Magyar Turizmus
Makro / Külgazdaság Magasabb sebességre kapcsol a kormány, óriási fejlesztések jönnek
Privátbankár.hu | 2016. július 8. 13:41
Brutális támogatásokat kap a turizmus.
Vásárló Feje tetejére áll a magyar turizmus
Privátbankár.hu | 2016. május 6. 13:19
A szervezeti struktúra racionalizálásával és optimalizálásával elindult a Magyar Turizmus Zrt. átszervezése, amelyet követően a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fennhatósága alatt megkezdte működését a Magyar Turisztikai Ügynökség - közölte az ügynökség
Makro / Külgazdaság Ők a magyar turizmus új urai
Privátbankár.hu | 2016. április 25. 10:50
Seszták Miklós sajtóreggelin jelentette be a leendő új vezetőket, ezzel elindult a Magyar Turisztikai Ügynökség.
Pénzügyi szektor Bukják a prémiumot az állami vezetők?
Privátbankár.hu | 2015. április 27. 08:03
Legalábbis a Magyar Posta, a Szerencsejáték Zrt., és a Magyar Turizmus Zrt vezérigazgatója sem örülhetett tavaly a bónusznak.
Utazás Megmondják hova menj vasánap a plázák helyett
Privátbankár.hu | 2015. március 16. 15:44
Senkit nem hagynak a plázák előtt az út szélén: a Magyar Turizmus Zrt. új honlapot indít, ahol a vasárnapok tartalmas eltöltésére szolgáló programokat ajánlanak.
Utazás Ilyet is csak mi tudunk: konferenciaturizmus-fellegvár vagyunk konferenciaközpont nélkül
Privátbankár.hu | 2015. március 8. 11:12
Továbbra is a konferenciaturizmus központja Budapest - de még mindig hiányzik az igazi, nagy kongresszusi helyszín - derül ki a Magyar Turizmus Zrt. adataiból. A magyar konferenciák 40 százaléka ugyanakkor már vidéken kerül megrendezésre.
Makro / Külgazdaság A sógorokat és a portugálokat is lenyomtuk innovációban
Privátbankár.hu | 2013. december 22. 07:20
Nemzetközi innováció-menedzsment konferencia lesz Budapesten.
Makro / Külgazdaság Új munkahelyeket is hozhat a Duna jövőre
Privátbankár.hu | 2013. december 7. 08:31
Két tárca számára is kiemelt turisztikai cél a dunai hajózás fejlesztése.
KKV NGM: a turizmus már kijött a gödörből
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 9. 14:18
Míg tavaly a külföldiek, addig idén a hazai vendégek lökték meg a forgalmat.
Utazás Ha végre itt nyár, és meleg az idő... így nyaral a magyar
Privátbankár.hu | 2013. június 18. 19:01
A háztartások közel 40%-a tervez utazást a 2013-as főszezonban, jelentős a hosszú hétvégék szerepe is. A magyarok többsége belföldi pihenést tervez. A célpontok közül továbbra is a Balaton a kedvenc, a második helyen Észak-Magyarország áll.
Utazás Ezért éri meg a külföldieknek Budapest
Privátbankár.hu | 2013. június 16. 12:56
A magyar főváros a legjobb ár-érték arányú város a Tripadvisor szerint, ahogyan az osztrákok szerint is. Igaz, náluk ketten is megelőztek minket.
Utazás Ebben első lett Budapest
Privátbankár.hu | 2013. március 28. 10:31
Budapest lett az első abban a felmérésben, amely azt vizsgálja, hogy a brit turistáknak, melyek a legkedvezőbb árfekvésű városok.
Utazás Csaknem 8 százalékkal nőtt a szállodák forgalma tavaly
Privátbankár.hu | 2013. február 22. 17:25
Bár növelték forgalmukat a szállodák, van még hová fejlődni. Csak minden második szobát vették ki a hazai szállodákban tavaly.
Ingatlan Franciák építettek Nemzeti Szállót a Blaha Lujza téren
Privátbankár.hu | 2012. december 12. 07:41
A fővárosban a Blaha Lujza téren az Accor francia szállodalánc az MGallery felsőkategóriás márkaneve alatt nyitotta meg a teljesen felújított Nemzeti Budapest szállodát.
Utazás Budapest télvíz idejére is turistákat fogna
Privátbankár.hu | 2012. november 9. 15:05
Hetedik alkalommal szervezte meg a Magyar Turizmus (MT) Zrt. a Budapest Winter Invitation téli forgalomélénkítő kampányt, amelynek célja a főváros népszerűsítése az utó- és előszezonban. Tavaly rekordmennyiségű, 79 000 vendégéjszakát töltöttek itt a látogatók.
Karrier Egy kelet-európai Crocodile Dundee voltam az ausztrál szállodaiparban - interjú
Siklós András | 2012. november 7. 06:45
Niklai Ákos a hazai szállodaipar doyenje, az MGYOSZ és a Szállodaszövetség alelnöke, aki már az átkosban is nyugatias módszerekkel irányította az ország második luxushoteljét, a Fórumot és aki saját bőrén tapasztalta meg, hogy milyen buktatói vannak egy ausztrál szállodalánc óriás felfuttatásának. Interjú.
Utazás Több a külföldi, kevesebb a magyar idén a szálláshelyeken
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 13. 16:40
Idén tovább emelkedett a Magyarországon megszálló külföldi vendégek száma. A belföldi turizmus visszaesett, a Magyar Turizmus Zrt. szerint a csökkenés még mérséklődni fog.
Utazás Mit csináljunk a megmaradt üdülési csekkel?
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 4. 12:45
Miután az év végével lejár az üdülési csekkek felhasználhatósága, a Magyar Turizmus Zrt. egy különleges őszi kampánnyal csábítja az utazni vágyókat.
KKV Több mint 3 milliárdért népszerűsíti a turizmust a Magyar Turizmus Zrt.
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 5. 06:55
A Magyar Turizmus Zrt. által, a bel- illetve külföldi kommunikációs és marketing feladatokra kiírt két gyorsított tárgyalásos közbeszerzést az I.M.G. Inter Media Group Kft. illetve a Mediaedge:cia Hungary Kft. nyerte, a két feladat nettó értéke meghaladja a 3 milliárd forintot - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.
Utazás (Fél)élet a Malév után - lesz-e újabb nyári tumultus a repülőtéren?
Privátbankár.hu | 2012. június 1. 09:59
A budapesti repülőtér mellett az utazási irodák és a tour-operátorok is alaposan megérezték a Malév csődjének negatív hatásait, mindannyian egyetértettek abban, hogy a kedvezőtlen tendenciák még sokáig éreztetik hatásukat és alaposan átrendezik a magyarországi piacot – írja a Budapest Airport. A Malév csődje miatt például jelentősen romlottak a magyar főváros nemzetközi konferencia-rendezési esélyei.
Utazás Rekordévet zárhat idén a hazai turizmus
Privátbankár.hu | 2012. május 13. 09:14
A Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója szerint már az idei évben a válság előtti szintre kerülhet a turizmus Magyarországon, a költségnövekedések miatt vélhetően 2014-re tudja majd ledolgozni a válság okozta kiesést. Hozzátette: az idei év rekordév lehet a forgalombővülés szempontjából, de hosszú távon további növekedés szükséges a vendégéjszakák esetében.
Utazás Egyre több magyar indul Horvátországba nyaralni
Privátbankár.hu | 2012. május 7. 15:38
Az átlagos növekedésnél nagyobb mértékben, több mint 10 százalékkal nőtt áprilisban a Horvátországot felkereső magyarok száma, s a turisztikai szakemberek várakozása szerint a nyári főszezon legalább a tavalyihoz hasonlóan alakulhat. A felmérések szerint a magyar háztartások külföldi utazásainak legnépszerűbb célpontja továbbra is Horvátország.
Utazás Rogán a Facebook-on reklámozná Budapestet – ami már van
Privátbankár.hu | 2012. április 4. 15:22
A belföldi turizmus élénkítéséről, a balatoni térség és az országos fesztiválok fejlesztéséről, valamint a Kárpát-medencében megjelenő nemzeti szállodalánc koncepciójának megfontolásáról beszélt Szatmáry Kristóf szerdán a Parlamentben a turizmusról és vendéglátásról szóló törvényjavaslatról szervezett szakmai konzultáción.
Vásárló Az éttermek felében volt telt ház a torkos csütörtökön
Privátbankár.hu | 2012. március 21. 14:40
Mintegy 160 ezer vendég használta ki az idei Torkos Csütörtök-akciót ezernél is több hazai étteremben a Magyar Turizmus Zrt. felmérése szerint. Az éttermek 55,6 százalékának kellett visszautasítania vendégeket telt ház miatt azon a napon.
Friss
hírlevél