2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Cáfolja Donald Tusk, a tavaly novemberben hatalomra került lengyel kormányfő, hogy elindulna a 2025-ös elnökválasztáson.

Cáfolta Donald Tusk lengyel kormányfő a TVP Info lengyel közszolgálati televíziónak adott interjúban azokat az értesüléseket, melyek szerint indulni készülne a jövő évi lengyelországi elnökválasztáson.

„Nem. Újból hallottam valamilyen találgatásokat (…), és egyértelműen kijelentem: nem, nem indulok az elnökválasztásokon”

– válaszolt Tusk a csütörtök este adott interjúban az esetleges elnökjelölti terveivel kapcsolatos újságírói kérdésre.

Donald Tusk miniszterelnök marad, nem kíván államfő lenni
Donald Tusk miniszterelnök marad, nem kíván államfő lenni
Fotó: Depositphotos

Hozzátette: „nagyon sok tennivalója” van a kormányfői poszton, „nem elég néhány hónap, sőt év sem ahhoz, hogy kitakarítson mindent”. A Tusk vezette kormánykoalíció tavaly novemberben lépett hivatalba.

A kormányfő nem zárta ki, hogy támogatná Rafal Trzaskowski varsói főpolgármester, a kormánykoalíciót vezető Polgári Platform egyik alelnöke újbóli indulását az államfőválasztáson. „Tudom, hogy Varsó a szívügye (…), ezért ez az ő döntésén múlik majd, ha viszont úgy dönt, teljes támogatásom fogja élvezni” – jelentette ki Tusk. Trzaskowski az előző, 2020-es elnökválasztáson fő vetélytársa volt az akkor végül újraválasztott Andrzej Dudának.

Tusk közléséről csütörtök este Piotr Glinski, az előző kormány miniszterelnök-helyettese, kulturális és örökségvédelmi minisztere az X-en azt írta: „minek ez az átverés? Hiszen úgysem hiszi el senki”.

Malgorzata Paprocka, a lengyel elnöki hivatal államtitkára péntek reggel a Radio Wnet konzervatív rádiócsatornán kijelentette: „elég óvatos” ahhoz, hogy „túlzottan bízzon abban, amit a miniszterelnök úr mond”, különösen azért, mert még sok hónap van hátra az elnökválasztási kampány elindításáig, ezért „még sok minden megváltozhat”.

Lengyelországban ötévente tartanak kétfordulós közvetlen elnökválasztást. Andrzej Duda jelenlegi államfő többször nem indulhat a választáson, mert a lengyel alkotmány szerint a hivatalban lévő elnök csak egyszer választható újra.

A lengyelországi pártok közül még egyik sem nevezte meg elnökjelöltjét.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Oroszország újabb előrenyomulást jelentett be, de ennek súlyos ára lehet
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 17:04
Magyarország is aláírta a svájci békecsúcs zárónyilatkozatát, Oroszország közben újabb település elfoglalását jelentette be, egy orosz katona pedig mészárszékről beszél. Összefoglaló.
Nemzetközi Vége a svájci békecsúcsnak - kiderült, hogy Magyarország aláírta-e a zárónyilatkozatot
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 15:32
A svájci békecsúcson résztvevő országok közül majdnem mindenki aláírta a záróközleményt, köztük Magyarország is.
Nemzetközi Putyin azt állítja, leülne a békéről tárgyalni - de a feltételek alapján az is lehet, hogy viccelt
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 15:01
Putyin akár le is ülne tárgyalni Ukrajnával a békéről, de olyan feltételekkel, amiket mindenki ésszerűtlennek, abszurdnak, komolytalannak tart a másik oldalon.
Nemzetközi Ki viszi el Putyinnak a Nyugat üzenetét? Hát majd Szijjártó Péter!
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 12:42
Mivel Magyarország nyitva tartotta a kommunikációs csatornákat Oroszországgal, a béke és további emberéletek megóvása érdekében készen áll a közvetítésre Oroszország felé - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a svájci békekonferencián.
Nemzetközi Politikai földindulás: százezrek vonultak utcára a szélsőjobb ellen
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 11:51
Negyedmilliós vagy bő félmilliós tüntetés lehetett Franciaországban a szélsőjobb ellen - beindult a választások előtti mozgósítás.
Nemzetközi Kiszivárgott egy dokumentum a békekonferenciáról - ez hozná el a háború végét?
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 10:58
Vasárnap is folytatódik a svájci békekonferencia - a kiszivárgott nyilatkozattervezet alapján béke biztosan nem lesz az eredmény. Az USA újabb másfél milliárd dollárt küld - összefoglaló.
Nemzetközi Putyin bedühödött az ukrajnai békecsúcsra
Káncz Csaba | 2024. június 16. 09:32
Ukrajna NATO-csatlakozása kedvezőtlenül hatna Biden újraválasztására, akinek már most is Izrael elhúzódó gázai háborújával és alacsony otthoni megítélésével kell foglalkoznia. A csúcstalálkozó azonban lehetőséget ad arra, hogy Ukrajna helyzete ismét a figyelem középpontjába kerüljön, miután hónapok óta Gáza áll a középpontban. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Ukrajnai békecsúcs: ezt a három témát tárgyalják szombaton
Privátbankár.hu | 2024. június 15. 18:04
Kína hiányzik a Svájcban szombaton kezdődött ukrajnai békecsúcsról, Putyin szerint a nyugat nem konstruktív a békejavaslataival. Háborús összefoglaló. 
Nemzetközi Kukucskálás a filmipar kulisszatitkaiba
Elek Lenke | 2024. június 15. 17:41
A világ egyik legnagyobb üzlete a filmgyártás, amely mára szorosan összefonódott a popzenével, a divattal, a reklámmal. A reflektorok fényes útvesztőiben még a művelt, jó családból való ifjak is elvesztik olykor tájékozódó képességüket. Régen sem volt ez másképp, mára pedig még bonyolultabb lett a helyzet.
Nemzetközi Letette az esküt Szlovákia új elnöke
Privátbankár.hu | 2024. június 15. 15:53
Peter Pellegrini, Robert Fico Ukrajna-szkeptikus miniszterelnök szövetségese szombaton letette az új szlovák elnöki hivatali esküt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG