Hirdetés
Hirdetés

Közeleg a határidő – erről egy autósnak sem szabad megfeledkeznie

2018. február 25., 15:36

Ronda büntetést kaphatsz, ha elfelejted befizetni a köteleződ.

Azok az autósok, akik az év végén váltottak biztosítót és még nem fizették be az első negyedéves kötelező gépjármű felelősségi biztosítás díját, azok március 1-jéig ezt még szankciómentesen pótolhatják, mert a törvény 60 napos díjfizetési haladékot tesz lehetővé. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) tájékoztatása szerint legalább másfélmillió gépjármű-tulajdonos évfordulója esik még egybe a naptári évvel.

A határidőt márpedig érdemes betartani, aki közülük ugyanis még nem fizette be a biztosítási díjat és balesetet okoz, azok számára szintén csak március 1-ig térit a biztosító, utána viszont nem. Ha az ügyfél a fedezetlenség időszakában esetleg kárt okoz, akkor neki kell állnia a személyi sérülés esetén akár több tízmilliós kártérítést is. Fontos, hogy a kötelezőnek március 1-ig kell beérnie a biztosítóhoz, így például postai csekken kedd után már nem érdemes ezt feladni. Átutalni csütörtökig lehet.

Hirdetés

Szigorú büntetés jön

A nem fizető autóst szigorúan büntetik a jogszabályok: amellett, hogy felmondják a szerződését, és visszamenőleg, a nem fizetett időszakra - idén naponta 340-760 forint - fedezetlenségi díjat kell fizetniük, emellett a teljes éves díjat le kell róniuk azonnal, egy összegben. Mindehhez hozzájön még a 30 százalékos baleseti adó is, ráadásul nem válthat biztosítót a szerződés megkötése után.

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelszDefekt, sérült felni, rossz egyenesfutás: problémák, amelyek akár egyetlen kátyú után is jelentkezhetnek. Mindez nem csoda: egy-egy fagyos, csapadékos hét után kátyúk ezrei jelennek meg a hazai utakon, amelyek akár százezres nagyságrendű kárt is okozhatnak autónkban. A Privátbankár.hu cikkéért kattints ide! >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Olyan érzés volt, mint az abszolút armageddon - egy sztori az összeomlás frontvonalából

Olyan érzés volt, mint az abszolút armageddon - egy sztori az összeomlás frontvonalából

Tíz éve, 2008. szeptember 15-én gazdasági kataklizmára ébredt a világ - ami utána jött, az sokak szerint egyenesen minden idők legsúlyosabb válsága volt. A Financial Times megszólaltatta az összeomlás nemzetközi főszereplőit és néhány hétköznapi károsultat is, mi pedig ezt kiegészítve az Mfor.hu-val együtt megkerestük a hazai aktorokat. Cikksorozatunkban az ő visszaemlékezéseiket mutatjuk be.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?