<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Fundamenta
Makro / Külgazdaság „Ezt a tudást nem eszi meg az infláció” - ismét indul a Privátbankár diákversenye
Kormos Olga | 2022. október 5. 15:38
Október 14-én éjfélig jelentkezhetnek a technikumokban és szakképző iskolákban tanuló diákok a III. Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyre – hangzott el a Privátbankár.hu által rendezett mai sajtótájékoztatón. Már most többszáznál jár a regisztrálók csapatok száma. A négyfős team-ek három fordulóban mérettetnek meg, és nem csak a győztesek részesülnek értékes díjakban. A verseny fővédnöke ezúttal is Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke.
Makro / Külgazdaság Lakástakarékot marasztalt el az MNB
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 19. 12:01
A felügyeletként is eljáró jegybank 11,5 millió forintra bírságolta a Fundamenta-Lakáskasszát.
Makro / Külgazdaság Tátrai Bernadett lett az Európai Lakás-takarékpénztárak Szövetsége elnöke
Privátbankár.hu | 2022. május 13. 17:16
Magyar szakembert választott elnökévé az Európai Lakás-takarékpénztárak Szövetsége (EFBS).
Vállalat Ugyanannyit helyeztünk ki állami támogatással, mint anélkül – mondja a Fundamenta vezére
Csabai Károly | 2021. október 18. 05:51
"Persze jobb lenne, ha többen lennénk, mivel a versenynek mindig jótékony hatása van. De mi annak is örülünk, ha egyedül vagyunk a piacon és csak mi értékesítjük ezt a terméket" – közölte lapunkkal Tátrai Bernadett, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója. Akivel annak apropóján készítettünk interjút, hogy három éve fogadtatta el a kormány viharos gyorsasággal, szó szerint egyik napról a másikra a parlamenttel, hogy az új lakástakarék-szerződések után már ne járjon állami támogatás.
Személyes pénzügyek A falusi házak 38 százalékát sürgősen fel kellene újítani
Privátbankár.hu | 2021. március 11. 17:02
Másutt sem jó a helyzet ebből a szempontból az országban, a hazai ingatlanok harmadát soha nem, vagy több mint 10 éve újították fel.
Ingatlan Ötből négy ingatlan energetikailag elavult
Privátbankár.hu | 2021. január 26. 17:34
A hazai ingatlanok tulajdonosainak 84 százaléka véli úgy, hogy otthona energiahatékonysági szempontból is felújításra szorul. A felmérésben résztvevők harmada szeretne napelemet, negyede napkollektort telepíteni házára a közeljövőben – derül ki a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. és az NRC piackutató legfrissebb, reprezentatív kutatásából.
Pénzügyi szektor Bankárélet a pandémia alatt: valaki rászokott a kerékpárra, más Rúzsa Magdival publikált receptkönyvet
Csabai Károly | 2020. december 27. 06:34
A koronavírus-járvány miatt számos hobbinknak, kedvenc szórakozásunknak sem hódolhatunk. Nem járhatunk például úszni, terembe kosarazni, vagy squasholni, most télen pedig síelni, de moziba vagy színházba sem. A hazai bankok, hitelintézetek vezetőinél érdeklődtünk, ők hogyan vészelik át e nehéz napokat, van-e olyan tevékenységük, amelyeket nem űzhetnek, s a kényszer szülte helyzetben belevágtak-e esetleg másba.
Pénzügyi szektor Eggyel csökkent a hazai pénzintézetek száma
Csabai Károly | 2020. december 9. 17:27
Befejeződött ugyanis az Aegon Lakástakarék végelszámolása, melyet követően a cégbíróság törölte a céget. A lépés korántsem váratlan annak ismeretében, hogy a társaság már tavaly májusban megállapodott az Erstével, átruházza neki a lakástakarék-szerződéseit. Ami összefüggésben állt azzal, hogy a kormány 2018 októberében az effajta öngondoskodáshoz nyújtott, bőkezű állami támogatást megvonta.
Személyes pénzügyek Novembertől már az Erste sem értékesít lakástakarék-szerződést
Privátbankár.hu | 2020. október 14. 14:39
Mindezt a honlapján tette közzé a hitelintézet. A lépés szinte napra pontosan egy évvel azután következik be, hogy az OTP Bank is a piacról való - egyelőre átmeneti - kivonulásról döntött. MIndezek következtében október 31. után már csak a Fundamenta-Lakáskasszánál lehet új lakástakarék-szerződést kötni.
