<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Számítógép
Makro / Külgazdaság Megkezdődött az Irán elleni háború, de a cybertérben?
Privátbankár.hu | 2019. június 23. 12:56
Az egyik neves amerikai lap úgy tudja, csütörtökön csak a légicsapásokat fújta le Donald Trump amerikai elnök. A rakétarendszerek, köztük légvédelmi egységek elleni számítógépes, azaz cybertámadást viszont nem. Ám az irániak is igen járatosak az informatikai hadviselésben.
Makro / Külgazdaság Új őrület terjed: megütötték a hackerek a főnyereményt?
Privátbankár.hu | 2018. január 30. 09:25
Mintha csak a főnyereményt adnák ki, úgy köpködik a pénzt a feltört bankautomaták.
Vásárló Furcsa dolog történt az amerikai repülőtereken
Privátbankár.hu | 2018. január 2. 08:11
Leállt több reptéren a vám- és határvédelmi pultok számítógépes rendszere.
Vásárló A te gyereked is mobilozik és gépezik? Te is rombolod a jövőjét
BR | 2017. december 28. 18:31
A számítógép és a mobil eszközök megjelenése nem csak könnyebbé tette az életünket, de népbetegségek egész sorát indította el a modern társadalomban. A mozgásszegény életmódból adódó elhízás mellett van azonban valami, ami elsősorban a gyerekeket sújtja, és egyre nagyobb számban kerül elő: a rövidlátás. Tiltani vagy kompromisszumot kötni? Mutatjuk, mit tehet a szülő.
Karrier Szétosztanak 14 ezer számítógépet – kik kapják?
Privátbankár.hu | 2017. december 6. 08:08
A projekt több mint 6 milliárd forintba kerül.
Személyes pénzügyek Igyen számítógépet és netet kap 5 ezer magyar – te köztük vagy?
Privátbankár.hu | 2017. november 9. 16:52
Jön a kormány idősügyi programja.
Vásárló Egy időre megmenekültek a hagyományos számítógépek
Privátbankár.hu | 2017. október 11. 16:54
A prognózisoknál jóval kisebb 0,5 százalékos csökkenéssel stabilizálódott a harmadik negyedévben a hagyományos számítógépek forgalma.
Vásárló Számítógép kell a gyereknek? Adunk pár tippet a választáshoz
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 27. 08:13
Ne legyenek illúzióink: a mai gyerekeknek gyakorlatilag felső tagozattól kezdve szüksége lehet egy saját számítógépre vagy laptopra. A házi feladatok elvégzése mellett egy saját gép használata segíthet betölteni azt a munkaerőpiaci űrt, amit több tízezer informatikus hiánya okoz. Nem mindegy azonban, hogy milyet választunk - a teljesítmény függvényében a határ akár a csillagos ég is lehet. Adunk pár hasznos, praktikus tanácsot, hogy hogyan érdemes számítógépet választani – nem feltétlenül csak gyerkőcöknek.
Személyes pénzügyek 8 ötlet, hogy mit tegyél az asztal alá berúgott régi számítógépeddel
Eidenpenz József | 2017. július 14. 14:50
Az asztali számítógépeket már kevesen használják, pedig tíz éve még azok uralták mindennapjainkat. Sok porosodik otthon, mielőtt végleg elavulnak, nem árt velük valamit kezdeni. Nem érdemes kidobni, még sok mindenre lehet használni.
KKV Neked is ősrégi a munkahelyi számítógéped?
Privátbankár.hu | 2017. június 8. 11:37
Nem vagy egyedül, a magyar kkv-k harmada elavult gépet használ.
Vásárló Nem volt nekik elég: jön az újabb hackertámadás
Privátbankár.hu | 2017. június 5. 12:33
A következő hónapokban sok kiberbűnöző indíthat támadást a ShadowBrokers által kiszivárogtatott biztonsági hibák felhasználásával. A WannaCry a nyilvánosságra hozott eszköztárnak csupán egy apró részét használta fel, hiszen egyetlen biztonsági rés kihasználására specializálták, viszont mellette még számos féreggé alakítható, távoli kódvégrehajtásra alkalmas mechanizmusról tudunk.
Személyes pénzügyek Lehet, hogy ezért nem tanultál meg eddig tisztességesen egy nyelvet sem
Privátbankár.hu | 2017. április 13. 20:30
Sokan rengeteg időt és pénzt beleölnek a nyelvekbe, mégsem tanulják meg egyiket sem rendesen, másoknak meg látszólag játszásiból megy, bármiféle erőfeszítés nélkül. Mi lehet ennek az oka? Egy régi könyv előszava nagyon szépen összefoglalja, minden sora ma is igaz. Teljesen ingyen teremthetünk olyan környezetet otthon, mintha épp külföldön lennénk.
Vásárló Nagy bejelentés Las Vegasból - végleg kinyírják az asztali számítógépeket?
Privátbankár.hu | 2017. január 9. 08:56
Az Nvidia fejlesztésének köszönhetően nem lesz szükség batár gépekre, mostantól a felhőből játszunk óránként 1800 forintért.
KKV Felzárkózik a hazai kkv-szektor – sosem költöttünk még ennyit gépekre
Privátbankár.hu | 2016. december 6. 14:21
Nem csak az IT részleget fejlesztjük, a tartós bérlés is egyre népszerűbb.
Vásárló Tartsd be ezt az 5 tanácsot, és nem kell többé félned a netes bűnözőktől
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 2. 19:01
Mondhatni a digitális világ minden bokrában leselkedik ránk valamilyen veszély, főleg, ha kissé idegenkedve mozgunk az online térben. Arról már mesélt nekünk Krasznay Csaba, hogy miért válhatunk mi is a kíberbűnözők áldozatává, de most arról kérdeztük a biztonságpolitikai szakértőt, hogy mire kell a felhasználónak a leginkább figyelnie a biztonságos szörfözéshez.
Vásárló Nincsenek titkaim - akkor miért törné fel bárki is a számítógépem?
Privátbankár.hu | 2016. július 22. 18:01
Naponta találkozunk már olyan cikkekkel, amelyek digitális betörésekről, hackertámadásokról szólnak. A legtöbben már meg sem döbbenünk az egyre méretesebb problémán, és általában legyintünk: mi, egyszerű emberek úgysem vagyunk a célkeresztben. Krasznay Csaba biztonságpolitikai szakember most elmeséli, miért téved az, aki úgy gondolja, nem lehet a bűnözők áldozata.
Vállalat Nem jött be az üzlet, több ezer embert kirúg a nagy számítógép-gyártó
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 13. 11:29
Gyenge negyedév van a Lenovo mögött.
Karrier Miért nem tanítják az iskolában, hogyan kell kezelni az okostelefont?
Privátbankár.hu | 2015. július 30. 20:10
A számítógép használata egyre kevesebbeknek okoz fejtörést, és egy új trend is megjelent: van, aki tabletet és mobilt használ a személyi számítógép helyett. A szülők fontosnak tartják, hogy ha ők nem is, de a gyerekeik legyenek digitálisan felkészültek. Ennek érdekében akár ők is tanulnának, hiszen az otthoni dolgokat lesi el a gyerek.
Vásárló 7 tévhit a modern kütyüjeinkkel kapcsolatban
Privátbankár.hu | 2015. június 1. 18:00
Biztos, hogy így kell tölteni? Éjszakára ki kell-e kapcsolni? Kell nekem az az egy terabájt? A számítógép romlott el, vagy csak tele van szemetelve? Veszélyes-e a Facebook? Számos tévhit kering, amelyeket nem árt eloszlatni.
Vásárló Emiatt működnek a számítógépek – nincs határa az óriási adatmennyiségek kezelésének
Privátbankár.hu | 2015. április 10. 08:33
Április 19-én ötvenéves a Moore-törvény, amely szerint a számítógépek adatfeldolgozási sebessége, valamint a chipekbe építhető alkatrészek száma exponenciálisan nő, vagyis minden második évben megduplázódik.
Vásárló Vigyázzon, kinek adja meg – egymilliárd (!) e-mail-címet loptak el
Privátbankár.hu | 2015. március 7. 16:48
Az USA-ban minden idők egyik legnagyobb adatlopási ügyét jelentették be pénteken, egymilliárd e-mail-címet loptak el, amivel az elkövetők kétmillió dollárt kerestek. A címeket marketing-adatbázisokból tulajdonították el.
Vásárló Tudod, hány forintot pazarolsz az ócska számítógépeddel? Most kiszámolták
Privátbankár.hu | 2015. február 21. 10:42
30 százalékkal kevesebbet fogyasztanak az új számítógépek, mint a régiek - az Intel kiszámolta, mennyibe kerülnek a látszólag kikapcsolt PC-k a felhasználóknak. A magyar vállalkozások több mint kétmillió számítógépet használnak, ezek többsége még mindig asztali PC - egy felújítással, beruházással nem csak az áramszámlán spórolhatunk.
KKV A te számítógéped milyen? Ezeket a márkákat vették a legtöbben
Privátbankár.hu | 2015. január 13. 13:56
Kevesebb számítógépet adtak el tavaly a negyedik negyedévben, ennek ellenére a nagy márkák növelték piaci részesedésüket a kisebb márkák kárára.
KKV A te számítógéped is veszélyben lehet, ha ezt használod!
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 27. 17:29
Egy tanulmány szerint a magyarok több, mint 15 százaléka teszi ki magát külön veszélynek azzal, hogy még mindig a gyártó által már nem támogatott Windows XP operációs rendszert használja.
Vásárló Tudod, mit láttál tavaly nyáron a Facebook-on?
Privátbankár.hu | 2014. július 23. 11:41
Ömlenek a hírek, és nem találod azt, amit pár napja nagyon el akartál olvasni a Facebook-on? Nyaralás alatt egyben akarod magad átrágni nyolcvan kihagyott cikken? Ezekre a problémákra találtak ki új megoldást a közösségi oldalon.
KKV Így nézheted meg, hogy fertőzött-e a számítógéped
Privátbankár.hu | 2014. április 20. 19:02
Elindult az az interaktív kiberfenyegetettségi térkép, amely vizuálisan, valós időben mutatja be a világon történő kiberbiztonsági incidenseket. A megjelenített fenyegetéstípusok között megtalálhatóak a rosszindulatú objektumok, valamint az e-mailekben és a weben észlelt fenyegetések is.
KKV Az XP halála tartja életben a PC-piacot
Privátbankár.hu | 2014. április 19. 14:35
Ugyan csak csekély mértékben, de csökkent a személyi számítógépek eladása az első negyedévben az EMEA (Kelet-Közép Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióban. Ezzel szemben az európai piacon 8,6 százalékkal nőttek az eladások. Milyen újdonságokat keresnek a vásárlók, és melyik gyártó adta el a legtöbb számítógépet?
Vásárló Legyen óvatos: most ez a számítógépes vírus terjed
Privátbankár.hu | 2014. március 10. 20:20
A CryptoLocker vírus minden dokumentumot, táblázatot és fényképet titkosít a merevlemezeken, így soha többet nem lehet megnyitni azokat. A bűnözők százezer forint körüli összeget kérnek feloldókulcsért, de a fizetés sem garantálja, hogy visszakapjuk a fájlokat.
KKV Férgek, vírusok, adathalászat: ezek támadják a gépeinket
Privátbankár.hu | 2014. február 8. 10:05
A kiberbűnözők egyre gyakrabban vesznek célba magyar vállalatokat. Egy jelentős részük megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkezik, egyre kifinomultabb eszközöket alkalmaznak, és a végrehajtott támadások jóval tervezettebbek. Bár a visszaélések világszerte problémát jelentenek, a hazai cégeket sokkal nagyobb veszély fenyegeti.
Vásárló Koldulás és magamutogatás: így (ne) szerezzünk ingyen bitcoint
Eidenpenz József | 2013. december 2. 14:35
A bitcoin meredek emelkedése ismét tömegek figyelmét irányítja rá. Megszerezni nem is olyan egyszerű, ha valaki nem akar rá pénzt költeni. A kattintgatás nem kifizetődő, de lehetsz koldus, végezhetsz apró szolgálatokat, vagy lottózhatsz ingyen. Esetleg fogadhatsz politikusok halálára is. Koldusok és magamutogatók is hajtanak rá.
Vásárló A telefontarifáinkra is ráférne a rezsicsökkentés
Eidenpenz József | 2013. október 5. 08:02
Más európai országokhoz képest nagyon drága nálunk a telefonálás. Számítógép és internet segítségével sokkal olcsóbban lehet kijönni, a hazai árak töredékéért lehet telefonálni, vagy ingyen. A nagymama is megúszhatja a Matelcsy-adót. De mennyiből?
Vásárló Azt hiszed, letörölted a házi videódat? Lesz, aki így is megnézi
Privátbankár.hu | 2013. június 19. 19:30
Az eladásra vagy elajándékozásra kerülő használt számítógépeken, mobileszközökön, tömegével maradnak rajta személyes adataink és munkahelyi dokumentumaink. A törlés, formázás, újratelepítés nem tünteti el az adatokat.
Makro / Külgazdaság Jöhet a digitális állam
Privátbankár.hu | 2013. június 13. 13:42
A digitális infrastruktúra fejlesztését, a társadalom digitális írástudásának növelését, a vállalatok kutatás-fejlesztési tevékenységének támogatását, valamint a digitális állam kialakítását célozza a kormány következő évekre szóló infokommunikácós stratégiája - mondta Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára az Információs Társadalom Parlamentje elnevezésű rendezvényen csütörtökön Budapesten.
Vásárló Miért nem mennek már a PC-k?
Privátbankár.hu | 2013. április 21. 12:51
Az egyre inkább a táblagépek felé forduló fogyasztói kereslet, illetve a vállalatok visszatartott beruházásai miatt a PC eladások 20,2 százalékkal esett vissza az első negyedévben a 2012-es hasonló időszakhoz képest az európai, a közel-keleti és az afrikai térségben.
Vásárló A legmodernebb gépeket viszik, a többi a boltokban áll
Privátbankár.hu | 2013. január 22. 11:47
A háztartási kis- és nagygépek, a számítástechnikai eszközök és a nyomtatók és multifunkcionális irodaeszközök piaca is zsugorodott 2012 első tíz hónapjában. Kivételt talán csak a legmodernebb technológiát képviselő tabletek és e-könyv olvasók szegmense jelent, ahol az általános keresletcsökkenés ellenére is egyaránt bővült az eladás és a forgalmazott érték.
Vásárló Támad a Vörös Október: Magyarország is a célpontok között
Privátbankár.hu | 2013. január 14. 18:00
Vörös Október a fedőneve annak a globális cyber kémkedési sorozatnak, amely már diplomáciai és kormányzati számítógéprendszerekről és mobilokról lopja le a szigorúan titkos információkat. Magyarország is érintett.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos