Kamattámogatás
Személyes pénzügyek Tudod, mennyi pénzzel száll be az állam a lakásvárlásba? Kiszámolták 
Privátbankár.hu | 2015. október 14. 12:34
Akár milliókat is szerezhetünk az államtól, ha ügyesen élünk a támogatásokkal - az OTP egy hétköznapi példán mutatja be, hogyan.
Ingatlan Mégsem kell eladni a házat - venni viszont jövőre is jó lesz 
Privátbankár.hu | 2013. december 13. 11:50
A válság óta nem volt ilyen rossz év az ingatlanpiacon: nagyon alacsony volt a forgalom és az ingatlanárak sem moccannak már jó ideje, joggal merül fel a kérdés: van-e még lejjebb, vagy épp ellenkezőleg, itt az ideje a fordulópontnak. Az utóbbi időben többen meggondolták magukat, és mégsem adják el a lakásukat.
Agrár A gazdák jó adósok - hol szeretik leginkább a hitelt? 
Privátbankár.hu | 2013. november 13. 12:45
Több megyében az átlagnál is nagyobb forrást használnak fel a termelők.
Ingatlan Őrült vagy ügyes, aki most hitelt vesz fel? - interjú  
Zsiborás Gergő | 2013. július 23. 06:20
Az ország kezd felocsudni a pofonból, amit a devizahitelek elburjánzása jelentett, a hitelpiac pedig kezd életjeleket adni. Megégetjük a kezünket újra, vagy tanultunk a múlt hibából? Az alapkamat alacsony, az ingatlanárak mélyben - a 2-3 milliós önerő felértékelődött mára. Bánfalvi Lászlóval, az Otthon Centrum Hitel Centerének ügyvezetőjével beszélgettünk a lakásszerzés nehézségeiről és arról, hogy miben segíthet az állam azoknak, akik most vennének fel hitelt.
Ingatlan Még olcsóbbak a lakáshitelek  
Privátbankár.hu | 2013. június 28. 07:37
Hétfőtől még olcsóbbak lesznek a támogatott lakáshitelek, a maximális kamat alapjául szolgáló referenciaráták ugyanis ismét komoly mértékben csökkentek. Annak reményében halogatni a hitelfelvételt, hogy az állampapír-hozamok csökkenése miatt egy-két hónap múlva még olcsóbbá válhatnak a hitelek, most már nem érdemes - írja a pénteki Világgazdaság.
Pénzügyi szektor Ki a legény a gáton? Háromból ketten tudják fizetni a hitelt 
Privátbankár.hu | 2013. március 8. 13:05
Három hét múlva lejár a határidő. Azután már nem lehet kérni az árfolyamrögzítést. A PSZÁF összesítése szerint eddig az érintettel alig harmada élt csak a lehetőséggel.
Karrier Januártól csökken a Diákhitel1 kamata 
Privátbankár.hu | 2012. december 18. 12:50
2013 január-június között 0,25 százalékkal 7,75 százalékra csökken a szabad felhasználású Diákhitel1 kamata, az állami kamattámogatás mellett folyósított Diákhitel2 kamata továbbra is két százalék.
Ingatlan Változások a támogatott lakáshiteleknél: nagyvonalúbb lett az állam, visszamenőleg 
Privátbankár.hu | 2012. december 17. 12:12
A kormány átírta az Otthonteremtési programot: az eddig évente csökkenő kamattámogatás állandó lesz, növekszik az igényelhető hitel összege, drágább lakásra és bővítésre is jár támogatás - visszamenőleg.
Ingatlan Lesz-e jövőre ingatlanpiac? 
Privátbankár.hu | 2012. december 10. 11:12
Vajon mit hoz 2013 az ingatlanpiacon, miután az idei év szabályozásban nagyon mozgalmas, míg a forgalmat illetően azonban hervadt volt.
Ingatlan Nagyon ráfázhat, aki nem figyel, ha kamattámogatással vesz használtlakást 
Privátbankár.hu | 2012. október 4. 13:22
Nemrégiben ténylegesen újraindult a kamattámogatott lakáshitelezés a használtlakás vásárlásnál, ám az egyik feltétel máris sok potenciális vásárlót elrettent.
Ingatlan Lakásvásárlás állami kamattámogatással 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 22. 12:33
Az állami kamattámogatással kínált lakáscélú hitel a piacon jelenleg elérhető legjobb konstrukció, ezt jelenleg három bank kínálja, de a kör bizonyára bővülni fog.
Pénzügyi szektor Az első fecske: itt az új államilag támogatott lakáshitel 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 6. 13:07
A hazai bankok közül augusztus 6-tól elsőként az OTP-nél igényelhetőek az új kamattámogatott lakáshitelek új lakás vásárlására, használt lakás vásárlására vagy akár késedelmes devizahitel kiváltására is.
Pénzügyi szektor Zöld lámpa a magasabb kamatoknak: végre tényleg lesznek támogatott lakáshitelek? 
Privátbankár.hu | 2012. július 18. 08:40
Az otthonteremtésre felvehető hitel kamatlába a szerdától beadott kölcsönkérelmeknél megemelkedik - a módosító kormányrendelet a keddi Magyar Közlönyben jelent meg. Az intézkedésnek köszönhetően ténylegesen megindulhat a kamattámogatott hitelek folyósítása - eddig ugyanis gyakorlatilag egyetlen szerződést sem kötöttek a bankok.
Pénzügyi szektor Minden, amit a devizahiteleseknek tudniuk kell 
Privátbankár.hu | 2012. július 12. 11:10
Újabb kisokost dolgozott ki a PSZÁF. Ezúttal a devizahitel-adósok által igénybe vehető állami fizetéskönnyítő programokról és a konstrukciók tudnivalóiról tájékoztatja a fogyasztókat a felügyelet. Az összefoglaló a lehetőségek igénybevételének határidejére is felhívja a figyelmet.
Pénzügyi szektor Megemelhetik a támogatott lakáshitelek kamatát 
Privátbankár.hu | 2012. július 2. 08:06
A bankszövetség javaslata szerint az állampapírhozamok 130 százaléka plusz 3 százalékpontra emelnék a támogatott lakáshitelek ügyleti kamatának maximumát, a törlesztőrészletek azonban még így is alacsonyak maradhatnak - írta a hétfői Világgazdaság a Magyar Bankszövetség és a Nemzetgazdasági Minisztérium részéről aláírt, a birtokába került emlékeztető alapján.
Pénzügyi szektor Állami támogatás közalkalmazott devizahiteleseknek: nyakunkon a határidő, irány a bank! 
Gáspár András | 2012. május 31. 13:15
Azoknak a közszférában dolgozóknak, akik meglévő devizahitelükhöz az árfolyamrögzítés mellé a törvény által biztosított vissza nem térítendő támogatás lehetőségét is igénybe szeretnék venni, 2012. július 1-ig meg kell kötniük erről a szerződést a bankjukkal. A jogszabály legfeljebb 30 napot ad a kérelem bírálatára, aki tehát biztosra akar menni, még ma jelentse be igényét az összes szükséges papírral alátámasztva.
Pénzügyi szektor Árfolyamgát: sok közszolga nem kaphat kamattámogatást  
Privátbankár.hu | 2012. április 10. 08:50
Ha a hitelfelvételkor a nem közalkalmazott házastárs lett a hitelfelvevő és a közalkalmazott házastárs nem lett adóstárs, akkor jogi szakértők szerint annak ellenére nem jár a kamattámogatás, hogy a további feltételeknek megfelel a közalkalmazott.
Pénzügyi szektor Árfolyamgát: nem jár akárkinek a kamattámogatás 
Privátbankár.hu | 2012. április 2. 12:05
A Magyar Közlönyben megjelent az a kormányrendelet, amiben meghatározzák az árfolyamgát lehetőségével élő, a közszférában dolgozók kamattámogatási lehetőségének feltételeit. Több korlátozó tényező is van a rendeletben: aki szeretne kamattámogatást, számolja meg, hány ingatlana van. A vissza nem térítendő támogatásból nem lesz plazmatévé.
Ingatlan Évtizedes mélypont a lakáspiacon - több munka és jobb fizetés kellene 
Privátbankár.hu | 2012. március 13. 09:13
Évtizedes mélyponton volt az ingatlanpiaci adásvételek száma 2011-ben. A várt gazdasági növekedés elmaradt, ez a végtörlesztéssel együtt lenyomta az árakat a piacon. Az FHB Lakásárindex tavaly nominálisan 1,9 százalékkal, az utóbbi két évben 3,3 százalékkal csökkent, idén a lakásárak stagnálása várható. A foglalkoztatás és a jövedelmek bővülése élénkíthetné a keresletet.
Ingatlan Félszocpol és magasabb állami kamattámogatás menthetné meg a lakáspiacot 
Privátbankár.hu | 2012. március 7. 14:07
Az Otthonteremtési Tanácsadó Testület azt javasolja a nemzetgazdasági miniszternek, hogy használt lakásra ismét járjon félszocpol támogatás, az állami kamattámogatás ne 3, hanem 4-5 százalék legyen, illetve az energetikai felújításokhoz 20-50 milliárd forinttal járuljon hozzá az állam - mondta Gergely Károly, a testület vezetője.
Pénzügyi szektor Változott a terv: itt vannak az új állami kamattámogatású hitelek! 
Gáspár András | 2012. március 7. 10:54
Habár úgy volt, hogy a kormány megvárja az Európai Bizottság jóváhagyó határozatát a teljes otthonteremtési kamattámogatásról szóló rendelet életbe léptetésével, a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent módosítás a jogszabály bizonyos részeit kedden este 6 órától életbe léptette: építésre, új és használt lakás vásárlására, korszerűsítésre már igényelhető állami kamattámogatás.
Pénzügyi szektor Árfolyamgát: új szabályok, határidők - itt vannak a részletek! 
Privátbankár.hu | 2012. február 8. 10:12
Tovább finomította az árfolyamrögzítés rendszerét a kormány, a program élettartamát - amúgy logikus módon - 2017. június 30-ig hosszabbították meg, újdonság, hogy a lízingesek is kaphatnak segítséget, míg a devizában törlesztő devizahitelesek nem.
Pénzügyi szektor Közszolgák végtörlesztése: Orbán szerint a bankokon múlott 
Zsiborás Gergő | 2012. január 27. 14:59
Kedvezményt ígért a végtörlesztéshez a miniszterelnök, kiterjesztett árfolyamgát lett belőle. Azt is ígérte újabb levelet ír, a postások azonban nem kapnak plusz munkát, Orbán Viktor most e-mailezik a közszolgákkal, nehogy kifusson az időből.
Pénzügyi szektor Végtörlesztés: vissza nem térítendő támogatást is kapnak a közszolgák  
Privátbankár.hu | 2012. január 25. 10:21
Gyerekszám függvényében kamattámogatást és egyszeri, vissza nem térítendő támogatást is kapnak azok a közszolgák, akik nem tudtak végtörleszteni. Az árfolyamgátas rendszert nyitják ki számukra, mert a kormány a végtörlesztéshez nyújtandó kamattámogatás ötletével jócskán elkésett.
Pénzügyi szektor Orbán levelet ír a közszolgáknak, de a részleteket még nem találták ki 
Privátbankár.hu | 2012. január 24. 10:33
A végtörlesztésnél kedvezőbb megoldást talált a kabinet a közszolgálatban dolgozók "devizahitel-csapdából történő kimentésére" - egyebek mellett erről ír Orbán Viktor kormányfő a közszféra érintett munkavállalóinak szóló újabb levelében.
Pénzügyi szektor Végtörlesztés: Matolcsy megpróbálja a lehetetlent  
Privátbankár.hu | 2012. január 16. 13:30
A nemzetgazdasági miniszter ugyan a bankokkal eddig nem tárgyalt a közszféra dolgozóinak támogatott hiteleiről, hogy a végtörlesztéshez szükséges forrást ők is elő tudják teremteni, mégis kormányrendelet születhet egy 2 százalékpontos kamattámogatásról. Szinte lehetetlen, hogy időben átverjék az ötletet - Brüsszelnek is rá kellene bólintania.
Ingatlan Akik hitelt akarnak felvenni - érdemes volt 2012-re várni? 
Privátbankár.hu | 2012. január 11. 12:03
A THM-ek nem feltétlenül fognak csökkenni a végtörlesztés után sem. A hitelt felvenni tervezők a szocpol és az esetleges kamattámogatás miatt is kivártak eddig - miközben a hitelközvetítőknek alapvetően jól induló 2011-es év így már nem zárult a felhőtlen boldogság jegyében. Emelkedtek a szakmai követelmények is, ezért is kevesebb a közvetítő.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG