Hirdetés
Hirdetés

A BKV felrúgta a szerződést az Ikarusszal

2018. július 11., 12:05

A héten csődvédelmet kért buszgyár csak 10 járművet szállított le.

Többen adták át a buszokat, mint ahány időre elkészült. Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára beszédet mond a BKV Modulo M168 D típusú metrópótló buszainak átadásán a közlekedési vállalat XI. kerületi Hamzsabégi úti telephelyén 2018. január 19-én. A háttérben Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes, Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója és Mészáros Csaba, az Ikarus Egyedi Kft. ügyvezető igazgatója.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Modulo M168 D típusú buszok átadása 2018 januárjában. (Fotó: MTI Fotó, Balogh Zoltán)

A BKV közölte: a Volánbusz Zrt. és az Ikarus Egyedi Kft. között 180 darab Modulo M168d típusú csuklós autóbusz vásárlására közbeszerzési eljárás keretében kötöttek szerződést még tavaly januárban.  Szintén tavaly a fent említett társaságok egy háromoldalú szerződést is kötöttek 30 darab jármű átruházására.

A 30 darab autóbuszból a szerződés teljesítésének határidejéig (idén április 11.), illetve a határidőt követő, szerződésben rögzített további 90 napos időszak leteltéig összesen 10 darabot vett át a BKV. A szerződés értelmében a BKV Zrt. a nem szerződésszerű teljesítésre tekintettel jogosult a szerződéstől való elállásra, valamint a késedelmes teljesítésre tekintettel további jogkövetkezmények (kötbér) alkalmazására.

Elállnak

A BKV Zrt. Igazgatóságának döntése értelmében a közlekedési társaság az Ikarus Egyedi Kft.-vel kötött Modulo M168d típusú autóbuszok adásvételéről szóló szerződéstől az Ikarus Egyedi Kft. által nem teljesített rész tekintetében eláll.

Hirdetés

Megkezdik továbbá az Ikarus Egyedi Kft.-hez csatlakozó szerződések felülvizsgálatát is, amelynek eredményéhez képest fog társaság a további szükséges lépések megtétele felől dönteni, hiszen a BKV nem kíván lemondani a szerződésekben biztosított jogairól, illetve azok érvényesítéséről - jegyzi meg a közlemény.

Mint ahogy arról korábban írtunk, az Ikarus Egyedi Kft. a fizetési nehézségeinek kezelésére hétfőn kért csődvédelmet, egyben kérték a kormányt, hogy minősítse a társaságot stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek. Kedden ez meg is történt.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának

Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának

A múlt év őszén komoly esés indult az amerikai tőzsdéken, amely decemberben összeomlásba torkollott. Nem csak a befektetők estek pánikba, hanem amerikai kormányzati tényezők is, sőt, maga a jegybank szerepét betöltő Fed is. Nos, mindez csak ijesztés volt, a héten az árfolyamok immár az őszi szintekre emelkedtek.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Advertisement
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40179.84+0.7%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?