Hirdetés
Hirdetés

Londoni terror: Brüsszelnek ideje észhez térnie

2017. június 04., 11:24

Mindenki Londonnal van, de a mostani politikát újra kell gondolni.

Theresa May brit miniszterelnök aláírja a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválását bejelentő levelet a londoni kormányfői hivatalban 2017. március 28-án. (Kép forrása: MTI/EPA/Brit kormányfői hivatal)
Theresa May brit miniszterelnök Kép forrása: MTI/EPA/Brit kormányfői hivatal

Az európai vezetők, köztük Magyarország kormánya is együttérzését fejezte ki Nagy-Britanniával a Londonban történt terrortámadás miatt. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke „újabb gyáva támadásnak” minősítette a történteket, Jean-Claude Junkcer, az EB elnöke pedig együttérzéséről biztosította a londoniakat.

A Reuters cikke szerint Vlagyimir Putyin közös összefogásra sürget a terrorizmus ellen, egyben szintén együttérzését fejezte ki az áldozatok iránt.

Hirdetés

Velük vannak a magyarok is

Áder János köztársasági elnök gyásztáviratot küldött a brit uralkodnak, ahol biztosította őt a magyarok együttérzéséről és őszinte részvétéről. Megfogalmazása szerint az Egyesült Királyság a továbbiakban is számíthat Magyarország határozott támogatására és erőfeszítéseire annak érdekében, hogy közös fellépéssel mielőbb meg tudjuk fékezni a békés emberek életét fenyegető, gátlást nem ismerő gyűlölet erőit.

Hasonló hangulatú közleményt adott ki Orbán Viktor is, ő szintén levélben fejezte ki megdöbbenését Theresa May felé. Hozzátette: Magyarország kormánya és a magyar emberek "továbbra is készek hozzájárulni közös biztonságunk megvédéséhez." A Fidesz-frakció közleményében ugyanakkor Brüsszelnek is üzent, meglátásuk szerint ugyanis a mostani támadás ismét megmutatja, hogy a bevándorláspolitika nem működőképes.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Valami nagyon félresiklott: mélypontra került a gazdaság

Valami nagyon félresiklott: mélypontra került a gazdaság

Áprilisban a februári történelmi csúcsnál kissé alacsonyabb szinten maradt a GKI konjunktúraindexe. Az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti várakozások hibahatáron belül romlottak, a fogyasztóiak viszont tovább javultak. Az ipari bizalmi index öthavi mélypontra süllyedt.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?