2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az S&P csökkentette Izrael hosszú távú hitelminősítését a „katonai eszkalációs kockázatokra” hivatkozva.

A hitelminősítő ügynökség szerint Izraelnek „jelentősebb, közvetlenebb és tartósabb katonai konfrontáció veszélyével kell szembenéznie Iránnal” – és a költségvetési hiány nő a védelmi kiadások növekedésével – számol be róla a Times of Israel. Az S&P Global hitelminősítő ügynökség csütörtökön az AA-mínuszról A pluszra csökkentette Izrael hosszú távú besorolását, miután a múlt hétvégén felerősödött az Iránnal való összetűzés veszélye, és növekedtek az Izraelt fenyegető geopolitikai kockázatok.

Joe Biden amerikai elnök sem tudja Benjamín Netanjáhú izraeli miniszterelnököt megvédeni a háborús költségvetési hiány növekedésétől
Joe Biden amerikai elnök sem tudja Benjamín Netanjáhú izraeli miniszterelnököt megvédeni a háborús költségvetési hiány növekedésétől
Fotó: twitter.com

„Az előrejelzéseink szerint Izrael államháztartási hiánya a GDP 8 százalékára nő 2024-ben, főként a megnövekedett védelmi kiadások eredményeként” – áll az S&P Global közleményében.

A negatív kilátások azt a kockázatot tükrözik, hogy a gázai Izrael-Hamász háború és a libanoni, Irán által támogatott Hezbollah terrorcsoporttal való konfrontáció fokozhatja vagy jobban érintheti Izrael gazdaságát, mint azt az ügynökség jelenleg várja. „Jelenleg számos lehetséges katonai eszkalációs kockázatot látunk, köztük egy jelentősebb, közvetlen és tartósabb katonai konfrontációt Iránnal” – áll a közleményben.

Az iráni Iszlám Forradalmi Gárda szombaton közölte, hogy több tucat drónt és rakétát lőtt Izraelre, ami komoly eszkalációt válthat ki a regionális ősellenségek között, de az Egyesült Államok ígéretet tett arra, hogy támogatja Izraelt.

A hónap elején a Fitch levette Izraelt a „negatív figyelési” listájáról, és megtartotta A plusz besorolását, de kockázatként említette Izrael háborúját a Hamász ellen Gázában. Februárban a Moody’s leminősítette az országot a háborús kockázatok miatt. Bezalel Szmotrics pénzügyminiszter kijelentette, hogy a döntés nem megalapozott gazdasági érvelésen alapul, és egy pesszimista „kiáltványnak” felel meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Rekordszámú droglabort számoltak fel Hollandiában
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 19:44
A holland rendőrség 151 droglaborra bukkant tavaly, szemben a 2022-ben fellelt valamivel több mint százzal, ugyanakkor kevesebb marihuánaültetvényt találtak, mint a megelőző évben.
Nemzetközi Putyin forronghat: befagyasztott orosz pénzekből fegyverkezhetnek az ukránok 
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 19:17
Összefoglalónk az orosz-ukrán háború 817. napjáról.
Nemzetközi Könnyített a letelepedési feltételeken a brit kormány
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 17:01
Megkönnyíti a brit kormány az előzetes letelepedett státus alapján Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok számára a végleges letelepedési jogosultság megszerzését.
Nemzetközi Mit szól majd ehhez az adathoz Orbán Viktor?
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 15:13
Februárban az előző év azonos hónapjának adataihoz képest két százalékkal több, 75 445 nem uniós állampolgár nyújtott be első alkalommal nemzetközi védelem iránti kérelmet az Európai Unió valamely tagállamában- közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden.
Nemzetközi Meglepő helyen látnák szívesen Orbán Viktort
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 13:47
A lépés jót tenne Európának az Osztrák Szabadságpárt politikusa szerint.
Nemzetközi Olyan jogszabályt hoztak a mesterséges intelligencia miatt, ami még nem volt
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 13:18
Az Európai Unió Tanácsa a mesterséges intelligenciáról (MI) fogadott el rendeletet, amely az EU egységes piacán "mind a magán-, mind a közszereplők körében elő kívánja mozdítani a biztonságos és megbízható MI-rendszerek fejlesztését és elterjedését az alapvető állampolgári jogok tiszteletben tartásának szavatolása mellett".
Nemzetközi Most nagy bajba került a királyság
Káncz Csaba | 2024. május 21. 09:31
A Hasemita Királyság diplomáciai kapcsolatokat tart fenn Izraellel, de a lakosság lázad ez ellen. Ammán geopolitikai örlő-malomban találta magát. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Nagyon meglepő dolgot mondott Zelenszkij nyugati szövetségeseiről
Privátbankár.hu | 2024. május 20. 18:01
Ez történt az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Nemzetközi Haladékot kapott a börtönben senyvedő Assange, aki háborús bűnöket leplezett le
Privátbankár.hu | 2024. május 20. 16:01
Engedélyezte a londoni felsőbíróság, hogy Julian Assange, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítója fellebbezést nyújthasson be az amerikai kiadatását lehetővé tévő legutóbbi bírósági végzés ellen.
Nemzetközi Nagyon rossz hírt kapott Izrael
Privátbankár.hu | 2024. május 20. 15:16
Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben háborús és emberiesség elleni bűnök feltételezett elkövetése miatt.  
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG