Cora
Vásárló Tudod, mennyibe kerül most egy családi nagybevásárlás? 
Gáspár András | 2018. március 7. 14:30
Az év eleji nagy árrobanás után konszolidálódik a helyzet a hazai hipermarketekben, de azért így is jóval drágábban tudjuk elintézni a családi nagybevásárlást, mint egy évvel ezelőtt. A három hazai hipermarket versenyében változás történt az élen, nagyot drágult a banán és az alma, sokkal olcsóbb lett viszont a cukor - itt a legfrissebb Privátbankár Árkosár-felmérés.
Vásárló Megint olcsóbb a nagybevásárlás, mint tavaly - előzött a Tesco 
Füstös Móni | 2014. július 10. 06:10
A múlt hónaphoz képest ugyan drágább lett a nagybevásárlás, a tavalyinál azonban még most is sokkal olcsóbban tudtuk megtölteni a szekeret a Privátbankár legfrissebb Árkosár-felmérésében. Hosszú idő után élre állt a Tesco.
KKV A Cora felvásárlása is hozzájárult az Auchan sikeréhez 
Privátbankár.hu | 2013. március 20. 09:58
Nőtt az Auchan Csoport forgalma, amelyhez a hipermarketek nagyban hozzájárulnak. A csoport világszerte 63 hipermarketet vett meg idén, ebből hét Magyarországon található.
Vásárló Mindenki az Auchanba jár bevásárolni 
Privátbankár.hu | 2013. február 12. 13:22
Az Auchan 19 magyarországi áruházában tavaly az előző évhez képest 10 százalékkal 300 milliárd forintra nőtt a forgalom, a vásárlók száma 15 százalékkal 36 millióra bővült.
Vásárló Budai Gyula a Tescóba ment, estek az árak 
Gáspár András | 2012. október 10. 14:45
Az elemzők csúcsra járó inflációs várakozásaira némileg rácáfolva a Privátbankár Árkosár-felmérésében októberben kismértékű árcsökkenésről árulkodnak az adatok. A hipermarketek versenyében a Tesco belehúzott, megszerezte a második helyet az Interspartól - talán az előző havi masszív áremelkedést kompenzálják az áruházak, talán Budai Gyula jelenléte nyomta le az árakat.
KKV Az összes Corából Auchan lett 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 28. 13:25
Felavatták az új Auchan áruházat pénteken Törökbálinton, ezzel az utolsó Cora is bezárt. A törökbálinti a francia konszern 19. áruháza Magyarországon, és ez a hetedik, amit a Corától vett át.
KKV Egyre több Cora-ból lesz Auchan 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 21. 10:52
Az Auchan Magyarország Kft. pénteken Miskolcon adta át tizenhetedik magyarországi áruházát. A francia konszernnek ez az ötödik olyan hipermarketje, amely korábban a Cora-csoporthoz tartozott.
Vásárló Rég nem látott tempóban drágult az élelmiszer - szervusz, Interspar! 
Gáspár András | 2012. szeptember 10. 13:00
A Cora búcsúzása után sem szűkül kétszereplősre a Privátbankár Árkosár-felmérése: a francia lánc kivonulása után Hollandiából érkezik az utánpótlás. A Spar-lánc az Interspar-hipermarketekkel vesz részt a jövőben az Árkosárban. A változást természetesen némi módszertani átalakítás is követi, hogy kimutatásunk se a havi, se az éves összehasonlíthatóság tekintetében ne torzuljon. Szeptemberben mindenesetre rég nem látott tempóban emelkedtek az élelmiszerárak, az új szereplő a második helyen debütált.
Vásárló Véget ért a Cora-Auchan váltás első szakasza 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 4. 10:42
Az április végi bejelentés óta tartott és most ért véget az Auchan által felvásárolt hét magyarországi Cora áruház informatikai és üzemeltetési rendszerének átalakítása.
Vásárló Nagyot estek az élelmiszerárak - búcsúzik a Cora 
Gáspár András | 2012. augusztus 13. 06:20
Erős befutóval búcsúzik a Privátbankár Árkosár felmérésétől a Cora. Az Auchan által bekebelezett áruházak mostanra már túl sok mindenben hasonlítanak új anyjukra, így együtt mérjük teljesítményüket a jövőben. Júliushoz képest nagyot csökkentek az átlagos élelmiszerárak, éves szinten 2 százalék alatt az áremelkedés.
Vásárló Nincs nyári áreső: mennyivel lett drágább az élelmiszer? 
Gáspár András | 2012. július 10. 15:47
Júliusban gyakorlatilag az egy hónappal ezelőtti szinten ragadt a Privátbankár Árkosarának ellenértéke. Tavaly ilyenkor viszont jelentős áresést mértünk a hipermarketekben, így az éves áremelkedés szintje 9 hónapja nem látott mértékűre ugrott. A Corában már Auchanos árcímkéket nyomtatnak, a dinnye és a sárgabarack még csak elvétve magyar.
Vásárló Megint drágább az élelmiszer - nem mindegy, hol intézzük a nagybevásárlást 
Gáspár András | 2012. június 11. 10:17
A májusi áreső júniusra elapadt: a három hipermarketből kettőben is emelkedtek az átlagos élelmiszerárak az első nyári hónapban, a tavalyi kosárértéknél pedig mindenhol többet kellett kiadnunk. Nagyra nőtt a különbség a legolcsóbb és legdrágább áruházak között: egy ezresnél is nagyobb már az eltérés, miközben tovább folyik a Cora-áruházak átkonvertálása Auchanná.
Vásárló Mikor lesz Auchan a Corákból?  
Privátbankár.hu | 2012. április 26. 12:50
Akár pár hónap alatt végbemehet a magyarországi hét Cora-áruház átvétele, amelyek közül a felvásárló Auchan a tervek szerint egyet sem zár be - mondta Gillemot Katalin, az Auchan szóvivője csütörtökön az MTI-nek.
KKV Átveszi a Cora dolgozóit az Auchan  
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 17:40
Jóváhagyta az Európai Bizottság, hogy az Auchan francia kiskereskedelmi csoport felvásárolja a Cora áruházakat működtető Magyar Hipermarket Kereskedelmi Kft.-t. Az Auchan minden korábbi Cora dolgozót átvesz, így a felvásárlást követően 8 ezerre növekszik alkalmazottainak a száma.
KKV Auchan-Cora felvásárlás: Brüsszelnél a labda 
Privátbankár.hu | 2012. április 12. 08:19
A Gazdasági Versenyhivatal Brüsszelre bízza a döntés jogát az Auchan-Cora felvásárlás ügyében. A versenyhivatal ugyanakkor elküldte észrevételeit az Európai Bizottságnak az összefonódással kapcsolatban.
Karrier Egyelőre nem lesz béremelés az Auchannál, csak ha javul az üzlet 
Privátbankár.hu | 2012. április 3. 14:51
Az Auchan Magyarország Kft. és a KASZ szakszervezet képviselői az elmúlt hetek során több alkalommal egyeztetettek a vállalatnál az ez évben tervezett béremelésről. A vállalat javaslatait a szakszervezet rendre elutasította, így megállapodás – bár mindkét fél erre törekedett – nem született – írja az Auchan közleménye.
KKV Májusra dőlhet el, viheti-e az Auchan a Corákat 
Privátbankár.hu | 2012. március 26. 07:40
 
Vásárló Csúcson az élelmiszerárak - tényleg aranyárban adják a tojást 
Gáspár András | 2012. március 12. 15:55
Márciusban is tovább tartott az élelmiszerárak töretlen emelkedése: immár negyedik hónapja egyre többe kerül a Privátbankár mintakosara a hipermarketek átlagárai alapján. 40 forint alatt már akciósan sem nagyon lehet tojást találni - így valóban nem lesz olcsó mulatság a húsvéti lakoma.
Vásárló Az első nagybevásárlás 2012-ben: mennyire fáj az áfaemelés? 
Gáspár András | 2012. január 12. 06:15
Januárban beköszöntött a megemelt áfakulcs és a rekord üzemanyagár a kereskedelmi láncok üzleteibe is - ehhez képest viszonylag olcsón megúsztuk a hagyományosnak mondható év eleji áremelkedést. Úgy tűnik, az áruházak inkább visszafogják magukat, csak ne veszítsenek vásárlókat - a kereslet már egyébként is a padlón van.
KKV Az Auchan veszi meg a Cora-t 
Privátbankár.hu | 2011. december 28. 12:18
Megveszi a Cora Magyarországot az Auchan Magyarország. Az Auchan csoport és a Louis Delhaize csoport megállapodott, hogy az Auchan Magyarország felvásárolja a Magyar Hipermarket hét magyarországi Cora hipermarketét, a hozzájuk tartozó földterületeket és butiksorokat.
Vásárló Karácsonyi nagybevásárlás: nem érték el a mélypontot az áruházak 
Gáspár András | 2011. december 12. 14:30
A december hagyományosan az akciók, árcsökkentések hónapja a hipermarketekben - ennek megfelelően az idei év utolsó hónapjára is az élelmiszerárak csökkenésére számítottunk, ez azonban csak két áruházban következett be, így összességében elmaradt az éves mélypont a Privátbankár idei utolsó Árkosár-felmérésében.
Vásárló A CBA bejelentkezett a Coráért, a Matchért és a Profiért 
Privátbankár.hu | 2011. november 8. 11:35
A hazai érdekeltségű CBA kiskereskedelmi lánc szemet vetett a belga-francia hátterű versenytársaira - nagy átalakulás előtt a hazai kiskereskedelmi piac, ha igazak a pletykák
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG