis az állami nyugdíjrendszert választják. Az előzetesen várthoz képest mindenképp meglepetés, hogy a tagok negyede végül visszalépett a tb-be.
Személyes pénzügyek Minden ötödik nyugdíjpénztári tag visszalépett
Zsiborás Gergő | 2012. április 3. 12:50
A Stabilitás Pénztárszövetség korábban arra számított, hogy kevesen lépnek majd vissza a magánnyugdíjpénztárakból az állami rendszerből. Múlt hét pénteken a friss adatok szerint a tagság 10%-a lépett vissza. A legfrissebb adatok szerint azonban több mint 20 ezeren léptek vissza a tb-be - tudtuk meg a szövetségtől.
Személyes pénzügyek A bizonytalanság nem, a pénztártagok egyre fogynak
Zsiborás Gergő | 2012. március 29. 14:08
Egy nap alatt megduplázódott azok száma, akik a még megmaradt pénztártagok közül inkább visszalépnek az állami rendszerbe. A Stabilitás Pénztárszövetség adatai szerint a működését bejelentő két pénztárból léptek át a legtöbben az államiba. A két kassza közül az Erste honlapján nem közlik annak lehetőségét, hogy át lehet menni másik pénztárba is.
Személyes pénzügyek Hogyan lesz nekünk nyugdíjunk? Sötétben tapogatózunk csupán
Zsiborás Gergő | 2012. március 22. 06:13
Kevesebb mint 10 nap múlva a magánpénztári tagoknak újra dönteniük kell - de fogódzót nem nagyon kapnak sem az államtól, és a kasszák sem kapkodtak. 100 ezer tag maradt a magánnyugdíjpénztáraknál, de nemcsak az ő nyugdíjuk kérdéses. Sehol sincsenek még az egyéni számlák, a nyugdíjrendszerből pedig kikerült 3000 milliárd forint.
Személyes pénzügyek A fennmaradásért adományokat is hajlandóak fizetni a pénztártagok
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 14:45
Kedvezően fogadták a pénztártagok a Stabilitás Pénztárszövetség javaslatát a működési célú adomány bevezetésével kapcsolatban. A felmérés szerint a maradó tagok közel háromnegyede továbbra is kitart korábbi döntése mellett, és nem tervezi a visszalépést az állami nyugdíjrendszerbe.
Személyes pénzügyek Küzdenek a magánnyugdíjpénztárak: a dacnak ára van, csak legyen, aki fizeti
Zsiborás Gergő | 2012. február 22. 06:13
A magánpénztárak továbbra sem kapták meg a KEHI-vizsgálat eredményét, úgy tudjuk feljelentés sem született a pénztári vezetők ellen. A magánkasszák két héten belül bejelenthetik, hogy milyen formában működnek tovább, ha egyáltalán fenn akarnak maradni, a tagoknak így egy hónapja lesz még gondolkozni a maradáson. A tagság elszántnak tűnik, de a "dacnak" ára van. Mennyi - és mire mennek majd el ezek a pénzek?
Személyes pénzügyek Haldokló magánpénztárak: teljes a szabályozási káosz
Zsiborás Gergő | 2012. február 20. 15:44
A Stabilitás Pénztárszövetség egy kérdőív kitöltésével méri fel, milyen lehetőségei vannak a magánnyugdíjpénztárak hosszú távú fenntartásának - erre ugyanis törvényi lehetőség van, de még több anyagi áldozatot követel a tagoktól, miközben az állam a tb rendszer kapuit újra szélesre tárta.
Személyes pénzügyek Önkéntes kasszák: a mostani szabályozás megérett a változtatásra
Privátbankár.hu | 2012. február 2. 15:09
Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás csak a nyugdíjba vonuláskor legyen elérhető, a hosszú távú öngondoskodáshoz pedig arányos adókedvezmény társuljon - egyebek közt ezt javasolta korábban a Stabilitás Pénztárszövetség.
Személyes pénzügyek Pénztártagok: a kivárás most a legjobb taktika
Zsiborás Gergő | 2012. január 24. 13:28
Újabb év, újabb határidő és újabb dilemma - a magánnyugdíjpénztári tagok nem unatkoznak. Március végéig kell dönteniük, hogy továbbra is pénztártagok maradnak-e avagy sem - csakhogy az átlépéssel kapcsolatos részletszabályok egyelőre nem ismertek. Ennek hiányában pedig érdemes kivárni.
Személyes pénzügyek Pénztártagok nyugdíja: hogy lesz a 75%-ból 100%?
Zsiborás Gergő | 2012. január 12. 15:19
Utánajártunk, mekkora állami nyugdíjra számíthatnak a pénztártagok az államtól. Az ezt lehetővé tévő stabilitási törvény egyértelműen fogalmaz, a helyzetet az bonyolítja meg, hogy a pénztártagok befizetéseit tavaly decemberig "ideiglenesen" elvonta az állam. Ők most kiegészítést és kompenzációt is kapnak - de ez egyben újabb kérdéseket is felvet.
Személyes pénzügyek Többen visszaléphetnek a magánnyugdíjpénztárukba?
Zsiborás Gergő | 2012. január 5. 16:54
A Stabilitás Pénztárszövetség vizsgálja annak módját, hogy a jogfenntartó nyilatkozattal rendelkező tagok visszaléphetnek-e a pénztárakhoz, ha újra megnyitják az állami rendszert. A pénztárak önkéntes tagdíjjal próbálnak életben maradni, de minél többen döntenek most az állami rendszer mellett, ennek mértéke annál nagyobb lehet.
Személyes pénzügyek Mit tehetnek a magukra maradt magánpénztári tagok?
Privátbankár.hu | 2012. január 3. 15:36
Az Ab már egyszer cserben hagyta a magánpénztári tagokat, most egyenként újrapróbálkozhatnak, hogy igazukat bizonyítsák. Ugyan állami nyugdíjra most már ők is jogosultak, egy hónapot így is elvesztenek - nem beszélve a "választás szabadságáról", mely nekik bőségesen kijutott.
Személyes pénzügyek Új műsorhoz új elnök kell - pénztárszövetségi búcsú (videó)
Privátbankár.hu | 2011. december 20. 14:51
„Új műsorhoz új elnök kell” – ezzel a szavakkal mondott le a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke.
Személyes pénzügyek A pénztárszövetség tovább harcol, de elnöke lemond
Zsiborás Gergő | 2011. december 20. 11:25
Bába Julianna a Stabilitás Pénztárszövetség elnökeként a magánnyugdíjpénztárak túléléséért folytatott harc arca lett, most mégis lemond. A pénztárakat tömörítő szervezet távozó elnöke szerint a most elfogadott módosításokban vannak biztató jelek is, de az átmeneti szabályok még mindig nem kerültek kidolgozásra.
Személyes pénzügyek Kiakadtak a magánpénztárak a kormány tervétől
Privátbankár.hu | 2011. december 15. 16:45
Megdöbbenéssel értesült a magánnyugdíjpénztárakat tömörítő Stabilitás Pénztárszövetség arról a kormányzati szándékról, hogy 2012. január 1-jétől továbbra is elterelik a maradó pénztártagok befizetéseit. Ez a lépés szerintük a magánpénztári szektor végét jelentheti. A szövetség minden legális eszközzel fel kíván lépni az intézkedéssel szemben.
Személyes pénzügyek Jaksity: nem igaz, hogy csökken az államadósság
Zsiborás Gergő | 2011. november 21. 15:15
Az államadósság elinflálása jelenthet kiutat a válságból a fejlett államoknak, ami a feltörekvőket akaszthatja meg. A bizonytalan világgazdaság ellenére Magyarország biztos pont, mert "20 éve dolgozunk rajta, hogy a falnak menjünk" - mondta Jaksity György.
Személyes pénzügyek A nyugdíjpénztári vagyon soha sem volt az államé
Zsiborás Gergő | 2011. november 21. 11:58
A Stabilitás Pénztárszövetség konferenciáján elhangzott: a nyugdíjvagyon soha sem volt az államé, azt nem vissza- hanem elutalták a pénztárak. A kasszák bíznak benne, hogy a kormány végre vevő lesz szakmai javaslataikra - és nem sodródnak így a fenntarthatóság szélére.
Friss
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.