Fizetésképtelenség
Makro / Külgazdaság Megkongatta a vészharangot az amerikai pénzügyminiszter: júniusban katasztrófa jöhet 
Privátbankár.hu | 2023. május 11. 10:12
Pénzügyi katasztrófát, globális visszaesést váltana ki, ha június 1-jén fizetésképtelenséget jelentene be az Egyesült Államok.
Személyes pénzügyek Készüljünk fel: egyre többen válnak fizetésképtelenné 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 10:44
A közeljövőben a nem teljesítők száma elkerülhetetlenül növekedni fog, mind az élő hiteleknél és szolgáltatásoknál, mind pedig a lejárt követelések között – véli Bódizs Kornél, a Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információt Szolgáltatók Szövetségének (MAKISZ) elnöke.
Makro / Külgazdaság Oroszország fizetésképtelenné vált 
Privátbankár.hu | 2022. június 27. 09:40
Oroszország nem fér hozzá a nemzetközi pénzpiacokhoz és nem tud deviza tranzakciókat bonyolítani, így az aktuális dollárkötvény törlesztésre sem kerülhetett sor.
Vállalat Nem a valós helyzetet tükrözik a német és a magyar fizetésképtelenségi adatok  
Privátbankár.hu | 2021. május 25. 16:36
Drasztikusan növekedtek a fizetésképtelenségekhez köthető kárigények.
Vállalat Idő kérdése, hogy fizetésképtelenné váljanak a cégek 
Privátbankár.hu | 2021. április 8. 14:03
Bár azzal meglepetést okoztak az eurózóna vállalatai, hogy a koronavírus-járvány kedvezőtlen hatásai miatt a fizetésképtelenség terén nem romlott a helyzet 2020-ban, de a következő időszakban változhat a helyzet. A Coface szerint a magyar gazdaságban az építőipar mellett  a szolgáltatási és a ruhaipari szektor is a rizikós ágazatok közé tartozik. 
Vállalat Már számolják, hány cég válhat fizetésképtelenné 
Privátbankár.hu | 2020. április 23. 09:53
Egy friss elemzés a koronavírus-járvány miatti vállalati fizetésképtelenségek változását vizsgálta, amelyből kiderült: minden korábbinál aggasztóbb magyar és nemzetközi prognózis.
Makro / Külgazdaság Államcsőd Libanonban 
Privátbankár.hu | 2020. március 8. 09:18
A közel-keleti ország nem tudja törleszteni a következő hét elején esedékes 1,2 milliárd dolláros (360 milliárd forintos) eurokötvény-tartozását - közölte Hasszan Diab libanoni miniszterelnök szombaton.
Makro / Külgazdaság Csődközelben az ENSZ, novemberben már lehet, hogy fizetést sem kapnak a dolgozók 
Privátbankár.hu | 2019. október 9. 10:07
Még ehónapban elérik az évtized legnagyobb deficitjét, mert a tagállamok késnek az éves hozzájárulással.
Vállalat Kettészakadt a régió: csak nálunk és a szlovénoknál romlott a helyzet 
Privátbankár.hu | 2015. június 24. 16:01
Az elmúlt évben a kelet-közép-európai régió gazdasága összességében 2,5 százalékkal növekedett, a 2013-as 1,3 százalék után; a javulás hozzájárult ahhoz, hogy a térségben a fizetésképtelenségi eljárások száma 0,5 százalékkal csökkent, az előző évi 7 százalékos növekedése után - derül ki a Coface nemzetközi hitelbiztosító elemzéséből.
Részvény / Deviza / Áru Közel a vég: bejelentette a fizetésképtelenséget a magyar botránycég 
Privátbankár.hu | 2015. április 30. 07:29
Már az iroda bérleti díját sem tudták fizetni, ezért a mára meghirdetett közgyűlés elmarad a BTelnél.
Pénzügyi szektor Teljes lett az MNB fegyverarzenálja  
Privátbankár.hu | 2014. július 4. 15:38
A parlament pénteken elfogadta a bankszanálási törvényt, az ebben szereplő szanálási alap a törvény hatálybalépésével, azaz hétfőn jön létre, az alapba 10 év alatt 82 milliárd forintot kell feltölteniük a tagoknak.
Pénzügyi szektor Amikor a bank csődben van: a két macska esete a bankszanálási törvénnyel 
Nagy László Nándor | 2014. június 30. 12:30
Olyan bankszanálási törvényünk lesz, ha ma szentesíti a Parlament a beterjesztett javaslatot, ahol a bankszanálási jogkörrel rendelkező MNB beszél meg lényegében mindent a szanálási jogkörrel rendelkező MNB-vel, miközben a vizsgálat alá vont intézmény igen szerény jogorvoslati lehetőséggel élhet a folyamat alatt.
KKV Soha ennyi cég nem dőlt még be  
Privátbankár.hu | 2014. április 30. 08:42
Tavaly újabb rekordra, 70 ezerre nőtt a fizetésképtelenségi eljárások száma Kelet-Közép-Európában. Magyarországon 13,5 ezer ilyen eljárás volt.
KKV Kifizetetlen számlák: nem is olyan rossz magyarnak lenni 
Privátbankár.hu | 2013. november 19. 13:47
Magyarországon az egy év alatt lebonyolított összes üzleti forgalom 4 százalékát kell leírni késedelmes vagy nem teljesített fizetés miatt - ezzel az európai középmezőnyben vagyunk.
Makro / Külgazdaság Amerika miatt aggódik az egész világ, de Magyarország jobban teljesít  
Privátbankár.hu | 2013. október 13. 16:18
Az előtörlesztésnek és a konszolidációnak köszönhetően a korábbinál jóval kedvezőbb a magyar gazdaság megítélése és megnőtt a Magyarország iránti befektetői érdeklődés is - összegezte Washingtonban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank őszi közgyűlésének tapasztalatait Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
Pénzügyi szektor Senki ne akarja megtudni, mi lesz, ha Amerika nem tud fizetni 
Privátbankár.hu | 2013. október 13. 15:29
A világ vezető bankjai szerint a pénzügyi világra komoly romboló hatással lenne, ha napokon belül nem születne megállapodás az amerikai adósságplafon-emelésről.
KKV Valami változik: egyre kevesebb magyar cég dől be 
Privátbankár.hu | 2013. július 16. 12:36
Továbbra is az építőiparban a legrosszabb a helyzet, de több ágazatban is romlott a mutató tavalyhoz képest. Ugyanakkor a számok alapján összességében javuló tendenciát lehet megfigyelni. Júniusra a bedőlési arány visszaesett a 2010-es szintre.
KKV Nem sok jót jósolnak a magyar cégeknek 
Privátbankár.hu | 2013. június 3. 08:11
Tavaly a közép-kelet-európai régióban romló gazdasági környezet miatt - Lettországot, Észtországot és Ukrajnát kivéve - növekedett a fizetésképtelenségi mutató, Magyarországon is csupán három ágazatban javult a helyzet - áll a Coface friss elemzésében, amely szerint a helyzet az idén sem javul.
KKV Fizetésképtelen a Kapuvári Bacon 
Privátbankár.hu | 2012. november 20. 14:01
Fizetésképtelenné minősítette a kapuvári húsgyárat alkotó két cég egyikét, a Kapuvári Bacon Kft.-t a Győri Törvényszék - erősítette meg Máté Kinga szóvivő bíró az MTI értesülését.
KKV Ezért baj, hogy nincs belső kereslet  
Privátbankár.hu | 2012. július 26. 11:18
Az idei év első félévében 2011 hasonló időszakához képest a magyarországi cégek fizetésképtelenségi mutatója jócskán megugrott, országos átlagban 40 százalékkal nőtt. Egyes ágazatok helyzete azonban még inkább ellehetetlenült.
KKV Dögvész pusztít a magyar cégek között 
Privátbankár.hu | 2012. július 18. 11:38
Idén az első félévben a magyarországi cégek fizetésképtelenségi mutatója radikálisan, 40 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi időszakhoz képest. A Coface szerint az évközi jelentősebb kormányzati változtatások a lánctartozások révén tovább is emelhetik a fizetésképtelenségi eljárások számát.
KKV Bedőlési hullám Európában: Magyarország az élen 
Privátbankár.hu | 2012. június 27. 11:37
Európa szerte a legtöbb cég a közép-európai régióban válik fizetésképtelenné, azon belül is Magyarországon. Az idei első negyedévben minden negyedik Európában csődbe ment cég magyar volt. A bedőlési hullám leginkább az építőipart és a bank-és biztosítási piacot veszélyezteti.
KKV Sorra dőlnek be a cégek: itt az újabb negatív rekord 
Privátbankár.hu | 2012. június 4. 11:49
Negatív rekordot döntve idén már június első napjaiban átlépi a tízezres határt az éven belül közzétett felszámolások száma. Tavaly július 7-én hirdették ki a tízezredik felszámolást, idén ez várhatóan már holnap bekövetkezik. Májusban az egy hónapban bedőlő cégek rekordja is megdőlt, és a végelszámolási index is csúcson volt.
Makro / Külgazdaság Krugman: Görögország kilépése pár hét múlva bekövetkezhet 
Privátbankár.hu | 2012. június 1. 07:15
"Görögországnak el kell hagynia az euróövezetet, és el is fogja hagyni" - mondta a BBC-nek Paul Krugman Nobel-díjas amerikai közgazdász, aki szerint ez már néhány hét múlva bekövetkezhet. Görögország az euróövezetből való távozása után Argentínához hasonló pályát futhat be.
KKV Bajban vannak a mezőgazdasági vállalatok 
Privátbankár.hu | 2012. május 25. 09:37
A mezőgazdasági szektor bedőlési aránya jelenleg 3,88 százalék, ami ugyan az országos 3,96 százalékos átlag alatt van, de jelentősen, átlagon felül nőtt egy év alatt. Az adatok még rosszabbak, ha figyelembe vesszük, hogy tavaly a mezőgazdaság kifejezetten jó évet zárt, az ágazat kibocsátása 30 százalékkal nőtt, és az export is jelentősen emelkedett.
KKV Széll Kálmán a gyenge lábakon álló vegyiparba is rúgott egyet 
Privátbankár.hu | 2012. május 16. 11:35
A vegyipar még mindig az egyik legkevésbé kockázatos ágazatok egyike Magyarországon, a fizetésképtelenségi mutatója sokkal jobb, mint a hazai átlag. A jó adatok ellenére az ágazat is számos problémával küzd: a zsugorodó hazai piaccal, a pénzszűkével, a bizonytalan gazdálkodási, üzleti, szabályozási környezettel. A konvergencia program megszorító intézkedései pedig még jobban megnövelték az ágazat bizonytalansági kockázatait.
KKV A mélypontot még nem érte el a magyar gazdaság 
Privátbankár.hu | 2012. április 19. 11:43
A magyar gazdaságot jelenleg számos negatív tendencia jellemzi, emelkedik a cégek bedőlési aránya, nő az átlagos fizetési késedelem és a végelszámolások száma is megugrott. A negyedéves adatok szerint egyre több vállalkozás kerül nehéz helyzetbe a válság úgy tűnik, hogy még nem érte el mélypontját a kedvezőtlen tendencia vélhetően tovább fog folytatódni.
KKV Vergődik a hazai ipar: egyre több a fizetésképtelen cég 
Privátbankár.hu | 2012. április 17. 13:13
Nem várható radikális változás a közeljövőben a fizetésképtelenségi eljárások számát illetően, így továbbra is marad a vergődés a legtöbb hazai ágazatban. Habár vannak eltérések a szektorok között, összességében a legtöbbjük továbbra is kockázatos. A legsúlyosabb problémák továbbra is az építőiparban és a kereskedelemben vannak.
KKV Bizonytalanság, kiskapuk, adóellenőrzés: így mennek tönkre a magyar cégek 
Privátbankár.hu | 2012. április 12. 11:48
Minden bizonnyal az elkövetkező időszakban is marad a küszködés a magyar gazdaságban, s együttvéve nem várható a fizetésképtelenségi eljárások számában radikális változás. Egy friss elemzés szerint idén az első negyedévben összességében közel 25 százalékkal nőtt az eljárások száma; a kormányzati intézkedések sem segítették a kockázatok mérséklődését, és új kockázati elemek is megjelentek.
KKV Tömegesen hullanak a magyar cégek - újabb fekete rekord 
Privátbankár.hu | 2012. április 2. 12:33
Az idei első negyedévben 5828 céggel szemben indult felszámolási és 9048 céggel szemben végelszámolási eljárás. Ez 33 illetve 54 százalékos növekedés a megelőző év azonos időszakához képest. Ötödik negyedéve folyamatosan emelkedik a felszámolások és a végelszámolások száma Magyarországon - az Opten céginformációs szolgáltató igazgatója szerint semmi jele annak, hogy ez a trend megfordulna.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG