árfolyamnyereség
Részvény / Deviza / Áru Új bitcoin-adózás 2022-től – sokkal többről van szó, minthogy kevesebbet kell fizetni 
Eidenpenz József | 2021. június 15. 18:44
Sok érdekességet tartalmaz a kriptodevizák adózásáról elfogadott törvény. A Revolutos kisbefektetők fellélegezhetnek, ha apránként adják el bitcoinjukat, nem fog az adó miatt fájni a fejük. A rendszeresen kereskedők ezután is nyugodtan válthatják egyik kriptójukat a másikra. A komolyabb játékosok pedig annak is örülhetnek, hogy a nyereség és a veszteség végre szembeállítható egymással.
Részvény / Deviza / Áru Legalább negyedmilliárd dollárt nyert az MNB a tavalyi aranyvásárláson 
Eidenpenz József | 2019. szeptember 17. 13:26
Van, aki aztán tud spekulálni. Az MNB tavaly nagyon jó érzékkel vett bele az aranyba. A jegybanki aranytartalékot növelő befektetés értékét azóta az arany 23-27 és a dollár/forint 9-10 százalékos értéknövekedése egyaránt növelte. Ez legalább negyed milliárd dollárt, minimum százmilliárd forintot jelent.
Részvény / Deviza / Áru Tavaly is meg lehetett gazdagodni a pesti tőzsdén, nem akárki jóvoltából 
Fellegi Tamás | 2019. január 3. 06:07
Jó éve volt a Budapesti Értéktőzsdének, felülteljesített a legtöbb részvénypiachoz képest. A legnagyobb áremelkedést elérő részvénnyel 670 százalékot lehetett keresni, a legrosszabb teljesítményt mutató papír viszont a felére esett a BÉT által közzétett adatok szerint. A forgalom felét az OTP egymaga adta.
Makro / Külgazdaság Kamatadó: kisebbet kaszál vele az állam 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 6. 07:59
10 évvel ezelőtt vezették be, mi történt azóta?
Befektetési alapok Hamarosan sokan jutnak adómentes haszonhoz - mennyit lehetett nyerni? 
Eidenpenz József | 2015. október 13. 12:10
Idén lejárnak a 2010-ben nyitott első tbsz-számlák, akinek kell a pénz, annak nincs teendője, aki tbsz-en szeretné hagyni, annak nyilatkoznia kell. Az alacsony kamatok miatt tovább emelkedhet az alapok vagyona, a K&H Alapkezelő már több mint 1000 milliárdot kezel bennük. A magyar kamatszint maradhat alacsony.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek 
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Befektetési alapok Félsz a következő összeomlástól? Több lábon érdemes állni 
Privátbankár.hu | 2014. október 2. 06:15
A tőkepiaci viharok elleni védekezés egyik módja, ha sokféle országban, többféle eszközbe – részvénybe, kötvénybe, ingatlanba –, különböző ágazatokba, devizákba fektetünk. Ennek egyik módja a „multi asset” típusú befektetési alapokba való fektetés, amelyek külföldön sok száz vagy több ezer féle befektetést tartanak.
Pénzügyi szektor Mit művel a lakosság a betétekkel? Nagy devizaspekulánsok a magyarok 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 29. 11:31
A forinthitelekhez már bátrabban nyúl a lakosság, a devizahiteleket 33 milliárddal lefaragták - az viszont biztos, hogy fifikás devizaspekulánsok a magyar betétesek.
Befektetési alapok 9+2 adóelőny: így nem kell akkorát szívni az adóbevallással 
Eidenpenz József | 2014. június 4. 06:09
Az értékpapír-befektetések adózása tavaly is tovább bonyolódott, az adó három kulcsossá vált, és nem kis feladat mindent jól írni az adóbevallásba. Ha valaki befektetési jegyeken keresztül intézi befektetéseit, az adminisztratív terhek jó részétől megszabadulhat, különböző kisebb-nagyobb adóelőnyöket élvezhet.
Részvény / Deviza / Áru Így járt, aki olcsón vett OTP-részvényt 
Eidenpenz József | 2014. március 7. 16:15
Egy OTP-részvény árfolyama 2004. március 8-án 3580 forint volt, ma nagyjából 3880 forint körül ingadozott. Következik-e ebből, hogy nem érdemes részvényeket vásárolni? Milyen az igazán hosszú távú kép? Megmutatjuk.
Vásárló Lopakodó áremelkedés, tőzsdecsőd- és adóztatásveszély a bitcoinnál 
Eidenpenz József | 2013. augusztus 30. 15:13
A bitcoin két nagy zuhanás után újra talpra állt, két hónap alatt megint megduplázta értékét. Csapásokat adnak és kapnak: Thaiföld betiltotta, Németország hivatalosan is elismerte, de megadóztatásán töpreng, a legnagyobb bitcoin-tőzsde pedig bajban van.
Befektetési alapok Csendben tőzsdére vitték Vakmajmot – sokan követik majd? 
Eidenpenz József | 2013. augusztus 29. 06:20
Bevezettek a Budapesti Értéktőzsdére egy 44 milliárd forint méretű befektetési alapot, amely messze a legnagyobb tőzsdei alap lesz. Ez főleg adóelőnyökkel jár, várhatóan azonban csak kevesen fogják ezt kihasználni.
Részvény / Deviza / Áru Mit vegyünk, mielőtt kipukkan az amerikai tőzsdei lufi? 
Privátbankár.hu | 2013. április 25. 14:34
Történelmi csúcsokat döntöttek az elmúlt hetekben az amerikai indexek, de kérdés, hogy van-e még lehetőség növekedésre, vagy gyorsan szabadulni kell már a részvényektől?
Állampapír / Kötvény Mára kevésbé kiszolgáltatott az eladósodott Magyarország 
Zsiborás Gergő | 2013. február 11. 06:43
Az ÁKK tudatos stratégiája és az erősödő forint is közrejátszott abban, hogy alaposan megcsappant a költségvetés devizaadóssága. A kiszolgáltatottságunkat tovább csökkenti, hogy a lakosság állampapír-vásárlási kedve nem lankad, az éremnek azonban két oldala van. Mennyi devizahitelt és mire vett fel tavaly az állam?
Részvény / Deviza / Áru Már nemcsak OTP-t, hanem FHB-t és Synergont is shortolnak 
Eidenpenz József | 2013. január 24. 08:23
Nemcsak az OTP-re és a Molra jelentettek be eladási, short pozíciókat a PSZÁF-nál, hanem kisebb cégekre, az FHB-re és a Synergonra is. Decemberben pedig a külföldi cégek mellé hazai brókercég, az Erste is felsorakozott Synergon-eladással. Amerikában eközben nagyon alacsonyan van az OTP-shortok mennyisége.
Részvény / Deviza / Áru Megjött a várva várt Facebook-áttörés? Kilőtt az árfolyam 
Eidenpenz József | 2012. október 24. 18:38
Közel 21 százalékos pluszban volt a Facebook részvénye magyar idő szerint hatkor, miután kedvező harmadik negyedéves nyereségadatokról számolt be a társaság. Különösen biztató, hogy mintha lényeges előrehaladást ért volna el a mobiltelefonos reklámok jövedelmezősége terén, amit eddig a gyenge pontjának tartottak. Az elemzők sorra javítanak ajánlásukon.
Adó A nyugodt alvás titka: 10 tipp az adóbevalláshoz 
Privátbankár.hu | 2012. május 2. 11:03
Bő két hét maradt az szja-bevallások elkészítésére és beadására, így érdemes minél előbb hozzálátni az elkészítéshez. Az Accace 10 pontban gyűjtötte össze azokat a legfontosabb tudnivalókat, amelyeket az idei bevallás elkészítése során mindenképpen érdemes figyelembe venni, többek között a vaterás értékesítéssel, a tőzsdei árfolyamnyereséggel, és a külföldi jövedelemmel kapcsolatban.
Részvény / Deviza / Áru Jól meglepte az elemzőket az Apple, kilőtt az árfolyam 
Privátbankár.hu | 2012. április 25. 09:55
Az elemzői várakozásokon közel negyedével lőtt túl az Apple gyorsjelentésében, a differenciát főleg a kínai iPhone-eladások megugrása és az új iPad-verzió nagy sikere okozta. A cég részvényeinek árfolyama a tőzsdezárás utáni kereskedésben közel nyolc százalékkal emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru Az állam és a külföldiek nyertek, a lakosság pedig bukott a részvényeken 
Eidenpenz József | 2012. április 10. 11:03
A háztartások 9 milliárd forintot veszítettek februárban a hazai tőzsdei részvényeken miközben az állam 11, a külföldiek pedig 59 milliárdot nyertek. A nagyobb hazai részvények közül kettő veszített értékéből, az OTP 0,4, a Mol 0,5, százalékkal esett, a Telekom és a Richter viszont nyert. A külföldiek vásároltak, a hazai kisbefektetők is, az állam pedig eladott a hónap során.
Befektetési alapok A Templeton ráült a magyar állampapírjaira és nagyot nyert 
Eidenpenz József | 2012. március 5. 17:00
Magyar állampapírokból 7,5 százalékkal több volt január végén a Templeton-alapokban, mint december végén. Ez azonban valószínűleg csak azt jelenti, hogy nem vásároltak újakat, mert a forint is erősödött és az állampapírárak is szépen emelkedtek a hónap során. Más alapkezelőknek viszont nem kellenek a magyar állampapírok.
Pénzügyi szektor Végtörlesztették a devizahitelek ötödét - közel 300 milliárdot buktak a bankok 
Privátbankár.hu | 2012. február 7. 14:55
Idén január 30-ig meghaladta a 141 ezer darabot a fix árfolyamon végtörlesztett szerződések száma, s további 19 ezer szerződés esetében igazolták az ügyfelek a szükséges fedezet meglétét – derül ki a PSZÁF összesítéséből. A már teljesített végtörlesztések piaci árfolyama 1073,7 milliárd forint, ebből 776 milliárdot fizettek meg az ügyfelek - a különbözetet lenyelették a bankokkal.
Pénzügyi szektor Vizsgálódnak a svájci bankárbotrány miatt  
Privátbankár.hu | 2012. január 8. 13:16
A svájci nemzeti bank (SNB) felülvizsgálja az igazgatósági tagok magánjellegű pénzügyi tranzakcióira vonatkozó szabályozását a bankelnök körül kirobbant botrányra való tekintettel.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG