Konjunktúra index
Makro / Külgazdaság Beszakadt az üzleti bizalmi index Magyarországon 
MTI | 2020. április 27. 06:14
Példátlanul nagy mértékben, 33,1 ponttal esett a GKI konjunktúraindexe áprilisban, az üzleti és a fogyasztói várakozások egyaránt jelentősen romlottak - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel hétfőn.
Makro / Külgazdaság Elér-e minket a recesszió fuvallata? 
Király Béla | 2019. október 1. 15:13
Noha a magyar gazdaság növekedési üteme az idei évben is bámulatos volt, a viharfelhők gyülekeznek. Nem véletlen, hogy immár időről-időre előkerül a kormányfő kommunikációjában is egy lehetséges válság. Ha az uniós és a globális folyamatokat nézzük, akkor a kockázatok tovább növekedtek, megnyugtató ugyanakkor, hogy az egy évtizeddel korábbinál sokkal ütésállóbbnak tűnik a magyar gazdaság.
Makro / Külgazdaság Évek óta nem volt ilyen borús a helyzet Németországban 
Privátbankár.hu | 2019. február 22. 10:59
Februárban a vártnál nagyobb mértékben, több mint négy éves mélypontra romlott az üzleti hangulat Németországban a müncheni ifo gazdaságkutató intézet pénteken közzétett felmérése szerint.
Makro / Külgazdaság Novemberben is optimista volt a magyar gazdaság 
Privátbankár.hu | 2018. november 26. 08:15
Kedvezően alakult a GKI konjunktúraindexe.
Vállalat Most tényleg eleget tudnak félretenni a magyarok? Furcsa adatok a gazdaságról 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 24. 07:48
Júliusban még történelmi csúcson volt, szeptemberben viszont egy évvel ezelőtti szintjére csökkent a GKI konjunktúraindexe, amit az EU támogatásával készítettek el. Az üzleti várakozások egy évvel ezelőtti szintjükre kerültek, a fogyasztói bizalmi index viszont a július-augusztusi csökkenés után emelkedni tudott. 16 éve nem volt ilyen optimista a lakosság a megtakarítási lehetőségeket illetően,
Makro / Külgazdaság Valami nagyon félresiklott: mélypontra került a gazdaság 
Privátbankár.hu | 2018. április 23. 08:32
Áprilisban a februári történelmi csúcsnál kissé alacsonyabb szinten maradt a GKI konjunktúraindexe. Az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti várakozások hibahatáron belül romlottak, a fogyasztóiak viszont tovább javultak. Az ipari bizalmi index öthavi mélypontra süllyedt.
Makro / Külgazdaság Nem tarthat minden örökké – megtört a bizalom a gazdaságban? 
Privátbankár.hu | 2018. március 26. 08:32
A februári történelmi csúcsa után márciusban kissé mérséklődött a GKI konjunktúraindexe. Az EU támogatásával készült felmérés szerint az üzleti várakozások némileg romlottak, a fogyasztóiak viszont tovább emelkedtek. Az azonban biztos, hogy a lakosságban valami megváltozott: már nem nagyon tart a munkanélküliségtől.
Makro / Külgazdaság Nincs megállás: 15 éve láttunk ilyet utoljára a magyar gazdaságban 
Privátbankár.hu | 2017. december 18. 08:30
Decemberben újabb történelmi csúcsára került a GKI konjunktúraindexe. A gazdaságkutató által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint ez az üzleti várakozások még soha nem voltak ilyen kedvezőek, a fogyasztóiak pedig csak 2002-ben, a Medgyessy-kormány 100 napos programjának néhány hónapjában voltak ennél jobbak.
Makro / Külgazdaság Alábbhagyott a jókedv – mit várnak Magyarországtól? 
Privátbankár.hu | 2017. október 24. 07:30
Októberben szeptemberi történelmi csúcsához képest kissé csökkent a GKI konjunktúraindexe. Romlottak az üzleti várakozások.
Makro / Külgazdaság Lehet ezt még hová fokozni? Csúcsközelben a magyar gazdaság 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 28. 08:39
A júliusi történelmi csúcs után valamelyest enyhültek a kedélyek, ugyanakkor továbbra is ennek közelében tejesített a GKI konjunktúraindexe augusztusban. A fogyasztói bizalmi index tovább javult, az üzleti bizalom azonban némileg megcsappant az előző hónaphoz képest. Az építőiparban számos jó hír érkezett az elmúlt időszakban – kérdés, hogy ez hogyan tükröződött a konjunktúraindexben.
Makro / Külgazdaság Bonthatjuk a pezsgőt: sosem volt még ennyire jó a gazdaság 
Privátbankár.hu | 2017. július 24. 08:32
Június után további okot találhatunk az optimizmusra, a GKI konjunktúraindexe júliusban soha nem látott magasságokba emelkedett. A fogyasztói várakozások ugyan csekély mértékben romlottak az előző hónaphoz képest, ám még így is derűlátást tükröznek. De mi lesz az iparral, és különösen a rohamtempóban pörgő építőiparral?
Makro / Külgazdaság Csúcson az optimizmus: sosem voltak még ilyen jók a magyar gazdaság kilátásai? 
Privátbankár.hu | 2017. június 26. 08:30
A GKI konjunktúraindexe eddig csak egyetlen alkalommal, 1998 nyarán volt olyan magas, mint most júniusban, az üzleti bizalmi index pedig eddigi, több mint húszéves története során még sohasem. A gazdaság ágazatai közül a szolgáltató szektor bizalmi indexe van a legmagasabban. A fogyasztók is nagyon derűlátók a legfrissebb felmérés szerint.
Makro / Külgazdaság 18 éve nem érzett ilyet a magyar szolgáltató szektor 
Privátbankár.hu | 2017. május 22. 07:45
Májusi, viszonylag szerény emelkedése is hároméves csúcsára vitte a GKI konjunktúraindexét.
Makro / Külgazdaság Miért romlott egy pillanat alatt a magyar lakosság hangulata? 
Privátbankár.hu | 2017. április 24. 08:55
Áprilisban nem változott a GKI konjunktúraindexe - így továbbra is erőteljes derűlátást tükröz. Az üzleti várakozások továbbra is az egekben járnak, a fogyasztóiak viszont számottevően romlottak.
Makro / Külgazdaság Nagyon hisz a feltámadásban az építőipar 
Privátbankár.hu | 2017. január 23. 07:21
Zsinórban harmadik hónapja egyre csak javul a GKI konjunktúraindexe: a fogyasztók utoljára 11 éve voltak ilyen bizakodók. Az építőipar is bizakodik.
Makro / Külgazdaság Tíz éve nem volt ilyen optimista a lakosság 
Privátbankár.hu | 2016. december 19. 07:40
Decemberben csúcsra járt a fogyasztói bizalom a GKI konjunktúraindexe szerint.
Makro / Külgazdaság Nem látszik, mitől lenne jobb a magyar gazdaság 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 26. 07:38
Alig emelkedett valamit szeptemberben a GKI konjunktúraindexe.
Makro / Külgazdaság Rég jöttek ennyire pocsék hírek a magyar gazdaságból  
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 22. 07:45
Augusztusban idei mélypontjára esett vissza a GKI konjuktúraindexe, az üzleti és a fogyasztói várakozások is sokat romlottak.
Makro / Külgazdaság Nagy remények a gazdaságban: újra optimisták a magyarok? 
Privátbankár.hu | 2015. december 21. 09:37
A magyar gazdaság kilátásainak megítélése az iparban és a kereskedelemben romlott, az építőiparban nem változott, a szolgáltató cégek és a fogyasztók körében javult a GKI szerint.
Makro / Külgazdaság Mennyire rettent meg a világ a görög és kínai rémektől? 
Privátbankár.hu | 2015. július 14. 12:19
A Zew index a vártnál nagyobbat csökkent, de sokkal rosszabb is lehetett volna a helyzet.
KKV A cégek még reménykednek, a lakosság már alig 
Privátbankár.hu | 2015. június 24. 07:30
Hullámzás mellett már fél éve stagnált júniusban a GKI-Erste konjunktúraindex szezonális hatásoktól megtisztított értéke.
Makro / Külgazdaság Mi lesz a magyar gazdasággal? Így látjuk a jövőt  
Privátbankár.hu | 2015. április 27. 07:56
Kissé emelkedett áprilisban a GKI-Erste konjunktúra-index, ezzel elérte januári szintjét. Az üzleti és a fogyasztói várakozások is jobbak lettek a márciusinál.
Makro / Külgazdaság Megjöttek a friss számok: merre tart a magyar gazdaság? 
Privátbankár.hu | 2015. február 23. 06:03
Változatlan maradt februárban a GKI-Erste konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke, továbbra is viszonylag optimista hangulatot tükröz; az üzleti várakozások kissé rosszabbak, a fogyasztóiak viszont jobbak lettek a januárinál - állapította meg a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb havi előrejelzésében, amelyet az Európai Unió támogatásával készít.
Makro / Külgazdaság A második félévben ismét fellendülés lehet nálunk – mondják a számok 
Privátbankár.hu | 2015. január 20. 11:00
LeadING HUBE névre keresztelték az ING Bank által kifejlesztett új konjunktúramutatót. A index 2015 januári értéke szerint az üzleti szféra kibocsátása Magyarországon az idei év második felében ismét gyorsuló pályára állhat.
Makro / Külgazdaság Jó hír jött a magyar gazdaságról - mennyivel látjuk szebbnek a jövőt?  
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 24. 08:02
Az üzleti és a fogyasztói várakozások is javultak szeptemberben, a GKI-Erste konjunktúraindex szezonális hatásoktól megtisztított értéke kissé emelkedett - derül ki GKI Gazdaságkutató Zrt. felmérésből.
Makro / Külgazdaság Optimistább cégek, borúlátóbb magyarok - így látjuk a jövőt  
Privátbankár.hu | 2014. június 23. 07:34
A májusi romlás után az üzleti várakozások júniusban minimálisan javultak, a fogyasztói bizalmi index viszont tovább csökkent. Bár az üzleti szférán belül júniusban a kereskedelmi és az ipari várakozások romlottak, az építőipari és különösen a szolgáltató cégek optimistábbak lettek - derült ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. felméréséből.
Makro / Külgazdaság Bekajáljuk az ígéreteket: nyolcéves csúcson a magyar optimizmus 
Privátbankár.hu | 2014. március 24. 07:22
Idén az I. negyedévben lefékeződött a GKI-Erste konjunktúra-index értékének tavalyi szárnyalása. A felmérés szerint márciusban a fogyasztói várakozások a februári megbicsaklás után a januárinál is kissé magasabb, nyolcéves csúcsot jelentő szintre emelkedtek. Az üzleti várakozások csak stagnálnak, de ezzel is maradtak az előzőleg tizennégy éve nem tapasztalt szinten. Végeredményben Magyarországon a választások előtt folytatódik a több mint másfél évtizede nem látott optimizmus.
KKV Remek hír érkezett a magyar iparról 
Privátbankár.hu | 2013. október 1. 09:10
Egy ideje 50 pont körül ingadozik a Beszerzési Menedzser Index, mostanra azonban a hazai feldolgozóipari vállalatok szerint két hónapja bővül a termelés.
Makro / Külgazdaság Romlott áprilisban a magyar konjunktúramutató 
Privátbankár.hu | 2013. június 10. 12:17
Az OECD magyarországi konjunktúramutatója áprilisban 98,93 pontra süllyedt a márciusi 99,03 pontról. A novemberi 99,40 pontos, öthavi csúcs óta folyamatosan csökken a mutató értéke.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG