<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Legalizáció
Makro / Külgazdaság A fű után a varázsgombát is legalizálják Denverben
Privátbankár.hu | 2019. május 9. 07:37
A jövő évtől. A kérdésről Colorado állam fővárosa népszavazással döntött.
Makro / Külgazdaság Örül a kormány, mert már tömegek füveznek legálisan
Wéber Balázs | 2018. december 13. 15:10
Természetesen nem a magyar kormányról van szó.
Makro / Külgazdaság Újabb ország legalizálta teljesen a marihuánát
Privátbankár.hu | 2018. június 20. 10:17
Uruguay után megvan a második ország, ahol teljesen legális lett a fű.
Makro / Külgazdaság A liberálisok veszítettek, de a marihuána nagyot győzött a választáson
Privátbankár.hu | 2016. november 9. 13:00
Az eddigi eredmények alapján majdnem mindegyik olyan államban a marihuána legalizálása mellett voksoltak a választók, ahol ezt megkérdezték tőlük. A legalizáció hívei szerint így már a szövetségi, sőt esetleg világszintű engedélyezés sem lehet messze, ugyanakkor Trump eddig nem nyilatkozott egyértelműen erről a kérdésről.
Részvény / Deviza / Áru Kiszagolták a profitot - mekkorát lehet kaszálni a fű legalizálásán?
Balkó Rita | 2016. november 4. 20:01
Már 23 államban elfogadták, az elnökválasztással egy időben pedig további kilencben szavaznak a marihuána legalizálásáról. A hirtelen örömködbe boruló kontinensen nem csak a fogyasztók, de a befektetők is nagyot kaszálhatnak – a szigorú szabályozás mellé ugyanis nem árt, ha a nyomon követést, termelést és elosztást könnyebben figyelhetik, illetve koordinálhatják. A techszektor egy része pedig már rá is készült erre.
Részvény / Deviza / Áru Zuhant az olaj és az ezüst, de drágult a cannabis
Privátbankár.hu | 2016. április 2. 18:00
Az amerikaiak köztudottan mindenből üzletet csinálnak, ráadásul amit csak lehet, tőzsdére is bevezetnek. Egyelőre még csak marihuána-termesztő, feldolgozó és kereskedő vállalatok vannak tőzsdén, de már van a fűnek nyilvános piaci ára, sőt határidős árfolyama is.
Vásárló Amire ezer milliárd dollár és 40 év háború sem volt képes, azt most elérhetik
Privátbankár.hu | 2016. március 7. 14:40
Hogyan kell legyőzni egy hatalmas drogkartellt? Katonasággal? Ágyúval? Gépfegyverrel? Nem, tevékenységének legalizálásával. Az USA-ban a marihuána-legalizációs hullám úgy átalakítja a fogyasztói szokásokat és a piacot, hogy a mexikói drogmaffia bevételei drasztikusan visszaesnek.
Vásárló 2016 a marihuána éve lehet, újabb államokban engedélyezhetik
Privátbankár.hu | 2016. január 8. 14:01
Ez az év döntő lehet az USA-ban a marihuána legalizálása szempontjából, az eddigi 23 után újabbak engedélyezhetik az orvosi célú felhasználást, és a rekreációs célú fogyasztás is utat törhet. A döntő, hogy ősszel elnökválasztások lesznek, márpedig sok államban a többség már szíváspárti, és így szavazatok nyerhetők a legalizálással.
Vásárló Ezért érné meg legalizálni a marihuánát Magyarországon
Privátbankár.hu | 2015. július 5. 12:41
Egyre több helyen legalizálják a marihuánát, és még egy államszervezet sem omlott össze miatta. Gazdaságilag itthon is mindenképpen megérné bevezetni és megadóztatni, más kérdés persze, hogy nem biztos, hogy a hazai társadalom egyelőre készen áll erre. Megnéztünk néhány érvet a legalizáció mellett.
Vásárló Jó hírünk van a füveseknek – újabb amerikai államokban lehet szívni
Kollár Dóri | 2014. november 7. 20:03
Coloradóban és Washington államban már korábban is legalizálták, most újabb két államban és a fővárosban is legális lesz a marihuána fogyasztása. Népszavazással fogadták el az új szabályozást, így az eddig beváltakhoz hasonló „fűboltok” nyílhatnak majd.
Adó Adóparadicsomok vége: Mi legyen az osztrákoknál levő pénzemmel?
Privátbankár.hu | 2013. június 21. 15:41
Európában egyre kevesebb az adóparadicsom, várhatóan nemsokára Ausztria és Luxemburg is feladja a számlák anonimitását. Mit érdemes ilyenkor a nagyobb összegekkel csinálni, más országba érdemes átvinni, vagy haza kellene vinni, ez itt a kérdés. A szakértő a legalizálásra szavaz.
Részvény / Deviza / Áru Együnk füvet sütiben – befüvezett brókerek kapkodnak a marihuána-részvényekért?
Eidenpenz József | 2013. január 1. 16:30
Nem, nem szívtunk szilveszteri füvet, de amióta az USA két tagállamában népszavazáson nyertek a marihuána engedélyezésének hívei, azóta az üzletág valóban felkapott befektetési célponttá vált. Volt olyan részvény, amelyik háromezer százalékkal (!) ment fel pár hét alatt, miután újságcikkek tömege foglalkozott ezzel a területtel.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos