<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Nagyvállalatok
Vállalat Erős pozícióból indulnak neki a nagyvállalatok 2023-nak
Natív tartalom | 2023. január 25. 13:28
Az elmúlt időszak több szempontból próbára tette a gazdaság szereplőit, ám úgy tűnik, a nagyvállalatok viszonylag stabil helyzetből várták a 2023-as évet. Balogh Péterrel, a Magyar Bankholding nagyvállalati és speciális hitelezésért felelős ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.
Vállalat Mélypont: borúlátók a magyar cégek
Privátbankár.hu | 2022. október 7. 10:06
Mínusz 15 ponttal az eddigi legalacsonyabb értékét vette fel a K&H nagyvállalati növekedési index, amely a hazai nagyvállalatok várakozásait mutatja. A cégek saját helyzetüket és a gazdaságot tekintve is borúlátók. Öröm az ürömben, hogy a szektor foglalkoztatási szándéka továbbra is stabil, az előző negyedévhez képest nem változott lényegesen sem a munkaerőfelvételben, sem a leépítésben gondolkodó cégek aránya.
Makro / Külgazdaság A Covid után ismét pesszimisták a nagyvállalatok
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 20. 15:10
Tavaly év vége óta lejtmenetbe kapcsoltak a hazai vállalatok pénzügyi várakozásai. Az árbevétel várakozások 3, a profitvárakozások 3,3 százalékponttal estek vissza, így a cégek átlagosan mindössze 1 százalékos árbevétel-növekedést, a nyereségnél pedig 1,5 százalékos csökkenést valószínűsítenek a következő egy évben a K&H nagyvállalati növekedési index szerint. A cégméret és a tevékenységi kör azonban nagymértékben befolyásolja a várt pénzügyi eredményeket: a kisebb vállalatok és a szolgáltató szektor várakozásai kedvezőbbek.
Vállalat Túltették magukat a járványon a hazai nagyvállalatok
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 5. 12:10
A legújabb K&H nagyvállalati növekedési index kutatás szerint tovább nőtt a cégek optimizmusa a második negyedévben és hat pontra emelkedett a mutató értéke. Ilyen magasan utoljára a vírus berobbanása előtt, több mint egy éve volt. A fellendülés annak köszönhető, hogy a vállalatok sokkal pozitívabban látják a hazai gazdasági kilátásokat.
Vállalat Sosem látták még ilyen borúsnak a gazdasági kilátásokat a magyar nagyvállalatok
Privátbankár.hu | 2020. október 27. 14:44
Továbbra is pesszimisták a hazai vállalatok, a K&H nagyvállalati növekedési index értéke az előző negyedévhez képest nem változott, jelenleg is -2 ponton áll. A vállalatok saját kilátásaikat kedvezőbben látják, a gazdasági környezet megítélésében azonban drasztikus, az index történetének eddigi legnagyobb zuhanása figyelhető meg.
Vállalat Koronavírus: a munkaerő megszerzése a legnagyobb gond a nagyvállalatoknál
Privátbankár.hu | 2020. október 10. 06:03
A koronavírus-járvány hatására gyökeresen átalakult a világ nagyobb vállalatvezetőinek legfontosabb kockázati rangsora, és első helyre ugrott a munkaerő megtartásával, megszerzésével kapcsolatos kockázat - mondta Rózsai Rezső, a KPMG Magyarország vezérigazgatója a cég globális felmérését ismertető sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.
Makro / Külgazdaság Öngólt lőhet az EU, ha nekimegy a multiknak
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 20. 17:15
Az EU-t érné rosszul a digitális adó bevezetése.
Vállalat Mi van a háttérben? Borúsan látják a helyzetet a hazai nagyvállalatok
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 7. 14:52
Látványosan mérséklődött az optimizmus a cégeknél.
Vállalat Elárulták a multik, mi a legnagyobb bajuk – mit lép erre a kormány?
Privátbankár.hu | 2018. május 18. 18:31
A munkaerőhiány után az online számlázás a második legnagyobb kihívás a Magyarországon működő nemzetközi cégeknek 2018-ban – derült ki egy friss kutatásból, amelynek során a cég több mint 100 nagyvállalat pénzügyi vezetőjét kérdezték meg arról, hogy mely adózási, jogi és számviteli témák jelentenek nekik 2018-ban leginkább kihívást.
Vállalat Aki meg akarja úszni a milliós bírságot, jól nézze át ezt a listát!
Privátbankár.hu | 2018. február 7. 11:17
Megváltozott a nemzetközi nagyvállalatok jelentési kötelezettségeire vonatkozó szabályozás, és bár az első két adatszolgáltatási periódus határideje 2017. december 31-én lejárt, a tapasztalatok alapján a folyamat során több kérdés is felmerült mind adózói, mind adótanácsadói oldalról az új jogszabály helyes alkalmazását illetően. A Deloitte friss összeállítása szerint a magyar leányvállalatoknak érdemes különösen odafigyelniük, a hibás, vagy nem teljes jelentés ugyanis akár 20 millió forintos bírsággal is járhat.
Vállalatok Orbán szerint mégis jó a multi, de csak ha magyar
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 21. 13:05
A miniszterelnök szerint fontos a magyar nagyvállalati szektor növelése.
Vállalat Mire készülnek a legnagyobb magyar vállalatok?
Privátbankár.hu | 2017. június 26. 14:52
A legnagyobbak csak lassan mozdulnak - egyelőre nem látszik a beruházási fordulat a nagyvállalatoknál.
Vállalat Elment a nagyvállalatok kedve – mi lesz itt, ha ők sem akarnak beruházni?
Privátbankár.hu | 2017. április 18. 11:08
Új szintre süllyedt a nagyvállalatok beruházási hajlandósága. Az elmúlt évek 50 százalék feletti arányához képest ma már csak 10-ből 4 cég tervez fejleszteni – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi adataiból.
Makro / Külgazdaság Lázár: az elmúlt 30 év legnagyobb eredményét értük el
Privátbankár.hu | 2017. március 9. 15:15
Kormányinfó van, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig ajnározta Orbán Viktort Paks 2 kapcsán, megvédik az új bevándorlási törvénycsomagot és támogatják Donald Tusk újraválasztását az Európai Tanács élén. Lázár János elfelejtette a nőnapot, viszont megsarcoltatná keményen a multikat.
Vállalat Ez a cég túl nagy ahhoz, hogy bedőljön? Ugyan már
Privátbankár.hu | 2017. január 9. 11:27
Attól még, hogy egy cég milliárdos árbevételt produkál, simán lehet, hogy pár év múlva eltűnik a süllyesztőben - bár valóban nem ez a jellemző trend.
Vállalat A magyar fogyasztók a legfontosabbak? Nagyot változott a vállalatok hozzáállása
Privátbankár.hu | 2016. október 6. 10:54
A nagyvállalatok számára felértékelődött a belföldi kereslet fontossága.
Vállalat Kiderült: ennyire bíznak a nagyvállalatok a növekedésben
Privátbankár.hu | 2016. július 18. 12:50
A kereskedelemben a legoptimistábbak, összességében azonban még mindig óvatos a piac a K&H felmérése szerint.
Vállalat Megnyitják a csapot - ha uniós pénz nincs, majd ad az állam
Privátbankár.hu | 2016. március 1. 09:17
15 milliárd forinttal támogatja a kormány a nagyvállalatokat Magyarországon.
Vállalat Erős lesz a forint - legalábbis a nagyvállalatok ezt remélik
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 24. 11:41
Erősebb forintra és a gazdaság jelenlegi teljesítményének folytatódására számítanak a legnagyobb hazai cégek - derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index második legutóbbi adataiból.
Vállalat Tíz új magyar mamutbébi született - itt a lista
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 9. 20:00
A régiós vezetők bíznak abban, hogy a GDP növekedés egyre inkább megmutatkozik a növekvő árbevételekben is - legalábbis ez olvasható ki a Deloitte régiós Top500 felméréséből. A dobogón ugyan nincs változás, de hárommal több magyar cég került fel idén a listára - összesen 10 új magyar szereplőt találtunk. Az OTP már a harmadik legnagyobb bank a térségben.
Pénzügyi szektor Egy bank, ami mindent visz
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 9. 10:45
Még a nagyvállalatok is az egybankos modell felé mozdulnak el - derült ki a CIB kérésére készült kutatásból. A bank vezetői emlékeztettek: az nhp forrást is saját kockázatukra helyezik ki, ezért dőreség arról beszélni, hogy nem hiteleznek a bankok.
Vállalat Nem csak a kis cégeknek lehet nehéz dolga
Privátbankár.hu | 2015. július 10. 14:24
A K&H nagyvállalati növekedési index alapján egyértelműen kivárás jellemző a legnagyobb hazai cégekre.
KKV Nem mernek profitról álmodni a cégek
Privátbankár.hu | 2015. február 23. 15:46
Egyre kevesebb hazai nagyvállalat látja úgy, hogy idén növekedni fognak árbevételeik, ráadásul ők is csak szerényebb árbevétel-növekedéssel számolnak. A K&H nagyvállalati növekedési index kutatás legfrissebb adataiból kiderült, visszafogottabb várakozások mögött az áll, hogy a belföldi árbevételre vonatkozóan mérsékeltebb növekedést prognosztizálnak. Az idei évre átlagosan 2,75%-os bevétel-növekedést és 2,2%-os profit bővülést várnak a nagyvállalatok.
KKV Elárulták a nagyfőnökök, mit várnak 2015-től
Privátbankár.hu | 2015. január 23. 12:26
Visszafogottan optimisták a hazai nagyvállalatok Elsősorban saját helyzetükben számítanak kedvező kilátásokra, míg a makrogazdasági környezetben viszont inkább stagnálásra.
KKV Az ország közepén minden szebb? Így látják a jövőt a nagyvállalatok főnökei
Privátbankár.hu | 2014. október 29. 12:05
A K&H nagyvállalati növekedési index harmadik negyedévi eredményei alapján a hazai vállalatok korábbi optimista várakozásai mérséklődtek ugyan, de még mindig kedvezőek, az index jelenleg 8 ponton áll. A saját helyzetük megítélésével kapcsolatban egyértelműen pozitívak, míg a gazdasági helyzetre vonatkozóan a következő egy évben inkább stagnálásra számítanak, és inkább három éves távon várnak javulást.
Karrier Elképesztő fizetések, óriási különbségek: ennyit keresnek a brit fejesek
Privátbankár.hu | 2014. október 13. 18:23
Meredeken nőnek az igazgatói fizetések a brit nagyvállalatoknál: az infláció sokszorosával nőtt az elmúlt egy évben a legnagyobb cégek igazgatóinak javadalmazása, miközben az alkalmazotti reálbér évek óta folyamatosan csökken.
KKV Kiderült, mit terveznek a multik
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 19. 11:15
Enyhén emelkedett a fejlesztésben gondolkodó hazai nagyvállalatok aránya.
KKV Bevackoltak a nagy magyar cégek az országba - pedig van élet odakint is
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 13. 12:28
A magyar nagyvállalatok kétharmada alig vagy egyáltalán nem értékesít külföldre. Az ipari cégek aktívak külföldön, de az agrár- és kereskedelmi vállalatok fele csak befelé figyel.
Adó Több az ellenőrzés és a bírság: rászállt a NAV a nagyvállalatokra
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 12. 15:01
Egyre óvatosabbak a vállalatok a kapcsolt vállalkozások közötti tranzakciók árazásakor: a NAV statisztikái szerint 2010-hez viszonyítva tavaly csaknem megduplázódott, 13-ról 20-ra emelkedett a szokásos piaci ár megállapítására éves szinten benyújtott kérelmek száma.
KKV Nagy lábon könnyebb? Belenéztek a jósgömbbe a cégvezetők
Privátbankár.hu | 2014. július 29. 11:11
A K&H nagyvállalati növekedési index eredményei alapján a hazai vállalatok várakozásai javultak. Ennek oka nagyobb részt a makrokörnyezet változásának pozitív megítélése, kisebb részt pedig a vállalat saját kilátásainak javulása. A szektorokat tekintve az ipari cégek a legoptimistábbak, az export árbevételek várt növekedése miatt.
KKV Fejlesztés, létszámbővítés - mire készülnek a multik?
Privátbankár.hu | 2014. június 26. 16:41
A K&H új, nagyvállalati növekedési indexének eredményei alapján a szektor enyhén optimista várakozással tekint a következő egy évre, saját lehetőségeit azonban pozitívabbnak értékeli, mint a makrogazdasági környezet változásait.
KKV Családi vállalkozások: hogyan csinálnak multicéget a Szentkirályiból?
Nagy László Nándor | 2014. május 7. 11:50
A hazai vállalkozások 80 százaléka családi cég - ennek minden előnyével és hátrányával. A nagy kérdés mindig az, hogy ki viszi majd tovább az üzletet; a Privátbankár.hu konferenciáján egy igazi, működő példát mutattak be arra, hogyan veheti át a következő generáció a céget. A Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa pedig elmondta, hogyan lehet multi egy családi vállalkozásból.
Pénzügyi szektor Német nagyvállalatokon kaszálhatnak a bankok
Privátbankár.hu | 2013. április 19. 12:12
Az UniCredit a német nagyvállalatok kiszolgálásában lát nagy növekedési lehetőséget a térségben.
KKV A marketingen spóroltak a hazai cégek
Privátbankár.hu | 2013. február 25. 10:46
Kevesebb hazai cég kevesebb pénzből tartott rendezvényt tavaly, mint az korábbi években. Mindössze a cégek ötöde költött valamilyen rendezvényre.
Karrier Csont Dávid lett a CIB Bank projektfinanszírozási vezetője
Privátbankár.hu | 2012. november 10. 13:06
Csont Dávid, a CIB Bank nagyvállalati divízió vezetője vette át a projektfinanszírozás területét novemberben.
KKV A nagyvállalatokkal barátkozik a kormány
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 7. 11:38
Stratégiai megállapodásokat köt a kormány a közeljövőben a Magyarországon jelen lévő külföldi tulajdonú nagyvállalatokkal annak érdekében, hogy ezek a cégek nyereségük minél nagyobb részét újra hazánkban fektessék be - közölte Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár a Gazdasági Rádióban.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG