<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Ipsos
Vállalat Honnan tájékozódunk és miért fontos, hogy fizessünk a megbízható újságoknak?
Privátbankár.hu | 2020. október 31. 05:37
Egy friss felmérés szerint még mindig a tévéből tájékozódnak a leggyakrabban a világon, a közösségi média viszont szorosan a nyomában van, komolyan fenyegetve dominanciáját. Az Ipsos 27 országra kiterjedő felmérése kitér a hírekért való fizetési hajlandóságra is, amely szerint Magyarországon a megkérdezettek majdnem negyede lenne hajlandó fizetni értük. Mi videóban meg is mutatjuk, miért lenne ez létfontosságú, és ahogy ezt már korábban is jeleztük: hamarosan lapunk is erre az útra lép.
Vásárló Mobil nélkül nincs szerelem – miért van hozzánőve a magyarokhoz az okostelefon?
Privátbankár.hu | 2018. február 9. 10:42
A párkapcsolatunk és a barátságaink is megérzi, ha elhagyjuk a telefonunk.
Vásárló Furcsa nyaralási kellék: okostelefon nélkül sehová sem megyünk?
Privátbankár.hu | 2017. július 16. 15:00
A magyarok kétharmada nem tudja elképzelni a nyaralását az okostelefonja nélkül, amit leginkább fotózásra, navigációra, étterem és hotel keresésére használ a vakáció során - derült ki a Huawei megbízásából 12 európai országban (köztük Magyarországon) készített kutatásból.
Makro / Külgazdaság Kevesen utálják annyira a bevándorlókat, mint a magyarok
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 11. 14:15
Úgy tűnik, működik a kampány: az Ipsos nemzetközi tanulmányából kiderül, hogy gyakorlatilag minden szempontból negatívan látjuk a bevándorlók érkezését. A 22 országban készített felmérés alapján globális szinten is romlott a bevándorlás megítélése, sokan a gazdasági és a politikai nyomás miatt aggódnak. A válaszadók jelentős része szerint ráadásul menekülthullám felelős a terrorizmus terjedéséért is - nálunk pedig még abban sem sokan hisznek, hogy a menekültek tényleg menekülnek.
Ingatlan Jobban teljesít? Íme, ilyennek látjuk a magyar gazdaságot
Privátbankár.hu | 2015. január 28. 13:20
Javult ugyan a magyarok gazdasági közérzete az elmúlt években, és 2014-ben átlagosan a lakosság 18 százaléka kedvezőnek értékelte a nemzetgazdaság állapotát, ez ugyanakkor jelentősen elmarad a nemzetközi átlagtól - derül ki az Ipsos 25 országban végzett közvélemény-kutatásának eredményeiből.
Vásárló A lakosság felének rosszul alakultak a pénzügyei
Privátbankár.hu | 2014. december 18. 14:33
Elkészítette évzáró felmérést az Ipsos. A lakosság fele elégedetlen volt a pénzügyeivel, de örült a munkában eltöltött utóbbi egy évnek.
Makro / Külgazdaság Hátul kullogunk, de legalább optimistábbak vagyunk, mint az olaszok és a franciák
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 3. 17:55
Idén az emberek 39 százaléka minősítette jónak hazája gazdasági teljesítményét. A pozitívan értékelők aránya tavaly 37 százalék volt, tehát a gazdasági közhangulat egy hajszállal kedvezőbbé vált. Jó hír ugyanakkor, hogy a magyarok véleménye ennél sokkal jobban javult.
Makro / Külgazdaság Kiderült, miért aggódnak a magyarok
Privátbankár.hu | 2014. július 16. 08:58
Egy friss felmérés szerint a magyarok 64 százaléka a munkanélküliséget sorolja az ország három legnagyobb problémája közé. Ugyancsak sokan tartják aggasztónak a szegénységet, a szociális egyenlőtlenséget, a bűnözést, valamint az egészségügyi helyzetet.
Karrier Dolgozzanak a nők? Pelenkázzanak a férfiak? Mit gondolnak a fiatalok?
Privátbankár.hu | 2014. február 5. 18:00
A Ipsos kutatásából kiderült, a 15 és 25 év közötti fiatalok fele konzervatívat gondolkodik a férfi-női szerepekről, és csak harmaduk gondolja, hogy a munka és magánélet összeegyeztethető. A férfiak vállaljanak több házimunkát, és vegyék ki a részüket a gyereknevelésből is.
Makro / Külgazdaság Boldogság, gyere haza! Ebben is sereghajtók lettünk
Privátbankár.hu | 2014. január 27. 17:33
A gazdasági helyzetnek van hatása az emberek mindennapi hangulatára, de nem csak ettől függ, hogyan érzik magukat.
Makro / Külgazdaság Borúlátásból már nem vagyunk az utolsók, de maradtunk hátul
Privátbankár.hu | 2014. január 7. 19:15
Az Ipsos 24 országban végzett folyamatos felmérése azt mutatja, hogy az emberek gazdasági közhangulata az egy évvel korábbival azonos, most is 37 százaléknyian minősítik hazájuk eredményeit jónak. Nem csak az utóbbi esztendőben látszik a közérzet állandósága, hanem már 2010 eleje óta.
Vásárló Fájhat a marketingesek feje, a ráguglizással nehéz versenyezni
Privátbankár.hu | 2013. július 30. 13:43
Netezők körében végzett nemzetközi Ipsos-felmérés szerint elsősorban az interneten tájékozódunk, ha új márkákról és termékekről szeretnénk többet megtudni.
Vásárló Lesújtó vélemény a magyar egészségügyről, még Argentínában is jobb?
Privátbankár.hu | 2013. június 12. 17:13
A magyarok szerint alapvetően romlott az egészségügyi ellátás. A szakorvosokra sokkal többen panaszkodtak, mint korábban. Van azonban, ahol javulást láttak az emberek.
Vásárló Ki fog olvasni a jövőben, és mit?
Privátbankár.hu | 2013. február 12. 17:30
A fiatalok 7 százaléka olvas naponta, további 16 százalékuk heti rendszerességgel - derül ki az Ipsos felméréséből. Akik nem olvasnak rendszeresen azzal indokolják, hogy nincs rá idejük, nem érdeklődnek az olvasás iránt, vagy drágák a könyvek. A szakmunkás végzettségűek olvasnak a legkevesebbet, és ők indokolják a leggyakrabban ezt a magas könyvárakkal.
Vásárló A mai magyar fiatalok legszívesebben BMW-vel járnának vásárolni
Privátbankár.hu | 2013. január 3. 09:45
Idehaza az autómárkák ismertségét tekintve minden ötödik fiatalnak a BMW jut először eszébe. A legnépszerűbb márkának tízből hatan az Opelt tartják a Suzuki mellett.
Vásárló Szól a rádió, és még hallgatják is
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 26. 10:31
Augusztusban kiemelkedő volt a rádiós hallgatottság a fiatalok körében: a 15 év feletti hazai lakosság 71,5%-a hallgatott rádiót egy átlagos napon. Az utolsó nyári hónap során a rádiózással töltött idő átlagosan elérte a napi 4 óra 7 percet, a GfK és az Ipsos országos hallgatottságmérése szerint.
Makro / Külgazdaság Nehéz olyan magyart találni, aki szerint rendben van a gazdaság
Privátbankár.hu | 2012. július 31. 18:00
Egy 24 országra kiterjedő felmérésben a megkérdezettek 37 százaléka minősítette országa gazdasági teljesítményét jónak - a magyaroknak pedig mindössze 3 százaléka véli úgy, hogy rendben van a hazai gazdaság.
Karrier Kilátástalan az ország helyzete a fiatal vállalkozók szerint
Privátbankár.hu | 2012. április 12. 10:51
Ijesztően pesszimista látásmódot képviselnek a hazai fiatal vállalkozók, ugyanis 86 százalékuk szerint szinte kilátástalan helyzetben van az ország. Ugyanakkor 65 százalékuk érzi úgy, hogy személyesen is hozzá tudna járulni a gazdaság újbóli fellendüléséhez.
Vásárló Ilyen kozmetikumokat vásárolnak a fiatalok
Privátbankár.hu | 2012. április 9. 10:06
A fiatalok legalapvetőbb kozmetikai cikkei közé tartozik a fogkrém, a sampon, a tusfürdő és a dezodor, a 20-25 éves korcsoportra ugyanakkor sokkal jellemzőbb a regeneráló jellegű termékek megvásárlása, míg a 15-19 évesek jobban ügyelnek a száj- illetve fogápolásra.
Személyes pénzügyek Anyásak a magyar fiatalok
Privátbankár.hu | 2012. március 29. 17:30
A 15-18 év közötti fiatalok közül szinte mindenki a szüleivel lakik együtt, de a náluk idősebbek, a 19-25 év közöttiek háromnegyede is otthon maradt, nem költözött el. Az önállósultak is elég intenzíven tartják a kapcsolatot: hattizedük legalább hetente, további kéttizedük havi több alkalommal találkozik felmenőivel – áll az Ipsos felmérésében.
Karrier Ön elégedett a munkakörülményeivel?
Privátbankár.hu | 2012. március 17. 10:28
Világszerte a munkavállalók 47 százaléka tartja biztonságosnak és egészségesnek munkahelyi környezetét, 27 százalék véleménye éppen ennek az ellenkezője, míg 26 százalék értékelése a két szélső álláspont között helyezkedik el. A magyarok az átlagnál kedvezőtlenebb minősítést adtak a kérdésre - derül ki a világ 24 országában végzett Ipsos felmérésből.
Karrier Meddig menne el 10 százalékkal magasabb fizetésért?
Privátbankár.hu | 2012. február 6. 09:56
A világ munkavállalóinak egyötöde (19%-a) nagyon szívesen dolgozna egy másik országban, ha olyan lehetősége adódna, hogy 2-3 évig, teljes munkaidejű állásban, három-öt óra repülőútnyi távolságra, a mostaninál 10%-kal magasabb fizetésért végezhetné a munkáját. A magyar munkavállalók mobilitási kedve az átlagosnál valamivel alacsonyabb.
Karrier Nyelvvizsga nélkül is külföldre vágynak a fiatalok
Privátbankár.hu | 2012. január 30. 14:51
A fiatal 15-25 éves korosztály döntő többsége szeretne külföldön dolgozni, őket elsősorban a magasabb keresetek, és a magasabb életszínvonal vonzza. A legnépszerűbb célországok között szerepel Anglia, Németország és Ausztria. A fiatalok közel harmada azonban semmilyen nyelvvizsgával nem rendelkezik, és elenyésző hányaduknak van felsőfokú nyelvvizsgája.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos