Hirdetés
Hirdetés

A turizmus élteti Kubát – te jártál már ott?

2017. július 15., 11:44
Cimkék
Venezuela
, Kuba

Kuba gazdasága kijutott az év eleji recesszióból, főként a turizmusnak köszönhetően. Közben azonban gondot okoz a haldokló barát, Venezuela olajszállítmányainak elakadása.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

Kuba gazdasága 1,1 százalékkal növekedett az első félévben, miután előtte 25 év után először recesszióba került, mondta a kubai gazdasági miniszter a Reuters szerint. A recessziót leginkább az okozta, hogy a korábban baráti áron olajat szállító Venezuela gazdasága teljesen összeomlott, így a szállítmányok akadoznak, de emellett az export is csökkent, így visszaestek a devizabevételek.

A karibi szigetország így fizetési problémákkal küzd, igyekszik sokszor halasztott fizetést elérni. A devizabevételekre tehát óriási szükség van, és ennek legfőbb forrása a turizmus, amely szépen bővül: az első félévben 23 százalékkal nőtt az országba érkező turisták száma az egy évvel korábbihoz képest, annak ellenére, hogy Donald Trump ismét korlátozta az amerikaiak utazását.

Hirdetés

Az ország kellemes turistacélpont: az árak viszonylag kedvezőek, a hatóságok kifejezetten segítőkészek és udvariasak a turistákkal, a helyiek is barátságosak. Az éghajlat természetesen kiváló, a tenger sosem hideg, egész évben lehet fürödni. Az ország viszonylagos elmaradottsága inkább érdekesség, nosztalgikus időutazás, mintsem zavaró tényező.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ezeknek az országoknak van nukleáris fegyvere – összesen majdnem 15 ezer darab

Ezeknek az országoknak van nukleáris fegyvere – összesen majdnem 15 ezer darab

A koreai válság során sok szó esik a nukleáris fegyverekről, hisz úgy tűnik, először kerül olyan rezsim kezébe az eszköz, aki teljesen kiszámíthatatlan. Nézzük, kinek van még, mennyi, és mikor hajtottak végre kísérleteket?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?