Hirdetés
Hirdetés

Mi lesz, ha megint beüt a baj? Kezdenek eladósodni a magyarok

2017. december 11., 08:38

Újból megindult a lakosság eladósodási folyamata, de a 2008-as válság után óvatosabbak lettek a hitelfelvevők.

Október végére a kihelyezett lakáshitelek összege meghaladta az 500 milliárd forintot, ami azt jelenti, hogy idén tíz hónap alatt csaknem 100 milliárd forinttal több lakáskölcsönt igényeltek, mint tavaly egész évben - írja a Magyar Nemzet  a BankRáció.hu elemzésére hivatkozva.

Egyre népszerűbbek a hosszabb kamatperiódusra felvett kölcsönök, a hiteligénylők egyre tudatosabbak, és a biztonságra törekednek: a több mint egy évig fix törlesztést garantáló lakáshitelek összege az év első tíz hónapjában 284,7 milliárd forintot tett ki, ez pedig 37 milliárddal haladja meg a változó kamatozású, azaz legfeljebb egy évig fix törlesztőrészletű lakáshitelek 248 milliárd forintos összegét.

Cseréld olcsóbb hitelre!

Arról már korábban is írtunk, hogy az alacsony kamatkörnyezet és a banki verseny nagyszerű lehetőséget jelent mindazoknak, akik úgy érzik, jobban el tudnának viselni egy valamivel olcsóbb havi törlesztőrészletet, amíg nyögik az évekkel korábban felvett hitelt.

Hirdetés

Ennek ellenére csak nagyon kevesen élnek hazánkban hitelkiváltással, pedig igazán megéri néhány évente körülnézni, hogy lecserélhetjük-e olcsóbbra a hiteleinket. A Bank360 elemzése szerint akár 20-30 ezer forintot is spórolhatunk, attól függően, hogy személyi kölcsönt, hitelkártyatartozást vagy lakáshitelt akarunk rendezni. További részleteket ebben a cikkünkben talál >>>

Számolj velünk!

Segítünk megtalálni a legjobb lakáshitelt és lakástakarékot gyorsan és egyszerűen!
A bankok legjobb ajánlatait itt találhatod >>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megteltek a hotelek – mi már tudjuk, hová mész a hosszú hétvégén

Megteltek a hotelek – mi már tudjuk, hová mész a hosszú hétvégén

Nem csak a nagy ünnepek számítanak kiemelkedőnek a szálláshelyek forgalmában, a húsvétot követő május elsejei majálisok, és így a hosszú hétvégék csurig töltik a vendéglátóhelyeket. Az év negyedik hosszú hétvégéje ráadásul 4,5-szeres forgalomnövekedést hozhat, ráadásul az átlagos foglalási érték is folyamatosan növekszik a Szallas.hu adatai szerint.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?