Hitelkiváltás
Személyes pénzügyek Milliókat lehet spórolni a lakáshiteleken, de fel kell rá készülni 
Privátbankár.hu | 2023. február 14. 10:38
Sokáig a fix kamatozású hitelek voltak a népszerűbbek, de ezekkel most magas kamatokban ragadhatnak az ügyfelek. Vagy mégsem?
Személyes pénzügyek Így vehetsz fel 8 milliót gyorsan lakásvásárlásra 
Privátbankár.hu | 2021. május 9. 20:02
Mit tehetsz, ha azonnal kell lakásvásárlásra a pénz, különben elhappolják előled a kiszemelt ingatlant? A jelzáloghitel igénylése több hét is lehet, ezért ez ilyen esetben van, hogy nem opció. Ha személyi kölcsönt veszel fel, ahhoz gyorsabban hozzájuthatsz, viszont nagyon drága. A megoldás a kettő ötvözésében lehet, de még mindig mélyen a zsebedbe kell nyúlni. A Bank360 összeállítása.
Személyes pénzügyek Most érdemes kiváltani a régi hiteleket 
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 31. 16:31
A koronavírus miatt az év végéig bevezetett hitelmoratórium sok mindenre ad lehetőséget. Amellett, hogy a krízis idején legalább a hiteltörlesztéssel nem kellett foglalkozni, a Bank360.hu szakértői szerint a mostani időszakot ki lehet használni arra is, hogy elgondolkodjunk a régi hitelek kiváltásán.
Személyes pénzügyek Hitelkiváltás lépésről lépésre: ez történik a gondolattól a folyósításig 
Privátbankár.hu | 2019. június 11. 06:05
Nagyon sokan nagyon sokat írtak már arról, hogy mennyire jó döntés kiváltani a kedvezőtlen hiteleinket egy olcsóbb vagy biztonságosabb kölcsönnel. Arról azonban már kevesebb szó esik, hogy mi történik ilyenkor lépésről lépésre, amíg meg nem történik régi hitelünk rendezése az újból. Ennek jártunk most utána a Bank360-nal.
Személyes pénzügyek Mi lesz a hitelemmel, ha meghalok? 
Privátbankár.hu | 2019. május 7. 20:20
A kérdés, ami sokak fejében ott van, amikor kölcsön - főleg jelzáloghitel - felvételéről van szó. Mi történik a hitelünkkel, ha még a visszafizetése előtt meghalunk? Kinek kell tovább fizetnie? Kell egyáltalán fizetni tovább? Ennek jártunk utána.
Személyes pénzügyek Főhet a lakáshitelesek feje: mi lesz, ha jön a kamatemelés? 
Privátbankár.hu | 2019. február 22. 13:01
A Magyar Nemzeti Bank nemrég azt kommunikálta, hogy az idei évben már megindulhat a kamatemelés, ami több ezer lakáshitel törlesztőjére lesz hatással. A Bank360 segítségével összegyűjtöttük azokat a lépéseket, amelyeket ha idén meglépsz, 2019-ben sem okoz majd fejfájást a lakáshiteled.
Személyes pénzügyek Tizenegy apró lépés, amivel pénzügyileg sikeresebb lesz az éved 
Privátbankár.hu | 2019. január 15. 15:00
Kevesebb mint három órát kell ráfordítanod ezekre a lépésekre ahhoz, hogy anyagilag jól süljön el 2019. Ha csak párat csinálsz meg a felsoroltakból, már jobban járhat a pénztárcád tavalyhoz képest!
Személyes pénzügyek Mi lesz, ha megint beüt a baj? Kezdenek eladósodni a magyarok  
Privátbankár.hu | 2017. december 11. 08:38
Újból megindult a lakosság eladósodási folyamata, de a 2008-as válság után óvatosabbak lettek a hitelfelvevők.
Személyes pénzügyek A nyugodt karácsony receptje neked is tetszeni fog: most a te hiteled is lehet olcsóbb 
Privátbankár.hu | 2017. november 13. 12:33
Szinte alig vannak olyan hitelesek Magyarországon, akik élnek vele, pedig van lehetőség arra, hogy drasztikusan csökkentsük a meglévő kölcsönünk törlesztőrészletét. Ezzel a trükkel tízezreket is spórolhatunk havonta, így szinte biztos, hogy bőven lesz miből ajándékot venni.
Személyes pénzügyek Az ügynökökkel beindulhat a hitelkiváltó-piac 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 7. 08:16
Ügynökökkel pöröghet tovább a hitelkiváltó-piac: bár a forintosítás után kevesen kezdtek bele a procedúrába, a későbbiekben az ügynökök bekapcsolódásával jövedelmező lehet ez a piac. Főleg, hogy a várt forint kamatemelkedés okán drágulni kezdenek majd a hitelek.
Személyes pénzügyek Mit gondol, hányan akarták olcsóbbra cserélni forintosított devizahitelüket? Meg fog döbbenni 
Nagy László Nándor | 2015. szeptember 1. 18:03
Elmarad a hitelkiváltó roham: az adatok szerint nagybankjainktól az ügyfelek alig 2-3 százaléka távozna új bankhoz a deviza alapú hitelek forintosítása után. Persze, a váltók száma még így is akkora, hogy a mélyben klévő lakáshitel-folyósításokat egy-egy banknál megugrassza.
Személyes pénzügyek Hitelkiváltás töredékáron? Csak nehogy bűncselekménybe keveredj 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 11. 11:02
A behajthatatlannak tűnő hitelek esetében valóban töredékáron lehet visszafizetni a kölcsönt a szakértők szerint, ám a jól fizető ügyfelek ilyen ajánlatot ritkán kapnak. Ha pedig közvetítő ajánlja, hogy "kihozza" a hitelt, legyünk óvatosak: akár bűncselekmény részesévé is válhatunk.
Személyes pénzügyek Lecsengőben a hitelkiváltás: akciókat vonnak vissza a bankok 
Nagy László Nándor | 2015. augusztus 5. 13:11
Leáldozóban a hitelkiváltás: bár az ügyfelek döntő része csak a korábbi hitelének felmondásánál tart, több bank már visszavonta a más bankok ügyfeleinek átcsábítására életbe léptetett akcióit. A hitelek kamatai ugyanakkor még mindig lefelé tartanak - hála a jegybank múlt havi kamatcsökkentésének.
Személyes pénzügyek Jó lesz nekünk az, amit a devizahitel helyett kaptunk 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 3. 12:05
A napokban jár le annak a határideje, hogy a legtöbb egykori devizahiteles díjmentesen felmondhatja a forintosított kölcsönt a régi banknál. Ezután 90 napig kereshet magának új bankot, hogy kifizesse a régit. A határidő hajrájában azonban úgy tűnik, nincs tolongás a hitelkiváltás iránt, a bankok előzetes várakozásainál is kevesebben jelezték bankjuknak, hogy lecserélnék forintosított hitelüket.
Személyes pénzügyek Nem akar ekkora törlesztőt fizetni? Itt vannak a legbiztosabb tippek 
Privátbankár.hu | 2015. július 27. 16:32
Nagyon nem mindegy, hogy milyen konstrukcióra cseréljük a korábbit, ha hitelkiváltásra adjuk a fejünk. Már csak néhány hét áll az ügyfelek rendelkezésére, de jól meg kell fontolni, mit vállalunk be. A Napi Kommentárban Nagy László Nándorral, a Privátbankár.hu elemzőjével beszélgettünk a a leggyakoribb hibákról, mire kell odafigyelniük az ügyfeleknek, és arról, hogyan választhatjuk ki a legjobb ajánlatot.
Személyes pénzügyek Így fordulnak a hitelkiváltás hajrájába a bankok 
Nagy László Nándor | 2015. július 24. 09:27
Hajrába fordul a hitelkiváltás: augusztus elejéig kell az ügyfeleknek kell régi bankjuknál felmondani hitelüket. Mivel ezeket csak az új bank kedvezőbb kondíciói alapján dönthetik el, ezért érthető, hogy a hitelkiváltó kölcsönöknél most nagyon pezseg a piac.
Személyes pénzügyek Eljött a hitelkiváltás ideje, de nem tudja, mihez kezdjen? Segítünk! 
Privátbankár.hu | 2015. június 25. 17:14
Érdemes odafigyelni, melyik bank ajánlatát választjuk, ha élünk a hitelkiváltás lehetőségével. Az óvatosság azért is indokolt, mivel a nagy hajrában a bankok igen gyakran nyúlnak hozzá ajánlataikhoz a verseny miatt. Mindenképp számoljuk ki, mely bank megoldása lehet a legnagyobb segítségünkre, de ne felejtsük, hogy most is van kockázat.
Személyes pénzügyek Mikor érdemes kiváltani a forintosított hitelt? Itt az MNB javaslata 
Nagy László Nándor | 2015. június 17. 11:49
Több szempontot kell mérlegelnie az ügyfélnek, ha hitelkiváltásra adja a fejét. Szabó József, az MNB Fogyasztóvédelmi Központjának vezetője a határidők betartására, illetve arra hívta fel a figyelmet, hogy az ügyfeleknek azzal is számolniuk kell, hogy a hitelek kamatkockázata megmaradt.
Személyes pénzügyek Egymást lesik a bankok a hitelkiváltásnál - mutatjuk, mi zajlik 
Nagy László Nándor | 2015. június 15. 20:48
Igenis komoly verseny van a hitelkiváltó kölcsönök piacán – ezt jelzi az, hogy a bankok tőlük szokatlan módon rendre hozzányúlnak az ajánlatokhoz. Vélhetően komolyabb pezsgés újra a hónap végétől várható, hiszen onnan fordul majd célegyenesbe a hitelkiváltás.
Személyes pénzügyek Tombol a bankok hitelkiváltási versenye - mit ajánl az MNB?  
Privátbankár.hu | 2015. június 4. 14:19
A hitelkiváltó versenyben igen közel kerültek egymáshoz a fix kamatozású és a referenciakamathoz kötött hitelek kamatai, így érdemes megfontolni a hosszabb távon biztonságot nyújtó konstrukciókat – hívta fel a figyelmet az MNB igazgatója. A piacon elérhető kétfajta konstrukció közötti kamatkülönbség ráadásul most rendkívül alacsony a banki hitelkiváltó versenynek köszönhetően. Videóinterjú.
Személyes pénzügyek Olvasónk kérdezte: kombihitelem van, maradjak vagy menjek? 
Nagy László Nándor | 2015. június 1. 13:37
Az életbiztosítással kombinált hiteleknél sok helyen zátonyra futhatunk az elszámolás és forintosítás után: ritkaság, ha találunk olyan kiváltó ajánlatot, ahol a konstrukciót szabadon átvihetjük. Ha erre nincs mód, komoly tőketartozással szembesülünk mi és az új bank is, ami megnehezíti a jövőt, hiszen a biztosítással is kezdenünk kell valamit.
Személyes pénzügyek Sok devizaadós mondhatja fel most a szerződését 
Privátbankár.hu | 2015. május 28. 09:43
Széles kört érint a hitelkiváltás, a forintosítást követő 60 napon belül mindenki ingyenesen felmondhatja eddigi szerződését, és új hitelszerződést köthet egy másik bankkal - mondta Vonnák Balázs, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója az M1-en.
Személyes pénzügyek Kérhetek-e több pénzt, rövidebb futamidőt a hitelkiváltásnál? 
Nagy László Nándor | 2015. május 26. 16:00
Amióta érkeznek az elszámolási értesítők a devizahiteles ügyfelekhez, azóta érkeznek az olvasói kérdések a Privátbankár.hu szerkesztőségéhez a témában. Most kiragadunk egyet a levélfolyamból, mert gyakori problémát vet fel, és másoknak is segíthet szakértőnk válasza. A levelet természetesen név nélkül, szerkesztve adjuk közre.
Személyes pénzügyek Ez lesz a frank után a következő, ami miatt bedől a hiteled? 
Privátbankár.hu | 2015. május 21. 13:40
A forintosítással megszűnt ugyan az árfolyamkockázat az ingatlanhiteleknél, de helyébe a kamatkockázat lép, miután az új forinthitelek kamata a bankközi kamatlábhoz - a 3 havi BUBOR-hoz - kötött, amely gyakorlatilag a jegybanki alapkamattal együtt mozog - mondta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.
Személyes pénzügyek Ki gondolta volna: a devizaadósokért folyik a harc 
Privátbankár.hu | 2015. május 19. 10:40
Kamat- és díjkedvezményekkel, egyszerűsített hitelbírálattal és más eszközökkel erős versenyt folytatnak a bankok a devizahitel-elszámolásban érintett ügyfélkör megszerzéséért – derül ki az IFUA Horváth & Partners elemzéséből. Pedig sokan ennek az ellenkezőjét várták, hiszen ezek az ügyfelek nem a legvonzóbbak közé tartoznak.
Személyes pénzügyek Hitelkiváltás: vigyázat, nem mindegy, mikor lépsz! 
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 15:53
A levél kézhezvételételétől számított 91. napon belül díjmentesen felmondhatja régi szerződését a hitelkiváltó ügyfél - ki kell azonban várni a 31 napot!
Személyes pénzügyek Hosszú ideig fix törlesztést keres? Mutatjuk a hitelkiváltó kölcsönöket 
Nagy László Nándor | 2015. április 30. 20:21
Élesedik a verseny a kiszámítható törlesztést kínáló fix kamatozású kiváltó lakáshitelek terén is - immár itt is szép számmal találhatóak 6 százalék alatti ajánlatok is. Vagyis számottevően csökken a biztonságért elkért felár.
Személyes pénzügyek Itt az újabb hitelkiváltó ajánlat: 20 évig fix törlesztőrészlet 
Privátbankár.hu | 2015. április 30. 10:40
Elérhetővé tette a teljes futamidőre fix kamatozású jelzáloghitelét az UniCredit Bank a hitelkiváltást tervezőknek.
Pénzügyi szektor Összeszedtük a bankok hitelkiváltó ajánlatait - segítünk eligazodni 
Nagy László Nándor | 2015. április 27. 17:00
Egyelőre az induló ajánlatok érhetőek el a hitelkiváltó kölcsönöknél - az igazi versenyre májustól lehet számítani, de már a kiindulás is szép számú ajánlatot hozott. A Privátbankár összegyűjtötte a tudnivalókat. Az ajánlatok összehasonlítása nem lesz könnyű, de megpróbálunk segíteni a választásban egy táblázattal.
Pénzügyi szektor Indul a hitelkiváltó-verseny: 100 ezer forintos ajándékkal robbant az Erste 
Nagy László Nándor | 2015. március 26. 11:12
A pénzintézet szerint hihetetlen verseny alakul majd ki a hitelkiváltási piacon, a bank szerint itt az "ajándékok" sokkal nagyobb súllyal esnek majd latba, mint a néhány bázispontos kamatkülönbség. Tegnap 3-4 kelet-magyarországi bankfiókban volt pánik, ennek mára nyoma sincs.
Pénzügyi szektor Őrült verseny lesz a devizahitelek forintosítása - itt vannak az újabb részletek 
Privátbankár.hu | 2014. október 2. 14:41
A devizahitelesek forintosításával kapcsolatos jogszabály ügyében az Igazságügyi Minisztériumnál van a labda, de az MNB ügyvezetője ma fontos részleteket árult el arról, hogyan lesz forinthitel a devizahitelből - igaz, még így is bőven van még kérdés. Az biztos, hogy komoly verseny indul a bankok között az ügyfelekért.
Pénzügyi szektor Mire megy az olcsó hitel? Itt vannak a friss számok 
Privátbankár.hu | 2014. június 4. 08:43
A növekedési hitelprogram második körében már 175 milliárdra szerződtek a pénzintézetek, 98 százalékban új hitelekre.
Pénzügyi szektor Nem kell a növekedési hitel? 
Privátbankár.hu | 2014. április 22. 09:40
Hiába lazítottak többször is a feltételeken, a bankok jóval kevesebb hitelt adtak eddig, a második körben, mint a program indulásakor.
Agrár Sokan állhatnak sorba a kevés pénzért, érdemes időben lépni 
Privátbankár.hu | 2013. december 11. 14:58
A kedvezményes hitelkeret az élelmiszeripar fejlesztéseit támogatja.
Pénzügyi szektor A jegybank beadta a derekát: lízingesek, őstermelők is kapnak olcsó hitelt 
Privátbankár.hu | 2013. december 2. 16:29
Az őstermelők az MNB szerint eddig is kaphattak volna olcsó hitelt - most bevonják a lízing-ügyleteket a programba, és 10 milliárdra emelik a maximumot.
Részvény / Deviza / Áru Devizahitel-kiváltás: így működik a gyakorlatban a jegybank programja 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 5. 12:16
407 millió forintos hitelmegállapodást kötött az Appeninn Nyrt. a K&H Bankkal.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG