Kollektív szerződés
Karrier Hibázott az alkalmazott? Büntesse megbocsátással, az olcsóbb is
Privátbankár.hu | 2013. október 3. 19:00
A hazai munkáltatók többsége nincs tisztában azzal, hogy új Munka Törvénykönyve ismét lehetővé teszi a felmondásnál kevésbé szigorúbb fegyelmi eszközök használatát a munkahelyen. Kevésbé súlyos vétség esetén célszerűbb és gazdaságosabb fegyelmi eszközökhöz nyúlni.
KKV Sztrájk lehet a Sparban
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 15. 11:54
A dolgozók elégedetlenek a bérükkel.
Karrier Azt ígérik, jobb lesz a teherautó-sofőröknek
Privátbankár.hu | 2013. június 26. 11:17
A munkavállalók számára előnyösen módosították a kollektív szerződést a fuvarozók.
Karrier Utcára vonulnak a buszsofőrök, béremelést követelnek
Privátbankár.hu | 2013. március 8. 10:42
Azért tiltakoznak a Volán buszsofőrjei, mert nem tudtak megállapodni a béremelésről, az érdekvédők szerint a munkáltatók semmilyen béremelésre nem hajlandóak.
Utazás Januárban sztrájkolnak a mozdonyvezetők
Privátbankár.hu | 2012. december 6. 12:26
Január 24-re hirdették meg az első kétórás sztrájkot, mivel a Mozdonyvezetők Szakszervezetének küldöttközgyűlése döntött a munkabeszüntetésről.
Karrier Tovább bonyolódik a bérvita a Malév földikiszolgálóknál
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 12:49
A Malév Ground Handling vezetése több ponton is semmibe veszi az új Munka törvénykönyvének rendelkezéseit, és elzárkózik az egyeztetésektől - áll a szakszervezet közleményében.
Karrier Módosítókkal bombázzák, mégis "misztikus" maradt az új munkatörvény
Privátbankár.hu | 2012. június 19. 14:34
A parlament tegnapi ülésén elfogadták azokat az átmeneti rendelkezéseket, amelyek módosítanak egy sor jelenleg hatályban lévő jogszabályt, emellett mintegy ötven ponton átírják az új Munka Törvénykönyvét, pedig az még hatályba sem lépett. Megválaszolatlan kérdések azonban így is maradtak. Vasárnapi munka, szabadság és felmondás - nézzük meg, mi az, ami biztosan változik.
Karrier Nem lehet akárkitől elvenni 10 nap szabadságot
Privátbankár.hu | 2012. április 12. 13:11
A júliusban hatályba lépő új Munka törvénykönyve (Mt.) szerinti, életkor alapján járó pótszabadságot csak a kollektív szerződésben lehet csökkenteni, amit a munkaadó a szakszervezetekkel köt. Nehéz elképzelni olyan szituációt, amikor a szakszervezetek belemennének egy ilyen csökkentésbe, ha nem kapnak cserébe más előnyöket.
KKV BKV: mégsem olyan jó ötlet a kollektív szerződés felbontása?
Privátbankár.hu | 2011. december 6. 08:27
 
Karrier Új Munka törvénykönyve: felemás megállapodást kötött Matolcsy
Privátbankár.hu | 2011. december 2. 13:11
Megállapodásként értelmezi az NGM és a munkaadói oldal egyik képviselője azt, amiről tegnap estig a szakszervezeti vezetők nem is tudtak. Matolcsy György ma sajtótájékoztatón parolázott a partnerekkel, hangsúlyozva a közös megegyezést. A munkavállalók képviselői szerint nem volt választásuk.
KKV Újabb lépés a BKV-sztrájk felé: felmondták a kollektív szerződést
Privátbankár.hu | 2011. december 1. 10:34
A Fővárosi Közgyűlés utasítására és a BKV Igazgatóság ezt megerősítő döntése alapján Dr. Várszegi Gyula vezérigazgató november 30-án aláírta a BKV kollektív szerződésének felmondását.
KKV Nyomás alatt: ha január, akkor BKV-sztrájk?
Privátbankár.hu | 2011. november 28. 15:12
Január második felében sztrájk lehet a BKV-nál, ha a cég felmondja az érvényben lévő kollektív szerződést - mondta a BKV egyik érdekvédelmi szövetségének elnöke, aki szerint az első tárgyalási fordulóban törvénybe ütköző megállapodástervezetet rakott eléjük a közlekedési cég.
Friss
hírlevél