Hirdetés
Hirdetés

Közeleg a határidő – erről egy autósnak sem szabad megfeledkeznie

2018. február 25., 15:36

Ronda büntetést kaphatsz, ha elfelejted befizetni a köteleződ.

Azok az autósok, akik az év végén váltottak biztosítót és még nem fizették be az első negyedéves kötelező gépjármű felelősségi biztosítás díját, azok március 1-jéig ezt még szankciómentesen pótolhatják, mert a törvény 60 napos díjfizetési haladékot tesz lehetővé. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) tájékoztatása szerint legalább másfélmillió gépjármű-tulajdonos évfordulója esik még egybe a naptári évvel.

A határidőt márpedig érdemes betartani, aki közülük ugyanis még nem fizette be a biztosítási díjat és balesetet okoz, azok számára szintén csak március 1-ig térit a biztosító, utána viszont nem. Ha az ügyfél a fedezetlenség időszakában esetleg kárt okoz, akkor neki kell állnia a személyi sérülés esetén akár több tízmilliós kártérítést is. Fontos, hogy a kötelezőnek március 1-ig kell beérnie a biztosítóhoz, így például postai csekken kedd után már nem érdemes ezt feladni. Átutalni csütörtökig lehet.

Hirdetés

Szigorú büntetés jön

A nem fizető autóst szigorúan büntetik a jogszabályok: amellett, hogy felmondják a szerződését, és visszamenőleg, a nem fizetett időszakra - idén naponta 340-760 forint - fedezetlenségi díjat kell fizetniük, emellett a teljes éves díjat le kell róniuk azonnal, egy összegben. Mindehhez hozzájön még a 30 százalékos baleseti adó is, ráadásul nem válthat biztosítót a szerződés megkötése után.

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelszDefekt, sérült felni, rossz egyenesfutás: problémák, amelyek akár egyetlen kátyú után is jelentkezhetnek. Mindez nem csoda: egy-egy fagyos, csapadékos hét után kátyúk ezrei jelennek meg a hazai utakon, amelyek akár százezres nagyságrendű kárt is okozhatnak autónkban. A Privátbankár.hu cikkéért kattints ide! >>>

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a Cofidis Fapados kölcsöne 60 299 forintos törlesztőrészlettel és 7,90 százalékos THM-mel vehető fel, de hasonlóan jó ajánlat a Budapest Bank Online Prémium személyi kölcsöne 60 566 forintos havi törlesztőrészlettel és szintén 7,90 százalékos THM-mel lehet a tiéd. A CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék. Szintén kedvező a Raiffeisen Bank új ügyfeleknek szóló ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Világbotrány a Boeingnél: milyen repülők jutottak még erre a sorsra?

Világbotrány a Boeingnél: milyen repülők jutottak még erre a sorsra?

Az, hogy gyanúsan hasonló körülmények közt lezuhant két, szinte vadonatúj repülő, az egész világot sokkolta, és a Boeing 737 MAX gépeiben mindenki kételkedni kezdett. A világ légügyi hatóságai megvonták a típus engedélyeit, így ezek a modellek most csak a hangárokban állnak. A történelem során fordult már elő hasonló, igaz, nem sokszor – megnéztük a korábban a szégyenpadra került repülőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?