<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Pakisztán
Makro / Külgazdaság Elsodort egy komplett tábort a lavina Pakisztánban
Privátbankár.hu | 2023. május 27. 15:59
Legalább tízen meghaltak egy lavina miatt Észak-Pakisztán egy távoli régiójában szombaton - közölték helyi tisztségviselők.
Makro / Külgazdaság Társadalmi robbanás szélén a nukleáris hatalom
Káncz Csaba | 2023. május 12. 15:30
Bemutatjuk a hátterét annak az elképesztő politikai viharnak, amely a nukleáris fegyverekkel bíró Pakisztánban a héten országos felfordulást okozott. Peking az elmúlt órákban bejelentette: a pakisztáni hadsereget a „stabilitás védelmezőjeként” támogatja. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Árvíz után kolera - mi jöhet még?
Privátbankár.hu | 2023. március 21. 08:49
Továbbra is pakisztániak milliói, köztük gyerekek fogyasztanak szennyezett vizet fél évvel az országban pusztító árvíz után - derült ki az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) kedden közzétett, a víz világnapja alkalmából készített beszámolójából.
Makro / Külgazdaság Kína nagyon ráfizetett ezzel a két nagy országgal
Káncz Csaba | 2023. február 13. 15:21
Kína számára Pakisztán és Egyiptom beszorult adósoknak számítanak, de mint BRI-partnerek túl fontosak, és gazdaságuk is túl nagy ahhoz, hogy csődbe menjenek. Kairó és Iszlámábád hosszabb távú gazdasági fejlődése attól függ, hogy foglalkoznak-e a mélyen gyökerező strukturális problémáikkal. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Száműzetésben halt meg a korábbi pakisztáni elnök
Privátbankár.hu | 2023. február 5. 10:51
Hetvenkilenc éves korában elhunyt Pervez Musarraf volt pakisztáni elnök Dubajban - jelentette be vasárnap a pakisztáni hadsereg és az Egyesült Arab Emírségek pakisztáni konzulátusa.
Agrár Terrorelhárítási központot foglaltak el szélsőségesek Pakisztánban
Privátbankár.hu | 2022. december 18. 17:04
Szélsőségesek foglaltak el az északnyugat-pakisztáni Bannu régióban egy terrorelhárítási központot, ahol túszokat is ejtettek - közölték vasárnap helyi tisztségviselők.
Makro / Külgazdaság Ritka kivétel: Oroszország nekik kedvezményt ad
Privátbankár.hu | 2022. december 5. 17:35
Oroszország a jövőben kedvezményes áron fog olajat szállítani Pakisztánnak - közölte hétfőn a pakisztáni energiaügyi minisztérium.
Makro / Külgazdaság Óriási pusztítást végzett az árvíz Pakisztánban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 11. 10:45
Elképzelhetetlenük nagynak nevezte szombaton a pakisztáni árvíz okozta pusztítást António Guterres ENSZ-főtitkár, aki helikopterrel repült az ország déli részében fekvő Baludzsisztán és Szindh tartomány fölött Sebhaz Sarif pakisztáni miniszterelnök kíséretében
Makro / Külgazdaság Az árvíz által megroppantott ország megmentését szeretné az ENSZ
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 9. 09:00
Az árvíz sújtotta Pakisztánnak szánt nagyszabású segítségnyújtásra szólította fel a világot pénteken António Guterres, az ENSZ főtitkára, röviddel Pakisztánba érkezése után.
Makro / Külgazdaság Tíz milliárd dollár segítséget kér Pakisztán az áradások miatt
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 30. 09:24
Pakisztánnak több mint 10 milliárd dollárra (4 ezermilliárd forint) lesz szüksége, hogy helyreállítsa az országot sújtó, hónapok óta tartó áradások okozta károkat.
Makro / Külgazdaság Terrorizmussal gyanúsítják a megbukott pakisztáni kormányfőt
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 22. 07:41
Terrorizmus miatt vádemelést javasolt a rendőrség hétfőn Pakisztánban az ország volt miniszterelnöke, Imran Hán ellen.
Makro / Külgazdaság A nukleáris hatalom az államcsőd szélén botorkál
Káncz Csaba | 2022. augusztus 15. 15:29
A Világbank idei jelentése szerint Pakisztánban a törlesztőképességet meghatározó külső adósság/export arány elérte a 390 százalékot, ami csődközeli helyzetet jelez. Egyre gyakrabban merül fel a kérdés, hogy az ország egy olyan típusú gazdasági és társadalmi összeomlás felé araszol-e, mint Srí Lanka? Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Ne húzz ujjat a hadsereggel – megbuktatták a különutas miniszterelnököt
Káncz Csaba | 2022. április 11. 15:42
A krikett-sztár, de a politikában teljesen dilettáns pakisztáni miniszterelnököt a hadsereg és a titkosszolgálat segítette hatalomra 2018-ban. Hán azt állítja, ő egy amerikai „összeesküvés” áldozata lett.  Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Kína üzenete Európának: szabaduljatok meg végre Amerikától!
Káncz Csaba | 2022. március 18. 18:33
A kínai pártlap szerint Európa kulcsproblémája az USA által vezetett NATO, amely keleti terjeszkedésével az első számú felelőse az ukrán válságnak. Az amerikai nyomás ellenére egyetlen arab állam sem vezetett be gazdasági szankciót Moszkvával szemben, ahogyan Kína, India, Pakisztán, Irán és Törökország sem. Káncz Csaba jegyzete 
Makro / Külgazdaság A tálibok újraindítják a buszközlekedést Afganisztán és Pakisztán között
Privátbankár.hu | 2021. november 16. 10:23
Az elmúlt öt évben szünetelt a buszozás.
Makro / Külgazdaság Három muszlim ország, ahol a politika mozdulni sem tud a katonaság nélkül
Káncz Csaba | 2021. május 13. 18:45
A pakisztáni és egyiptomi hadsereg, valamint az iráni forradalmi gárda gyakorlatilag állam az államban.  A gazdaság egyik legbefolyásosabb szereplőjévé váltak, miközben jóváhagyásuk nélkül a nagypolitika már mozdulni sem tud.  Káncz Csaba jegyzete.
Vállalat Újabb adag gázt talált a Mol Pakisztánban
MTI | 2020. július 14. 11:05
5 kilométer mélyre fúrtak érte.
Vállalat Olajmezőt talált Pakisztánban a Mol
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 26. 13:26
Az afgán határhoz közel bukkantak rá az ígéretes olaj- és földgázlelőhelyre.
Makro / Külgazdaság Összecsapnak az atomhatalmak? Felfordult az élet a vitatott ázsiai régióban
Kollár Dóri | 2019. augusztus 9. 06:05
India és Pakisztán hagyományosan rossz viszonyát már nem igazán kell bemutatnunk, ám ez a feszültség az elmúlt napokban olyannyira eszkalálódott, hogy a két dél-ázsiai ország lényegében a háború szélére került. Összeszedtük, hogy mi szabadította el az indulatokat.
Makro / Külgazdaság Miért bukhat az indiai kormány? - 900 millió ember indul el választani
Káncz Csaba | 2019. április 11. 10:15
A feszült pakisztáni viszony a hindu nacionalista kormánypártot segíti, a földművesek és a fiatal álláskeresők viszont felettébb elégedetlenek. A választások után a következő indiai kormány külpolitikájának számos változással és kihívással kell számolnia. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Egymásnak ugrott a két atomhatalom: megbékél-e India?
Káncz Csaba | 2019. március 1. 09:15
Indiában jelenleg kampányidőszak van, így a pakisztáni gesztus nem tűnik elegendőnek. Korábban az amerikai külügyminisztérium közvetített, de ott most akkora a káosz, hogy a mai napig nincs kinevezve Dél- és Közép-Ázsiáért Felelős Államtitkár. Washington geopolitikai szövetségese kedvében jár, amellyel Pakisztánt és Kínát is üti. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Amerika leghosszabb háborúja – a vietnámi vereség árnya
Káncz Csaba | 2019. február 6. 09:30
A talibán éppen úgy bármit megígér, mint 1973-ban a vietnámi ellenfelek a párizsi béketárgyalásokon, de amint az amerikai csapatok kiteszik a lábukat, az ígéretek betartatására már nem lesz lehetőség. Pakisztán számára az amerikai lépés örömünneppel ér fel. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Annyi határkerítés épül ma, hogy körbeérnék a Földet
Eidenpenz József | 2018. július 3. 14:19
El sem hinnéd, hol mindenütt építenek vagy terveznek kerítéseket, főleg Európában és a Közel-Keleten. Vannak országok, amelyek elszigetelik magukat egyik szomszédjuktól, miközben a másik meg éppen tőlük. Lassan minden országot falak vesznek körül? Terjed az elektronika, már láthatatlan és föld alatti a határzár is létezik.
Makro / Külgazdaság Trump faragatlansága miatt teljesen átállt Kínához egy ország
Káncz Csaba | 2018. január 9. 13:22
Órákkal Trump szerencsétlen megszólalása után a pakisztáni jegybank közleményben jelentette be, hogy azonnali hatállyal zöld utat adott a kínai jüan használatának a kétoldalú kereskedelem és befektetések területén. Peking engedélyt kapott egy haditengerészeti bázis kiépítésére is. Ez óriási áttörés Kína számára, amely tavaly nyáron nyitotta meg első külföldi katonai bázisát Kelet-Afrikában.
Makro / Külgazdaság Méretes pofonokat oszt Trump – ezzel vezeti le a dühét?
Privátbankár.hu | 2018. január 5. 08:30
Az amerikai elnök körül egy percre sem áll meg az élet, egyetlen nap leforgása alatt azonban sikerült az amerikai lakossággal, Iránnal és Pakisztánnal is összerúgnia a port. Ráadásul tovább fokozódott a konfliktus közte és volt stratégiai főtanácsadója, Steve Bannon között: nem, hogy betiltani nem sikerült a róla szóló könyvet, még hamarabb is kiadják. Csoda, hogy az elnök dühös?
Makro / Külgazdaság Ez a muzulmán atomhatalom a következő időzített bomba
Privátbankár.hu | 2017. december 2. 18:23
A vallási szélsőségesek halálos áldozatot követelő demonstrációkat rendeztek, és győztek, a hadsereg nem engedelmeskedett a kormánynak, a vezető politikusok ellen korrupciós vizsgálatok folynak. Az ország devizatartalékai folyamatosan fogynak, az elnök azt bizonygatja, hogy nincs szükség mentőcsomagra. Mindezek mellett atomhatalom.
Makro / Külgazdaság Újabb atomhatalom rágott be Amerikára: befagyasztottak minden kapcsolatot
Privátbankár.hu | 2017. november 21. 15:01
Válasz Trump fenyegetésére.
Pénzügyi szektor Gigantikus bírság egy pénzmosó nagybanknak
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 28. 13:51
A New York állambeli bankfelügyelet egy pakisztáni nagybankot szeretne megbüntetni.
Makro / Külgazdaság Menekülnek az emberek Törökországból – küszöbön a polgárháború?
Káncz Csaba | 2016. november 7. 08:10
Erdogan elnök tovább folytatja hadjáratát a kurdok pártja és a politikai ellenzéke ellen. A sorozatos letartóztatások és az illegális fegyverek nagy száma miatt valós opció lett a polgárháború kitörése. Az ország szellemi és pénzügyi elitjéből ezrek kezdtek el pakolni: ha tényleg kivándorolnak, akkor Törökország egy második Pakisztánná válhat.
Makro / Külgazdaság Háborúval fenyegetnek: mi lesz, ha a két atomhatalom tényleg hajba kap?
Káncz Csaba | 2016. november 4. 08:46
Ördögi körbe került India és Pakisztán ellenségeskedése az utóbbi hetekben, de átfogó háborút egyik fél sem akar. India már hónapok óta növeli a feszültséget és támogatja a szeparatizmust a legnagyobb pakisztáni tartományban. Az elmúlt években az USA „globális stratégiai partnerséget” kötött Indiával, azon fő céllal, hogy Új Delhit a Kína-ellenes nyugati katonai-stratégiai offenzíva egyik frontállamává tegye Japán és Ausztrália mellett.
Makro / Külgazdaság Béke Afganisztánban? Párttá alakulhat a Talibán
Fellegi Tamás | 2016. október 19. 06:05
Bő 20 éve retteg a világ a táliboktól, és ugyan 2001-ben legyőzte őket az amerikai hadsereg és a mérsékelt afgán erők, azóta is harcolnak, nagy felfordulást okozva. Most lehet, hogy megtetszett nekik a kolumbiai példa, ahol a korábbi lázadó gerillasereg békét kötött a kormányerőkkel, és békés parlamenti párttá alakulnának.
Makro / Külgazdaság India atomhatalom szomszédját szorongatja
Fellegi Tamás | 2016. október 3. 06:06
Múlt héten indiai különleges erők hatoltak be a senkiföldje Kasmír tartomány névleg pakisztáni oldalára, és ott terroristákon ütöttek rajta, akik szerintük India ellen terveztek támadást. A növekvő erejű India fokozott nyomást akar gyakorolni a belőle kivált, és azóta is ősellenségnek tekintett, de egyben atomhatalom országra.
Makro / Külgazdaság India külpolitikáját egy szuperkém irányítja
Fellegi Tamás | 2016. szeptember 20. 06:07
Az indiai miniszterelnök egy olyan embert tett meg legfőbb külpolitikai tanácsadójának, aki gyakorlatilag egy James Bond volt: 7 évet töltött fedett ügynökként Pakisztánban, lázadókat szervezett be informátoroknak Kasmírban, és riksa sofőrként szivárgott be az amritszári Aranytemplomba az 1988-as balhé idején.
Makro / Külgazdaság Egymásnak feszül két atomhatalom, de miért Kína a valódi célpont?
Káncz Csaba | 2016. augusztus 24. 08:09
India növeli a feszültséget és támogatja a szeparatizmust a legnagyobb pakisztáni tartományban. A területnek kiemelt geostratégiai jelentősége van, mert innen ellenőrizhető a Hormuzi-szorost a Távol-Kelettel összekötő, érzékeny olajút és stratégiai utánpótlási útvonal. Nem utolsó sorban pedig éppen Kína szárazföldi kereskedelmi útvonala halad át a tartományon.
Részvény / Deviza / Áru 5 kilométer mélyen olajat talált a Mol
Privátbankár.hu | 2016. június 17. 13:09
A Mol a pakisztáni TAL blokkban ismét kőolajat és földgázt talált. Ez a Mol nyolcadik találata a blokkban és a tizenkettedik az országban.
Részvény / Deviza / Áru Fontos listáról csúszott le Kína - harmadjára sem sikerült
Privátbankár.hu | 2016. június 15. 16:25
Ismét nem sikerült bekerülnie a hatalmas gazdaságnak az MSCI feltörekvő részvénypiaci indexébe.
Részvény / Deviza / Áru A Mol újabb nagy fogása: olajat és földgázt találtak
Privátbankár.hu | 2016. március 31. 07:35
Kőolaj és földgáz került a felszínre a Mol Nyrt. pakisztáni Karak blokkjában, ez már a harmadik találat a területen - közölte a magyar olajipari cég.
Makro / Külgazdaság Aki hagyja magát kitoloncolni Németországból, az nem normális
Privátbankár.hu | 2016. február 23. 16:10
Azoktól, akiknek a menekültkérelmét elutasították, a németek nem tudnak egykönnyen megszabadulni. Vannak országok, amelyek megvédik és megtartani igyekeznek polgáraikat, mások azonban látni sem akarják őket. A Németországból kiutasítottaknak tavaly alig több mint tizede távozott ténylegesen, és 17 olyan ország van, amely akadályozza polgárai visszatoloncolását.
Részvény / Deviza / Áru Bejött a fúrás: földgázt talált a Mol
Privátbankár.hu | 2015. május 19. 10:56
Hetedszer is sikerrel járt a Mol Pakisztánban a TAL blokkban: kerskedelmi értékú gázt találtak.
Részvény / Deviza / Áru Itt a nagy fogás: olajat talált a Mol
Privátbankár.hu | 2014. június 10. 09:10
A Mol Nyrt. Ghauri Közös Vállalata (GJV) jelentős olajtalálatot ért el a Ghauri X-1 kút sikeres tesztelésével Jhelum körzetében, Punjab Provinciában Pakisztánban, ami az első szénhidrogén felfedezés a Potwar-fennsík keleti részén - közölte a Mol.
Makro / Külgazdaság Három európai ország is a tíz legrizikósabb adósa között
Privátbankár.hu | 2013. július 17. 13:59
Magyarország tavaly került ki az "élmezőnyből", most is megvizsgálták az ország helyzetét.
Részvény / Deviza / Áru Keresik a következő aranytojást tojó tyúkokat az alapkezelők
Privátbankár.hu | 2012. február 15. 15:59
A korábban befektetői körökben nagyon kedvelt BRIC-országok tavaly kiestek az invesztorok kegyeiből, de a feltörekvő piacok éppen visszatérnek a figyelem középpontjába, és a vagyonkezelők keresik a leendő BRIC-országokat. Újabb és újabb listák készülnek, új betűszavakat találnak ki, Törökország és Indonézia azonban minden felsorolásban szerepel. Térségünkből Lengyelország fordul elő, Magyarországot, már csak mérete miatt sem említik sehol.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG