Hirdetés
Hirdetés

Végre megvan a válasz – hány rendőr jutott ténylegesen 100 ezer magyarra?

Kollár Dóri, 2019. február 08., 12:20

Megkaptuk a magyarázatot arra, hogy miért mutattak komoly eltérést, majd tűntek el az Eurostat számai.

Pintér Sándor belügyminiszter a rendőrség új szolgálati autóinak átadásán a Készenléti Rendőrség központi objektumában 2018. március 23-án.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Mikor az Eurostat januárban közzétette az adatait az országok lakosságárára jutó rendőrök számát, Magyarország utolsó volt a listán, az akkori adatok azt mutatták, hogy 100 ezer lakosra csupán 90 rendőr jut az országban, ráadásul a legfrissebb hazai adat 2015-ből származott, ezért megkerestük a rendőrség sajtóosztályát. Ők azt közölték, hogy idén január elsejével a rendőrség zászlós/tiszthelyettes állománya 26 871 fő volt. Részletek a Privátbankár.hu korábbi cikkében. >>>

Frissítette az Eurostat a számokat

Előző cikkünk megjelenésekor az Eurostat csak annyit közölt, hogy egyeztetnek a KSH-val, és minél hamarabb igyekeznek közzétenni az adatokat újból, ez a mai napon megtörtént.

A 2016-os összesítés alapján így 38 513 rendőr volt Magyarországon, ez 100 ezer emberre nézve 392 rendőrt jelentett, amellyel Magyarország a 12. helyen van az uniós listán.

Hirdetés

Mi okozta az eltérést?

Az Eurostat sajtóosztálya azzal magyarázta az eredeti és a revideált szám közti eltérést, hogy a január elején közzétett számokban csak a rendőrség bűnügyi nyomozói osztályánál szolgáló tiszteket vették alapul, míg a mostani számokban a magyar rendőrség keretein belül szolgáló tiszteket és tiszthelyetteseket is.

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Élhetetlenné teszi a városokat a klímaváltozás - hogy készülhetünk fel rá?

Élhetetlenné teszi a városokat a klímaváltozás - hogy készülhetünk fel rá?

A kánikula okozta halálesetek megszaporodása, olvadó aszfalt, fokozódó viharkárok, egyre gyakoribb áramkimaradások - ez mind ránk vár a jövőben. Vannak azonban dolgok, amiket már most megtehetünk, hogy felkészüljünk ezekre a jelenségekre, és hogy mérsékeljük a várható pusztításukat.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?