Hirdetés
Hirdetés

Végre megvan a válasz – hány rendőr jutott ténylegesen 100 ezer magyarra?

Kollár Dóri, 2019. február 08., 12:20

Megkaptuk a magyarázatot arra, hogy miért mutattak komoly eltérést, majd tűntek el az Eurostat számai.

Pintér Sándor belügyminiszter a rendőrség új szolgálati autóinak átadásán a Készenléti Rendőrség központi objektumában 2018. március 23-án.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Mikor az Eurostat januárban közzétette az adatait az országok lakosságárára jutó rendőrök számát, Magyarország utolsó volt a listán, az akkori adatok azt mutatták, hogy 100 ezer lakosra csupán 90 rendőr jut az országban, ráadásul a legfrissebb hazai adat 2015-ből származott, ezért megkerestük a rendőrség sajtóosztályát. Ők azt közölték, hogy idén január elsejével a rendőrség zászlós/tiszthelyettes állománya 26 871 fő volt. Részletek a Privátbankár.hu korábbi cikkében. >>>

Frissítette az Eurostat a számokat

Előző cikkünk megjelenésekor az Eurostat csak annyit közölt, hogy egyeztetnek a KSH-val, és minél hamarabb igyekeznek közzétenni az adatokat újból, ez a mai napon megtörtént.

A 2016-os összesítés alapján így 38 513 rendőr volt Magyarországon, ez 100 ezer emberre nézve 392 rendőrt jelentett, amellyel Magyarország a 12. helyen van az uniós listán.

Hirdetés

Mi okozta az eltérést?

Az Eurostat sajtóosztálya azzal magyarázta az eredeti és a revideált szám közti eltérést, hogy a január elején közzétett számokban csak a rendőrség bűnügyi nyomozói osztályánál szolgáló tiszteket vették alapul, míg a mostani számokban a magyar rendőrség keretein belül szolgáló tiszteket és tiszthelyetteseket is.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a Budapest Bank Online Prémium kölcsönének törlesztőrészlete 60 596 forint, a THM 7,90 százalék. A CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 62 130 forintos törlesztőrészlettel és 9,74 százalékos THM-mel érhetjük el. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Enyhíthet a vitatott nyelvtörvényen az új ukrán elnök

Enyhíthet a vitatott nyelvtörvényen az új ukrán elnök

Az ukrán az egyetlen államnyelv Ukrajnában, de a fejlesztéséről más elképzelései vannak Volodimir Zelenszkij csapatának, mint ami a parlament előtt lévő nyelvtörvény tervezetében áll. Zelenszkij kampányszóvivője szerint a módszereknek ösztönzőeknek kell lenniük, mert az hatékonyabb, mint a korbács. Az orosz miniszterelnök szerint javulhat az ukrán-orosz viszony.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?