Dow
Részvény / Deviza / Áru Meglódultak a tőzsdék - visszajött a kedv? 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 27. 09:41
Szinte biztos, hogy az USA-ban elmarad a szeptemberi kamatemelés, de a héten tart nemzetközi konferenciát a Fed, ahol minden kiderülhet.
Vásárló Pánik a tőzsdén, öröm az autósokban - ez történt ma  
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 24. 17:20
Évek óta nem borult ekkorát az amerikai tőzsde - a fő okok között Kína teljesítményét emlegetik - elindult az autóhitelek forintosítása - jön az olcsó benzin és az új MÁV uniform - szó van 9 osztályos általános iskoláról is.
Részvény / Deviza / Áru Minden eddigi rekordot letarolt a Dow Jones, Ázsia bizonytalan 
Privátbankár.hu | 2013. március 7. 08:08
Újabb rekordra futottak az amerikai tőzsdeindexek, kivéve a Nasdaq-ot. Ebben szerepe lehetett a Fed újabb jelentésének, amely szerint idén kissé javult az amerikai gazdaság teljesítménye. Vélhetően ez kedvezően befolyásolja majd az európai börzék mai teljesítményét.
Deviza / Áru Ma kezdődik a Matolcsy-korszak - lesz-e 300 forintos euró? 
Privátbankár.hu | 2013. március 6. 08:36
A Dow Jones szárnyalása megerősítette a kockázatvállalási kedvet, így az euró is stabilizálódhatott, a csütörtöki EKB-kamatdöntésig azonban a kivárás lehet az úr a devizapiacon. Ma Matolcsy György leteszi a jegybankelnöki esküt.
Részvény / Deviza / Áru Történelmi csúcs a tőzsdén: robbantott a Dow! 
Privátbankár.hu | 2013. március 5. 16:16
Hivatalosan is sikeresnek minősíthetjük a Fed gazdaságélénkítő programját: a Dow Jones index a mai nyitásban történelmi csúcsra emelkedett a New York-i tőzsdén. 65 hónap kellett a rekorddöntéshez.
Vásárló Ez lesz a holnapi újságban: a Skoda nagy dobásra készül 
Privátbankár.hu | 2013. március 3. 17:20
Legkésőbb 2017-re piacra kerülő új SUV modell kifejlesztésén dolgozik a cseh Skoda autógyár - számolt be vasárnap a Dow Jones hírügynökség a Handelsblatt egy holnap megjelenő cikkkére hivatkozva.
Részvény / Deviza / Áru Mítoszirtás: Ez a Wall Street öt legnagyobb hazugsága 
Privátbankár.hu | 2013. február 23. 09:36
Az amerikai részvénypiacok idén rengeteget emelkedtek, és kisebb visszaesés után sincsenek távol csúcspontjaiktól. Már a háziasszonyok is azon gondolkodnak, hogy be kéne szállni. Csakhogy rengeteg veszélyes tévhit táplálja az emelkedést, van olyan mutató, amely 1929-ben a mostani szinten állt.
Makro / Külgazdaság Amerikában is egyre többen állnak sorba segélyért  
Privátbankár.hu | 2013. január 31. 16:39
A szakértők által vártnál némileg nagyobb mértékben nőtt az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten.
Részvény / Deviza / Áru Lenyugodott a forint, robbant a Dow Jones, Ázsia követte 
Privátbankár.hu | 2013. január 30. 09:19
Reggelre megnyugodott a forint, 9 óra körül 295 forintot kértek egy euróért. A Dow Jones hat éve nem zárt ilyen magasan és Ázsiában a Nikkei 33 hónapja nem volt ilyen erős, mint ma reggel. A BUX kellemes pluszban nyitott.
Részvény / Deviza / Áru Amerikában is begyújtották a rakétákat 
Privátbankár.hu | 2013. január 2. 15:53
Padlógázzal indult a 2013-as kereskedés Amerikában is: a Dow Jones 1,8 százalékkal, az S&P 500 2 százalékos emelkedéssel lőtt ki a szerdai nyitásban. A Nasdaq Composite 2,6 százalékkal ugrott.
Pénzügyi szektor Patthelyzetben van a jegybank, vagy vannak még eszközei? 
Privátbankár.hu | 2012. november 13. 07:49
Patthelyzetben van az MNB: a kamatcsökkentések ellenére még mindig nagyon magas az alapkamat, ezért a Monetáris Tanács külső tagjai tovább csökkentenék. Félő azonban, hogy az így is magas infláció még jobban elszállna. A két külső tag más monetáris eszközök bevetését javasolja.
Részvény / Deviza / Áru Nagyon durva volt a másnap a tőzsdén 
Privátbankár.hu | 2012. november 8. 07:42
Nagyot estek a New York-i tőzsdeindexek szerdán, a DJIA-30 index több mint 300 pontot veszített értékéből, miután az amerikai elnökválasztás után a befektetők látóterébe ismét a fiscal cliffként emlegetett államháztartási kiigazító csomag és az európai gazdasági bajok jelentette veszélyek kerültek.
Részvény / Deviza / Áru Jó hangulatban a tőzsdék, csendesen erősödött a forint 
Privátbankár.hu | 2012. november 2. 11:15
A nyugat-európai tőzsdék csütörtökön 1,0-1,5 százalék körüli emelkedéssel zártak, és a pénteket is hasonló pluszban indították. Az USA-ban napvilágot látott kedvező makroadatok nyomán a tengerentúli tőzsdék is emelkedtek tegnap. Erősödött a dollár és a forint.
Makro / Külgazdaság Hároméves mélyponton az euróövezeti gazdasági bizalom 
Privátbankár.hu | 2012. október 30. 12:35
Az euróövezetben hároméves mélypontra süllyedt októberben a fogyasztói és üzleti hangulati index.
Részvény / Deviza / Áru Átaludtuk a kétnapos esést - mi lesz ma itt? (Frissítve) 
Privátbankár.hu | 2012. október 24. 07:25
Június 21-e óta a legalacsonyabb értéken zártak kedden a New York-i tőzsde fő mutatói, a nyugat-európai indexek másfél havi mélypontra estek. Hétfőn is mínuszban jártak az indexek - félő, hogy Budapesten két napos lemaradást hoznak majd be az árfolyamok. Szerencsére mára javulni látszik a hangulat.
Adó Martonyi: radikálisan javítani kell Magyarországon az adófizetési fegyelmet 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 28. 08:08
Az idei költségvetési hiány nem lehet több a GDP 2,8 százalékánál- mondta Martonyi János külügyminiszter a Dow Jones üzleti hírügynökségnek adott interjúban csütörtökön. A hiány kezelésének egyik módja az adópolitika, "radikálisan javítani kell Magyarországon az adófizetési fegyelmet" - mondta Martonyi János, aki a héten az ENSZ Közgyűlésén vesz részt New Yorkban.
Makro / Külgazdaság Csökkent az amerikai munkanélkülisegély-kérelmek száma 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 27. 15:35
Szakértői várakozásoknál nagyobb mértékben, július óta legalacsonyabb szintre csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma a múlt héten az Egyesült Államokban - közölte az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtökön.
Deviza / Áru Lehman Brothers: Még újabb öt évig biztosan köztünk marad 
Eidenpenz József | 2012. szeptember 15. 08:01
Négy éve, 2008 szeptember 15-én jelentett csődöt a Lehman Brothers, amit a pénzügyi válság kezdeteként tartanak számon, de a cég tovább él és a válságnak is újabb és újabb hullámai vannak. A tőkepiacok többsége viszont kiheverte a megrázkódtatást, sőt sok mutató új csúcsokat döntött azóta.
Makro / Külgazdaság A guru szerint le kell értékelni a forintot 
Privátbankár.hu | 2012. június 1. 12:32
Jeremy Siegel, az amerikai Wharton School professzora szerint Magyarország nagy szerencséje, hogy nem vezette be az eurót, és a világért se adjuk fel a forintot, és nyugodt szívvel engedjük az értékvesztését. Véleménye szerint az EKB-nak csak az euró leértékelése marad lehetőségként, hogy megakadályozza az euróövezet szétesését, prognózisa szerint fél éven belül 1 dollár 1 eurót fog érni.
Makro / Külgazdaság Ezt a pénzt még biztosan megkapják a görögök  
Privátbankár.hu | 2012. május 8. 15:46
Görögország a terveknek megfelelően május 10-én megkapja a nemzetközi segélycsomag esedékes, 5,2 milliárd eurós részletét - erősítette meg az Európai Bizottság, de a további részletek folyósítása a görögországi helyzet alakulásától függ majd.
Részvény / Deviza / Áru Átrendeződhet a Dow Jones tőzsdeindex 
Privátbankár.hu | 2012. május 2. 12:01
Az amerikai üzleti lapok egy értesülésre hivatkozva a napokban azt írták, hogy megváltozhat a világ talán legismertebb tőzsdeindexének, a Dow Jones Industrial Average-nek az összetétele. Állítólag haladni akarnak a korral, ezért lesz olyan részvény ami ki, és olyan ami bekerül az indexbe.
Részvény / Deviza / Áru Üvölt a bika: optimista a Fed, óriási rali a tőzsdén 
Privátbankár.hu | 2012. március 14. 07:55
Az Egyesült Államokban a jegybank szerepét betöltő Fed nem változtatott 0,00-0,25 százalékos irányadó kamatán. A gazdaság állapotáról és kilátásairól meglehetősen optimista képet vázolt fel a Nyíltpiaci Bizottság, hatalmas pluszban zártak a tőzsdeindexek - a Nasdaq utoljára 2000-ben járt ilyen magasságokban, de az S&P és a Dow is 2008-as szinten mozgott.
Részvény / Deviza / Áru Pont három éve indult az amerikai tőzsderakéta  
Privátbankár.hu | 2012. március 9. 12:33
Három évvel azután hogy az amerikai S&P500 indexet 12 éves mélypontra küldte a gazdasági válság, a befektetők már erős nyereségeket könyvelhettek el. A Fed pénznyomdája és a gazdasági stimulusok az elmúlt években gyakorlatilag rakétára ültették az amerikai részvénypiacokat.
Makro / Külgazdaság Mégis megegyezhetünk az IMF-fel áprilisban  
Privátbankár.hu | 2012. február 23. 16:43
Az EU/IMF párossal folyó tárgyalások áprilisi lezárását várja Fellegi Tamás, a magyar tárgyalódelegációt vezető tárcanélküli miniszter. Az elmúlt napokban több olyan értesülés is napvilágot látott, amely szerint akár késő tavaszra is kitolódhat a megállapodás, így a mentőcsomag odaítélése.
Deviza / Áru Gyengül a forint, megint 290 az euró 
Borbély Péter | 2012. február 23. 14:25
Folytatódott a forint tegnap kezdődött gyengülése. A hazai deviza tegnap gyorsan és nagyot, ma egyelőre lassan, de biztosan gyengült. A háttérben ismét megjelentek a Magyarországgal kapcsolatos aggodalmak, bár a nemzetközi hangulat is korrekciót jelez. Ezúttal szerepet játszhat a forintgyengülésben az olaj árának tartós emelkedése is.
Deviza / Áru Jelentősen gyengült a forint, több ok is van a háttérben 
Privátbankár.hu | 2012. február 22. 15:22
Nagyot gyengült a forint az elmúlt napok erősödése után. Az eurót reggel még 286, délután 289 forint körül jegyezték. Az egyik ok, hogy a nemzetközi hangulat is romlik a csúcsdöntés után, miután kétséges a görög helyzet fenntarthatósága. A másik, hogy ismét kétségek vannak Magyarországgal kapcsolatban.
Részvény / Deviza / Áru Dow Jones: 13 ezer pont - négy éves csúcson a Wall Street  
Borbély Péter | 2012. február 21. 17:35
Utoljára 2008 áprilisában, a hitelválság kirobbanása előtt fél évvel volt ilyen magasan a New York-i tőzsde ipari átlagindexe. A Wall Street nem ralizott a görög hírekre, szépen, lassan kúszott fel idáig. A hangulat ugyanakkor törékeny, elemzők szerint akár jelentős összeomlás is jöhet nemsokára.
Részvény / Deviza / Áru Részvényeket vegyenek: 15 ezerre emelkedhet a Dow Jones 
Privátbankár.hu | 2012. február 16. 14:26
Gene Epstein, a New York-i tőzsde egykori vezető közgazdásza még soha nem volt annyira biztos a Dow Jones emelkedésében, mint most. Véleménye szerint a tőkepiacok elmúlt rendkívülien rossz öt évét a jövőtől való félelem határozta meg. Számításai szerint azonban az átlagosnál sokkal jobb kétéves, illetve ötéves ciklusra lehet számítani, a Dow Jones pedig 15 ezer pont fölé is emelkedhet.
Részvény / Deviza / Áru Athén lángokban, de erősödnek a piacok - 290 forintnál az euró 
Privátbankár.hu | 2012. február 13. 11:50
Délután is folytatódott a piaci emelkedés azután, hogy a görög parlament túlnyomó többséggel jóváhagyta a megszorító intézkedéseket. Közben folytatódtak a súlyos zavargások a görög fővárosban. A tőzsdék emelkednek, az euró erősödik és egyelőre a magyar piac is emelkedik a hírekre. A görögországi bizonytalanság miatt azonban bármikor lefordulhatnak a piacok, főleg mert újabb rossz hírek jöttek Ázsiából. (A cikk frissül.)
Deviza / Áru Sikeres hónapot tudhatnak maguk mögött a nemesfémek 
Privátbankár.hu | 2012. február 6. 09:26
Az arany árfolyama 29 éve nem látott emelkedéssel zárta az év első hónapját. Az ezüst pedig még a sárga nemesfémnél is jobban teljesített, és dollárban számolva 16 százalékot meghaladó erősödéssel fejezte be a januárt. Az emelkedések mostani fázisában már egy korrekció lenne szükséges a fenntartható növekedés érdekében, máskülönben a piacok túlpörgése fenyeget.
Részvény / Deviza / Áru Ezek a tőzsdék teljesítettek tavaly a legjobban és a legrosszabbul 
Privátbankár.hu | 2012. január 2. 13:10
Hatalmas kilengésekkel és nagy különbségekkel ugyan, de alapvetően az átlagosnál rosszabb évük volt tavaly a világ részvénypiacainak. Az MSCI World világindex öt százalékkal esett, míg a húsz éves átlag évi 10,9 százalék volt pluszban. A magyar tőzsde viszont nem nevezhető alulteljesítőnek, inkább Európa középvonalában végzett. Kelet-Európában egyetlen pluszos mutató sem volt.
Részvény / Deviza / Áru Elvérzett Amerika, Olaszország nagy bajban 
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 07:49
Olaszország egyre nagyobb bajban, csúcson - a magyar szint felett - a CDS-felára és a 10 éves kötvényhozamok is. A Wall Street kivérzett, míg Berlusconi lemondására először erősödtek a vezető indexek, addig a tegnapi zárásra jelentősen romlott a hangulat: 3% felett zuhant a Dow és az S&P 500-as index is
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG