<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az ukrán elnök szerint leírhatatlanul nehéz a helyzet Donbaszban. Közben az oroszok újabb sikerekről számoltak be.

Kritikus a helyzet Donbaszban

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti televíziós beszédében azt mondta, hogy Donbászban „leírhatatlanul nehézek” a körülmények, és köszönetet mondott az ukrán védőknek, akik kitartanak a támadásban.
Ukrajna sürgősen nehézfegyverekért könyörög az orosz erők visszaszorításához a kelet-donbászi régióban. Az ukrán elnök szerint a könyörtelen orosz tüzérség és légicsapások azzal fenyegetnek, hogy az invázió áttörést tud elérni.

Zelenszkij lemond a Krímről?!

Zelenszkij elismerte, hogy az Oroszország által a Krím 2014-es annektáláskor és az azóta elfoglalt területek egy részét biztosan nem fogják tudni katonailag visszaszerezni. Ugyanakkor ismét megerősítette azt, hogy az orosz erőknek el kell hagynia február 24-i inváziója óta elfoglalt területeket igényelt, más területeket. Ez ugyanakkor a kommentárok szerint egyfajta utalás lehet arra, hogy a háború előtti status quo elfogadható Ukrajna számára.

Újabb katonai sikerekről számoltak be az oroszok

Az orosz védelmi minisztérium azt állítja, hogy a csapataik elfoglalták a stratégiailag fontos Lyman várost és számos más kisebb települést. Az oroszok szerint bekerítették Szievierodonyecket, ugyanakkor ezt az ukrán források cáfolták.

Moszkva sikerekről, a brit hírszerzés óriási orosz veszteségről számolt be. Fotó: DepositphotosMoszkva sikerekről, a brit hírszerzés óriási orosz veszteségről számolt be. Fotó: Depositphotos

Elképesztő orosz veszteségekről számolt be a brit hírszerzés

A brit hírszerzés becslései szerint ebben a hónapban Oroszország elvesztette szárazföldi haderejének körülbelül egyharmadát. Ezzel lehet összefüggésben, hogy Vlagyimir Putyin az eltörölte a katonai toborzás eddigi felső korhatárát, és immár 40 éven felüliek is jelentkezhetnek.

A fegyverszállítások miatt fenyegetőzik Putyin

Vlagyimir Putyin telefonon beszélt Emmanuel Macron francia elnökkel és Olaf Scholz német kancellárral. A Kreml beszámolója szerint azt mondta nekik, hogy a folyamatos fegyverszállítás „veszélyes”. Arra figyelmeztette a két erős európai ország vezetőjét, hogy „a helyzet további destabilizálódásának” komoly veszélye van, ami miatt súlyosbodhat a humanitárius válság is. Az orosz elnök azt mondta, hogy hajlandó megvitatni annak lehetőségeit, hogy Ukrajna miként indíthatja újra a gabonaszállítást a fekete-tengeri kikötőkből.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Kiakadt az EU az oroszok újabb húzásán
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 12:53
Oroszország kilátásba helyezte a diplomáciai kapcsolatok megszakítását Bulgáriával.
Makro / Külgazdaság Szépen futott a külkereskedelem szekere áprilisban
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 10:05
Összesen 523 millió euró volt a termék-külkereskedelmi hiány, márciushoz képest az export kiigazított volumene 4,9, az importé 4,3 százalékkal nőtt.
Makro / Külgazdaság Kicsit javított a kormányzati szektor az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 09:37
Az egyenleg az előző év azonos időszakához képest 74 milliárd forinttal, GDP-arányosan 1,4 százalékponttal lett kedvezőbb.
Makro / Külgazdaság Még mindig optimisták a beszerzési menedzserek itthon
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 09:00
A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított júniusi értéke: 57,0. A válaszadók az előző hónaphoz képest tizennegyedik hónapja kedvezőbb folyamatokról számoltak be.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor szerint négyezer határvadász kell, nincs pénz béremelésekre
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 08:31
Utasította a hadsereget a fejlesztések gyorsítására.
Makro / Külgazdaság Jó hír Kínából: megint nőtt a feldolgozóipar
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 07:30
Ismét növekedett a kínai feldolgozóipar teljesítménye júniusban, három egymást követő hónapon át tartó visszaesést megtörve, miután a kínai hatóságok nagy mértékben enyhítették a koronavírus-járvány legújabb hullámának megfékezését célzó, gazdaságbénító korlátozó intézkedéseket.
Makro / Külgazdaság Több tucat civil áldozat egy nagy orosz támadás után - összefoglaló az elmúlt órákról
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 06:45
Odesszában rengeteg a halott és a sebesült egy sokemeletes lakóház elleni akció után.
Makro / Külgazdaság Milliárdokat kap az EU-tól a moldovai hadsereg
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 06:20
Az Európai Unió Tanácsa 40 millió eurós (mintegy 16 milliárd forintos) finanszírozást hagyott jóvá Moldova számára, amellyel a fegyveres erők képességeinek fokozását segíthetik a kelet-európai országban.
Makro / Külgazdaság Stratégiai győzelem Ukrajna számára – Oroszország feladta a Kígyó-szigetet – Esti háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 20:07
Összefoglaló az ukrajnai háború 127. napjának eseményeiről.
Makro / Külgazdaság Nagy Márton: kétszámjegyű infláció és recesszió fenyeget
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 19:19
Ma már jobban kell tartani a recessziótól, mint az inflációtól – hangsúlyozta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Mathias Corvinus Collegium által szervezett csütörtök esti előadáson. A fejlett világban szerinte biztos eljön a recesszió, Magyarországon még nem biztos. Azt is elmondta, hogy az árstopok nem jók, azokból ki kell jönni, de nem mondta meg, hogy mikor. Az árstop-rendszer a jelenlegi tervek szerint október 1-jéig él.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG