<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Kötvényvásárlás
Állampapír / Kötvény Ennél jobbkor nem is jöhetett volna ez a hír: rendben van a kötvényprogram
Gáspár András | 2015. június 16. 11:57
Az EKB által 2012 szeptemberében bejelentett kötvényvásárlási program összeegyeztethető az uniós joggal - közölte az Európai Bíróság. Ennél jobbkor nem is szólhattak volna: ahogy akkor, most is a görögök fenyegetik az eurózóna egységét. Mario Draghi eszköztára tovább bővült - ha baj lesz, lesz hova nyúlni.
Makro / Külgazdaság Sokat megtudhatunk ma a pénznyomdáról
Privátbankár.hu | 2015. március 5. 08:04
Ciprus fővárosában, Nicosiában tartja kamatdöntő tanácskozását ma az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa, amely egyúttal részleteiben is áttekinti a márciusban induló mennyiségi enyhítési programot.
Makro / Külgazdaság Végre egy jó ötlet – óriási támogatás az unió stratégiai alapjának
Privátbankár.hu | 2015. január 27. 17:30
Optimistán nyilatkozott kedd délután, az Európai Unió pénzügyminisztereinek brüsszeli tanácskozását követően a lett pénzügyminiszter az Európai Stratégiai Befektetési Alap felállításának menetrendjéről.
Makro / Külgazdaság Röpködnek az elképzelhetetlen összegek - három nap és minden kiderül
Privátbankár.hu | 2015. január 19. 15:27
A Reuters hírügynökség által megkérdezett 20 pénzpiaci kereskedő közül 18 szerint az Európai Központi Bank (EKB) csütörtökön bejelenti, hogy megkezdi az államkötvények vásárlásával is járó mennyiségi monetáris lazítást (QE). A QE program keretösszege 600 milliárd euró lehet.
Makro / Külgazdaság Akár már jövő héten jöhet a nagy bejelentés
Privátbankár.hu | 2015. január 13. 17:23
Előrehaladott stádiumban vannak a megbeszélések az Európai Központi Bankban (EKB) az újabb kötvényvásárlási programról, és a döntés akár már az igazgatótanács január 22-i ülésén megszülethet.
Makro / Külgazdaság Jöhet Draghiék nagybevásárlása? Akár ennyi eurót is elkölthetnek
Privátbankár.hu | 2015. január 9. 15:03
500 milliárd eurót is költhet államkötvények vásárlására az Európai Központi Bank (EKB).
Makro / Külgazdaság De tényleg: van annyi pénz, amire azt mondanák, hogy elég?
Privátbankár.hu | 2015. január 5. 12:19
500 milliárd, 1000 milliárd euró - repkednek a jóslatok arról, mekkora gazdaságélénkítő programot indít az EKB. Abban a legtöbben megegyeznek: kevés lesz.
Deviza / Áru Itt a meglepetés: onnan dől a pénz a piacra, ahonnan nem várták
Privátbankár.hu | 2014. október 31. 09:48
Az eddigi évi 60-70 ezermilliárdról évi 80 ezermilliárd jenre, nagyjából 725 milliárd dollárra bővíti eszközvásárlásait a japán központi bank.
Állampapír / Kötvény Fed és EKB után: jövőre átárazhatják Magyarországot
Eidenpenz József | 2014. szeptember 18. 10:24
Nagypál József, a Pioneer Alapkezelő kötvényportfólió-menedzsere arra számít, hogy a dollárvásárlás, az amerikai kötvényhozamok emelkedése és ennek következtében a feltörekvő piacok átárazódása – háttérbe szorulása, leértékelődése – folytatódni fog. Ezt erősítette meg a Fed tegnapi ülése is.
Makro / Külgazdaság Mi lesz, ha elzárják a pénzcsapot?
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 6. 17:14
A javuló gazdasági környezetet látva a Fed újból lassította eszközvásárlási programját, 2015-ben pedig az első kamatemelést is meglépheti. Kérdés azonban, hogy az eddig elkényeztetett piacok hogyan fogják értékelni, ha a jegybank háttérbe vonul. A tét nagy, hiszen a részvénypiacok szárnyalását egyértelműen a kedvező befektetői hangulat hajtja, így ha ez megtörik, az komoly eséseket okozhat.
Részvény / Deviza / Áru A Vagyonkezelő bevásárolta magát az OTP-be
Privátbankár.hu | 2012. december 14. 18:22
5 százalék fölé növelte részesedését az OTP Bankban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, miután OTP részvényre váltható kötvényeket vásárolt.
Makro / Külgazdaság Már a jövőre spórolnak a spanyolok
Privátbankár.hu | 2012. november 22. 12:35
A spanyol kincstár aukcióján több mint 7 milliárd euró értékben értékesítettek államkötvényeket. 3, 5 és 10 éves lejáratú kötvényekből összesen 3,88 milliárd értékben adtak el kétszeres túljegyzéssel.
Állampapír / Kötvény Te, sötétben bujkáló E-Star-kötvényes, te vagy a hibás
Privátbankár.hu | 2012. november 20. 11:27
Az E-Star szerint kötvényesei nem tájékozódnak eléggé, ezért fordulhatott elő, hogy kötvényeinek visszavásárlási aukcióján csak a meghirdetett mennyiségnek kis részét ajánlották fel „a társaság által reálisnak tartott árfolyamon”. A cég valóban többször hangsúlyozta, hogy a kötvényesek csak rosszul járnának, ha kitartanának, ugyanakkor a csődeljárásban minden 50 ezer forint egy szavazatot ér majd.
Állampapír / Kötvény Az E-Star kötvényesek rosszul járnának a felszámolással
Privátbankár.hu | 2012. november 9. 08:52
Az E-Star 2012/A kötvények csaknem kétharmadát vásárolta vissza eddig az E-Star. Soós Csaba, az energetikai cég elnök-vezérigazgatója bízik benne, hogy sikerül a többi kötvényre is szerződést kötni - írta a Világgazdaság.
Állampapír / Kötvény Pénzére vár az E-Star, történelmi mélyponton az árfolyam
Eidenpenz József | 2012. október 25. 11:52
Az E-Star bejelentette, hogy nem tudta az összes most lejáró kötvényét visszavásárolni, és a piacon maradt kötvények után járó összeget nem tudta visszafizetni. A részvényt tegnap egy hét után engedték vissza a kereskedésbe, azóta újabb és újabb történelmi mélypontokra süllyed. A cég vár az állam által kötött megállapodásban beígért milliárdokra.
Állampapír / Kötvény Itt a szomorú valóság: A névérték 35 százalékát érik az E-Star-kötvények
Eidenpenz József | 2012. október 17. 14:18
Az E-Star ma bejelentette, hogy a névérték 35 százalékán adott visszavásárlási megbízást nemsokára lejáró kötvényeire. Ez a megfogalmazás szerint maximumár, és az sem világos, hogy az összes papír visszavásárlására van-e pénz. A cég 2,5 milliárd forinthoz jut, ennek nagy része azonban hiteltörlesztésre megy, nagyon közel áll a társaság a csődhöz.
Állampapír / Kötvény Visszafelé sülhet el az EKB programja
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 17. 14:10
Az EKB által két hete bejelentett kötvényvásárlási program hátulütőire figyelmeztet az IIF. A Nemzetközi Pénzügyek Intézete - amely 450 pénzintézetet tömörít - úgy véli, nagy baj lehet abból, ha a megsegített országok nem teljesítik a feltételeket.
Makro / Külgazdaság Aki azt hiszi, meg van mentve a világ, az téved
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 12. 17:09
Nem csökkenti az euróövezet legalább részleges felbomlásának esélyét a német alkotmánybíróság szerdai döntése arról, hogy Németország részt vehet a jelenlegi mechanizmust felváltó, állandó euróövezeti pénzügyi mentőrendszerben (ESM) - vélekedtek szerdai értékeléseikben londoni pénzügyi elemzők.
Állampapír / Kötvény Nyílik az EKB pénztárcája - csak kérni kell, és jön a pénz
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 12. 16:23
A német alkotmánybíróság szerdai döntésével újabb akadály hárult el az elől, hogy az Európai Központi Bank (EKB) elkezdhessen kötvényeket vásárolni a periféria országaiban, ennek megfelelően a piaci hatások pozitívak voltak - mondta Trippon Mariann, a CIB Bank vezető elemzője. Az érintett országok nem kapkodnak: nem feltétel nélkül jár ugyanis a pénz.
Makro / Külgazdaság Az EKB vásárolna, Olaszország nem vállal több feltételt
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 10. 08:14
A vállalt gazdaságpolitikai irányelveken kívül Olaszország nem fogad el több feltételt az Európai Központi Bank (EKB) kötvényvásárlásai fejében.
Pénzügyi szektor Korlátlan kötvényvásárlási programot hirdetett Draghi
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 6. 16:41
Mario Draghi bejelentette, hogy az Európai Központi Bank kötvényvásárlási akciókkal kész hozzájárulni a súlyos szuverén kötvénypiaci torzulások enyhítéséhez és nem csökkenti a 0,75 százalékos kamatszintet.
Makro / Külgazdaság Nyakunkon az európai kamatvágás? (videó)
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 4. 14:16
A piacok arra számítanak, hogy az EKB kormányzótanácsának csütörtöki ülése után Mario Draghi újabb részleteket árul el a tervezett kötvényvásárlásokról és esetleg csökkennek a kamatok is.
Állampapír / Kötvény Múlt héten sem vett államkötvényeket az EKB
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 13. 16:45
Az Európai Központi Bank (EKB) a múlt héten immár huszonkettedik hete nem vásárolt államkötvényeket másodlagos értékpapír-piaci intervenciós programjának (SMP) keretében.
Állampapír / Kötvény Továbbra sem veszi az államkötvényeket az EKB
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 6. 17:06
Az Európai Központi Bank (EKB) a múlt héten immár huszonegyedik hete nem vásárolt államkötvényeket másodlagos értékpapír-piaci intervenciós programjának (SMP) keretében.
Állampapír / Kötvény Így lehetne megmenteni az eurózónát?
Borbély Péter | 2012. június 5. 16:41
Az elmúlt hónapokban egyre jobban erősödik az eurózóna válsága. Annyira, hogy az azzal kapcsolatos hírek a legtöbbször minden más hírt felülírnak. Többen máris menthetetlennek látják az euróövezetet, de vannak, akik szerint a különböző területeken bevezetett határozott közös fellépéssel még menteni lehet a helyzetet.
Állampapír / Kötvény Elhajtotta az EKB a spanyolokat a húsos fazéktól
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 16:05
Spanyolországnak úgy kellene tekintenie kötényhozamai emelkedését, mint jelzést arra, hogy adósságválsága gyökereit kezelje, ne pedig az Európai Központi Bankra nézegessen segítségért, kötvényei vásárlását várva - jelentette ki Jens Weidmann, a Bundesbank elnöke, az EKB Kormányzótanácsának tagja.
Állampapír / Kötvény Törékeny egyensúly: a bevásárlókosárért nyúl újra az EKB
Privátbankár.hu | 2012. április 11. 11:40
Benoit Coeure igazgatótanácsi tag az EKB rendelkezésére álló beavatkozási eszközökre hívta fel szerdán a Spanyolországot szorongató tőkepiacok figyelmét.
Pénzügyi szektor Ötödik hete csak szemlélő az EKB az európai kötvénypiacon
Privátbankár.hu | 2012. március 26. 16:43
Az Európai Központi Bank nem vásárolt államkötvényeket másodlagos értékpapír-piaci intervenciós programjának keretében a múlt héten. Ezzel hat héten belül ötödször fordult elő a program augusztus eleji újraindítása óta, hogy a bank egyáltalán nem vásárolt.
Állampapír / Kötvény Visszafogta a kötvényvásárlásokat az EKB – főleg Portugáliát segíti
Privátbankár.hu | 2012. február 6. 16:26
Az Európai Központi Bank igen kevés összegért, mindössze 124 millió euróért vásárolt államkötvényeket az elmúlt héten másodlagos értékpapír-piaci intervenciós programjának keretében. Egy héttel még ennél is kisebb összegért, 63 millió euróért vett államkötvényeket. A frankfurti intézmény így már összesen 219 milliárd euró értékben vásárolt állampapírt a program 2010 májusi elindítása óta.
Állampapír / Kötvény Jól bevásárolt az EKB
Privátbankár.hu | 2012. január 2. 18:32
Az Európai Központi Bank rendkívül magas, 462 millió euró értékben vásárolt államkötvényeket az elmúlt héten másodlagos értékpapír-piaci intervenciós programjának keretében. Az EKB egy héttel korábban minimális értékben, 19 millió euróért vett államkötvényeket.
Pénzügyi szektor Londoni elemzők kételkednek az EKB-akció sikerében
Privátbankár.hu | 2011. december 21. 14:34
Londoni elemzőházak szerint kétséges, hogy az EKB rendkívüli kereslettel fogadott, hosszú távú bankszektor-likviditási folyósításai érdemben hozzájárulhatnak az euróövezeti válság enyhítéséhez. A Capital Economics elemzői szerint jó az irány, de kétlik, hogy a bankok állampapírokat vennének a plusz pénzből.
Pénzügyi szektor Az EKB elnöke továbbra sem hisz a pénznyomdában
Privátbankár.hu | 2011. december 15. 15:31
A monetáris mennyiségi enyhítés, azaz a jegybanki bankóprés beindítása nem vezet kimagasló gazdasági eredményekhez - mondta az Európai Központi Bank elnöke. Mario Draghi szerint az eljárás sem Amerikában, sem az Egyesült Királyságban nem hozta meg a várt növekedést.
Állampapír / Kötvény Olcsóbb lenne az európai pénznyomda, mint az euróövezet bukása
Privátbankár.hu | 2011. december 15. 11:33
Az Ernst & Young szerint az euróövezet felbomlásának költségeinél sokkal olcsóbb lenne, ha az EKB közvetlen kötvénypiaci intervencióval megmentené a legnagyobb adósságterhekkel küszködő tagállamokat. Az elemzés éppen abba az irányba nyomná az Európai Központi Bankot, amit az úgy tűnik elutasít.
Makro / Külgazdaság Maradt az amerikai alapkamat, tovább pihen a pénznyomda
Privátbankár.hu | 2011. december 14. 08:41
A Fed kamatdöntő ülését követően nem változtatott gyakorlatilag nulla irányadó kamatán, amely így 0,00-0,25 százalékos szinten maradt. A várakozásokkal ellentétben nem került szóba egy esetleges jövő évi újabb kötvényvásárlási program. A bejelentés hatására a New York-i tőzsdemutatók gyengültek, a dollár pedig erősödött az euróhoz képest.
Állampapír / Kötvény Norvégia is támogathatja Magyarországot
Privátbankár.hu | 2011. november 29. 16:03
Norvégia kész hatalmas vagyonából közvetlenül is államkötvényeket vásárolni egyes nehéz helyzetbe került európai országoktól, legyen szó euróövezethez tartozókról, vagy azon kívüliekről. A skandináv ország egyelőre nem tervezi bevezetni az eurót. Minderről a norvég pénzügyminiszter beszélt az alapblognak adott interjúban.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG