Hirdetés
Hirdetés

Trump olyat mondott Észak-Koreának, amilyet még nem hallott a világ

2017. szeptember 23., 10:22

Matura Tamás külpolitikai szakértő szerint egyre aggasztóbb az Egyesült Államok és Észak-Korea közti "szájkarate", amely új szintre lépett a héten.

EPA/KCNA / Justin Lane
EPA/KCNA / Justin Lane

Sose volt még ennyire durva

A szakértő az M1-en azt mondta, Észak-Koreától már megszokták ezt a hangnemet, de Donald Trump amerikai elnök ENSZ-ben elmondott beszédével új szintre lépett, soha nem fordult még elő, hogy amerikai elnök háborúra, atomháborúra utaló beszédet mondjon pont az ENSZ-ben, amelynek a béke fenntartása a feladata.

Emlékezetes: nemrég az amerikai elnök első ízben beszélt az ENSZ-ben - hevesen, szenvedélyesen. Azt mondt: ha sokáig fenyegetőzik a "rakétaember", ahogy Trump újabban Kim Dzsongunt nevezi, akkor elpusztítja őt egész országával együtt. Szavai megriasztották a világ vezetőit, pláne hogy előtte az ENSZ főtitkára a háborúk elkerüléséről beszélt. Kim Dzsongun élesen reagált a beszédében, és egy hidrogénbomba felrobbantásával fenyegetőzött.

Hirdetés

Csak a fenyegetés, semmi megoldási javaslat

Donald Trump beszéde azért is aggasztó, mert megoldást nem kínál, csak a háborús retorikát használja, az erre adott koreai válasz pedig egy Csendes-óceáni hidrogénbomba felrobbantásával való fenyegetés volt, ez egy rendkívül veszélyes folyamat - hívta fel a figyelmet Matura Tamás.

Megjegyezte, hiába jelentkezett közvetítőként António Guterres, az ENSZ főtitkára, mert nincs miről tárgyalni: az Egyesült Államok teljes atomleszerelést akar, Észak-Korea viszont életbiztosításként használja a fegyvereket.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az EU is úgy eltűnik a történelem süllyesztőjében, mint a Szovjetunió?

Az EU is úgy eltűnik a történelem süllyesztőjében, mint a Szovjetunió?

Merkel két és fél évvel a migránsválság elindulása után európai megoldásról prédikál, de a német közvélemény többsége már Seehofernek hisz. A migrációs válság mély politikai hasadáshoz vezetett, és ez könnyen az EU szétesését eredményezheti. Orbán az EU Bizottságot „fehérgalléros embercsempészeknek” nevezte.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?