Ingatlan Így lehet a gyereknek saját lakása
Privátbankár.hu | 2020. március 6. 14:34
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint korábban soha nem feltételezett magasságokba kerültek a lakásárak: ma egy használt lakás „átlag” ára 16 millió, egy új lakásé több mint 27 millió forint. Ennek ellenére sem kell lemondanunk arról, hogy gyermekeinket önálló lakáshoz juttassuk.
Vállalat A társasházak helyzetére is megoldást jelenthet a lakás-előtakarékosság
Privátbankár.hu | 2020. február 3. 12:17
Minden télen, különösen az erős fagyok idején sokkoló hírek érkeznek olyan társasházak lakóiról, akiknek otthonaiban az elöregedett kémények, csővezetékek a zord időjárás idején mondják fel a szolgálatot. A téli fagyok idején különösen kellemetlen melegvíz- és fűtés vagy villany nélkül maradni, a közműszolgáltatás gyors helyreállítása ilyenkor még kevésbé tűr halasztást. A társasházak számára gyors megoldást jelenthet a lakásszámla, ami nemcsak a nagyobb felújításokra, hanem hitelfelvételre is felhasználható, miközben biztonságos megoldást nyújt a lakóközösségek számára.
Személyes pénzügyek Egyre kevesebb ingatlan épül: sokaknak a lakásfelújítás jelenthet megoldást
Privátbankár.hu | 2019. december 14. 17:35
Arányaiban kevés új otthon épül. Ráadásul azok megvételét sokan meg sem engedhetik maguknak, így kénytelenek folyamatosan költeni meglévő ingatlanjuk állagának és értékének a megőrzésére. Mivel pedig a felújítás, korszerűsítés nem egyszer vaskos költségekkel jár, e kiadásokra nem árt időben felkészülni.
Személyes pénzügyek Az Y generáció már a lakásügyeit is a mobiljáról intézné
Privátbankár.hu | 2019. december 10. 13:40
Mindent egy helyről, minél „zöldebben” és gyorsabban – így foglalható össze a Fundamenta egyetemisták számára kiírt pályázatának nyertes koncepciója. A verseny győztes csapata, a Foxes a napokban vehette át az elsőknek járó elismerést Tátrai Bernadettől, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatójától.
Vállalat Stratégiát vált a Fundamenta
Privátbankár.hu | 2019. november 8. 13:27
A Fundamenta új stratégiáját, bővülő szolgáltatási palettáját megújulás követi a marketingkommunikáció területén is. A társaság meghívásos tendert írt ki a márka új reklámfilmjének elkészítésére. A tendert a Positive Adamsky reklámügynökség nyerte meg.
Személyes pénzügyek Fundamenta: fontos az öngondoskodás, ehhez azonban magasabb jövedelem kellene
Privátbankár.hu | 2019. október 30. 14:46
Egy felmérés szerint a lakosság több, mint fele számára fontos lenne, ha rendelkezne valamifajta megtakarítással, többségük pedig lakáscélra gyűjtene a félretett pénzből.
Személyes pénzügyek Fundamenta: van élet a halál után
Privátbankár.hu | 2019. október 28. 17:37
2018 októberében szűnt meg a lakástakarékok állami támogatása, ami miatt sokan úgy vélték, hogy a teljes szektor veszélybe kerül. A Fundamenta új termékekkel igyekezett megcáfolni ezeket a "hiedelmeket" cáfolni, az emúlt egy év tapasztalatait összefoglaló sajtóbeszélgetés alapján úgy tűnik sikerült.
Makro / Külgazdaság Az OTP felfüggeszti a lakástakarék-szerződések értékesítését
Csabai Károly | 2019. október 16. 15:55
A már megkötött, illetve október 31-éig még tető alá hozandó szerződéseket természetesen még végig viszik, az újak létesítését azonban november 1-jétől felfüggesztik – derül ki a honlapon közzétett hirdetményben.
Személyes pénzügyek Lakástakarék: labdába rúghat még a régi nagy kedvenc?
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 25. 08:00
Nem tűnik el, csak átalakul - nagyjából így jellemezhetjük az októberi “hirtelen halál” után feltámadó lakástakarék-piacot, amely jelentős kihívásokkal küszködik a megtakarítások új sztárja, a MÁP+ mellett. A Bank360 segítségével megnéztük, mit kínálnak most a szolgáltatók lakástakarék-fronton és mire elég ez más pénzügyi termékekkel szemben.
Pénzügyi szektor Több lábra áll a Fundamenta
Csabai Károly | 2019. május 16. 13:31
Beszáll az állampapír-közvetítésbe, a napelem-bizniszbe és az ingatlanközvetítésbe – így reagál a lakástakarékpénztári megtakarításokra addig biztosított állami támogatás tavaly október közepi eltörlésére.
Pénzügyi szektor Gyorsan ment: máris rábólintott a Fundamenta új termékére az MNB
Privátbankár.hu | 2018. október 27. 11:25
Sajtóinformáció szerint jóváhagyták a lakástakarékpénztár új termékét.
Személyes pénzügyek Lépett a Fundamenta – erre készülnek a lakáspénztárak
Privátbankár.hu | 2018. október 27. 09:40
Az állami támogatás megszűnésével kényszerhelyzetbe kerültek a lakástakarékpénztárak, ami arra ösztönözte őket, hogy újragondolják a feltételeiket. Erre azért van szükség, mert a 30 százalékos állami támogatás nélkül jelenleg elérhető hozam alacsony, így nem éri meg az ügyfeleknek lakástakarékban gondolkodni. A három magyarországi lakástakarékpénztár közül a Fundamenta Lakáskassza lépett először.
Ingatlan Megengedhetetlen luxus? Sok magyar erre vágyik a leginkább
Privátbankár.hu | 2018. június 27. 20:20
A gyerekes családok több mint kétharmadának lakásában van gyerekszoba, a többségüknél egy. A Fundamenta kutatásából azonban kiderül, hogy a gyerekek sokszor a kisebb szobába kényszerülnek a lakásban, így a legtöbb család nagyobb gyerekszobára vágyik. De hogyan alakítsunk ki megfelelő helyiséget?
Személyes pénzügyek Te már megtaláltad álmaid otthonát? Itt van, mire vágynak a magyarok
Privátbankár.hu | 2018. március 4. 15:49
A legtöbben garázzsal bővítenék, vagy mosogatógéppel, légkondicionálóval korszerűsítenék otthonukat – derül ki a Fundamenta országos kutatásából. A megújuló energia népszerűségét mutatja, hogy a dobogósoktól kis lemaradással következik a napkollektor, a ruhatárak növekvő méretére pedig az ötödik helyezett gardróbszoba iránti igény utal.
Makro / Külgazdaság Mi kell a családalapításhoz? Erre vágynak a fiatalok
Privátbankár.hu | 2018. január 29. 12:48
A megkérdezett fiatalok pár éven belül vállalnának gyermeket, ehhez azonban saját lakásra is szükségük lenne.
Ingatlan Jó nagy bajban a fiatalok - 30 éves korukig csak a mamahotel marad?
Privátbankár.hu | 2017. november 23. 12:30
A lakással még nem rendelkező fiatalok többsége arra számít, hogy 30 éves kora előtt nem juthat saját ingatlanhoz. A többiek arra számítanak, hogy legalább az ár felét hitelből fizetnék, erre minden második fiatal hajlandó. Családi támogatásra nem mindenki számít, ugyanakkor a szülők készek akár éveken keresztül támogatni a gyerekek kirepülését, elsősorban megtakarítással. De mennyivel, és mire elég ez?
Vásárló Túl sokba kerül kifűteni a lakást – hogyan faraghatunk a számlán?
Privátbankár.hu | 2017. október 25. 11:38
Kezdődik a fűtési szezon. Neked mennyi plusz kiadást jelent a tél?
Ingatlan Minden második magyar lakásra gyűjt – te is köztük vagy?
Privátbankár.hu | 2017. július 11. 12:48
Aki nem költözni akar, az felújít vagy a gyerekének gyűjt saját lakásra. De mennyit tudunk félretenni?
Ingatlan Mire elég 1,8 millió forint egy lakásfelújításnál?
Privátbankár.hu | 2017. április 3. 10:30
A festés-mázolás, valamint a nyílászárók cseréje a legnépszerűbb felújítási cél a magyaroknál.
Karrier Családi tűzfészek – kiderült, miért lakik otthon a fiatalok fele
Privátbankár.hu | 2017. március 1. 11:28
Nem mindenki puszta lustaságból héderel a „mamahotelben”, sokak számára anyagilag nem lehetséges, hogy önálló életbe kezdjenek.
Pénzügyi szektor Alapítás óta vezeti a Funadmentát, most búcsúzik az elnök
Privátbankár.hu | 2016. december 14. 15:55
Lemond elnök-vezérigazgatói posztjáról Gergely Károly és nyugdíjba vonul.
Ingatlan Olyan drága az albérlet, hogy még a lakáshitel is jobban megéri
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 11. 10:26
A számok azt mutatják, pörög a lakáshitelezés.
Személyes pénzügyek Így spórolnak saját lakásra a magyarok
Privátbankár.hu | 2015. július 14. 12:43
Egyre több a lakás-előtakarékoskodó.
Pénzügyi szektor Letarolta a lakáshitel-piacot a Fundamenta
Privátbankár.hu | 2015. március 4. 13:26
Az összes lakáshitel közel harmadát tavaly a Fundamenta folyósította; 139 ezer új lakástakarék-szerződést is kötöttek.
Pénzügyi szektor Egy megtakarítási forma, amelyből a többség szerint jó a több
Privátbankár.hu | 2015. február 3. 18:48
Kiemelkedő ismertsége van a lakástakarékoknak, ráadásul, akik szerződést kötnek, tisztában vannak az állami kedvezménnyel, ezért több szerződéssel is bírnak. De azért van még hova nőni a piacnak - derül ki a Fundamenta elemzéséből
Személyes pénzügyek Mire és hogyan gyűjtenek pénzt a szülők?
Privátbankár.hu | 2014. november 6. 08:39
A magyar családok fele gyűjt gyermekének pénzt, melyik a négy legnépszerűbb megtakarítási forma?
Pénzügyi szektor Minden harmadik magyar ugyanahhoz a céghez megy lakáshitelért
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 27. 10:55
Ismét növekedési pályára került a lakáshitelezés, a Fundamenta piaci részesedése 29,2 százalékot ért el.
Ingatlan Olcsó a hitel, olcsó a lakás: valami alakul
Privátbankár.hu | 2014. április 15. 16:40
Idén legalább 20 százalékkal növekedhet a hazai lakáshitel piac – a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. prognózisa szerint. A 180 milliárd forint körüli, esetleg e feletti idei érték jelentős bővülés volna a tavalyi, 151 milliárd forint összegű lakáscélú hitelfolyósításhoz képest.
Ingatlan Újra divat lesz a lakástakarék-pénztár?
Privátbankár.hu | 2014. március 17. 12:28
Egyre nagyobb a lakástakarék-pénztárakra jutó állami támogatás aránya. Tavaly már elérte a 25 százalékot.
Pénzügyi szektor A lakáshitelek harmadát elvitte a Fundamenta
Nagy László Nándor | 2014. március 5. 11:21
A hazai lakáshitelek harmadát tavaly egy lakástakarék, a Fundamenta folyósította - derült ki a társaság tájékoztatóján. Minden forint lakástakarékra költött állami támogatás 5 forintot hoz a lakáspiacra - építésre vagy felújításra.
Ingatlan Egyre többen merészkednek be a bankba lakáshitelért
Privátbankár.hu | 2013. július 10. 11:01
A jegybank kamatcsökkentése is jót tett a lakáspiacnak, várhatóan egyre többen vesznek fel hitelt. Elemzések szerint idén akár a 140 milliárd forintot is eléri a lakáscélra felvett hitelek összege.
Személyes pénzügyek Ezt tervezik a fiatalok - örülhetnek a kőművesek, ha összejön
Privátbankár.hu | 2013. június 7. 15:35
Néhány éven belül minden harmadik fiatal elköltözik anyucitól, legalábbis a tervek szerint. A gond csak az, hogy sokuknak, bár van munkája, megtakarítása nincs. Csak kevesek engedhetik meg maguknak, hogy zsebből finanszírozzák terveiket. Akik már korábban elköltöztek, azok pedig mást terveznek a következő években.
Ingatlan Lakáshitelezésben a Fundamenta beugrott a top háromba
Privátbankár.hu | 2013. február 27. 14:47
Egyedüliként bővítette tavaly lakáshitelezési tevékenységet a hazai piacon a Fundamenta Lakáskassza, így a három legnagyobb lakáshitelező közé került 25,5 százalékos piaci részesedésével.
Ingatlan Az emberek megutálták a bonyolult, kockázatos hiteleket
Privátbankár.hu | 2012. október 3. 11:53
Leáldozott az apróbetűs szerződéseknek, az emberek már kerülik a sok kockázatot rejtő, bonyolult termékeket, helyettük az egyszerű, áttekinthető, kiszámítható hitelkonstrukciókat keresik.
Pénzügyi szektor Jövőre jöhet a lakástakarék-boom
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 25. 08:43
A végtörlesztés érdemben nem növelte a lakás-takarékpénztári szerződések számát. A két pénztár az árfolyamgáttól vár élénkülést, de csak 2013-tól, amikor a hitelesek már érzékelik a megtakarítást.
Ingatlan Lakástakarék: százezres támogatást kaphatnak a társasházak is (videó)
Privátbankár.hu | 2012. április 24. 11:05
A magánszemélyekhez hasonlóan a társasházak, lakásszövetkezetek is köthetnek lakástakarékpénztári szerződéseket - az épületekre kötött szerződések állami támogatása ráadásul jóval magasabb, mint a magánszemélyekre érvényes összegek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG