<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Brókercégek
Részvény / Deviza / Áru Súlyos krach a kriptovaluta-piacon – megjött az apokalipszis negyedik lovasa?
Eidenpenz József | 2022. november 14. 05:41
A múlt héten a kriptovaluta-szektort újabb hatalmas válság rázta meg, a bitcoin kétéves mélypontra zuhant, egyes érintett érmék pedig az értékük 50-90 százalékát is elveszítették. Valami különlegesen nagy tragédia történik itt, vagy csak valamiféle szokásos, ami után majd újra lassacskán magához tér a szektor?
Részvény / Deviza / Áru Apu, akkor most biztonságban vannak az állampapírjaim, részvényeim?
Eidenpenz József | 2022. március 10. 05:43
Az emberek a háború miatt most mindentől félnek, még a legbiztonságosabb befektetésektől is. Mit kell tudni az értékpapírok őrzéséről, garancia-rendszeréről, a befektetővédelemről? Melyik lehet most a nagyobb kockázat?
Részvény / Deviza / Áru Robinhood-titkokra derült fény, ma lemaradt a BUX a többitől
Eidenpenz József | 2020. augusztus 11. 18:55
Európában kiváló, az USA-ban legalábbis nem rossz a tőzsdék hangulata, bár a technológiai részvények megint alul teljesítettek. Alulteljesített még a magyar BUX index is, de legalább pozitívban tudott zárni. Elsősorban a Mol húzta le, és kissé a forint is gyengült. A Robinhood-alkalmazás érdekes forgalmi adatokat tett közzé, más adatokat viszont ezentúl nem fognak publikálni.
Részvény / Deviza / Áru Már a háziasszonyok vásárolják a részvényeket?
Eidenpenz József | 2020. május 7. 19:22
Ma is jó a tőzsdék hangulata, Európában egy-másfél, az USA-ban másfél-két százalékkal mennek az indexek. A BUX index lemaradó volt, de legalább pluszban zárt. Az euró/forint birkózik a 350 forintos határral, az olaj történetének legjobb hetét zárhatja. Világszerte százezrek nyitnak brókerszámlát és kezdenek tőzsdézni.
Pénzügyi szektor Elfelejtettük a botrányokat? Hatalmasat kaszáltak a brókerek
Privátbankár.hu | 2017. november 15. 08:27
A szárnyaló tőzsde vitte magával a cégeket is, hatalmas forgalmat bonyolítottak.
Részvény / Deviza / Áru Kellemetlen meglepetést okozott a legnagyobb magyar szolgáltató
Privátbankár.hu | 2017. május 11. 11:25
A nagyobb hazai brókercégek a várnak megfelelően vagy azt kissé alulmúlóan, de mindenképpen gyengének minősítik a Magyar Telekom gyorsjelentését. Azért volt, aki talált benne pozitívumot, azt, hogy ez után sem módosítottak negatív irányba a terveken. Az osztalék maradna 25 forint.
Részvény / Deviza / Áru Bővül a magyar befektetők köre, vagy csak a gazdagok gazdagodnak?
Eidenpenz József | 2016. július 6. 14:00
Izgalmas félév volt az előző, a tavalyi brókerbotrány és svájcifrank-mizéria után konszolidálódott a magyar befektetési piac. A Brexit nyomán még sok a bizonytalanság, az Erste Befektetési Zrt. szakemberei óvatosságot ajánlanak, de a magyar eszközökkel szemben enyhén optimisták. Mit fognak venni a magyar kisbefektetők?
Részvény / Deviza / Áru Megtáltosodott a Magyar Telekom, csendesen gyengülget a forint
Eidenpenz József | 2016. február 25. 18:33
Valószínűleg a jó gyorsjelentése miatt 4,6 százalékos pluszban végzett a Magyar Telekom részvénye, a Mol azonban kissé esett. A forint lassan tovább gyengült, miután az MNB még alacsonyabb kamatokat helyezett kilátásba. A legtöbb nyersanyag esett, kivéve az aranyat.
Részvény / Deviza / Áru A spekulánsokat lecsukják, ugye? Csak az állam ne tenné szőrös mancsát a piacra
Eidenpenz József | 2015. augusztus 31. 11:17
Úgy tűnik, most már az állami beavatkozás lett a kínai részvénypiac legnagyobb baja. A spekulánsok elleni hadjáratával magyarázzák a tőzsde ma reggeli esését. Ha nem engedik majd, hogy eladjam, akkor dehogy is veszek kínai részvényt – mondhatják sokan.
Részvény / Deviza / Áru Nem fordultak el a tőzsdézéstől a magyarok a brókerbotrányok után
Eidenpenz József | 2015. július 16. 06:10
Nem ijedtek meg a brókerbotrányoktól a hazai kisbefektetők. Idén februárban csökkent ugyan a tőzsdetagoknál vezetett értékpapír-számlák száma, ez után azonban nőni kezdett és magasabb maradt, mint az előző években. A hazai magánbefektetők aktivitása kifejezetten megnőtt a részvénypiacon.
Részvény / Deviza / Áru Itt a lista, ezek a hivatalos brókercégek – vagy mégsem
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 11:38
Az MNB frissítette azon befektetési szolgáltatók, bankok, alapkezelők és fióktelepek listáját, amelyek hivatalos engedéllyel végeznek befektetési szolgáltatást. A közvetítők a listán nincsenek rajta, de mindig fel kell tüntetniük, melyik hivatalos szereplőt képviselik. A lista nem teljes, megint másokat külön keresővel kell kibányászni az adatbázisból. Sajnálatosan bonyolult a rendszer.
Pénzügyi szektor Kemény szavak Csányitól - beszólt Lázárnak és beszélt Tarsolyról is
Privátbankár.hu | 2015. április 17. 14:09
Nem értjük, hogy miért a tisztességes bankárok fizetik ki a tisztességtelenek kárát. Reméljük, hogy az Alkotmánybíróság elutasítja majd a Quaestor kárpótlási törvényt - mondta Csányi Sándor. Az OTP elnök-vezérigazgatója beszólt Lázár Jánosnak és elmondta a véleményét Tarsoly Csabáról. A devizahiteles törvényt pedig megtámadják Strasbourgban.
Makro / Külgazdaság Brókervagyonok zárolása: ma vitatkoznak róla, holnap már törvény lehet
Privátbankár.hu | 2015. március 30. 07:33
Az Országgyűlés ma tárgyalhatja a kormánypártok azt a javaslatát, amely segítséget nyújthat a brókerbotrányban érintett társaságok vezetőinek vagyonának zárolásában.
Pénzügyi szektor Jön a szigorítás: ez várhat a brókercégekre
Privátbankár.hu | 2015. március 12. 07:58
Rogán Antal szerint már áprilisban tárgyalhat a parlament a brókercégek szabályozásáról.
Állampapír / Kötvény Anyu, mi az a szokásostól eltérő kockázat? Ezen bukott el a Quaestor
Eidenpenz József | 2015. március 10. 12:56
A Quaestor-cégcsoport számára is eljött a pénzügyi nehézségek ideje, ami azonban nem olyan meglepő, mint néhányan esetleg gondolják. A cégbirodalom ugyanis régóta rövid futamidejű pénzekből finanszírozott hosszabb lejáratú befektetéseket. A kockázatokra a felügyeleti hatóság is felhívta a figyelmet, de csak csendben, hogy senkit se zavarjon.
Pénzügyi szektor Újabb brókercég került bajba: befagyasztották a számlákat a Quaestornál
Privátbankár.hu | 2015. március 10. 08:36
Részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyét kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A jegybank szerint ma még sor kerülhet felügyeleti biztos kirendelésére is az intézményhez.
Pénzügyi szektor Buda-Cash-botrány: így juthatnak pénzükhöz a befektetők
Privátbankár.hu | 2015. február 26. 16:41
A Befektető-védelmi Alap (Beva) automatikusan nem intézkedik a kártalanításról: a Buda-Cash befektetőinek egy erre szolgáló formanyomtatványon kell majd benyújtaniuk kártalanítási kérelmüket az alaphoz, a kifizetések pedig kizárólag forintban történnek - olvasható a Magyar Nemzeti Bank tájékoztató anyagban.
Részvény / Deviza / Áru Sötét sztorik a magyar brókervilágból: túl sokáig volt csend
Eidenpenz József | 2015. február 25. 18:05
Magyarországon 1998 és 2001 között 13 brókercég ment csődbe, amelyek ügyfeleinek a Beva (Befektető-védelmi Alap) kártalanítást fizetett. Folyó árakon ez 4,3 milliárd forintnyi összeg volt, amely azonban az azóta eltelt 13-17 év fényében mai árakon inkább a duplájára vagy annál is többre tehető.
Részvény / Deviza / Áru Oroszország mozgatta decemberben a pesti tőzsdét
Privátbankár.hu | 2014. december 31. 15:52
Az Oroszországgal kapcsolatos hírek jelentős árfolyam-kilengéseket eredményeztek a Budapesti Értéktőzsdén. Mind az azonnali piac, mind a származékos piac forgalma bővült az előző hónaphoz képest – írja a tőzsde jelentése.
Részvény / Deviza / Áru Brókerpanaszok: az alacsony kamatok miatt támadnak a kóklerek
Eidenpenz József | 2014. november 20. 17:30
A brókercégek, vagyonkezelők felé sokan a régi beidegződések alapján irreális, tíz százalék feletti hozamelvárásokat támasztanak. Ezt használja ki sok csaló, akik érezhetően megszaporodtak a jelenlegi kamatkörnyezetben. A magyar tőzsdén lesz fellendülés, ha lesz végre sztori – hangzott el a Dorsum Zrt. Brókerklubjában.
Részvény / Deviza / Áru „Alibaba és a 68 (dolláros) rabló” – brókerek, alapkezelők a gigakibocsátásról
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 19. 12:45
A várakozások felső határát elérő, részvényenként 68 dolláros kezdeti árral, minden idők legnagyobb vállalati részvénykibocsátásával jelenik meg a New York-i tőzsdén a kínai Alibaba, a világ legnagyobbnak tartott internetes kereskedelmi vállalata. Hazai szakemberek szerint ez épphogy rossz jel a részvénypiacokra nézve.
Befektetési alapok A ló két oldala: Kockázatkerülésből kapzsiságba lendül át a magyar?
Eidenpenz József | 2014. március 13. 12:59
Van pénz a hazai befektetési piacon, vagy nincs? Ha van, akkor az miért nem látszik a hazai tőzsdei árfolyamokon, miközben a kamat folyamatosan csökken és a megtakarítók alternatívákat keresnek? Az értékpapír-szakértők szerint bizony komoly átrendeződés van a piacon, ami messzire vezethet.
Részvény / Deviza / Áru Nagyobb forgalommal indult az év a BÉT-en
Privátbankár.hu | 2014. február 4. 15:07
A BÉT részvénypiaci aktivitása januárban kicsit felülmúlta az előző év első hónapját. Jól teljesítettek a certifikátok és a határidős termékek.
Részvény / Deviza / Áru Kevesen tőzsdéznek nálunk, de jó érzékkel – interjú
Eidenpenz József | 2013. december 13. 06:10
Rámozdulnak-e a magyar kisügyfelek a részvényekre az alacsony kamatok miatt? Mikor lesz itt tőzsdei fellendülés? Milyen régi botrányok miatt nem terjedtek el a kötvények? Lesz-e még felhívható bróker, vagy győz az online? Szitokszó-e még a bróker? Interjú Cselovszki Róberttel, az Erste Befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatójával.
Részvény / Deviza / Áru Robotok lendíthetik fel az OTP kereskedését
Privátbankár.hu | 2013. november 6. 12:39
A Xetra rendszer bevezetésével a Budapesti Értéktőzsdén is megjelenhetnek a kereskedő robotok, amelyek külföldi tőzsdéken a forgalom felét-kétharmadát is kiteszik. Ezek kezdetben főleg a legnagyobb forgalmú részvények forgalmát növelhetik. Az pedig jó mindenkinek, ha nagy a forgalom. Interjú Tóth Attilával, a BÉT vezérigazgató-helyettesével.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdézel? Így változik meg az életed
Privátbankár.hu | 2013. október 9. 06:09
A Xetra kereskedési rendszer decemberi bevezetése főleg az online üzletelő magánszemélyeknél hoz látható változásokat, például többféle európai piacon köthetnek üzleteket. Sok befektetőt érinthetnek ugyanakkor a bevezetésre kerülő újfajta megbízástípusok és a kereskedés új módszerei is.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG