Nyugdíjcélú megtakarítás
Személyes pénzügyek A járvány ellenére szépen gyarapodtak a nyugdíjcélú megtakarítások 
Privátbankár.hu | 2021. március 16. 09:53
Az önkéntes nyugdíjpénztárak 4,13 százalékos nettó hozamot értek el 2020-ban, a tagok hosszútávú, infláció feletti reálhozama 2-4 százalékos sávban alakul. A koronavírus tavaly tavaszi első hullámának tőkepiaci sokkja a nyugdíjpénztárak hozamteljesítményét is lerontotta. A nemzetközi tőzsdék és a BUX mélyrepülése után a járvány nyárra enyhülő nyomása optimista befektetői hangulatot, növekvő hozamteljesítményt hozott. A második vírushullám enyhébb visszaesést okozott a második félévben, decemberre azonban a pénztárak hozama újra jelentősen növekedett.
Személyes pénzügyek Sok pénzt hoztak a nyugdíjpénztárak a tagoknak 
Király Béla | 2020. február 27. 18:41
Az elmúlt öt év legjobb eredményét érték el a nyugdíjpénztárak, a tavalyi évben megközelítették a 10 százalékos hozamot. A befizetések révén az átlagvagyon még ennél is jobban növekedett.
Személyes pénzügyek Nyugdíjcélú megtakarítások helyett inkább MÁP Pluszba mennek a pénzek 
Csabai Károly | 2019. november 12. 11:05
Egyebek mellett ez derül ki a Front Page Communications és a Kapolyi Ügyvédi Iroda által befektetési szakemberek körében október közepétől november elejéig elvégzett online felméréséből.
Személyes pénzügyek Mostanra gyakorlatilag senki sem hisz abban, hogy megél majd a nyugdíjából 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 4. 16:33
A magyarok harmada biztos ebben, alig három százalék gondolja úgy, hogy nem kell majd dolgoznia idős korában.
Személyes pénzügyek Most épp nem volt jó ötlet a nyugdíjakkal tőzsdézni 
Privátbankár.hu | 2015. október 7. 08:29
Megszenvedték a kockázatosabb portfóliók az elmúlt 3 hónap részvénypiaci zuhanását - persze ha a nyugdíjcélú befektetésekről van szó, nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni.
Makro / Külgazdaság Ha nem megy úgy a gazdaság, kevesebb lesz a nyugdíj is 
Balla Györgyi | 2013. november 6. 06:12
A Ratkó-unokák vannak különösen nagy veszélyben, komolyan számolniuk kell azzal, hogy nem számíthatnak annyi állami nyugdíjra, mint azok, akik most fejezik be a munkát. Mit tehetnek, akik ma 30-40 évesek? Elfogadják, hogy nyugdíj után sem "áll meg az élet": dolgoznak és spórolnak. Interjú Viszkievicz Andrással.
Személyes pénzügyek Most egy fityingünk sincs, de nyugdíjra mi akarjuk a legtöbb pénzt 
Privátbankár.hu | 2013. május 29. 11:05
Nagyon komoly elvárásokat támasztanak időskori járandóságuk mértékével kapcsolatban a leendő nyugdíjasok: az Aegon megbízásából 12 országban elvégzett kutatás szerint a jelenlegi jövedelmük átlagosan 72 százalékával lennének elégedettek.
Személyes pénzügyek Az adójóváírás is vonzóvá teheti a nyugdíjpénztárakat  
Privátbankár.hu | 2012. december 17. 12:00
Érdemes az önkéntes pénztári megtakarításokra is gondolni az év végén, hiszen a tagi befizetésekhez kapcsolódó adókedvezmény idén is igénybe vehető, a hosszú távú megtakarításokat ösztönző állami támogatások egyik elemeként. Életkortól függően évi 100, vagy 130 ezer forint lehet a maximális adójóváírás összege. Az önkéntes nyugdíjpénztárak megőrizték vonzerejüket, továbbra is élvezik a megtakarítók bizalmát – derül ki az ING Nyugdíjpénztár felméréséből.
Adó Figyelem, adóváltozások a megtakarítási piacon! 
Privátbankár.hu | 2012. október 30. 13:58
A NYESZ esetében a 3 éves felhalmozási időszakot 10 évre hosszabbítanák meg, az egyszeri díjas biztosítások 5, a rendszeres díjasok 10 év után válhatnak kamatadómentessé.
Személyes pénzügyek Már a középosztály is elkezdte felélni megtakarításait  
Zsiborás Gergő | 2012. október 30. 13:00
Negyedik alkalommal készítette el az OTP öngondoskodási indexét, mely pénzügyi és nem pénzügyi elemeket is számba vesz, a számszerű adatok mellett kitér az attitűdváltozásokra, a környezetvédelemtől a pénzügyi tudatosságig. A komplex mutató 0 és 100 értéket vehet fel, a most mért érték 32, ami 2 pontos csökkenés a legutóbbi adatfelvétel óta - ismertette a kutatás eredményét Kovács Antal, az OTP vezérigazgató-helyettese.
Személyes pénzügyek Elnyúló szolgálati idő: halványul a nyugdíjkorhatár 
Privátbankár.hu | 2012. október 26. 08:24
Bár a munkáltatók is egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek arra, hogy támogassák alkalmazottaik felkészülését időskori éveikre, a leendő nyugdíjasok elkötelezettsége még nem elég erős – állapítja meg az a kutatás, amelyet kilenc országban végeztek el az Aegon megbízásából. Azt ugyanakkor már a most aktív generáció is felismerte, hogy a nyugdíjrendszer fenntarthatóságában az államnak, a munkáltatóknak és a leendő nyugdíjasoknak is komoly felelősségük van.
Pénzügyi szektor Végre egy csata, amibe győztes reményekkel vágnak bele a bankok 
Privátbankár.hu | 2012. október 19. 08:53
A privát banki piac korlátozott növekedési potenciálja miatt az alacsony penetrációjú prémium banki piacon lehetnek nagy növekedési lehetőségek az elkövetkező években, nem véletlen, hogy a bankok is ezen a téren erősítenek.
Személyes pénzügyek Aggódnak az 50-esek, az 70 felettiek a legoptimistábbak 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 28. 13:05
Főként az ország közeli és távoli jövőjébe tekint bizakodva az 50 feletti lakosság. Közülük is a 70 felettiek a legoptimistábbak – derül ki az "50+ Indexből", a Dimenzió Biztosító és a Gfk Hungária közös kutatásából. A pozitív fordulat a jövővel kapcsolatos várakozásoknak tudható be. A feltételezett javulása ellenére, a jelenlegi helyzet változatlansága miatt a vásárlási kedv jelentősen nem változott.
Személyes pénzügyek Honnan lesz nyugdíjam? Alapszabályok és tipikus hibák 
Privátbankár.hu | 2012. június 29. 12:30
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kisbefektetők többsége túl gyorsan reagál és eladja befektetéseit rögtön, amint 10-15%-os hozamot elért azon. Fordított helyzetben azonban végtelen türelemről tanúskodunk, és éveken keresztül hajlandóak vagyunk veszteséges befektetéseken ülni. Tipikus hibák, amiket nyugdíjcélú megtakarításoknál érdemes elkerülni.
Személyes pénzügyek Majd az állam bácsi! Tervezgetésből nem lesz nyugdíj  
Privátbankár.hu | 2012. június 28. 11:55
Bár a leendő nyugdíjasok nagy többsége több forrásra is támaszkodik időskori éveit illetően a vizsgált országokban, még mindig az állami nyugdíjbiztosítás előfordulási aránya a legmagasabb az egyes formák között - derül ki az Aegon megbízásából végzett, kilenc országot érintő, nemzetközi kutatásból. Az állami nyugdíjpillér szerepe Magyarországon az egyik legjelentősebb.
Személyes pénzügyek Rettegünk a nyugdíjaktól: hiányoznak a magánnyugdíjpénztárak?  
Privátbankár.hu | 2012. június 19. 14:47
A második nyugdíjpillér eltűnése után egyre erősebben foglalkoztatják a hazai lakosságot a nyugdíjas évek finanszírozásával kapcsolatos kérdések, és bár nő azok aránya, akik nyugdíjcélú megtakarításokat terveznek, a magyarokra még nem jellemző az előtakarékoskodás - állapítja meg az a nemzetközi kutatás, amelyet kilenc országban végeztek el az Aegon-csoport megbízásából.
Személyes pénzügyek Felhalmozott eurómilliók: miből tudnak félretenni a németek? (videó) 
Privátbankár.hu | 2012. június 13. 12:23
A DAX esett, az európai kockázatok egyre inkább elijesztik a befektetőket, de a németek nem hátrálnak meg. A lakosság megtakarításai nőttek, a német kisbefektetők ügyesen mozgatták a pénzüket.
Személyes pénzügyek Céges nyugdíjprogramok: olcsó juttatás adókedvezménnyel (videó) 
Privátbankár.hu | 2012. május 7. 12:19
Már nem csak Nyugat-Európában, hanem itthon is van foglalkoztatói nyugdíjprogram, ami a munkáltató nyugdíj előtakarékossági vállalását jelenti. A programhoz adókedvezmény is jár, a hozamok kamatadómentesek. Nem árt azonban odafigyelni szerződésünkben mit köt ki a munkáltató.
Személyes pénzügyek Nyugdíjra csak az tesz félre, akinek van, vagy aki fél 
Zsiborás Gergő | 2012. április 18. 16:30
Nincs új a nap alatt, a magyarok többsége főleg két okból kifolyólag kezd el félretenni a nyugdíjára: vagy azért, mert közel van a korhatárhoz, vagy azért, mert van rá pénze. Tudjuk, hogy félre kell tenni, de mégsem megy - miért?
Személyes pénzügyek Nem tudjuk, mit hoz a jövő, ezért alig teszünk félre 
Privátbankár.hu | 2012. február 23. 15:00
A nehezen kiszámítható gazdasági környezetben a legtöbben váratlan kiadásokra tesznek félre, az öngondoskodás és a gyerekek jövőjére való takarékoskodás egyre inkább háttérbe szorul. A megtakarítási formákkal szemben elvárás a viszonylagos biztonság, rugalmasság és mobilizálhatóság.
Személyes pénzügyek Év végi befektetések: nyugdíjcélú megtakarítások adókedvezménnyel  
Privátbankár.hu | 2011. december 29. 12:25
Várhatóan idén is lesznek olyanok, akik az év utolsó napjaiban helyeznek el pénzt az adóoptimalizálást szolgáló megtakarítási formákban. Ezek között a nyugdíjrendszert érintő újabb változások nyomán tovább nőhet a nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) vonzereje, amely tőzsdei statisztika szerint csaknem kétszerte nagyobb részarányt képvisel az értékpapírszámlákon belül, mint a tartós befektetési szerződés (TBSZ) kapcsán nyitott számlák.
Személyes pénzügyek Tudta, hogy van ilyen? Nyugdíjcélú megtakarítások adókedvezménnyel 
Privátbankár.hu | 2011. december 1. 13:16
Kevésbé ismert tény, hogy a nyugdíjcélú megtakarítások közül a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatást is támogatja az adórendszer - a cafeterián keresztül. Itthon mégis csak egy szolgáltatónál lehet ilyet igénybe venni, holott Nyugat-Európában már rég bevett gyakorlat.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG